Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει!


Πρωταθλητές οι Προπαίδες της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Προπαίδες της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς, επικρατώντας με 2-1 του Απόλλωνα Ευρώπου στον τελικό του πρωταθλήματος.  Οι παίκτες του Μιχάλη Αναστασιάδη, αν και βρέθηκαν μόλις από το 5ο λεπτό πίσω στο σκορ, σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα. Με σκόρερ τον Βαφειάδη ήρθε η ισοφάριση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ οκτώ λεπτά πριν από τη λήξη, ο Λίκα διαμόρφωσε το τελικό 2-1, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς με τους συμπαίκτες του.  Στον τελικό, για τον Αλέξανδρο Κιλκίς, αγωνίστηκαν οι: Σμιάρης, Βαφειάδης, Γρόσης, Δεδεδάκης, Ζώτος, Λίκα, Μιχαηλίδης, Ντζαμπισβίλι, Παπαδόπουλος Αναστάσιος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Παρδάλης, Σαρίδης, Τσιμπούκας, Τσολακίδης.

Πετυχημένη η εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού Γουμένισσας

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού (8η Μαΐου) και τη Μητέρα (2η Κυριακή Μαΐου) πραγματοποίησε για άλλη φορά η Επιτροπή Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Για το Εθελοντισμό, τη σημασία και το ρόλο του διαχρονικά στην κοινωνία και τη σημερινή αναγκαιότητά του μίλησε ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας και πρόεδρος του τοπικού αθλητικού καλαθοσφαιρικού ομίλου Χρήστος Σαμαράς με παράλληλη προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού. Για τη Μητέρα, το έργο και την προσφορά της μίλησε η βιβλιοθηκονόμος του Δήμου Παιονίας Αθανασία Γιάγκου – Καρακόλη. Και οι δύο με σύντομο και περιεκτικό σε νοήματα λόγο παρουσίασαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα θέματά τους και απέσπασαν το χειροκρότημα του πολυπληθέστατου κοινού.

Η τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας σχετικά με τον υποβιβασμό της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ.

«Αναγνωρίζουμε την μακρόχρονη Ιστορία και την τεράστια προσφορά του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ στον αθλητισμό με τα δεκάδες τμήματα και τα χιλιάδες παιδιά που συμμετέχουν σε αυτά.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα των φίλων του ΗΡΑΚΛΗ.
Θεωρούμε όμως ότι το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών, του στοιχήματος και των κυκλωμάτων είναι ένα πτώμα που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Στοιχείο της σαπίλας αυτής είναι να κρίνεται η άνοδος ή ο υποβιβασμός μιας ομάδας με βάση επιχειρηματικά κριτήρια που αποφασίζουν οι ισχυροί και οι κυρίαρχοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην ΕΠΟ και στην ΟΥΕΦΑ.


Επιτυχιών συνέχεια του ΓΑΣ Κιλκίς στους αγώνες Σε δημόσιο δρόμο του Δήμου Καλαμαριάς Τριπλή πρωτιά στα 1000 δημοτικών σχολείων

Πραγματικά κάτι απρόσμενο ήταν για την Καλαμαριά ο 1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος και οι δρόμοι 5.000 μ και 1000 μ μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων που έγινε την περασμένη Κυριακή. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή σ΄ όλες τις κατηγορίες και το γεγονός ότι η Κεντρική Πλατεία του Δημαρχείου της Καλαμαριάς κατακλύστηκε από εκατοντάδες αθλητές και παιδιά που αγωνίστηκαν, γονείς και φίλους του αθλητισμού έδωσαν τον χαρακτηρισμό των πολύ πετυχημένων αγώνων.
Μαζική υπήρξε η συμμετοχή των μικρών παιδιών δημοτικού σχολείου στα 1000m με τους γονείς τους να καμαρώνουν για την προσπάθεια τους.

