Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η Ευφροσύνη Ζαμπέλη για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη»


Έχοντας θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς, σας παραθέτω τις εξής προτάσεις για την αποτελεσματική λειτουργία του:
Η θεσμοθέτηση του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης  με το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης») προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αρχικώς ευμενείς, δεδομένου ότι ο συμπαραστάτης του δημότη καλείται να τεθεί αρωγός του δημότη και της επιχείρησης με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και την τήρηση της νομιμότητας.

Πρόταση στο ΕΣΠΑ από το Δήμο Κιλκίς για την ανακαίνιση της αυστροελληνικής καπναποθήκης

Με άμεσες και ταχύτατες ενέργειες της Αντιδημαρχίας Ποιότητας ζωής, Πολεοδομίας, Έργων, Δικτύων και Αστικού Σχεδιασμού, που αφορούν στην τροποποίηση του φακέλου του έργου και κυρίως της στατικής και αρχιτεκτονικής μελέτης, κατατέθηκε πρόταση στις 8/2/2011 από τη δημοτική αρχή Κιλκίς για ένταξη του έργου “Ανακαίνιση και επανάχρηση καπναποθήκης αυστροελληνικής στην πόλη του Κιλκίς”, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 (ΕΣΠΑ) και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 7 - Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην ΠΚΜ (Κωδικός Προτεραιότητας 59-Ανάπτυξη Πολιτιστικών Υποδομών Ο.Τ.Α.), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ),

Παράσταση «Όλα για την Παναϊλαν» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, η παράσταση «Όλα για την Παναϊλαν» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Το κοινό, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα για την ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία, κατέκλυσε την αίθουσα προκειμένου να απολαύσει για μια ακόμα φορά τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθεροχωρίου. Η αποτίμηση της βραδιάς είναι σίγουρα θετική με τους θεατές να επιβραβεύουν την προσπάθεια των ηθοποιών χαρίζοντας τους το πιο θερμό χειροκρότημα.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» κ. Έφη Καράμπαγλη – Γεωργιάδου στο χαιρετισμό της ευχαρίστησε το Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθεροχωρίου για την άμεση ανταπόκριση και συμπαράσταση προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά τα άτομα με αναπηρία.

Εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού του Κιλκίς

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο του Κιλκίς εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού του Κιλκίς. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Χρήστος Λάσκος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «η οικονομική κρίση και οι θέσεις της δικής μας αριστεράς».

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:00

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 28 του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μηχανικών ν. Κιλκίς

Την Πέμπτη 3/03/2011 στις 18:030 θα πραγματοποιηθεί Επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου  Μηχανικών ν. Κιλκίς  στην  αίθουσα Δημοτικού Συμβούλιου του Δ .Κιλκίς με τα παρακάτω θέματα προς συζήτηση:
                   1)Επαγγελματικά θέματα
                   2)Φορολογικά θέματα
                   3)Ζήτημα λειτουργιάς του ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ
                   4)Γενική συζήτηση
5)Χορός συλλόγου μηχανικών
                   6)Σεμινάριο ΤΕΕ-ΙΕΚΕΜ  Δεκεμβρίου 2008

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΡΣΟΥ

Το 6/θ Δημοτικό Σχολείο του Χέρσου επισκέφθηκε το απόγευμα της  Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 ο γνωστός από τη σειρά βιβλίων για παιδιά "ο Τριγωνοψαρούλης" συγγραφέας κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος. Γνωρίστηκε με τους μαθητές του Σχολείου αλλά και τους γονείς τους, συζήτησε, έπαιξε (!!!) με τα παιδιά, μίλησε για την έμπνευση και τη φιλαναγνωσία και φυσικά υπέγραψε πολλούς...τριγωνοψαρούληδες. Παράλληλα με την εκδήλωση λειτούργησε και έκθεση βιβλών του συγγραφέα ενώ στα πλαίσια της υποδοχής του , μαθητές των τάξεων Ε2 και ΣΤ διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο του "καφέ αηδιαστικό μπαλάκι".  Η όλη δραστηριότητα εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις για το λογοτεχνικό βιβλίο που γίνονται φέτος στο σχολείο (διαγωνισμός φιλαναγνωσίας, διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού κλπ).

