Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Στο Κιλκίς «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους»


Η Εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους» θα υλοποιήσει για πρώτη φορά στο Κιλκίς το «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» από τις 12 έως και τις 16 Απριλίου στο Ξενοδοχείο «Habitat» (Σπάρτης & Αγ. Γεωργίου). Από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 3:30 το μεσημέρι εξειδικευμένοι γιατροί και νοσηλεύτριες θα βρίσκονται εκεί για να εξετάσουν όσες γυναίκες προσέλθουν, να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους και να τις ενημερώσουν σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του στήθους. Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά.

Τριήμερη άσκηση στην Πυροσβεστική


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 6, 7 & 8 Απριλίου, θα διεξαχθεί η Τριήμερη Άσκηση Εκπαίδευσης των Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς και του Κλιμακίου Μουριών.
Το πρόγραμμα στις 6 & 7 Απριλίου περιλαμβάνει: α) Τρόπους απεγκλωβισμού από σύγχρονους ανελκυστήρες (Kleemann), β) Σχοινιά, Κόμποι και τρόποι ανάσυρσης διασωστικού φορείου (Αξιωμ. ΕΜΑΚ), γ) Πρώτες βοήθειες, σε εγκλωβισμένο άτομο από τροχαίο ατύχημα (Εκπαιδευτής ΕΚΑΒ), δ) Πυρκαγιές Δασών-τρόπος κατάσβεσης (Αξιωμ. Π.Υ. Κιλκίς), ε) Υγραεριοκίνηση και κίνδυνοι (κ. Χαριτωνίδης Ζήσης Μηχανολόγος Μηχανικός), στ) Χρησιμότητα του Google Earth στο Π.Σ. (Αξιωμ. Π.Υ. Κιλκίς), ζ) Φίδια και Π.Σ. (Στραχίνης Ηλίας Μέλος Ερπετολογικής Εταιρείας).

Αιτήσεις για ένταξη στους Πίνακες Προσωρινών Αναπληρωτών Εκπ/κών σχολ. έτους 2010-11

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης  και Θρησκευμάτων
Κ α λ ε ί
            Α) Τους εκπ/κούς του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων , οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στους  Πίνακες Προσωρινών Αναπληρωτών Εκπ/κών   σχολ. έτους 2010-11  συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων που είχαν υποβάλει εκπρόθεσμες αιτήσεις , να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στους πίνακες αυτούς.
            Β) Τους εκπ/κούς του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων οι οποίοι  έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών σχολικού έτους 2010-2011 και δεν έχουν ακόμη προσληφθεί,  να υποβάλουν αίτηση τροποποίησης  των περιοχών προτιμήσεώς τους.
            Η Αίτηση-Δήλωση η οποία χορηγείται από τις Δ/νσεις και τα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης , θα υποβληθεί σε μία μόνο Διεύθυνση ή σε ένα μόνο Γραφείο, αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
            Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 5-4-2011 μέχρι  11-4-2011
            Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Δ/νσης Π.Ε. Kιλκίς: 2341024628

«Πύρρειος» νίκη για τους Προπαίδες του “Αλέξανδρου Κιλκίς”

Σπουδαίο ματς έγινε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με τους Προπαίδες του Αλέξανδρου Κιλκίς να επικρατούν δύσκολα με 3-2 της ομάδας των Λεόντων, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας. Για την ομάδα του Μιχάλη Αναστασιάδη σκόραραν οι Δεδεδάκης, Φυτανίδης και Ντζαμπισβίλι, ενώ καλύτερος παίκτης ήταν ο τερματοφύλακας Σμιάρης. Με τον αγώνα αυτόν, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο ο πρώτος κύκλος αγωνιστικών υποχρεώσεων και οι μικροί ποδοσφαιριστές περιμένουν πλέον τους αντιπάλους τους στους κατατακτήριους αγώνες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ Α. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΑΒΕΤΕ. ΑΧ. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ. ΑΔΑΜ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Γράφει  ο
Βασίλης Κωνσταντινίδης


