Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Μελισσουργειό του δήμου Κιλκίς

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η: ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ – ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 16 και 17 ΜΑΪΟΥ 2011 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2011

Συνάδελφοι, Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση και μετά τον ορισμό της ημερομηνίας ψήφισης του σχεδίου Νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε την προκήρυξη ΤΡΙΩΡΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις πρώτες ώρες της βάρδιας (7.00-10.00) και τις τελευταίες (1.00-4.00) των εργαζομένων στους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, τη ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 16 και 17 ΜΑΪΟΥ 2011. Επιμένουμε στην απόσυρση της διάταξης που θέλει να μετατρέψει τους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς σε PARKING παιδιών, προωθώντας την κατάργηση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού Χαρακτήρα τους. Την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2011 προκηρύχθηκε 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για ΟΛΟ το προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντιδρούμε στη γενικότερη προσπάθεια ανατροπής του ωραρίου στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα). Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή.
Συνάδελφοι,
Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μπορεί και θα έχει θετικό αποτέλεσμα δίνοντας λύση στα αιτήματα εφόσον αυτές τις τελευταίες ημέρες και πριν την ψήφιση του Νόμου δυναμωθεί και μαζικοποιηθεί η αγωνιστική παρέμβασή μας, ώστε να κάμψουμε τη νέα αντεργατική απόφαση της κυβέρνησης για ακόμα μεγαλύτερη αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.: "Μας εμπαίζει το Υπουργείο Εσωτερικών"

Κύριοι Υφυπουργοί,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με συνεχείς παρεμβάσεις μας κυρίως στο Υπουργείο Εσωτερικών, προσπαθούσαμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από 1 Ιανουαρίου 2011 με την εφαρμογή του Ν.3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» στο προσωπικό των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που μεταφέρθηκε στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και μέχρι σήμερα με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών εμπαίζεται ως προς τις αποδοχές του.
Καθώς, όταν μεταφέρθηκε με το Ν.3852/2010 προβλέπετο ότι, τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές, καθώς και τα πάσης φύσεως επιδόματα διατηρούνται ως προσωπική διαφορά. (Άρθρο 257 – παρ.7).

Καλλικρατικός χορός

Την… Παρασκευή και 13 (Μαΐου) πραγματοποιήθηκε ο …κοινός χορός μηχανικών και δικηγόρων. Όχι, δεν βγήκαν…φαντάσματα στο δρόμο με τις λεύκες, που οδηγεί στο «Θέατρο», αντίθετα εμφανίστηκαν 20 και πλέον καλλιτέχνες, 10μελής ορχήστρα, μπαλέτο κ.α., όπως μας υποσχέθηκαν οι διοργανωτές. Ούτως ή άλλως, επρόκειτο για μοναδικό χορό, απ’ την άποψη ότι διοργανώνεται από δυο φορείς, τους συλλόγους δηλαδή των μηχανικών και των δικηγόρων (ή μήπως, των δικηγόρων και μηχανικών; Δεν υπήρξε καμιά κόντρα για το ποιο όνομα θα μπει πρώτο στη ….μαρκίζα;).
Πάντως, είναι γεγονός ότι ήταν ο πρώτος… Καλλικρατικός χορός του Κιλκίς.

Χορηγία

Το διαβάσαμε στο πρόγραμμα της παράστασης «ΡΟΖ ΜΟΛΟΤΩΦ» και μας εντυπωσίασε: Τα έξοδα της παράστασης της θεατρικής ομάδας του Δήμου Κιλκίς ήταν χορηγία του Χρήστου Σπίγκου και της συζύγου του, Άννας ΓουνιτσιώτουΓια τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΟΝΓΑ, επί θητείας του οποίου δημιουργήθηκε και διέπρεψε η ομάδα, ταιριάζει απόλυτα το κλισέ «οι μεγάλες αγάπες διαρκούν για πάντα»!

