Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Τρεις φορές τον γύρο του κόσμου με τα πόδια


Ο Αλμπερτ Βέρνερ γερμανός υπήκοος και κάτοικος του Κιλκίς μέλος του Kinesis-gym kilkis μας αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά . Ο πλέον 69χρονος  μαραθωνοδρόμος είναι ακόμα ενεργός αγωνιστής,  προπονείται καθημερινά και η προπόνηση του περιλαμβάνει από 10 έως 15 χιλιόμετρα,  ενδυνάμωση με βάρη  και εξειδικευμένη  διατροφή.  Ξεκίνησε την γυμναστική στα 40 του χρόνια και από τότε δεν έχει σταματήσει, έχει τρέξει σε όλη την Ευρώπη σε χώρες όπως την Γερμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία,  Αυστρία, Ρουμανία,  Βουλγαρία και στην Ελλάδα που είναι και πρωταθλητής στη κατηγορία άνω των 60 ετών. Έχει κάνει σε σύνολο τρεις φορές τον γύρο του κόσμου   με τα πόδια και έχει διασχίσει στην Γερμανία 1200 χιλιόμετρα σε 17 ήμερες . Ο Αλμπερτ Βέρνερ  έχει σκοπό μέχρι τα βαθιά γεράματα να αγωνίζεται και θέλει να δόσει το μήνυμα ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κάποιος  με τον αθλητισμό. 

Εθελοντική εργασία στον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων

Η Κοινωνία Πολιτών ν. Κιλκίς έχει ανακοινώσει την καμπάνια εθελοντικής εργασίας στον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων κατά την διάρκεια της άνοιξης, λόγω των αυξημένων εποχιακών εργασιών που απαιτούνται. Την επόμενη Κυριακή στις 3-4-2011 θα επισκεφτούμε τον Βοτανικό Κήπο για να προσφέρουμε εθελοντική εργασία. Παρακαλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι, οργανωμένοι σε ομάδες ή μεμονωμένα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Κοινωνίας Πολιτών. Οι εργασίες θα διαρκέσουν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Απαιτείται ενδυμασία εργασίας και αν είναι δυνατό κάποια εργαλεία κηπουρικής. Με μέριμνα εκπαιδευτικών θα υπάρξει πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών με παιχνίδια, μουσική, κ.ά.
Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στην διεύθυνση info@kpk.gr, ή στα τηλέφωνα 2341024400 – 6974828328, για να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.
Το ραντεβού μας στον Κήπο είναι 9.30 το πρωί της Κυριακής 3-4-2011 για όποιον έρθει απευθείας, διαφορετικά όσοι θα έχουν θέσεις άδειες στο όχημά τους ας περάσουν 8.30 από την πλατεία Ειρήνης για να επιβιβαστούν όσοι θα είναι χωρίς μεταφορικό μέσον.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Συνέντευξη Κιλτίδη


Συνέντευξη τύπου του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη,  θα δοθεί στα Μ.Μ.Ε. του ν. Κιλκίς τη Δευτέρα 28-3-11 και ώρα 17:30 στην αίθουσα συνεδρίων του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ DALLA MERDE


Γράφει ο
Κώστας Στεφανίδης

Είναι να προβληματίζεται, να απορεί, να εκνευρίζεται και να ετοιμάζεται τελικά να αντιδράσει κάθε λογικά σκεπτόμενος Έλληνας, ο οποίος πλέον βιώνει τη σταδιακή υποβάθμιση του επιπέδου ζωής του ίδιου και των συμπολιτών του που για περίπου δύο εκατομμύρια Γραικούς, έχουν εξαντληθεί παντελώς όλα τα όρια κάθε ανοχής.
Εφέτος η επέτειος της αρχής της εξέγερσης των Ελλήνων, της 25η Μαρτίου 1821, συμπίπτει με την σύνοδο κορυφής των 27 πλέον αρχηγών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις σε σχέση με την τρέχουσα οικονομική κυρίως κατάσταση και το καθόλα αβέβαιο μέλλον της.

