Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Κρασιά αμφιβόλου ποιότητας μπροστά στο Ναό του υγειούς εμπορίου. Ας το προσέξουν οι αρμόδιοι!


"Φέρτε μας καθετήρες"

Το σημείωμα είναι γνήσιο (δεν πρόκειται για μοντάζ), προέρχεται από το Γ.Ν. Κιλκίς και είναι όντως αναρτημένο σε διάφορα σημεία, όπως στην καρδιολογική κλινική και στο γραφείο τεχνολόγων ακτινολόγων.
Λέει "Σας παρακαλούμε, λόγω έλλειψης υλικών, μη μας φέρνετε γλυκά, αν θέλετε μπορείτε να μας φέρνετε γάντια μ.χ. (μιας χρήσης), χαρτιά κουζίνας, χαρτοβάμβακα, καθετήρες, abbocath. Ευχαριστούμε".
Εντωμεταξύ, επειδή στο υπουργείο και στην αρμόδια ΔΥΠΕ δεν σήκωναν καν τα τηλέφωνα από το πρωί, και επειδή οι κύριοι "υπεύθυνοι" δεν ανταποκρίνονται ούτε σε φαξ, ούτε σε επιστολές διαμαρτυρίας, ούτε σε εξωδίκους, ούτε το δέρμα τους καταλαβαίνει από δημόσιες καταγγελίες σε συνεντεύξεις τύπου, ούτε από συλλαλητήρια για την κατάντια του νοσοκομείου, η υπεύθυνη κα Λέτα Ζωτάκη αναγκάστηκε να κάνει έκκληση για κάλυψη των ελλείψεων μέσω ραδιοφώνου.

Μήνυμα του Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Γεφύρας, Ἀξιουπόλεως & Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ἀδελφοί μου Χριστιανοί, τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπημένα, Κληρικοί καί λαϊκοί,
Χριστός Ἀνέστη.
Τό μυστικό τῆς ἀγάπης, τοῦ σχεδίου καί τῆς φροντίδας τοῦ Θεοῦ Πατέρα γιά μᾶς καί γιά ὅλο τόν κόσμο [ὅσο πιό πολύ τό σκεφτόμαστε μέ τήν “μέσα καρδιά”] μᾶς συνεπαίρνει. Προσκυνήσαμε πάλι αὐτές τίς μέρες σταυρωμένο, πεθαμένο, ἐνταφιασμένο τόν Υἱό Του, ὅπως τό θέλησε γιά χάρη ὅλων μας [ὅπως ξαναγίνονται παρόντα στό λατρευτικό “παρών” τῆς Ἐκκλησίας (βλ. Συναξάρι Μεγάλης Παρασκευῆς «Τά ἅγια καί σωτήρια καί φρικτά Πάθη τοῦ Κυρίου … ἐπιτελοῦμεν…») ]. Καί σήμερα Τόν βλέπουμε ἀναστημένο αὐτεξούσια χαρίζοντας σέ μᾶς τό δῶρο τῆς Ἀναστάσεως. Ἔγινε γιά ὅλους μας καί γιά τόν καθένα προσωπικά: τροφή ζωῆς, δῶρο ἀναστάσεως, δικαίωμα αἰώνιας μακαριότητας. Παραμένει μοναδικός δρόμος ζωῆς. Στέκεται ἐπικεφαλῆς στήν ἐκκλησιαστική μας κοινωνία. Γίνεται ἕνα μέ τόν καθένα καί μέ ὅλους μας! Ὄχι, γιά νά προσθέσει κάτι στόν Ἑαυτόν Του. Ἀλλά “τά πάντα δι᾽ ἡμᾶς”, τά πάντα γιά τό χατήρι μας. Ὁλόκληρος ἀπό ἀγάπη γιά μᾶς.

Τα πολιτικοκοινωνικά σχόλια της εβδομάδας

Τα ‘χωσε
Βούϊξε το περασμένο Σάββατο το ενημερωτικό «πρωϊνάδικο» του MEGA απ’ την πληθωρική παρουσία του Γ. Φλωρίδη. Επαναλαμβάνοντας στην ουσία, αυτά που είπε την προηγούμενη μέρα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου, ο κιλκισιώτης βουλευτής «τα ‘χωσε χύμα και τσουβαλάτα», μ’ αποτέλεσμα οι αναφορές του να γίνουν θέμα στα δελτία ειδήσεων όλων σχεδόν των καναλιών, μη εξαιρουμένων των κρατικών!
Την ίδια μέρα ο κ. Φλωρίδης υποδέχτηκε στο Κιλκίς τον «κολλητό» του, Αν. Λοβέρδο, με το θέμα των νοσοκομείων του νομού να καίει στην αντζέντα της επίσκεψης.
Μια γεμάτη, λοιπόν, μέρα για τον βουλευτή μας, αλλά και άκρως αποδοτική, όπως αποδείχθηκε.