Επαγρύπνηση

Μια κομματική εγκύκλιο απ’ την Κουμουνδούρου έλαβε την περασμένη εβδομάδα η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΝ. Τι περιείχε; Οδηγίες, ενόψει εκλογών!
Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος – που στάλθηκε, βέβαια, σ’ όλες τις ΝΕ του κόμματος – ζητά την άμεση συγκρότηση επιτροπής για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου στο νομό, την έναρξη καμπάνιας για οικονομική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψη προεκλογικής περιόδου κ.α.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κουμουνδούρου βλέπει πρόωρες εκλογές για το ερχόμενο Φθινόπωρο και θέλει να μαγειρέψει πριν πεινάσει!

Το ζήτημα για το νομό μας είναι, πως θα συγκροτηθεί ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, με δεδομένο ότι πολλά κορυφαία στελέχη του χώρου της «ανανεωτικής αριστεράς» έχουν προσχωρήσει στο υπό του κ. Κουβέλη κόμμα!

Χορηγίες

Μια αίθουσα που θα λειτουργεί ως εργαστήρι πληροφορικής μ’ εξοπλισμό 15 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα στις Λυκειακές Τάξεις Ν. Αγιονερίου, ο Β. Μπαλάσκας. Οι υπολογιστές ήταν προσφορά του Ιδρύματος Μποδοσάκη, γι’ αυτό κι η αίθουσα ονοματοδοτήθηκε ως «Πρόδρομος Αθανασιάδης – Μποδοσάκης». Το γεγονός έκανε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς να καταγγείλει την διευθύντρια του σχολείου, Αικατερίνη Ρώσσιου, λέγοντας ότι ένα σχολείο δεν μπορεί να εξαρτά την αναβάθμισή του «από δήθεν ευγενικές χορηγίες μεγαλοεπιχειρηματιών, που έχουν πατήσει κυριολεκτικά επί πτωμάτων».
Ποιος, τάχα, να ‘χει δίκιο;

Τριβές

Η «μεταγραφή» του Κ. Κιλτίδη στο νομό Θεσσαλονίκης δεν πέρασε χωρίς εσωκομματικές αντιδράσεις στη ΔΗ.ΣΥ. Έτσι, στελέχη του κόμματος αμφισβητούσαν το κατά πόσο ο Κιλκισιώτης βουλευτής θα εκφράσει το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα του κόμματος, θυμίζοντας τις διαφορετικές τοποθετήσεις του με τον Ν. Ταχιάο στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.Είναι βέβαιο, πάντως, ότι ο κ. Ταχιάος θα συμμετάσχει στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Κ. Κιλτίδη, ενώ ένα άλλο προβεβλημένο στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ. στη Θεσσαλονίκη, Εύη Λάππα θα μπει στον συνδυασμό της Β΄ Περιφέρειας.
Νέοι εσωκομματικοί πονοκέφαλοι για τον «δικό μας»!
Είναι βέβαιο πάντως, ότι οι εσωκομματικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στη ΔΗ.ΣΥ με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κιλτίδη στη Θεσσαλονίκη, απασχόλησαν την κ. Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην «συμπρωτεύουσα» την περασμένη Τρίτη.
Όμως, κύριο αντικείμενο της επίσκεψης ήταν οι εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Συνεδρίου του κόμματος, που θα γίνει στις 27-29 του μήνα, στην Αθήνα. Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων πραγματοποιούνται την Κυριακή 15 Μαΐου.
Κι έχει, ασφαλώς, ενδιαφέρον να δούμε πόσοι θα συμμετάσχουν το νομό μας.