Το ανατολικό ζήτημα, ο Μάρξ και η Ελλάδα


Γράφει η
Παγώνα Κακανοπούλου

 Μέρες που είναι, πέρα απο τις παρελάσεις, τα τσολιαδάκια, τους δεκάρικους και τις «εθνικές ανατάσεις», τώρα, που το νεοελληνικό κράτος δίνει υπαρξιακό αγώνα, προτού καν γιορτάσει τα 200 χρόνια της ύπαρξής του, νομίζουμε ότι ειναι καλό να δούμε πως ξεκίνησε η περιπέτεια αυτή και ελπίζουμε το κράτος μας, (όσο ειναι δικό μας), να τα χιλιάσει.
  Θα αποφύγουμε σήμερα τον Σκάι και θα βαδίσουμε με οδηγό τα άρθρα και τα βιβλία του ιστορικού (τίτλος χωρίς επίσημη πιστοποίηση αφού σύμφωνα με τα πτυχία του ειναι γιατρός) Λύσανδρου Παπανικολάου και των επισημάνσεων των Μάρξ – Εγκελς που αφθονούν στα βιβλία του. Επειδή η Ιστορία όπως έχουμε ξαναγράψει ειναι εργαλείο ανάλυσης του παρελθόντος με βάση τις σημερινές μάχες του περιβάλλοντος του  επίδοξου αντικειμενικού ιστορικού, έχουμε διάφορους χαρακτηρισμούς που προσδίδονται στους ιστορικούς κατά καιρούς. Ετσι έχουμε χαρακτηρισμούς όπως, ο «φιλοκαποδιστριακός ιστορικός Γ. Ασπρέας», ο «φιλορώσος ιστορικός, ο κληρικοφρων Ε. Κυριακίδης», ο «κορυφαίος αστός ιστορικός Γ. Βεντήρης» που κάνει ο Λ Παπανικολάου, του οποίου τις απόψεις θα φιλοξενήσουμε εδώ σήμερα γιατί τέτοιες σπάνια ακούγονται και δίνουν μια διαφορετική οπτική στο έτσι κι αλλιώς κορυφαίο ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα.

«Το άγιο Εικοσιένα»

Γράφει ο
Δημήτρης Νατσιός
Μπορεί στην ταλαίπωρη Λιβύη οι υπέρμαχοι της δημοκρατίας και της ελευθερίας των λαών της γης, τα δυτικά περικαθάρματα, να βομβαρδίζουν «το καθεστώς Καντάφι», για να ψηλώσουν την δημοσκοπική τους αποδοχή κάτι λιλιπούτεια περιττώματα, τύπου Σαρκοζί ή Κάμερον, όμως εδώ, στη χώρα του Μνημονίου και της λουστραρισμένης βλακείας, οφείλουμε εμείς οι Έλληνες πολίτες, να τιμήσουμε το ένδοξο, το άγιο Εικοσιένα. Εξάλλου για τα εξωτερικά δεν πρέπει να ανησυχούμε. Στο πηδάλιο του ΥΠΕΞ βρίσκεται ο στιβαρός και ευφυής φον Δρούτσας (ή φον Σάχλας κατά τον Ζουράρι).

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ…


Γράφει ο 
Ντίνος Μεταλλίδης

Επειδή το χειρουργείο είναι χειρουργείο αλλά και η υπόσχεση είναι υπόσχεση, να ‘μαστε, λοιπόν, αυτή τη βδομάδα να ασχοληθούμε με την προοπτική επιτυχίας ή αποτυχίας του «Καλλικράτη» και τις σχετικές αιτιάσεις που θέλω να προβάλλω.
Στον προηγούμενο «κύκλο» είχα αφιερώσει τρία άρθρα με τίτλο “Δημόσια Διοίκηση: μοχλός ανάπτυξης ή λάφυρο της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας”; (5,12 και 19/11/2004). Το τελευταίο έκλεινε με την παράγραφο “με την διατήρηση και διαιώνιση του θεσμού των συμβασιούχων έργου, της μερικής απασχόλησης κλπ και με καθεστώς προσλήψεων αυτών (κατ’ εξαίρεση ή σε επιχειρήσεις ΟΤΑ) χωρίς κριτήρια ουσιαστικών προσόντων, που να συνάδουν με τις ανάγκες της Υπηρεσίας. Συχνά καταστρατηγούνται νόμοι (το ίδιο το Σύνταγμα μερικές φορές) και δημιουργείται “προσωπικός στρατός”. ……………