Στο Λεκανοπέδιο Αττικής ζει και εργάζεται μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας. Ο Σύλλογος Κιλκισιωτών Αθήνας υπολογίζει ότι είναι περισσότεροι από 4.000. Σημαντικός αριθμός έχει διακριθεί σε διάφορους τομείς. Στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, στις επιστήμες, στην πολιτική, στον συνδικαλισμό, στον επιχειρηματικό και σε άλλους κοινωνικούς τομείς. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άγνωστοι στο νομό μας. Σήμερα και στο άμεσο μέλλον θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε όσους περισσότερους μπορούμε, στα πλαίσια πάντα της φιλόξενης στήλης της «Γνώμης».
Στη σημερινή μας έκδοση θα παρουσιάσουμε έναν πολύ γνωστό σε μας και στους επιχειρηματικούς κύκλους της Αθήνας, τον επιτυχημένο συμπατριώτη μας επιχειρηματία κ. Αχιλλέα Μουρατίδη και την επιχείρηση του.

Ανακοίνωση Μ.Ο.Κ. Κιλκίς

Με καρό σημαία και 2 πρώτες θέσεις έκανε το ντεμπούτο του ο νεαρός αθλητής του συλλόγου μας Κάκαρης Απόστολος, στον 1ο αγώνα motocross κύπελο Β. Ελλάδος της Α. ΜΟΤ. Ο.Ε. στην πίστα της Χρυσούπολης, την Κυριακή 03/04/2011. Με πολλή ωραία οδήγηση, έκανε τους θεατές που βρέθηκαν εκεί να τον θαυμάσουν  και να τον χειροκροτήσουν.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗ «ΘΑΜΥΡΙΣ» ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ (ΒΟΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗ) –ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Eκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Καμπάνη , με πρωτοβουλία του Λαογραφικού Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας –Ανατολικής Θράκης «Θάμυρις» πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση  μνήμης για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού  (6 Απριλίου του 1914 )ως ημέρας μνήμης  όπως αποφασίστηκε στο 7ο παγκόσμιο  συνέδριο Θρακών ( Ιούνιος 2006). Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  στον Ιερό Ναό και στη συνέχεια ακολούθησε  ομιλία στην αίθουσα δεξιώσεων του Ιερού Ναού  από τον πρόεδρο του συλλόγου Σταύρο Κατσαρώνα ο οποίος εκτός των άλλων τόνισε ότι η Θρακική γενοκτονία είναι ιστορικά αποδεδειγμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη, αν και αποσιωπημένη και ελάχιστα μνημονευμένη από την Ελληνική ιστοριογραφία.

Κατάθεση ερώτησης Κ. Κιλτίδη στη Βουλή για το Νοσοκομείο Κιλκίς

Συζητήθηκε στη βουλή, την περασμένη εβδομάδα, η ερώτηση που είχε καταθέσει στις 2-2-11 προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας,  Κώστας Κιλτίδης  και αφορούσε τα προβλήματα των Νοσοκομείων της περιφέρειας.
Στην ανάπτυξη της ερώτησής του, ο κ. Κιλτίδης, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε, δεν διασπείρω καινά δαιμόνια, δεν κινδυνολογώ. Αυτή τη στιγμή νοσοκομεία της περιφέρειας πέριξ της Θεσσαλονίκης δεν εφημερεύουν, δηλαδή τρεις έως επτά κλινικές τις τριάντα ημέρες του μήνα. Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει, όταν τον ασθενή, που προσέρχεται στο Νοσοκομείο του Κιλκίς ή του Πολυγύρου, τον παραπέμπει ο νοσηλευτής στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Συνεδρίαση Επιμελητηρίου Κιλκίς στη Γουμένισσα

Στη Γουμένισσα και στις εγκαταστάσεις του Εμπορικού Συλλόγου συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Μαρτίου το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενημέρωση και σύντομο απολογισμό από τον Πρόεδρο, για το πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο: «Πορεία στο Μέλλον με Νέες Συντεταγμένες Ανάπτυξης». Ο κ. Παύλος Τονικίδης χαρακτήρισε το Συνέδριο ως επιτυχημένο και ως μία δράση η οποία έχει προκαλέσει τα θετικά σχόλια της Κοινής Γνώμης και βεβαίως όλων των συμμετασχόντων στις προσυνεδριακές και συνεδριακές διαδικασίες του. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι τα πορίσματα του Συνεδρίου θα βρίσκονται κωδικοποιημένα τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Παζάρι αλόγων στο Ράντσο Κιλκίς