ΠΑΜΕ: Έξω οι χορηγοί από τα σχολεία – Όχι στο σχολείο της αγοράς – Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταδικάζει έντονα και κατηγορηματικά την ενέργεια της Διευθύντριας του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ν. Αγιονερίου να απευθυνθεί στο Ίδρυμα Μποδοσάκη για την εξεύρεση πόρων με σκοπό τη βελτίωση του τεχνολογικού εξοπλισμού του σχολείου. Επιπλέον καταδικάζει την ενέργεια της να προχωρήσει σε ειδική εκδήλωση για να αποδώσει τιμές στο «μέγα ευεργέτη» Πρόδρομο Αθανασιάδη Μποδοσάκη με την ονοματοδοσία της αίθουσας Πληροφορικής, όπως αναφέρει στη σχετική πρόσκληση.
Οι ενέργειες αυτές τις εν λόγω διευθύντριας δημιουργούν εύλογα ερωτήματα:

Ευχές για τη λήξη του σχολικού έτους

Γράφει ο
Γεώργιος Κωνσταντινίδης
Δ/ντης Δ.Ε. Ν. Κιλκίς
Μ.Α., Φιλόλογος-Θεολόγος 
Με την ευκαιρία της λήξης του διδακτικού έτους επιθυμώ να ευχαριστήσω τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων του νομού μας για τη γόνιμη και δημιουργική συνεργασία, που οικοδομήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο τη βέλτιστη παροχή του εκπαιδευτικού προϊόντος, της γνώσης, στους μαθητές μας.
Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία συνίσταται στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ώστε να διαπιστώσουμε το βαθμό γνώσεων που προσπορίστηκε ο κάθε μαθητής.

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση θέσεων Διευθυντών Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., Σ.Ε.Κ. και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. της Δ.Δ.Ε. Ν.Κιλκίς»

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 45143/Δ2/13-04-2011 απόφαση  και το υπ. αριθμ. 2.52921/Δ2/6-05-2011 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο του ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ., δημοσιεύεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση με επιλογή των παρακάτω τριάντα δύο (32) θέσεων Διευθυντών Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., Σ.Ε.Κ. και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. της Δ.Δ.Ε. Ν. Κιλκίς:

9 Μαΐου: Ημέρα της Ευρώπης Ορόσημο προβληματισμού – αυτοκριτικής – αποφάσεων

Γράφει ο Παύλος Πασσαλίδης
Πέρασαν 60 χρόνια από τη δήλωση του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν η οποία οδήγησε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Μοναδικός στόχος τότε, ο μη πόλεμος, μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους.
Η διασφάλιση της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της προόδου τα ζητούμενα. Το μέσον τότε για την επίτευξη αυτών των αξιών ήταν η οικονομική συνεργασία.
Το ευρωπαϊκό όραμα σήμερα είναι συνώνυμο με την «συλλογική επιτυχία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος». Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν αποτέλεσμα λαϊκών αιτημάτων, αγώνων ή εξεγέρσεων, αλλά δημιουργία εμπνευσμένων ηγετών. Κτίσθηκε βήμα - βήμα και εξελίσσεται. Αντιμετωπίζει τις οικονομικές κρίσεις (από τα μέσα της δεκαετίας του 1980) και την λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης (από τα μέσα της δεκαετίας του 1990).

Η Κινητή Μονάδα «ΛΗΤΩ» στο Δήμο Κιλκίς

Σχολεία του Δήμου Κιλκίς θα επισκεφθεί από 10 έως 13 Μαΐου η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone. Συγκεκριμένα η “ΛΗΤΩ”, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, θα πραγματοποιήσει εξετάσεις σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων του Χέρσου, των Μουριών και του Μυριοφύτου.
Το πρόγραμμα επισκέψεων έχει διαμορφωθεί ως εξής:
-Τρίτη 10 Μαΐου: εξέταση μαθητών Γυμνασίου στις Μουριές.
-Τετάρτη 11 Μαΐου: εξέταση μαθητών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στις Μουριές.
-Πέμπτη 12 Μαΐου: εξέταση μαθητών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στο Χέρσο.
-Παρασκευή 13 Μαΐου: εξέταση μαθητών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στο Μυριόφυτο.
Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα της οργάνωσης δημιουργήθηκε το 2003 σε συνεργασία με τη Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Η “ΛΗΤΩ” ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας.

