Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού μαθητές Χέρσου


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν την Τρίτη 15 Μαρτίου οι τάξεις Γ, Ε1 και Ε2 του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος ανακύκλωσης-διαχείρισης απορριμμάτων-προστασίας περιβάλλοντος που γίνεται από τις τάξεις αυτές και το πρόγραμμα του ΚΠΕ στο οποίο μετείχαν ήταν "τα απορρίμματα στη ζωή μας".

Δενδροφύτευση στη Νέα Σάντα


Ο Σύλλογος “Φίλων Περιβάλλοντος Ν.Σάντας” σε συνεργασία με την 71 Α/Μ ταξιαρχία 'Πόντος', τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και τον αντιδήμαρχο Άκη Πιπερίδη, προέβησαν σε δενδροφύτευση σε περιοχή της Νέας Σάντας. Με την ευκαιρία, ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Ν.Σάντας θέλει να ευχαριστήσει τον ταξίαρχο Καββαδία Χρήστο για την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία που δείχνει σε κάθε κάλεσμά του.

Φιάσκο η συνάντηση για το Νοσοκομείο Κιλκίς


Σε φιάσκο αποδείχθηκε η συνάντηση φορέων που διοργάνωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς την περασμένη Παρασκευή 11 Μαρτίου, με αφορμή τα προβλήματα λειτουργίας του, αλλά και την συγκρότηση του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας, ενός Καλλικράτη δηλαδή στην Υγεία, που προωθεί το Υπουργείο Υγείας. Αν και η συμμετοχή των φορέων και των εργαζομένων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Κιλκίς ήταν αρκετά ικανοποιητική, αποτέλεσμα δεν υπήρξε, καθώς κύρια χαρακτηριστικά που επικράτησαν στη συνάντηση ήταν η αδυναμία συνεννόησης και η λογική του «ο θάνατός σου η ζωή μου», καθώς σύμφωνα με τον Διοικητή του Ιδρύματος για να μπορέσει να ορθοποδήσει το Νοσοκομείο Κιλκίς θα πρέπει να κλείσει με την μορφή της συγχώνευσης, αυτό της Γουμένισσας. 

Ποιος είναι ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς Μπαντουβάκης Νικόλαος

Γεννήθηκε στη Σητεία – Λασιθίου το 1962. Κατατάχθηκε στην Αστυνομία το 1981. Υπηρέτησε στην Κρήτη, στο Α.Τ. Νεαπόλεως και Αερολιμένα Ηρακλείου. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας το 1989. Υπηρέτησε στο Α.Τ. Ευζώνων, του Νομού Κιλκίς από το 1989 έως το 1994, στο Α.Τ., Τ.Τ. και Τ.Α. Γιαννιτσών από το 1994 έως 2009 και Α.Τ., Τ.Α. Έδεσσας από το 2009 έως 2010. Διετέλεσε Διευθυντής στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Γιαννιτσών κατά τα έτη 2010/2011.
Είναι παντρεμένος, η σύζυγος είναι δημόσιος υπάλληλος και έχει δύο τέκνα, 12 και 8 ετών. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, γνώστης σε άριστο επίπεδο Η/Υ και Αγγλικής γλώσσας.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Κιλκίς για θέματα πολιτισμού


Συνάντηση γνωριμίας με τους Πολιτιστικούς-Λαογραφικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στα όρια του νέου καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς διοργάνωσε με πρωτοβουλία της η νέα δημοτική αρχή, το πρωί της Δευτέρας 14 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
Στη συνάντηση προσήλθαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι 50 περίπου Συλλόγων και από τις επτά Δημοτικές Ενότητες που απαρτίζουν το νέο δήμο. 

Δενδροφύτευση από τον Κυνηγετικό Σύλλογο

Στα πλαίσια εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας, την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 9:30, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, αλλά και κατοίκων της περιοχής,  θα πραγματοποιήσει δενδροφύτευση στον λόφο δίπλα από το χωριό Μαυρονέρι. Πληροφορίες 2341028283.

Χαιρετισμοί στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς κάθε Παρασκευή θα τελούνται δυο ακολουθίες των Χαιρετισμών της Θεοτόκου. Αυτό γίνεται για να μπορούν να συμμετέχουν και αυτοί που συνήθως εργάζονται την ώρα που τελούνται οι «Χαιρετισμοί» τις Παρασκευές. Οι πρώτοι «Χαιρετισμοί» θα τελούνται κανονικά στις 7 το απόγευμα και οι δεύτεροι «Χαιρετισμοί» στις 9 το βράδυ.

Στο Κιλκίς το Σάββατο ο Κωστής Χατζηδάκης

Το Σάββατο 19 Μαρτίου ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης θα επισκεφθεί το Κιλκίς. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 12:15 Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της Παιονίας στο Πολύκαστρο. 14:30 Γεύμα προς τιμή του κ. Χατζηδάκη. 18:30 Συνάντηση με ΝΟΔΕ και παραγωγικούς φορείς στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κιλκίς. 21:00 Ομιλία στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ Κιλκίς στο «Κτήμα των Ευχών».