Πυρκαγιά σε εταιρία οδικής βοήθειας

Την 21-4-2011 και ώρα 16.00΄στο Πολύκαστρο – Κιλκίς, σε εταιρία οδικής βοήθειας, από άγνωστη αιτία προκλήθηκε πυρκαγιά σε -3- φορτηγά παλιάς ξυλείας (μπαλέτες), σε -2- Ι.Χ.Φ. και -2- Ι.Χ.Ε. αυτ/τα, που προορίζονταν για ανακύκλωση. Πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Π.Υ. Κιλκίς, η οποία διενεργεί και την προανάκριση. Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές ή κατοικίες.

Σύλληψη για παράβαση Νόμου Περί Παιγνίων

Από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε./Α.Δ. Κιλκίς συνελήφθη στην Αξιούπολη – Κιλκίς την 21-4-2011 και ώρα 10.00΄ημεδαπός ηλικίας 51 ετών διότι κατελήφθη να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «καφετερία», ιδιοκτησίας του και να έχει επιτρέψει τη λειτουργία τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια» σε ένα (1) ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα με οθόνη αφής και δέκτη κερμάτων – χαρτονομισμάτων. Ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα κατασχέθηκε.  Δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Αξιούπολης.

Συλλήψεις για παράβαση Νόμου Περί Φωτοβολίδων και Πυροτεχνημάτων

Από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς συνελήφθη  στο Κιλκίς, την 21-4-2011 και ώρα 10.20΄ στο Κιλκίς 39χρονη ημεδαπή, διότι κατελήφθη να κατέχει σε αποθήκη καταστήματος παιδικών ειδών, ιδιοκτησίας της, -448- κροτίδες και -57- βεγγαλικά, στερούμενη σχετικής άδειας πώλησης από την αρμόδια Αρχή. Κροτίδες και βεγγαλικά κατασχέθηκαν. Δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα οδηγηθεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.
Επίσης από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε./Α.Δ. Κιλκίς συνελήφθησαν στο Πολύκαστρο – Κιλκίς την 21-4-2011 και ώρα 20.30΄δύο (2) ημεδαποί, διότι κατελήφθη  48χρονη ημεδαπή ως προσωρινά υπεύθυνη να λειτουργεί κατάστημα «είδη δώρων», ιδιοκτησίας του 52χρονου συζύγου της, κατέχοντας και διαθέτοντας προς πώληση -50- κροτίδες στερούμενη σχετικής άδειας πώλησης από την αρμόδια Αρχή. Κροτίδες και βεγγαλικά κατασχέθηκαν. Δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Πολυκάστρου

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Στις 20-04-2011 και ώρα 19:10 στη Καλαμαριά Θεσ/νίκης συνελήφθησαν από αστυνομικούς ΟΔΝ/Τ.Α. Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 29 ετών   αντίστοιχα διότι σύμφωνα με πληροφορίες που κατείχε η ΟΔΝ  ότι ο ένας εξ’αυτών διαθέτει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τέθηκε υπό παρακολούθηση και κατελήφθη, εξερχόμενος της οικίας του να κατέχει ποσότητα κοκαΐνης σε δύο συσκευασίες συνολικού βάρους 2 γραμμ. τις οποίες θα πουλούσε στον έτερω συλληφθέντα ο οποίος ανέμενε εντός ΙΧΕ αυτ/του του έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ.  Σε νομότυπη έρευνα  της οικίας, ευρέθησαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 20 γραμ., ποσότητα κάνναβης 2 γραμ.,  μία ηλεκτρονική ζυγαριά  και το χρηματικό ποσό  των 250 ευρώ. Χρηματικό ποσό, ναρκωτικές ουσίες και ηλεκτρονική ζυγαριά κατασχέθηκαν.  Δράστες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Θεσ/νίκης    

Τροχαίο ατύχημα

Στις 20-04-2011 και ώρα 14:00 στο 5ο χιλ. Π.Ε.Ο πολυκάστρου – Θεσ/νίκης  συγκρούσθηκε ΙΧΕ αυτ/το που οδηγούσε ημεδαπός ηλικίας 25 ετών με ΙΧΦ που οδηγούσε ημεδαπός ηλικίας 55 ετών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό και των δύο οδηγών. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ Πολυκάστρου.

