Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού μαζί για την παγκόσμια ημέρα Σκέψης και Φιλίας

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Μηχανικών

Μεθαύριο Tετάρτη 23/02/2011 στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου  Μηχανικών ν. Κιλκίς  στην αίθουσα Δημοτικού Συμβούλιου του Δ .Κιλκίς με τα παρακάτω θέματα προς συζήτηση: Επαγγελματικά και φορολογικά θέματα, ζήτημα λειτουργίας του ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ, χορός συλλόγου μηχανικών, σεμινάριο ΤΕΕ-ΙΕΚΕΜ Δεκεμβρίου 2008, κ.α.

Ετήσιος χορός Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου

Τον ετήσιο οικογενειακό χορό του διοργανώνει ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 8.30  μ.μ  στο κοσμικό κέντρο «Κτήμα Πασχαλάκη» στον Άσπρο.

Συνάντηση Γκουντενούδη-Κωνσταντινίδη για συγχωνεύσεις σχολείων



     Την Παρασκευή 17/02/2011 ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, κ. Χρ. Γκουντενούδης, πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο του, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, κ. Γ. Κωνσταντινίδη.
     Ο κ. Γ. Κωνσταντινίδης ενημέρωσε τον κ. Χρ. Γκουντενούδη για τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Από τις μέχρι στιγμής προτάσεις και συζητήσεις προκύπτει ότι στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό δεν προβλέπεται καμιά κατάργηση σχολικής μονάδας μέσω συγχωνεύσεων.

Συνεστίαση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Κιλκίς

Το Παράρτημα νομού Κιλκίς της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και το Παράρτημα νομού Κιλκίς των Πολιτικών Προσφύγων διοργανώνουν συνεστίαση το Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011 στο κέντρο «Λέσχη των Κυνηγών», με ώρα έναρξης 7.30 μ.μ. Η συνεστίαση διοργανώνεται για τα 68 χρόνια της ΕΠΟΝ και τα 64 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η τιμή πρόσκλησης είναι  15 Ευρώ.

"Οικογενειακή" επιχείρηση ναρκωτικών από 12χρονο, πατέρα και θείο


Τον 12χρονο γιο και ανιψιό τους αντίστοιχα χρησιμοποιούσαν στις παράνομες «δουλειές» τους (αγοραπωλησία ναρκωτικών), 34χρονος και 36χρονος από τη Ν. Μαγνησία Θεσ/νίκης. Οι αρχές οδηγήθηκαν στους εν λόγω δράστες μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και σε συνέχεια προανακριτικής έρευνας από την σύλληψη δύο ημεδαπών στην πόλη του Κιλκίς για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα στις 16-02-2011 προέκυψε ότι  αυτοί προμηθεύτηκαν την παράνομα κατεχόμενη ποσότητα από τον ανήλικο και τον πατέρα του.

Το Τοπικό Τμήμα Β. Ελλάδας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας στο Σπήλαιο Κιλκίς


Το Τοπικό Τμήμα Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (ΤΟ.Τ.Β.Ε.\Ε.Σ.Ε.) ιδρύθηκε το 1990 και εδρεύει στο Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ.. Έχει εξερευνήσει πάνω από 50 σπηλαιομορφές και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 200 σπηλαιολόγους στα σημαντικότερα σπήλαια της Βόρειας Ελλάδας. Ένα από τα βασικότερα σπήλαια στα πλαίσια της εκπαίδευσης είναι το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, για το μοναδικό σπηλαιολογικό, παλαιοντολογικό και επιστημονικό ενδιαφέρον.

Δημιουργία Παλαιοντολογικής Έκθεσης στο Κιλκίς


Επίσκεψη από την αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ Ευαγγελία Τσουκαλά και τον Κιλκισιώτη σπηλαιολόγο Βασίλη Μακρίδη, δέχτηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η σπουδαιότητα και μοναδικότητα του Σπηλαίου Κιλκίς, καθώς επίσης και οι δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, με σκοπό την ανάδειξή του.

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι αθλητές του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς στην Αθήνα


Δυναμικό παρόν έδωσαν οι αθλητές του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς στον 1ο Αγώνα Ιππικής Αντοχής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 12 & 13  Φεβρουαρίου 2011.

Στην μικρή κατηγορία των 30 χλμ ο Λάππας Νικόλαος με τον ίππο Χασάν πήρε την πρώτη θέση, ο Πατσιούρας Ιωάννης με τον ίππο Όregon την 4η θέση, Ο Τερζής Νικόλαος με τον ίππο Ιζαμπέλα είχε πολύ καλό χρόνο αλλά αποκλείστηκε λόγω ελάχιστης  χωλότητας που παρουσίασε το άλογο του.

Χρήστος Π. Ίντος: Δεν υπάρχει λόγος να προσέλθω σε άλλη συνεδρίαση!