Agro Life Festival: Σε μια αναβαθμισμένη Εμποροπανήγυρη Κιλκίς


του Παναγιώτη Κωνσταντινίδη
Σύμβουλος Ανάπτυξης, Οργάνωσης & Ποιότητας, Πρωτοβουλία Κιλκίς 2020


Είναι γενικά παραδεκτό κι έχει επισημανθεί στο παρελθόν από πολλούς πολίτες και φορείς, ότι η Εμποροπανήγυρη, που διοργανώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου στο Κιλκίς, χρήζει αναβάθμισης σε επίπεδο ποιότητας αλλά και περιεχομένου ώστε να αποτελέσει σημαντικό τοπικό και –γιατί όχι- περιφερειακό οικονομικό και πολιτιστικό γεγονός, διατηρώντας τον παραδοσιακό της χαρακτήρα  του οποίου όμως δεν θα συνιστούν κυρίαρχη έκφανση οι αγοραπωλησίες από περιστασιακούς «εμπόρους» απομιμήσεων προϊόντων, φτηνιάρικων δώρων ανατολικής Ασίας αλλά και η υπερβολική τσίκνα από λουκάνικα και σουβλάκια.

Διαμαρτυρία κατοίκων στο Στάθη


Διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι του Στάθη του Δήμου Παιονίας την ερχόμενη Παρασκευή στις 11 το πρωί με αφορμή τη συγχώνευση του 2/Θ Δημοτικού Σχολείου του χωριού που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
Στη διαμαρτυρία που θα λάβει στον χώρο του σχολείου και την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα συμμετάσχει σύσσωμο το χωριό, το οποίο δηλώνει αντίθετο στη συνένωση του σχολείου του με το 1ο Δημοτικό Γουμένισσας.

"Μη πτύετε επί του δαπέδου" εν έτει 2011


Όπως όλοι γνωρίζουμε σήμερα ζούμε στο έτος 2011. Αυτό όμως δεν εμποδίζει καθόλου το Νοσοκομείο Κιλκίς να μας γυρίζει… χρόνια πίσω με αυτήν την πραγματικά απείρου κάλλους πινακίδα που μας καλεί –ακούσατε ακούσατε- να μην φτύνουμε εις το δάπεδο!!! Τα χρόνια περνούν, συντηρήσεις κτιριακές γίνονται όπως βαψίματα κτλ, η συγκεκριμένη πινακίδα στην Ορθοπεδική Κλινική του Ιδρύματος όμως παραμένει… σταθερή αξία.  

Στην Αργυρούπολη η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς


Συνεχίζονται οι επισκέψεις του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς στους οικισμούς της σημερινής καλλικρατικής Κοινότητας Κιλκίς, με πιο πρόσφατη αυτή που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή 13 Μαρτίου στην Αργυρούπολη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Την Δημοτική Κοινότητα εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του οργάνου κ. Βούλα Ποζίδου, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Νικολαΐδης και ο σύμβουλος κ. Ντίνος Ευθυμιάδης.

Εβδομάδα δενδροφυτεύσεων στο Δήμο Κιλκίς


Συνεχίζεται την τρέχουσα εβδομάδα η δενδροφύτευση που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 10 Μαρτίου σε τμήμα έκτασης στην πλαγιά Μεταλλικού, από την 71η Α/Μ Ταξιαρχία “Πόντος” και το Δασαρχείο Κιλκίς. Συνολικά στην α' φάση συμμετείχαν 130 άτομα της Ταξιαρχίας με κατάλληλα μέσα, ενώ φυτεύτηκαν 2.000 δένδρα σε έκταση 10 στρεμμάτων.
Η β' φάση της δενδροφύτευσης στην ίδια περιοχή, θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας, σε συνεργασία του Δήμου Κιλκίς και του 2ου ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Κιλκίς. Συγκεκριμένα, τριακόσιοι περίπου μαθητές σε διάρκεια τριών ημερών θα φυτεύσουν 1.500 δέντρα (κουκουναριές, τραχείες, κυπαρίσσια). Τη μεταφορά των μαθητών ανέλαβε ο δήμος Κιλκίς με λεωφορείο του.

Κύπριοι αδελφοί μας στο Δήμο Κιλκίς


Με τη συμμετοχή κυπριακής αντιπροσωπείας και συγκεκριμένα του αδελφοποιημένου Δήμου Λύσης με τον Δήμο Δοϊράνης, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς προς τιμή του Κυπρίου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου. Συγκεκριμένα στο μνημόσυνο που τελείται κάθε χρόνο για τον θρυλικό υπαρχηγό της ΕΟΚΑ στον Ακρίτα, στον τόπο όπου υπηρέτησε ο τελευταίος ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός, παρέστησαν ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Ττόφιας και ο Δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Σιακαλλής, μετά των συζύγων τους.