Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κάηκε ο Βασιλιάς Καρνάβαλος!


Κορυφώθηκαν την Κυριακή της Αποκριάς 6 Μαρτίου οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς. Πρωταγωνιστής της φετινής διοργάνωσης υπήρξε ο Καρνάβαλος, ο οποίος παρά την προσπάθειά του να σωθεί δεν τα κατάφερε τελικά, και παρουσία εκατοντάδων καρναβαλιστών στην πλατεία Ειρήνης παραδόθηκε στις φλόγες.

O Θ. Σώκος αύριο στο Κιλκίς


Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιος Σώκος. Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
10.15 πμ: Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Γκουντενούδη.
11.30 π.μ. – Σύσκεψη με τα στελέχη των υπηρεσιών της ΑΔΜ-Θ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.
12.30 μ.μ. – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα.
14.00 μ.μ.- Μετάβαση στο Πολύκαστρο και επίσκεψη στο Δήμαρχο Παιονίας κ. Αθανάσιο Λαπόρδα.

ΚΙΛΚΙΣ 2020- ΕΥΡΩΠΗ 2020

Γράφει η Αντωνία Κέζου

Εάν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη με βιώσιμη προοπτική και αειφορικά αποτελέσματα,  δεν  μπορούμε να μιλάμε αποσπασματικά  για την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών κλειδωμένες στα στενά γεωγραφικά όρια του Νομού Κιλκίς.
Πρέπει να ξεφύγουμε από την νοοτροπία του δήμου ΜΑΣ ή  του Νομού ΜΑΣ, και να  σπαταλείται  χρόνος, χρήμα και άνθρωποι  σε δράσεις και πρωτοβουλίες εντυπωσιασμού με μικροπολιτικό χαρακτήρα. Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε –πόσο μάλλον να υλοποιούμε- δράσεις  που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γειτνίασης με τους όμορους Δήμους – Νομούς που απαρτίζουν την Περιφέρεια στην οποία δραστηριοποιούμαστε.  Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε δράσεις   για το ΚΙΛΚΙΣ του 2020, αν δεν σχεδιάσουμε την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του 2020, υιοθετώντας τις εμβληματικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαικής Στρατηγικής του  2020 για: .

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από 24-27 Φεβρουαρίου 2011, στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Βυζαντινή Αρχιτεκτονική».


Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν συνολικά 19 μαθητές της Γ΄ τάξης.  Υπεύθυνος οργάνωσης και αρχηγός της εκδρομής ήταν ο διευθυντής του σχολείου κος Ιωαννίδης Ιωάννης (μαθηματικός). Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η κα Κυριακίδου Βασιλεία (θεολόγος – φιλόλογος) και συνοδοί οι εκπαιδευτικοί κος Φουντουκίδης Ιωάννης (μαθηματικός), Κολεσίδου Ελισάβετ (θεολόγος) και Γκοτζίδου Θεοδώρα (γαλλικής φιλολογίας).
Την εκπαιδευτική ομάδα συνόδευε και η σύμβουλος των φιλολόγων κα Δάσιου Όλγα.
Όλοι οι στόχοι που τέθηκαν ως βάση για την πραγματοποίηση του ταξιδιού στην Πόλη, πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης φυσικά ο ναός «της του Θεού Σοφίας», το τελειότερο και τολμηρότερο δείγμα βασιλικής με τρούλο στην Κωνσταντινούπολη.

Δενδροφύτευση στην περιοχή ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΛΚΙΣ


Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και από ώρα 09:30, θα διατεθούν από την 71 Α/Μ Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ» 200 άτομα προσωπικό και κατάλληλα μέσα, προκειμένου, σε συνεργασία με το Δασαρχείο ΚΙΛΚΙΣ, να πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση στην περιοχή ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΛΚΙΣ. 

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ

Η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς  «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του που θα γίνει το Σάββατο 12 Μαρτίου στο κέντρο διασκέδασης «ΘΕΑΤΡΟ». Χορευτικά τμήματα του συλλόγου θα χορέψουν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς και γνωστοί πόντιοι καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν την εκδήλωση όπως είναι ο Παν. Ασλανίδης-λύρα , η Πέλλα Νικολαϊδου- τραγούδι, ο Μπαϊρακτάρης- λύρα, ο Κώστ. Καλούσης τραγούδι-λύρα καθώς και Στάθης Παναγιωτίδης-τραγούδι, Αγγελίδης Θεόφιλος-λύρα,  Κιλκισιώτης Ηλίας.-λύρα. Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί. Σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξη που προσφέρετε στον σύλλογο τόσα χρόνια.

8 Μάρτη. Για την γυναίκα του Δήμου Παιονίας

Γράφει ο Στέφανος Τσιόνκης

Η Ορθή διαχείριση της Δημόσιας περιουσίας, η προστασία και η βελτίωση του Περιβάλλοντος, η εξυπηρέτηση  και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η Κοινωνική, Πολιτιστική και Οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Παιονίας είναι οι όροι της εμπιστοσύνης με την οποία μας περιβάλουν οι Παίονες .