Αρκετός ο κόσμος που παρακολούθησε το παζάρι αλόγων στο Ράντσο Κιλκίς, την Κυριακή 27/03/2011. Πάνω από τριανταπέντε άλογα παρουσιάστηκαν στον κεντρικό στίβο του Ράντσου δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους για αγορά, να δουν την κίνηση και την παρουσία του κάθε αλόγου ξεχωριστά.
Άλογα ράτσας Arabian – Andalusia - Lipizzaner – lusitano - Frisian- Westhalia -ελληνικές φυλές και πόνι καμάρωναν μπροστά στο πλήθος κλέβοντας την παράσταση.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΤΟΥ. 3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ "ΤΕΛΗΣ ΠΟΛΥΤΑΚΗΣ" ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 AΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Ο Τέλης Πολιτάκης γεννήθηκε στο Δροσάτο στις 25.7.1945. Σε ηλικία 12 ετών μετοίκησε στην συμπρωτεύουσα, την πόλη της Θεσσαλονίκης, για να συνεχίσει τις γυμνασιακές του σπουδές.
Η γενέτειρά του ήταν πάντα στην καρδιά του και μονίμως συμμετείχε και παραβρίσκονταν σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις του τόπου του, τόσο ηθικά όσο κι οικονομικά.
Πολύ γρήγορα καταξιώθηκε ως επιχειρηματίας πανελλαδικά, ο τόπος του δεν βγήκε ποτέ από την καρδιά του. Παρ' ότι δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, για όλους μας θα έχει πάντα μια ξεχωριστή και εξέχουσα θέση στην καρδιά και στο μυαλό μας.

Εισήγηση Κ. Κιλτίδη σε προσυνέδριο για την Υγεία, που πραγματοποιήθηκε Κυριακή 3 Απριλίου 2011 στη Θεσσαλονίκη


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Κώστας Κιλτίδης, ήταν εισηγητής στο Προσυνέδριο για την Υγεία, που πραγματοποιήθηκε Κυριακή 3 Απριλίου 2011 στη Θεσσαλονίκη. Στην αρχή της εισήγησής του, που είχε θέμα «Την αναδιάταξη και ολοκλήρωση του Ε.Σ.Υ» ζήτησε πάση θυσία το ξεκαθάρισμα με το παρελθόν, για την καταλήστευση των οικονομικών πόρων που έγινε την προηγούμενη δεκαετία, υπενθυμίζοντας τη γνωστή πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.
Αποσπασματικά και περιληπτικά τα βασικά σημεία της εισήγησης του κ. Κιλτίδη είναι:

Επίσκεψη του συλλόγου «βηματίΖΩ» στη Γερμανία

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς , στο πλαίσιο του σχεδίου «Καινοτόμες προοπτικές στις μαθησιακές δυσκολίες» - “Innovative Perspectives  in Learning Disabilities” εκπαιδευτικής σύμπραξης του προγράμματος της Ε.Ε. Grundtvig, πραγματοποίησε επίσκεψη, από 16 έως 19 Μαρτίου 2011, στην πόλη Erlangen της Νυρεμβέργης (Γερμανία) με τη συμμετοχή τεσσάρων (4) ατόμων. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η πρόεδρος κ. Ευθυμία Καράμπαγλη-Γεωργιάδου, η ταμίας κ. Δέσποινα Γυμνοπούλου-Νικολαϊδου, η εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής κ. Μαρίνα Πατσίδου και η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς κ. Φωτεινή Χρηστίδου-Τσακμαλή.

Ευχαριστήριο

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς ευχαριστούν θερμά τον κ. Ματεντζίδη Γεώργιο για την δωρεά του στο ίδρυμα των 180€ εις μνήμην του κ. Χαραλαμπίδη Γεώργιου.

Ημερίδα δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με το Κε.Συ.Π Κιλκίς, την 71η Α/Μ Ταξιαρχία Ν. Σάντας, την 110 Πτέρυγα Μάχης, την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, θα πραγματοποιήσει ημερίδα την Πέμπτη 7 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του 1ου Επαλ  Κιλκίς (περιοχή παλαιών Σφαγείων), από τις 9:00 π.μ. έως 12:45 μ.μ., στα πλαίσια της εκπαιδευτικής-επαγγελματικής ενημέρωσης των μαθητών/τριών της Γ΄Λυκείου των Γενικών Λυκείων και Επα.Λ.   

