Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Κάλεσμα τοπικής γραμματείας ΠΑΜΕ για κοινούς αγώνες

"Η επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου φέρνουν σε απόγνωση τα λαϊκά στρώματα. Η πτώχευση που τόσο συζητιέται αυτό το διάστημα που ξέσπασε η καπιταλιστική οικονομική κρίση, ήδη έχει οδηγήσει σε πτώχευση μεγάλη μερίδα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτό φαίνεται από την μεγάλη αύξηση της ανεργίας που λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης έδωσε την απαρχή στο να βγάλουν απ’ τα  συρτάρια τους, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα. Νομοθέτησαν τα πιο αντεργατικά μέτρα που σχεδιάσανε στις διάφορες συνθήκες (Μάαστριχ- Λισαβόνα- Λευκή Βίβλος κ.α). Το ίδιο έγινε και στον αγροτικό τομέα της οικονομίας που μέσα από τους διάφορους οργανισμούς (ΠΟΕ κ.α.) οδήγησαν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Το «έπαιξαν» ηλεκτρολόγοι σε 80χρονη και συνελήφθησαν

Την Τρίτη 5 Απριλίου στις 12:00 στο Κιλκίς, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 54 και 65 ετών, για απάτη. Συγκεκριμένα προ 15νθημέρου οι ανωτέρω αφού μετέβησαν σε οικία 80χρονης ημεδαπής στον Άγιο Μάρκο – Κιλκίς, την έπεισαν ότι ο ηλεκτρολογικός πίνακας της οικίας της πρέπει να αλλαχθεί, με αποτέλεσμα να αποκομίσουν απ’ αυτήν το ποσό των 100ευρώ. Την περασμένη Τρίτη στις 9 το πρωί την επισκέφθηκαν και ζήτησαν επιπλέον 80ευρώ, πλην όμως η 80χρονη αρνήθηκε και ύστερα από λογομαχία που είχαν, οι δράστες αποχώρησαν. Αργότερα εντοπίστηκαν, προσήχθησαν στο Τ.Α. Κιλκίς και κληθείσα η παθούσα υπέβαλε έγκληση σε βάρος ανωτέρω δραστών. Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Κιλκίς.   

Πασχαλινό παζάρι στην Τούμπα

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τούμπας Παιονίας διοργανώνει πασχαλινό παζάρι στις 9 και 10 Απριλίου στην πλατεία του χωριού με πασχαλινές λαμπάδες, για την οικονομική ενίσχυσή του.

Μεγάλη εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο Κιλκίς

Εκδήλωση με θέμα την καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ και ο Πρόεδρός της Αντρέας Παπαμιμίκος στο Κιλκίς το Σάββατο 16 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου, στις 6 το απόγευμα. Ομιλητές: Νίκος Λυγερός, καθηγητής στρατηγικής. Χρύσανθος Λαζαρίδης, αναλυτής, σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Αντώνης Παυλίδης, σχολικός σύμβουλος, συγγραφέας, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποντίων  Εκπαιδευτικών.

Παραιτήθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς

Την παραίτησή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κιλκίς κατέθεσε στις 24 Μαρτίου ο Διοικητής του Ιδρύματος Αλέξανδρος Χατζηκρανιώτης, η οποία ταχυδρομήθηκε στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με ημερομηνία Τρίτη 29 Μαρτίου 2011. Με την κίνησή του αυτή, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο τ. Διοικητής προσπάθησε να προλάβει την αντικατάστασή του από τον Υπουργό Υγείας, καθώς το όνομά του συμπεριλαμβανόταν σε εκείνα που ετοιμαζόταν να «διώξει» ο Ανδρέας Λοβέρδος.

32ος στην Κεντρική Επιτροπή της «Δημοκρατικής Αριστεράς» ο Χρήστος Σπίγγος


Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το 1ο Συνέδριο του κόμματος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» με αρχηγό τον Φώτη Κουβέλη. Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία εξελέγη και ο Χρήστος Σπίγγος από το Κιλκίς. Συγκεκριμένα στους 111 της Επιτροπής, ήρθε 32ος με 166 ψήφους.

Νέο Δ.Σ. στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κιλκίς

Η νέα σύνθεση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές είναι η εξής: Πρόεδρος: Ιακωβίδης Χαράλαμπος. Αντιπρόεδρος: Καλογιάννη Ευφροσύνη. Γεν. Γραμματέας: Καραγιώργη Ευτέρπη. Ταμίας: Χαραλαμπίδου Μαγδαληνή. Μέλη: Δεϊρμετζίδου Ευτέρπη, Ιωαννίδης Χρήστος, Καρολίδης Γεώργιος. Εκπρόσωπος Ομοσπονδίας: Αβραμίδης Δημήτριος.

Εθελοντικοί καθαρισμοί από την Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011 η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς, διοργανώνει την Κυριακή 17 Απριλίου εθελοντικούς καθαρισμούς σε κοινόχρηστους χώρους οικισμών της. Ειδικότερα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως τον Ορειβατικό Σύλλογο, την Ομάδα Διάσωσης, την Κοινωνία Πολιτών και τον Ποντιακό Σύλλογο Μεταλλικού θα προχωρήσει στον καθαρισμό των χώρων Πρωτομαγιάς Μεταλλικού και Ξηρόβρυσης. Το σημείο συνάντησης για όσους δημότες επιθυμούν να συμμετάσχουν, έχει οριστεί στο Δημαρχείο Κιλκίς στις 10 το πρωί. Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος αλλά δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 23413 52177 και 6956 074811. Σημειώνεται ότι τα μέσα καθαρισμού θα διατεθούν από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς. Η Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βούλα Ποζίδου ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες φορείς, και ιδιαίτερα την Κοινωνία Πολιτών, η οποία την ίδια ημέρα έχει προγραμματίσει εργασίες καθαρισμού στον Βοτανικό Κήπο Κρουσίων.

Επιστολή δασκάλων του 4ου Δημοτικού Σχολείου


"Εμείς οι δάσκαλοι του 4ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μας για την άνανδρη και ύπουλη επίθεση που δέχτηκε ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Γιώργος Τσακαλοφίδης, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011, από εξωσχολικά στοιχεία.
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός καθίσταται ακόμη οδυνηρότερο, διότι συνέβη ενώπιον μικρών μαθητών του σχολείου μας και γνωρίζουμε όλοι μας τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τέτοιες τρομακτικές σκηνές στις αθώες παιδικές ψυχές.