Η ψυχολόγος Βίκυ Καλφοπούλου απαντά στα δικά σας ερωτήματα


Ερώτηση: Κυρία Βίκυ, έχω χωρίσει  με τον άντρα μου με τον οποίο έχω αποκτήσει δυο υπέροχα κορίτσια  4 και  2 ετών. Έχω αναλάβει την επιμέλεια άλλα επειδή ο πρώην μου δεν είναι τυπικός σε αυτά που έχει ορίσει το δικαστήριο θυμώνω και μερικές φορές δεν του δίνω επίτηδες τις κόρες μας. Εσείς πιστεύετε ότι κάνω κακό στα κορίτσιά μου; Κική

Φίλη Κική,

Η συντροφική σχέση μπορεί να έχει τελειώσει, αλλά ο γονεϊκός ρόλος παραμένει και πρέπει να παραμένει ισχυρός.

Τα πολιτικοκοινωνικά σχόλια της εβδομάδας



Καθαρά
Καλό το σύνθημα «Κιλκίς – Καθαρή Πόλη», ωραία κι αυτά που λέει ο δήμαρχος Μπαλάσκας στην ανοιχτή επιστολή του προς τους δημότες. Εκείνο, όμως, που είναι βέβαιο σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι ο δημότης περιμένει να δει πρώτα «δείγματα γραφής» απ’ τη δημ. αρχή για ν’ ανταποκριθεί.
Και σ’ αυτόν τον τομέα, θα λέγαμε ότι το ξεκίνημα της διοίκησης του νέου Δήμου Κιλκίς κρίνεται πολύ θετικό. Μακάρι να συνεχιστεί έτσι και καλύτερα. Γιατί, όλοι μας ως Κιλκισιώτες θα νιώθουμε περήφανοι αν μας αναγνωρίζουν ότι το Κιλκίς είναι πράγματι μια καθαρή πόλη.

Συνταγές
Αυτό που κυριάρχησε στις τοποθετήσεις του κ. Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο νομό μας, την περασμένη Κυριακή, ήταν το «δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές», μαζί με το «δεν υποσχόμαστε ότι θα λύσουμε όλα τα προβλήματα μ’ ένα μαγικό ραβδάκι» κ.λ.π.

Στιγμιότυπα απο την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2011 στο Κιλκίς

Το κατάλληλο φάρμακο


Γράφει ο
Γιάννης Καραγιαννίδης

Ακριβώς την ημέρα που δημοσιεύθηκε το προηγούμενο σημείωμά μας για τον «υγειονομικό χάρτη» του νομού (περασμένη Παρασκευή), ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή πολιτικών και υγειονομικών παραγόντων, γι’ αυτό ακριβώς το θέμα.
Γράψαμε εμείς την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας το σημείωμά μας: «Να, γιατί η κόκκινη γραμμή μας θα πρέπει να ‘ναι τα ως τώρα κεκτημένα μας. Τα δυο νοσοκομεία μας, τα δυο κέντρα υγείας, τα περιφερειακά μας ιατρεία. Πάνω απ’ αυτό το όριο μπορούμε να συζητήσουμε οτιδήποτε. Την κοινή τους διοίκηση, τον συντονισμό, την αλληλοεξυπηρέτηση, τα πάντα που μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας. Κάτω απ’ αυτό, ουδέν».