Επιστολή διαμαρτυρίας γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σταυροχωρίου

Με αφορμή την απόφαση του υπουργείου παιδείας για την συγχώνευση του δημοτικού σχολείου Σταυροχωρίου με το 5/Θέσιο δημοτικό της Μεγάλης Βρύσης, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ και να παρουσιάσουμε τους λόγους για τους οποίους ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ το σχολείο μας:
1.      Το δημοτικό σχολείο του Σταυροχωρίου είναι 2/Θέσιο με τρεις Αίθουσες διδασκαλίες οι οποίες είναι απολύτως κατάλληλες και πλήρως εξοπλισμένες για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των παιδιών μας. (δύο Αίθουσες διδασκαλίας και μία για την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.
2.      Το κτίριο είναι σε καλή κατάσταση με όλους τους χώρους ενιαίους (αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ολοήμερου, τουαλέτες, γραφεία διδασκάλων, τεράστιος διάδρομος).Έχει σύγχρονα κουφώματα και λέβητα με σώματα αέρα καινούργια.

Ομιλία Θ. Πασσαλίδη στη Νέα Σάντα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου 2011, με μεγάλη επιτυχία, στα γραφεία, του Συλλόγου Ποντίων Νέας Σάντας, η προγραμματισμένη ομιλία, του τέως Βουλευτή Κιλκίς, Πασσαλίδη Θεόδωρου, με θέμα  "Οδοιπορικό στον Πόντο, Αναμνήσεις, Συναισθήματα, Δικαίωμα στη Μνήμη".
 Στη σύντομη εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Νέας Σάντας Κιλκίς, Χρήστος Πουνερίδης, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντας στην εκδήλωση, τόνισε την επιθυμία του για μεγαλύτερη συμετοχή του κόσμου σε παρόμοιες εκδηλώσεις, Ιστορική και Πολιτιστική ενημέρωση του,διότι είναι τα μόνα  όπλα ενάντια στην παγκόσμια λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα.
Κατόπιν έλαβε το λόγο ο Σανταίος κεντρικός ομιλητής, κ. Θεόδωρος  Πασσαλίδης
ο οποίος συγκίνησε το ακροατήριο με την αναλυτική παρουσίαση των γεγονότων του ξεριζωμού, της περιόδου 1916-1922, τόσο του Πόντο όσο και της Μικράς Ασίας.

Αιμοδοσία στη Φύσκα

Την Κυριακή Των Βαΐων, 17 Απριλίου 2011,   από νωρίς το πρωί, ο Σύλλογος μας διοργανώνει την τακτική του αιμοδοσία..Σας παρακαλούμε πολύ να βοηθήσετε την τράπεζα αίματος του Συλλόγου να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Φέτος πολλοί συνάνθρωποί μας, συγχωριανοί, χρειάστηκαν το αίμα μας. Πολλοί μικροί και μεγάλοι σώθηκαν από το αίμα μας.Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη. 

Το πάγιο των 30,00 € στο νερό του Χέρσου θα σώσει τα οικονομικά του Δήμου Κιλκίς;

Του Χρ.Ανθρακίδη
π. δημάρχου Χέρσου

Είμαι από αυτούς που λένε πως αν πετύχει ο καλλικρατικός Δήμος Κιλκίς θα είναι επιτυχία για όλους μας και από εκείνους που δεν κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και μάλιστα τώρα στην αρχή της διοικητικής περιόδου της νέας δημοτικής αρχής.
Σαν Δήμαρχος όμως του πρώην Δήμου Χέρσου και ως πολίτης αισθάνομαι την ηθική και θεσμική υποχρέωση να διαμαρτυρηθώ για την μεγάλη αδικία που συνετελέσθη με την επιβολή από το δημοτικό συμβούλιο του καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς της επαναφοράς παγίου 30,00 € ανά υδρομετρητή στους δημότες του πρώην Δήμου Χέρσου.
Και μάλιστα με την συναίνεση συμβούλων της πλειοψηφίας που προέρχονται από την δημοτική ενότητα του Χέρσου (!)

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς με ανάμικτα συναισθήματα οργής, απορίας και θλίψης καταδικάζει την άδικη και άνανδρη επίθεση που δέχτηκε  ο δάσκαλος Γιώργος Τσακαλοφίδης, διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου το μεσημέρι της Παρασκευής 1.4.2011.

Συνέντευξη τύπου δημάρχου Παιονίας Θ. Λαπόρδα την Δευτέρα 4 Απριλίου