ΣΤΟ Π.Κ.Ε.Ε.Ε. ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ: Γιόρτασαν την Αγία Ειρήνη

Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2011 οι αξιωματικοί και οι οπλίτες του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Ειρήνης τίμησαν την γιορτή της Αγίας Ειρήνης, τελώντας Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία υπέρ υγείας των αξιωματικών, του προσωπικού και των στρατιωτών του Κέντρου. Χοροστατούντους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανούηλ, με την συμμετοχή του εφημέριου του Ι.Ν. της Κρηστώνης π. Χρυσόστομου και παρουσία του διοικητή Νικόλαου Αραμπατζή και στελεχών του Κέντρου, του αστυνομικού διευθυντή κ. Μπαντουβάκη και του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Κρηστώνης Αθ. Μουλά αλλά και κατοίκων του χωριού τιμήθηκε η Αγία μέσα σε κλίμα κατάνυξης.



Στην ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιλένα Αποστολάκη

Επίσκεψη στην ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ πραγματοποίησε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιλένα Αποστολάκη το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαϊου 2011.
Στα γραφεία της Ενωσης Κιλκίς την Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της κ. Χ. Παυλίδης και ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Ευθ. Μιχαηλίδης καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Αξιούπολης κ. Λ. Ελευθεριάδης ο οποίος παρέστη επίσης στην επίσκεψη της Υφυπουργού στο Κιλκίς. Παρόντες στα γραφεία της Ενωσης Κιλκίς ήταν τα Μέλη των Δ.Σ. των δύο Ενώσεων ΚΙΛΚΙΣ και ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ.

Υποβάθμιση της ποιότητας παροχών στην προσχολική Αγωγή. Οχτάωρο εργασίας – Ακύρωση του παιδαγωγικού ρόλου και έργου των μάχιμων παιδαγωγών.

Οι Παιδικοί Σταθμοί αποτελούν το πρώτο οργανωμένο σχολικό περιβάλλον, που απαντάει στην ανάγκη του παιδιού για αγωγή και εκπαίδευση μέσα από την διαλεκτική παιδιού – παιδαγωγού – περιβάλλοντος. Η προσχολική ηλικία όπως έχουν αποδείξει αλλεπάλληλες επιστημονικές έρευνες αποτελεί την πιο σημαντική περίοδο της ζωής του ανθρώπου, διότι κατά την διάρκεια της δομείται το 50% της προσωπικότητας και το 33% της συνολικής νόησης. Επομένως η ποιότητα της αγωγής που θα λάβει το παιδί κατά την περίοδο αυτή θα επηρεάσει καθοριστικά όχι μόνο το μέλλον το δικό του αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.
Οι Παιδικοί Σταθμοί, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας, αποτελούν ένα δυναμικό σύστημα πρώιμης εκπαιδευτικής παρέμβασης στο οποίο αναμφίβολα πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο παιδαγωγός.

Σήμερα, Δευτέρα 9 και αύριο Τρίτη 10 Μαΐου 2011 όλοι οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α. πραγματοποιούν 48ωρη Πανελλαδική Απεργία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), σε συνεργασία με το Προεδρείο του Επιστημονικού Συνδέσμου των Παιδαγωγών Προσχολικής Αγωγής «Πανελλήνιος Σύλλογος Βρεφονηπιαγωγών Τ.Ε.Ι.» (ΠΑ.ΣΥ.Β.-Ν.), παραχώρησαν σήμερα στις 11.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα), συνέντευξη Τύπου με θέμα την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των ωρών εργασίας, από 30 σε 40, στο παιδαγωγικό-εκπαιδευτικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών.

Ευχές δημάρχου Παιονίας προς τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παιονίας και ο Δήμαρχος, κ. Θανάσης Λαπόρδας, εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι μαθητές του Δήμου μας, στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Μάχη του Σκρά «Λίκνο εκ βράχων»

Τα ξημερώματα της 16ης Μαΐου 1918 άρχισε η προετοιμασία των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων για τη μάχη που θα γράφονταν με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας και θα αποδείκνυε στους Συμμάχους, για ακόμη μια φορά, ότι η ελληνική ψυχή κατάφερε να υπερνικήσει τα ισχυρά πυροβόλα όπλα του εχθρού. Η μάχη στην κορυφή Σκρα ντι Λέγκεν, που στη βλάχικη διάλεκτο σημαίνει «Λίκνο εκ βραχών», θα έμενε χαραγμένη για πάντα στη συλλογική μας μνήμη ως λαμπρό παράδειγμα του απαράμιλλου ελληνικού θάρρος.