Προτάσεις

Το τελικό υπόμνημα για τη νέα συγκρότηση των υγειονομικών περιφερειών Μακεδονίας και Θράκης (συγχωνεύσεις Κλινικών, διοικήσεων νοσοκομείων κ.λ.π.) θ κατατεθεί στις 25 Μαΐου. Μέχρι τότε, θα μπορούν όσοι θέλουν να αποστέλλουν τις προτάσεις τους με e-mail στο Υπουργείο Υγείας, όπως είπε στη Θεσσαλονίκη, ο Αν. Λοβέρδος.
Πάντως, οι οριστικές αποφάσεις για το νέο «υγειονομικό χάρτη» της χώρας θα ανακοινωθούν την 1η Ιουλίου. Θα χρειαστεί, βλέπετε, κάποιος χρόνος για την επεξεργασία των προτάσεων που θ’ αποσταλούν!
Βρε, δεν κόβετε το δούλεμα εκεί στο Υγείας! Αφού τις αποφάσεις σας, τις πήρατε ήδη!

Η μετακόμιση

Πάντως η πολιτική μετακόμιση του Κ. Κιλτίδη ήταν εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη αν ο Κιλκισιώτης βουλευτής ήθελε να ξαναδιεκδικήσει βουλευτική έδρα. Το θέμα ήταν, σε ποιον συνδυασμό της ΔΗ.ΣΥ θα συμμετείχε, σ’ αυτόν της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας ή της Επικράτειας;
Τελικά επιλέχτηκε η πρώτη λύση, ίσως και για το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη γειτονεύει με το Κιλκίς, κι οι προσβάσεις του βουλευτή είναι μεγαλύτερες. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τ’ όνομά του «έπαιξε» κι ως υποψηφίου περιφερειάρχη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Και σίγουρα στον συνδυασμό της ΔΗ.ΣΥ θα ‘ναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

Το ερώτημα, τώρα, για το νομό μας είναι ποιοι θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΣΥ στις εκλογές που έρχονται. Σ’ αυτό, ένα είναι βέβαιο. Ο Κ. Κιλτίδης θα ‘χει αποφασιστικό λόγο. Άρα, θα ήταν παράλογο να υποθέσουμε ότι θ’ αποτελείται από τους στενούς ως τώρα συνεργάτες του βουλευτή; Ή, εν πάση περιπτώσει, από ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του;
Και κάτι άλλο: Υποθέτουμε ότι ο κ. Κιλτίδης δεν θα ΄ναι μονάχα υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης αλλά και κάτι σαν «μακεδονάρχης» της ΔΗΜ. ΣΥΜ.!
Τρέμε Ψωμιάδη!

Γκαντέμικα!

O σοβαρός πολιτικός – παρά την επί δεκαετίες λοιδορία που υπέστη- Κ. Μητσοτάκης  προτείνει στον Γ. Παπανδρέου να βάλει στην κυβέρνηση πολιτικούς όπως ο Γ. Φλωρίδης κι ο Αλ. Παπαδόπουλος!
Μόνο μην τους… γκαντεμιάσει τους ανθρώπους!
Πάντως, σε περίπτωση ανασχηματισμού, τ’ ανωτέρω ονόματα θα είναι μεταξύ αυτών, που θα παίξουν πολύ δυνατά. Για την ανάληψη υπουργείων, βεβαίως, που έχουν σχέση με το οικονομικό γίγνεσθαι.
Κι όχι, τίποτα υφυπουργείων ή συντονιστικών ρόλων ή οτιδήποτε άλλο «δευτεροκλασάτο». Αυτό αποκλείεται!

3η Γιορτή Κερασιού, στη Φιλυριά του Νομού Κιλκίς

Από το 2008 και κάθε χρόνο στη Φιλυριά γίνεται η Γιορτή Κερασιού. Σκοπός της είναι η γνωριμία με την περιοχή, η αύξηση της παραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας, η διαφήμιση του προϊόντος και η τουριστική ανάπτυξη. Στους επισκέπτες δίνεται η ευκαιρία να γευτούν τις άριστες ποικιλίες κερασιών, τα γλυκά του κουταλιού, τις μαρμελάδες με γεύση κεράσι, φτιαγμένα όλα από τις κοπέλες του χωριού. και να γνωρίσουν το χωριό μας.  Χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες με γεύση κεράσι, θα ετοιμάσουν τα μέλη του συλλόγου και όλα τα παιδιά του χωριού θα εξυπηρετήσουν τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο.