Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

”ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΕΣ” του Τσέχωφ το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς. Ώρες Παραστάσεων: 6:30μ.μ και 9:00μ.μ.

«Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» Από Τετάρτη 30 Μαρτίου έως Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο «Κολοσσαίον"

Η παράσταση «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μαρτσέλο Ντ’ ΌρταΟ Ιταλός δάσκαλος συγκέντρωσε τις ξεκαρδιστικές μα και καυστικές εκθέσεις των μαθητών του από το δημοτικό σχολείο του χωριού Αρζάνο όπου δίδασκε. Τα τρία βιβλία που εξέδωσε ο Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω», «Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα αρραβωνιάστηκαν από κάτω» και «Ο Θεός μας έπλασε τζάμπα» έγιναν ανάρπαστα και μεταφράστηκαν σε πολλές χώρες, ενώ η Λίνα Βερτμίλερ γύρισε το 1992 την ταινία «Ciao Professore» βασισμένη στο πρώτο βιβλίο, «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω». Η παράσταση παρουσιάστηκε με επιτυχία για δύο χρονιές στην Αθήνα, στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, δημιουργού και της «Κατσαρίδας». Φέτος η παράσταση με ανανεωμένη διανομή γυρίζει την Ελλάδα και έρχεται για λίγες μόνο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο «Κολοσσαίον».
Λίγα λόγια για την παράσταση:
Ο Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα, δάσκαλος στο Αρζάνο της Νότιας Ιταλίας, είχε την ιδέα να συγκεντρώσει και να εκδώσει τις εκθέσεις των μαθητών του.

Tae Kwon Do WTF στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς

Ανοικτό διασυλλογικό πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF παίδων κορασίδων της ΄Ενωσης Βορείου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε ), θα διεξαχθεί στις 19-20 Μαρτίου 2011 στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς.
Οι ηλικίες που θα αγωνιστούν είναι 1996-1997, 1998-1999 και 2000.
Συνδιοργανωτής είναι ο Α.Σ. ΄Η Τόλμη΄ Κιλκίς, επίσημος εκπρόσωπος της Ε.ΤΑ.Β.Ε. και ο Δήμος Κιλκίς.

Στην ΤΕΧΝΗ ‘‘Υπάρχει ελπίδα ν΄ αποφύγουμε την πτώχευση;’’ με το δημοσιογράφο Γεώργιο Δελαστίκ


     «Δεκάδες χρόνια πίσω γυρίζει τον ελληνικό λαό το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Θα επιφέρει βίαιη πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Για τους μεγαλύτερους, οι οποίοι έχουν ζήσει τη φτώχεια των δεκαετιών του 1950, του 1960 ή του 1970 και τη διαρκή βελτίωση της κατάστασης προς μεγαλύτερη υλική ευμάρεια τις επόμενες δεκαετίες, η οπισθοδρόμηση της εποχής του Γιώργου Παπανδρέου είναι σίγουρα κάτι πολύ δυσάρεστο, το οποίο όμως δεν τους εξεγείρει, όπως αποδεικνύει η ζωή. Ελπίζουν και νομίζουν ότι θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στη μιζέρια προηγούμενων δεκαετιών.

Χορήγηση Θεατρικών Εισιτηρίων ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ για την παράσταση “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΕΣ”

 Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας Κιλκίς  ανακοινώνεί τη διανομή Εισιτηρίων ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ  για την  παράσταση με τίτλο:”ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΕΣ”του Τσέχωφ στις 19/03/2011 στο Συνεδριακό Κέντρο Δ. Κιλκίς. Ώρες Παραστάσεων:  6:30μ.μ  και 9:00μ.μ.
Δικαιούχοι είναι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι: ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, οι  εργαζόμενοι σε ΟΤΕ, Ο.Σ.Ε.,ΕΛ.ΤΑ, και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από το ΤΑ.ΠΟ.Τ.Ε. από 01-01-2006.
Θεατρικά εισιτήρια διατίθενται στους δικαιούχους δύο φορές το χρόνο χειμώνα καλοκαίρι και έχουν αποδεσμευτεί από κάθε άλλη παροχή.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

Από την Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής, Πολεοδομίας, Έργων, Δικτύων και Αστικού Σχεδιασμού του Δήμου Κιλκίς, λαμβάνοντας υπόψη την με αριθμ. Πρωτ. Υ1/Γ.Π. οικ. 54321/29–4-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ
σειρά μέτρων, μέχρι των ψεκασμό στο τέλος της άνοιξης, για την αποφυγή εστιών των κουνουπιών σε αστικές και αγροτικές περιοχές ώστε να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια όλων, για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών. Αυτό θα βοηθήσει στην περιστολή του παράγοντα όχλησης και στην προφύλαξη από τον κίνδυνο ασθενειών.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ «ΠΑΡΕΜΑΒΑΣΗ» ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1995 ΤΟ "ΓΙΑΤΙ" ΚΑΙ ΤΟ "ΠΩΣ" ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Με τον όρο "Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία" εννοούμε τα μονοθέσια , διθέσια και τριθέσια Δημ. Σχολεία. Δηλαδή τα σχολεία που λειτουργούν με έναν, δύο και τρεις δασκάλους αντίστοιχα. Είναι ένα πρόβλημα παλιό. Ένα πρόβλημα που θα υπήρχε δικαιολογία επίλυσής του τα παλιότερα χρόνια λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων και υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων.
Σήμερα πάντως προκαλεί εντύπωση ο μεγάλος αριθμός του είδους αυτού των σχολείων, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας φιλοδοξεί να τοποθετηθεί ανάμεσα στα προηγμένα κράτη της Ευρώπης.
Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι δεν έχει γίνει σημαντική διαφοροποίηση στη δημογραφία των Δημ. Σχολείων τα τελευταία 30 χρόνια. Το 1962 λειτουργούσαν στην Ελλάδα συνολικά 9.394 Δημ. Σχολεία από τα οποία τα 3.978 ήταν μονοθέσια. Το 1984 λειτουργούσαν 9.309 Δημ. Σχολεία από τα οποία τα 3.525 ήταν μονοθέσια.

Περί συνενώσεων ή συγχωνεύσεων ο λόγος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ραμπίδης
Διευθυντής Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Πολύ μελάνι (συμβατικό και ψηφιακό) έχει χυθεί τον τελευταίο καιρό για το θέμα των συνενώσεων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι κάθε είδους επιφανειακές, ανορθολογικές, συναισθηματικές και καιροσκοπικές προσεγγίσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.  Είναι καιρός να σοβαρευτούμε επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα και να σκεφτόμαστε με ορθολογισμό (Αριστοτέλης) και φωναχτά (Σωκράτης). Δεν είναι δυνατόν μικροπαραταξιακές, συντεχνιακές, ψηφοθηρικές και τοπικιστικές αντιλήψεις να μας κρατούν καθηλωμένους στην οπισθοδρόμηση και την υπανάπτυξη.
Πρέπει να είναι απόλυτα καθαρές, αληθινές και ανιδιοτελείς οι κουβέντες και οι πράξεις όλων όσων έχουν αναλάβει κάποια ευθύνη για την πορεία της πατρίδας μας, σ’ όλα τα επίπεδα.
Με τις σκέψεις αυτές θα επιχειρήσω πολύ απλά και σύντομα να θέσω τις βάσεις (σταθερές) για μια ουσιαστική και αποτελεσματική συζήτηση για τις συνενώσεις των ολιγοθέσιων σχολικών μονάδων.

«Ιστορίες για αρκούδες»

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας  παρουσιάζουν  τρία σατιρικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ υπό τον γενικό τίτλο «Ιστορίες για Αρκούδες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, το Σάββατο  19 Μαρτίου 2011  και ώρα  6.30μ.μ.  και  9 μ.μ. στο  Συνεδριακό Κέντρο  του Δήμου Κιλκίς.
Στις «Ιστορίες για αρκούδες», τα τρία σατιρικά μονόπρακτα του ΄Αντον Τσέχωφ, κυριαρχεί η διαχρονική δυναμική της κωμωδίας και η βαθειά αγάπη του συγγραφέα για τις υποχρεώσεις, τις άρσεις και τις αμφισημίες της ανθρώπινης ύπαρξης.
Όλος ο παραλογισμός της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων, όταν αυτή στρεβλώνεται από τη διαβρωτική δύναμη του χρήματος, συμπυκνωμένος με αριστοτεχνικό τρόπο σε τρία μονόπρακτα του «πατέρα του σύγχρονου θεάτρου». Ο Τσέχωφ στα πιο μεγάλα του κέφια, χαρίζει άφθονο γέλο που δεν εξατμίζεται μόλις κλείσει η Αυλαία.

Χρειάζονται αγώνες για την ουσιαστική ισότητα των δύο φύλων

Συμεωνίδου- Τζιβρεμετζή Ντίνα

Υπεύθυνη γυναικών ΝΟΔΕ Ν. Κιλκίς


Παγκόσμια μέρα της γυναίκας σήμερα. Ημέρα γιορτής για τις γυναίκες του δυτικού κόσμου, μέρα αγώνα για τις γυναίκες που ζουν σε δικτατορικά καθεστώτα, άγνωστη έννοια για τις πολλές του τρίτου κόσμου. Τι νόημα όμως έχει στ΄ αλήθεια αυτή η γιορτή;
«Παγκόσμια μέρα γυναίκας» σημαίνει ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι πράγματα που σήμερα είναι αυτονόητα για τις γυναίκες – στο δυτικό κόσμο τουλάχιστον- όπως το δικαίωμα στην ψήφο, στην Παιδεία, στην ελευθερία να ορίζουν οι ίδιες τη ζωή τους, τη σεξουαλικότητα τους, την επιλογή πάνω στη μητρότητα, στα εργασιακά δικαιώματα και τόσα άλλα, δεν ήταν πάντα αυτονόητα.

Για τη γυναίκα του σήμερα

Σωτηριάδου Νατάσα

Υπεύθυνη Γυναικών ΔΗΜ.ΤΟ Ν.Δ ΚΙΛΚΙΣ-
Μέλος ΝΟ.Δ.Ε  ΚΙΛΚΙΣ

Φέτος εορτάζεται η 100η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ο εορτασμός αυτός δεν αφορά μόνο τα επιτεύγματα των γυναικών στην κοινωνία αλλά είναι και μια υπόμνηση των ανισοτήτων που παραμένουν, της φτώχειας που πλήττει περισσότερο τις γυναίκες, των δυσκολιών στην αγορά εργασίας και την προστασία της μητρότητας.

Ανακοινώσεις Παρασκευή 12-3-2011

Ανακοίνωση
Ο ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει αγώνα Πρακτικής Σκοποβολής την  
Κυριακή 13 Μαρτίου LEVEL I στο ιδιόκτητο Σκοπευτήριο Πρακτικής Σκοποβολής του Ομίλου, στην περιοχή Αγ. Νεκταρίου Δήμου Κιλκίς.                              
Ο Αγώνας περιλαμβάνει 5 στάδια με ελάχιστο αριθμό φυσιγγίων 75.
Το ποσό συμμετοχής καθορίζεται στα 10 και 20 ευρώ στο ομαδικό . 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι ΔΕ.ΣΚ. τα οποία είναι θεωρημένα για το έτος 2011.
Γυαλιά – ωτοασπίδες  επιβάλλονται υποχρεωτικά.
Κανονισμοί  I.P.S.C. 

Τo Νοσοκομείο Κιλκίς εκπέμπει SOS. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι

Δέκτης πολλαπλών… δεινών έχει καταστεί το Νοσοκομείο Κιλκίς το τελευταίο διάστημα, σε σημείο μάλιστα που να έχει φτάσει στα όριά του. Η λειτουργία του θεωρείται πλέον από όλους προβληματική με αρκετά υποβαθμισμένες παρεχόμενες υπηρεσίες, ιατρικό προσωπικό δεν υπάρχει, εφημερίες δεν καλύπτονται, κλινικές δεν λειτουργούν κανονικά, ενώ το πρόβλημα δυσχεραίνεται και από τον πολύ χαμηλό προϋπολογισμό του.
Για τα παραπάνω αλλά και γενικότερα για το μέλλον της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κιλκίς και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Νομού, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς διοργανώνει συνάντηση φορέων της πόλης του Κιλκίς, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Κιλκίς στις 6.30 μ.μ.

Τα πολιτικοκοινωνικά σχόλια της εβδομάδας


Κατάντια
Ο Κ. Κιλτίδης στο πρόσφατο δείπνο του με δημοσιογράφους του νομού μίλησε με σκληρά λόγια για το Νοσοκομείο Κιλκίς αλλά απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες. Η «Κοινωνία των Πολιτών», όμως, το ‘κανε, με ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα.
Μια ανακοίνωση, την οποία όποιος διαβάσει τον πιάνει βαριά μελαγχολία για την κατάντια ενός ιδρύματος, που κάποτε μας έκανε περήφανους ως Κιλκισιώτες!
Δυο μόνο πράγματα να υπογραμμίσουμε απ’ αυτήν την ανακοίνωση. Το πρώτο, ότι τον πενιχρό προϋπολογισμό των 23 εκατ. ευρώ για το 2010, που αποδείχθηκε ανεπαρκής, ακολούθησε αυτός των 9 εκατ. για το έτος που διανύουμε! Και το δεύτερο, ότι το Νοσοκομείο έφτασε στο σημείο να ζητεί φάρμακα απ’ το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κιλκίς!
Κατά τ’ άλλα η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό!

Αυστροελληνική
Εξηγήσεις, με τις οποίες αντικρούει την νυν Δημοτική Αρχή του Κιλκίς, έδωσε μ’ ανακοίνωσή του ο Δ. Τερζίδης, για το έργο αξιοποίησης της Αυστροελληνικής Αποθήκης.

Περιορισμένες οι χρηματοδοτήσεις για το νομό μας, ελέω του 75%. Ας όψεται η Θεσσαλονίκη! Μαύρα τα μαντάτα για το 2ο ΕΣΠΑ


Μαύρα μπορεί να θεωρηθούν τα μαντάτα για την Περιφέρειά μας, όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, την πιο ουσιαστική πηγή εσόδων, δηλαδή, για τα επόμενα χρόνια. Κι εξηγούμαστε: Υπάρχει ο κίνδυνος να λάβουμε μειωμένη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ -2, που θα τρέξει τα έτη 2014-2020, λόγω του ότι δεν είμαστε.. αρκούντως φτωχοί!
Λοιπόν, ας δούμε πως έχει το πράμα, αναλυτικά: Οι κανονισμοί της Ένωσης, με βάση τους οποίους γίνεται όλα αυτά τα χρόνια η διανομή του κοινοτικού χρήματος, λένε ότι επιδοτείται όποια περιφέρεια έχει ΑΕΠ ανά κάτοικο, μέχρι το 75% του μέσου όρου. Κάποια χρήματα λαμβάνουν κι αυτές που κυμαίνονται απ’ το 75 ως το 100%, ενώ όσες βρίσκονται πάνω απ’ τον μ.ο. της Ένωσης, θεωρούνται πλούσιες, οπότε, δεν λαμβάνουν σεντς!

Οικονομικοί κροίσοι κι αγωνιστές


Γράφει 
ο Γιάννης Καραγιαννίδης

Σ’ ένα απ’ τα πλακάτ της παρέλασης του φετινού πατρινού καρναβαλιού φάνταζε η εμπνευσμένη επιγραφή «Οικονομικοί Κροίσοι». Τα παιδιά που το συνέλαβαν τα ‘παν όλα με δυο λέξεις. Απ’ την οικονομική κρίση γεννιούνται οικονομικοί κροίσοι. Είναι όλοι εκείνοι οι τυχοδιώκτες και κερδοσκόποι που αλωνίζουν ανενόχλητοι σε καιρούς ωσάν αυτούς που βιώνουμε, αφού κανείς δεν έχει την διάθεση να τους ελέγξει.
Ή, μήπως ακριβώς γι’ αυτό έφεραν την κρίση στις ζωές μας; Για να μπορούν, δηλαδή, να φάνε όσοι δεν πρόλαβαν όταν το τραπέζι ήταν ακόμα στρωμένο!
Γιατί, το μνημειώδες «μαζί τα φάγαμε» του κ. Πάγκαλου αμφισβητείται σφόδρα. Όχι απ’ τους υποτιθέμενους συνδαιτυμόνες του, δηλαδή εμάς. Εμείς το ξέρουμε καλά ότι ποτέ δεν κάτσαμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τον… πολύ αντιπρόεδρο. Άντε, ένα κρασάκι μπορεί να το ήπιαμε στο οινοποιείο του Αϊδαρίνη, κι αυτό για χάρη των διδύμων του. Άλλοι είναι αυτοί που θεωρούν εαυτούς ριγμένους απ’ το μεγάλο φαγοπότι, καθότι δεν προσκλήθηκαν. Και τώρα πιστεύουν πως ήρθε η ώρα τους.

Η ψυχολόγος Βίκυ Καλφοπούλου απαντά στα δικά σας ερωτήματα


Ερώτηση: Κυρία Βίκυ η κόρη μου λέει συνεχώς ότι δεν της αρέσει η εμφάνισή της, συγκρίνει συνεχώς τον εαυτό της με άλλους έφηβους και υποτιμάει γενικώς τον εαυτό της. Προσπαθώ συνεχώς να την εμψυχώνω αλλά εξακολουθεί να νιώθει το ίδιο. Που μπορεί να οφείλεται αυτή η συμπεριφορά; Πως μπορώ να την βοηθήσω;
Χρυσούλα

Φίλη Χρυσούλα,
Η εικόνα που έχουμε σχηματίσει για τον εαυτό μας, άθελά μας, επηρεάζει διάφορες πτυχές του εαυτού μας, όπως τον τρόπο που τον αξιολογούμε, το πόσο σίγουροι είμαστε για τις ικανότητές μας, για την εξωτερική μας εμφάνιση, καθώς και πως όλα αυτά μαζί αντανακλούν στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και στην καθημερινή μας δραστηριότητα. 

του αντρειωμένου Ευαγόρα Παλληκαρίδη ο θάνατος…

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
«Θα πάρω μιαν ανηφοριά
θα πάρω μονοπάτια
να βρω τα σκαλοπάτια
που παν στη λευτεριά».
Ευαγόρας Παλληκαρίδης
13 Μαρτίου του 1957 Κύπρος, Λευκωσία. Ο 19χρονος μαθητής του Ελληνικού Γυμνασίου Πάφου, Ευαγόρας Παλληκαρίδης οδηγείται από τους Άγγλους δήμιους, στην αγχόνη. Παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις για απονομή χάριτος, η αγγλοβασίλισσα Ελισάβετ και το δολοφονικό όργανό της στην Κύπρο, ο Κυβερνήτης Χάρτινγκ, αρνούνται πεισμόνως. Ο εθνομάρτυρας ανεβαίνει γαλήνιος τα σκαλοπάτια της θυσίας και της δόξας. Το εικονοστάσι του Γένους, το Συναξάρι της πατρίδας λαμπρύνεται μ’ έναν ακόμη ήρωα. Στις 5-12-1955 ο Ευαγόρας άφηνε τα μαθητικά θρανία και ανέβαινε «κλέφτης στα βουνά» προσχωρούσε στην θρυλική Ε.Ο.Κ.Α. Γράφει ο πατέρας του Μιλτιάδης Παλληκαρίδης:

Η Ρ Ω Ε Σ - ΔΙ.ΑΣ.


Γράφει
ο Κώστας Στεφανίδης

Πριν περίπου ένα χρόνο από σήμερα και μετά περίπου από ένα χρόνο από την ίδρυση, τη λειτουργία και την εμφάνιση στους δρόμους μικρών, μεσαίων και μεγάλων αστικών κέντρων της Ελλάδας, των δικυκλιστών αστυνομικών της επονομαζόμενης ομάδας  ΔΙ.ΑΣ., ενημέρωσα, ως όφειλα, τους θεσμικά αρμοδίους ότι βάση δημοσιογραφικών πληροφοριών, τα μέλη της νεοσυσταθείσας ομάδας αποτελούσαν στόχο τρομοκρατικών κυρίως ενεργειών και θα ήταν φρόνιμο για καθαρά προληπτικούς λόγους να πρόσεχαν περισσότερο και να ήταν σε αυξημένη ετοιμότητα.

Απαντήσεις από έναν σύγχρονο φιλόσοφο


Γράφει η
Παγώνα Κακανοπούλου

Σήμερα θα σας φέρουμε αντιμέτωπους με τους προβληματισμούς και τις τοποθετήσεις του φιλοσόφου Στέλιου Ράμφου, που πάντα έχει απόψεις που βοηθούν τον προβληματισμό και την επανατοποθέτηση καθενός απέναντι στα τεκταινόμενα, μια διαδικασία που θέλει τον χρόνο της και σίγουρα αφήνει χρήσιμο κατακάθι.
 Οι απόψεις του εκτίθενται στο περιοδικό Esquire και έχουν ως εξής:
Δεν βλέπω πιθανό να διαλυθεί η Ευρώπη, γιατί τότε τα μεμονωμένα ευρωπαϊκά κράτη θα είναι νάνοι. Η κρίση, νομίζω, θα επισπεύσει την πραγματική πολιτική ευρωπαϊκή ενότητα. Έως τώρα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη χρησιμοποιούσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για δικό τους όφελος. Η πολιτική ένωση δείχνει το δρόμο για να ξεπεραστεί η κρίση. Θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα αν, για παράδειγμα, η Ευρώπη έκοβε νόμισμα.

Πρωτοσέλιδο ΓΝΩΜΗΣ 11 Μαρτίου 2011