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΔΡΟΣΑΤΟΥ ΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ Καταξίωση σε όλα τα επίπεδα

Γράφει ο Δημήτρης Αβραμίδης


Το διήμερο Kυριακή 17 και Δευτέρα 18 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη το τελευταίο διάστημα η επιτυχημένη γιορτή του ποδοσφαίρου των τμημάτων υποδομής του Μακεδονικού. Συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και αγωνιστικότητα συνολικά πέντε ομάδες ανά ηλικιακή κατηγορία και αναλυτικότερα πέντε παιδικά και πέντε τμήματα ντζούνιορ.
Οι συμμετοχές
Οι πέντε ομάδες που αγωνίστηκαν με ζήλο, θέληση και πολύ μεγάλο κέφι προέρχονταν όπως και πέρυσι από τον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και πιο συγκεκριμένα από τον νομό μας και την τοπική Ε.Π.Σ. Κιλκίς. Ο διοργανωτής Μακεδονικός Δροσάτου φιλοξένησε τα φιλόδοξα τμήματα των ακαδημιών του Απόλλωνα Ευρωπού, Α.Ο. Κιλκισιακού, της Α.Ε. Πολυκάστρου, και του Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης στις γηπεδικές του εγκαταστάσεις στις οποίες παρείχε σε κάθε αγωνιζόμενη ομάδα πάσης φύσεως διευκολύνσεις σε ένα πλαίσιο υποδειγματικής φιλοξενίας. Όλες οι ομάδες αγωνίστηκαν σε πλήρη σύνθεση και με τα δυο τμήματά τους. Οι αγώνες διεξάγονταν παράλληλα όπου το γήπεδο είχε χωριστεί στην μέση. Οι παίδες απαρτίζονταν από ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη 1997 και 1998 που αγωνίζονταν 9 εναντίον 9, ενώ το μικρότερο τμήμα των Ντζούνιορ από παιδιά γεννηθέντων ετών 1999, 2000 αλλά και νεότερα σε ηλικία που αγωνίζονταν με 10 εναντίον 10 ποδοσφαιριστές.

Ανακοινωση "Δημοκρατικής Αριστεράς"

Πριν 44 χρόνια η χώρα βυθιζόταν στο σκοτάδι της χούντας κάποιων επίορκων αξιωματικών. Η μνήμη της εφτάχρονης τυραννίας της ένστολης παραφροσύνης θα πρέπει να μείνει άσβεστη για να αφυπνίζει και να αποτρέπει παρόμοια δεινά. Σήμερα, που ο Ελληνικός λαός δεινοπαθεί από τα αποτελέσματα αφρόνων πολιτικών και δοκιμάζεται επικίνδυνα η συνοχή της κοινωνίας μας, η εγρήγορση της συλλογικής συνείδησης συμβάλλει στην επεξεργασία ρεαλιστικών πολιτικών για την κατά το δυνατόν ταχύτερη αποτίναξη του σύγχρονου ζυγού του μνημονίου και των συντακτών του. Τα νάματα του αντιδικτατορικού αγώνα μας φωτίζουν το δρόμο και μας οδηγούν τη σκέψη για ένα καλύτερο αύριο.

Ευχές "Ακριτών Πολυκάστρου"

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες»  εύχονται στα μέλη και τους φίλους καλό Πάσχα.  
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν δύο σημαντικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες». Την Κυριακή 10 Απριλίου η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου «ΜΠΕΛΛΕΣ» Δήμου Μουριών παρουσίασε την ξεκαρδιστική ποντιακή κωμωδία «Ο ΧΩΡΕΤΕΣ» στην αίθουσα του δημοτικού κέντρου στο Πολύκαστρο. Σε μία κατάμεστη αίθουσα η θεατρική ομάδα καταχειροκροτήθηκε για την επαγγελματική ερμηνεία των ρόλων αλλά και για το πολύ γέλιο που προσέφεραν στο κοινό. 
   Ακόμη, την Κυριακή 3 Απριλίου στο κέντρο διασκεδάσεως «ΝΟΤΕΣ» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αγάπης με σκοπό την βοήθεια σε συνάνθρωπους.
   Ο σύλλογος ευχαριστεί τους παρακάτω χορηγούς των εκδηλώσεων για τις προσφορές τους: τα Super Market (ΚΟΙΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ – ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ – ΑΜΠΡΑΖΗΣ – ΕΥΜΟΡΦΟΠΟΥΛΟΣ),  ΜΗΝΟΒΓΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, BOUQUET DI FIORI, ΚΟΥΛΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
   Τις εκδηλώσεις τίμησαν με τις παρουσίες τους ο αντιπεριφερειαρχης κ. Γκουντενούδης Χρήστος ο αντιδήμαρχος Σιωνίδης Κωνσταντίνος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Επίσσκεψη ΝΟ.Δ.Ε.-Ν.Δ Κιλκίς στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης

Το κέντρο κοινωνικής στήριξης του Κιλκίς επισκέφθηκε την Μεγάλη Τρίτη 19.4.11 αντιπροσωπεία της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής Κιλκίς της ΝΔ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Ιωακειμίδη και αποτελούμενη από τους Τριαντάφυλλο Πέτρογλου γενικό γραμματέα, Ευάγγελο Αποστολίδη ταμία, Αθανάσιο Τατάρογλου, πρόεδρο ΟΝΝΕΔ Κιλκίς και Ιωάννη Γάγο υπεύθυνο εθελοντισμού, με αφορμή την πασχαλινή αγορά που διοργανώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με σκοπό την συγκέντρωση πόρων, που θα το βοηθήσουν στην λειτουργία του.
Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο της εορταγοράς από την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία «ΒηματίΖΩ» Ευθυμία Καράμπαγλη και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις δημιουργικές δυνατότητες των ατόμων που φιλοξενεί το κέντρο.
Παράλληλα είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί από πλευράς της προέδρου του συλλόγου και του πρώην προέδρου του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς Δημήτρη Βουλγαράκη, που συνεισφέρει ετούτη την περίοδο σε διοικητικό επίπεδο λόγω της εμπειρίας γύρω από τέτοια θέματα γιά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κέντρο κυρίως στο επίπεδο της στελέχωσής του σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα προς την κατεύθυνση της οικονομικής του ενίσχυσης πάνω σε πάγια βάση από το ΙΚΑ.

2ο φεστιβάλ βαφής αυγών με οικολογικό και παραδοσιακό τρόπο

Έληξαν στις 21 \ 4 \ 2011, οι τετραήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων
Νέας Σάντας Κιλκίς, που έγιναν στην αίθουσα τελετών του Συλλόγου, με απόλυτη επιτυχία.
Οι μικροί μας φίλοι που παραβρέθηκαν στο Φεστιβάλ, ζωγράφισαν, σχεδίασαν,
κατασκεύασαν Πασχαλινά θέματα,και τη Μεγάλη Πέμπτη έβαψαν τα αβγά του Πάσχα, με Οικολογικό και Παραδοσιακό τρόπο. Η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, η αίθουσα του Συλλόγου γέμισε από τις φωνούλες τους και η αίσθηση που αναδυόταν από το τετραήμερο ήταν, ότι βρίσκονταν στο σπίτι τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τις εκδηλώσεις προγραμμάτισαν,συντόνισαν και εκτέλεσαν οι Τάνια Πηλείδου, Λιζα Μαρουφίδου, Χαρούλα Χωλίδου,Ελένη Καϊσίδου και    Ιωάννα Παύλου. Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στις ανωτέρω, στα μέλη του Συλλόγου που βοήθησαν και στους μικρούς μας φίλους που συμμετείχαν. Τα αβγά ήταν ευγενική χορηγία της Αβγοδιατροφικής Α.Ε που εδρεύει στην Νέα Σάντα Κιλκίς.

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος»…

Δύο σχολεία, ένα πολιτιστικό πρόγραμμα, δύο παραστάσεις σε δύο πόλεις της Ελλάδας με τίτλο «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος»…
Η Ορχήστρα και η Χορωδία του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς και το Μουσικό Σύνολο του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης συναντήθηκαν επί σκηνής για να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της φετινής τους κοινής μουσικής δραστηριότητας με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τελικός στόχος του προγράμματος ήταν η πραγματοποίηση δύο συναυλιών, μία για τους κατοίκους της Κοζάνης και μία για τους κατοίκους του Κιλκίς. Έτσι οι μαθητές των δύο σχολείων περιόδευσαν την παράστασή τους ανταλλάσσοντας μία επίσκεψη οι μεν στην πόλη των δε και αντίστροφα, φιλοξενούμενοι σε οικογένειες των συμμαθητών τους από το συνεργαζόμενο σχολείο.

Περί «αναδιάρθωσης»

Είναι ενδιαφέρον να προσπαθείς μέσα σ’ αυτό το οικονομικό τσουνάμι που χτυπά αδιάκοπα τη χώρα, να ξεχωρίσεις κάποιες σκέψεις και άρθρα, που βρίθουν στο διαδίκτυο, που όντως θα σε φωτίσουν και θα σε προσανατολίσουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ευρήματά μας αυτής της εβδομάδας που θα δώσουν άλλη μία οπτική και μία βοήθεια στη συμπλήρωση του πάζλ που ταλανίζει όλους μας. Να υπενθυμίσουμε ότι η παράθεση απόψεων στο διαδίκτυο ανωνύμως κατά κανόνα, παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον γιατί οι απόψεις  αυτές είναι αποφορτισμένες από το ειδικό φορτίο που προσθέτει το όνομα και σε οδηγούν να καταπιαστείς αποκλειστικά μ’ αυτές. Ιδού ο σημερινός μας διάλογος που ξεσηκώσαμε από το αντινιούς και με πρόταση παρακαλώ:
- Ποιά η πρόταση σας; Η δικιά μου είναι οικειοθελής φτώχεια και ανεξαρτησία.