71 Α/Μ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ»

Σας πληροφορούμε, ότι το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 10:50, θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος πεσόντων» στο Στρατιωτικό νεκροταφείο του Κιλκίς, (τμήμα εντός του πολιτικού νεκροταφείου), παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Κιλκίς.

“Ο κατά φαντασίαν ασθενής" στο Συνεδριακό Κιλκίς

Το Θεατρικό εργαστήρι της Δημοτικής Κοινότητας Αξιούπολης ανεβάζει την Τετάρτη 2 Μαρτίου την παράσταση “Ο κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με ώρα έναρξης 8 το βράδυ.

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς

Εμείς οι έμποροι της πόλης του Κιλκίς  ταυτιζόμαστε με όλους τους συναδέλφους της χώρας και διαμαρτυρόμαστε  για τα αδιέξοδα στην αγορά καθώς επίσης και για τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με: το «πλαίσιο τιμωρίας» του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την επιχειρηματική δραστηριότητα, το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων που απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου, την αύξηση των λουκέτων των εμπορικών καταστημάτων, την έλλειψη  ρευστότητας και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών και τέλος για την πιστωτική απροθυμία των τραπεζών που έχει «στεγνώσει», στην κυριολεξία, την ελληνική αγορά.

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ν. Κιλκίς

Εμείς οι εργαζόμενοι στο δημόσιο  τομέα, που συμμετέχουμε σήμερα Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, στο Κιλκίς,
Διαπιστώνουμε ότι συνεχίζεται σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων από την  Κυβέρνηση η άγρια και ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική με αιχμή: την για πρώτη φορά στα χρονικά μετά την Μεταπολίτευση, Μείωση του Εισοδήματος, την αύξηση των άμμεσων και έμμεσων φόρων, με συνέπεια την αύξηση του κόστους ζωής, την όξυνση των προβλημάτων των Ταμείων, την υλοποίηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που καταργεί τον Κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, την εκ βάθρων ανατροπή του Ασφαλιστικού Συστήματος, τον περιορισμό των δαπανών για τις Δημόσιες υπηρεσίες και την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, με πρόσχημα το διαβόητο Σταθεροποιητικό Πρόγραμμα και τα Μνημόνια , για να ξεπεραστεί τάχα μια ακόμη οικονομική κρίση.

Ομιλία του Αναστ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τον εθνεγέρτη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Κ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ, μπροστά στην προτομή του στο Κιλκίς την 22.02.2011

   Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου 1821, ένα μήνα πριν από την έκρηξή της στην Ελλάδα, ο Αλέξανδρος ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, ως αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, ύψωσε, στις παραδουνάβιες ηγεμονίες, την σημαία της επανάστασης, εναντίον της οθωμανικής κυριαρχίας. Το υψηλό όμως φρόνημα και ο αγνός πατριωτισμός, του λησμονημένου Πόντιου, υπέροχου εκείνου αγωνιστή, με προσωπικότητα που συγκέντρωνε την δύναμη των αρετών του Ελληνισμού  και όσων επίσης τον πλαισίωσαν, δεν ήσαν αρκετά για την επιτυχία του εγχειρήματος, που κατέληξε έτσι σε μια τραγωδία με θυσιαστήρια, ολοκαυτώματα και με θανατικές εκτελέσεις. ( Δραγατσάνι - Ιερός Λόχος, Μονή Σέκου Γεωργάκης  Ολύμπιος, από Βλαχολείβαδο Ολύμπου, φρικτός θάνατος Ιωάννη Φαρμάκη από Βλάστη Κοζάνης)