Π. Ψωμιάδης: «Κύριε Πρωθυπουργέ, σύσσωμη η Μακεδονία ζητά να ανοίξουν άμεσα όλοι οι φάκελοι»

«Είναι επιτακτική ανάγκη, η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για διαφάνεια και διαύγεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο να εφαρμοστεί από τώρα και όχι μόνο στο μέλλον, με το άνοιγμα των φακέλων όλων των ομάδων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, με αποκλειστικό θέμα την υπόθεση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή. Άπαντες οι παριστάμενοι συνεχάρησαν τον κ. Ψωμιάδη και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία της έκτακτης συνεδρίασης.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: «Με σοβαρές επιπτώσεις απειλούνται πολλές Μμε επιχειρήσεις από την αυστηρή αντιμετώπιση των Τραπεζών στις καθυστερήσεις δόσεων των δανείων ΤΕΜΠΜΕ».

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα παράπονα των Μμε εμπόρων και γενικότερα των Μμε επιχειρήσεων που έχουν δάνεια με εγγύηση ΤΕΜΠΜΕ ότι οι περισσότερες εμπορικές τράπεζες δεν δείχνουν πλέον καμία εμπιστοσύνη στην επιχειρηματικότητα, λειτουργούν φοβικά απέναντι στους πελάτες τους στην αγορά, με αποτέλεσμα να οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο πολλές μέχρι πρότινος συνεπείς και υγιείς επιχειρήσεις.
Ειδικότερα η ΕΣΕΕ, στην προσπάθειά της να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, ενημέρωσε το ΥπΠΑΑΝ, τη διοίκηση της ΕΕΤ και του ΕΤΕΑΝ για τα παρακάτω σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα πάντα με διαμαρτυρίες εμπορικών επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα:

"Ένα αγρίμι στην πόλη" του Φρανσουά Τριφό στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Σας υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου, η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς και η Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς, παρουσιάζουν την κινηματογραφική ταινία 'Ένα αγρίμι στην πόλη' του Φρανσουά Τριφό, έργο με ιδιαίτερο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.
Συνεδριακό Κέντρο Δ. Κιλκίς, ώρα 21:00, είσοδος ελεύθερη

Δικηγορικός σύλλογος Κιλκίς: Συντασσόμαστε πλήρως με την απόφαση της ολομέλειας

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, η οποία συνήλθε εκτάκτως στις 08-05-2011 στην Αθήνα, με μοναδικό θέμα την συμμετοχή των εκπροσώπων του Δικηγορικού Σώματος, μετά από προφορική πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Τρόϊκα, την Τρίτη 10-05-2011 και ώρα 6 μ.μ., αποφάσισε ότι οι Δικηγόροι αποδέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ως θεσμικό εκπρόσωπο της εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας του τόπου και καθ’ύλην αρμόδιο για τα θέματα του κλάδου τους, με τον οποίο ανέκαθεν βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία για την επίλυση όλων των θεσμικών τους ζητημάτων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δέχονται να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη συνάντηση, με συνομιλητές εκπροσώπους της Τρόϊκα, την οποία δεν αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο, ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της στην Ελληνική Δημοκρατία.

Τροχαίο Ατύχημα

Στις 8-5-2011 και ώρα 19.00΄, στο 19ο χλμ. Επ. Οδού Κιλκίς – Μονολιθίου, δίκυκλη Ι.Χ. Μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού και οδηγούμενη από τον ίδιο, με κατεύθυνση το Μονολίθι, εξετράπη δεξιά της πορείας της, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται.  Προανάκριση διενεργεί το Τ.Τ. Κιλκίς.