Ο Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας μου πρότεινε να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» που προβλέπεται από το άρθρο 77 του Νόμου 3852, γνωστού με την επωνυμία «Καλλικράτης». 
Στην τιμητική για μένα πρόταση έδωσα καταφατική απάντηση, αφού προηγουμένως μελέτησα το Νόμο, αναλογίστηκα τις ευθύνες, στάθμισα τις υποχρεώσεις και τις δυνάμεις μου. Ομολογώ πως με φόβισε η προϋπόθεση που θέτει ο Νομοθέτης για τον υποψήφιο «..εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας..». Όφειλα όμως τη συμμετοχή μου στη διαδικασία αυτή σε όσους με γνωρίζουν και πιστεύουν στις δυνατότητές μου, σε όσους ήθελαν τη συνέχιση της ενασχόλησής μου με τα κοινά, ακόμα και την παρουσία μου στο Δήμο.

Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων μέχρι και την Παρασκευή 25.2.2011

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνήλθε στην Αθήνα στα γραφεία του Λ.Ε.Δ.Ε., ύστερα από διακοπή των εργασιών της, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011, αποφάσισε:
1)Να εκφράσει τη ριζική αντίθεσή της στη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του ψηφισμένου νομοσχεδίου για τη λεγόμενη «απελευθέρωση», τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων μέχρι και την Παρασκευή 25.2.2011 και, στη συνέχεια, την αναστολή των κινητοποιήσεων ενόψει της διενέργειας των  αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων.

Απογραφή Κτιρίων 2011 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της, διενεργεί κατά το διάστημα από 1 έως 28 Φεβρουαρίου 2011, σε ολόκληρη τη Χώρα, την Απογραφή Κτιρίων.
Ποιο είναι το αντικείμενο της Απογραφής Κτιρίων; H συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας και συγκεκριμένα η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της Χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώτος και σε άλλα χαρακτηριστικά τους.
Ποιός θα συμπληρώσει τα ειδικά ερωτηματολόγια;

ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Γράφει ο Ανέστης Πογέλης
Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει πανελληνίως,ένας θεσμός που για πρώτη φορά προβλέπεται από το άρθρο 77 του νόμου 3852/2010, του λεγόμενου Καλλικράτειου νόμου: Ο θεσμός του  Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης (ΣΔΕ) .
Κατ’ αρχάς ας ξεδιαλύνουμε τι είναι ο  ΣΔΕ.  Είναι ένας νεόδμητος θεσμός που αφορά την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών που δημιουργούνται ανάμεσα στους πολίτες και τις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και την ανεξάρτητη παρέμβαση με προτάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη βέλτιστη άσκηση των δικαιωμάτων.

Στην τελική φάση του μαθηματικού διαγωνισμού "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" 4 κιλκισιώτες μαθητές

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Παράρτημα Κιλκίς συγχαίρει τους μαθητές της Β' Γυμνασίου
1.Δανακτσής Κων/νος 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς
2.Τσαγκάρη Ειρήνη    1ο Γυμνάσιο Κιλκίς
3.Οκροτζανασβίλι Ζουράμπι, 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς                        
και τον μαθητή της Α' Λυκείου Θεοδωρίδη Αβραάμ
οι οποίοι  μετά από την επιτυχή τους εξέταση στον Διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας  "ΘΑΛΗΣ"   και  "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" έχουν προκριθεί στην τελευταία φάση του διαγωνισμού.

Τοποθέτηση Στ. Τσιόνκη για τον παιδικό σταθμό Άσπρου


 Με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε σχέση με τα ζητήματα του Άσπρου δηλ. την χρηματοδότηση του καρναβαλιού και την διακοπή λειτουργίας του παιδικού σταθμού:
1)Υπάρχει απόφαση της Οικονομικής επιτροπής για διακοπή της λειτουργίας του παιδικού σταθμού και μελέτη επαναλειτουργίας αυτού, όπως επίσης απόφαση μη χρηματοδότησης του καρνάβαλου.
2)Υπάρχει συνέλευση των κατοίκων του Άσπρου παρουσία του Δημάρχου και των συνεργατών του, στην οποία ανακοινώνεται η απόφαση της οικονομικής επιτροπής, απόφαση όμως που υιοθετείται και από τον Δήμαρχο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΙΛΚΙΣ - ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ

Από τον Απρίλιο του 2010 συμπολίτες μας κατήγγειλαν επώνυμα την τοποθέτηση σε κεραμοσκεπή τριώροφης οικοδομής επί της 21ης  Ιουνίου 250, καμουφλαρισμένης κεραίας της Vodafon μέσα σε ψεύτικη καμινάδα.
 Στο διάστημα αυτό και ενώ δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στην καταγγελία που προαναφέραμε, τοποθετήθηκαν άλλες τρεις καμουφλαρισμένες κεραίες ( καμινάδες).
 Οι κεραίες αυτές λειτουργούν χωρίς καμία άδεια και κατʼ επέκταση είναι και άγνωστη η εκπεμπόμενη ακτινοβολία η οποία είναι γνωστό από έρευνες που έχουν γίνει τι επιδράσεις έχει στον άνθρωπο και ιδίως στα παιδιά. Οι συγκεκριμένες κεραίες βρίσκονται σε απόσταση 120-180 μέτρα από τρεία σχολεία της πόλης. Η μη ύπαρξη άδειας καθιστά αδύνατο και τον έλεγχο από την Ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας και από την Εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων.