Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αγώνες ποδηλάτου με δωρεάν σουβλάκια στην Ευκαρπία


Την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 και ώρα 11:30 διοργανώνονται αγώνες ποδηλάτου στην πλατεία του Χωριού, όπου θα διανεμηθούν δωρεάν Σουβλάκια Ευκαρπίας και προσκαλείται όλος ο κόσμος προς ψυχαγωγία. Δηλώσεις συμμετοχής στους Αγώνες θα γίνονται από όλες τις ηλικίες έως και 26 Μαΐου 2011 α) στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, β) στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας και γ) από το site www.inefkarpias.gr.  Τηλέφωνα επικοινωνίας 6972428880

Η φωτογραφία της ημέρας


Παλιές καλές εποχές, δηλαδή αρχές του 2010!

Καταγγελία Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ΑΕ, οι οποίοι συμμετείχαν σχεδόν καθολικά στη 48ωρη απεργία που προκήρυξε το σωματείο τους, διεκδικώντας την κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας που αυθαίρετα επιχειρεί να επιβάλλει η εργοδοσία, και την καταβολή των δεδουλευμένων ημερομισθίων τους.

Μνημόνιο για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων του νομού Κιλκίς

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων συνοδεύθηκε η παρουσία του Νομού Κιλκίς στην Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας στην Αθήνα. Παράλληλα, η Κιλκισιώτικη αποστολή είχε την ευκαιρία να μετάσχει σε ειδικές συναντήσεις προώθησης των αγροτικών προϊόντων του Νομού. Είναι χαρακτηριστική η συνάντηση εργασίας του προέδρου του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου κ. Γιάννου Γραμματίδη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Π. Τονικίδη. Κατά τη συνάντηση υπογράφηκε ειδικό μνημόνιο συνεργασίας που αφορά στην προώθηση αγροτικών διατροφικών προϊόντων του Νομού στην Αμερικανική Αγορά, καθώς και για πιθανή αντιπροσώπευση ομοειδών προϊόντων των ΗΠΑ στη χώρα μας. Το περίπτερο του Νομού επισκέφθηκε εκφράζοντας την ευαρέσκεια του ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Σκανδαλίδης καθώς και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Το παρόν έδωσε και ο Βουλευτής και Υπουργός κ. Σ. Τσιτουρίδης.

Αποστολή φιλίας στην Τουρκία από τον «Μέγα Αλέξανδρο»

 Στην περιοχή της Ανδριανούπολης (Εντίρνε) και του Καραγάτς που για πολλά χρόνια στο παρελθόν κτυπούσε η καρδιά του Ελληνισμού και ιδιαίτερα των Θρακιωτών, ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Δήμου Κιλκίς «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», έστειλε μηνύματα φιλίας και συνεργασίας στα πλαίσια του ποδοσφαιρικού προγράμματος «ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ», που ξεκίνησε ο Σύλλογος της περιοχής της λίμνης Δοϊράνης εδώ και τέσσερα χρόνια επισκεπτόμενος διαδοχικά τα Σκόπια, την Σερβία, την Βουλγαρία την Ρουμανία και τώρα την Τουρκία.  

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 10,6 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ


Αύριο, Παρασκευή 20 Μαΐου 2011, ο ΕΛΓΑ καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.029 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις φυτικού ύψους 10,6 εκατ. ευρώ. Η καταβολή αφορά μέρος των ζημιών που επήλθαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κλπ) τη χρονική περίοδο Ιουλίου 2010 – Δεκεμβρίου 2010, στους ακόλουθους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσων, Έβρου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσ/νίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης, Φωκίδος, Χαλκιδικής και Χίου. Η καταβολή των αποζημιώσεων για τις υπόλοιπες ζημιές του ίδιου χρονικού διαστήματος θα ολοκληρωθεί :
α) για τους πατατοπαραγωγούς έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας,
β) για τα προϊόντα των οποίων δεν έχει ολοκληρωθεί η περίοδος εμπορίας σταδιακά εντός του επόμενου διμήνου.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr.

Κάλεσμα για πορεία

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ καλεί τους πολίτες του Κιλκίς να πάρουν μέρος στην πορεία Ειρήνης που θα γίνει την Κυριακή 22 Μάη με συγκέντρωση στο Στρατόπεδο της Νέας Σάντας στις 9:00 π.μ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή μέχρι την Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνει πορεία Ειρήνης από το Δημαρχείο της Σταυρούπολης μέχρι το άγαλμα του Λαμπράκη. Ώρα συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη στις 11:00 π.μ.

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ

Nέα έργα αποχέτευσης για τους δήμους Βέροιας και Παιονίας των Περιφερειακών Ενότητων Ημαθίας και Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 8.866.000 €, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013» με αποφάσεις του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου.
Αναλυτικά τα έργα για την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς είναι: 

Περιοδεία Σοφίας Καλαντίδου

Περιοδεία με επικεφαλής την βουλευτή του ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου, στα Κλωστήρια Κιλκίς του ομίλου Ελληνική Υφαντουργία αύριο Παρασκευή 20-5-2011 στις 10:00 π.μ.

Συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο

Συνάντηση εργασίας με το Δ.Σ. του συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών του Νομού, είχε στο Επιμελητήριο ο πρόεδρος κ. Π. Τονικίδης την Τρίτη 17 Μαΐου.
Η Διοίκηση του Συλλόγου με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Κ. Σαγματοπούλου εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο καθώς και τα σημαντικότερα προβλήματα που εντείνονται λόγω της αυξανόμενης οικονομικής δυσχέρειας. Βασικό πρόβλημα του κλάδου είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δέχονται τα νόμιμα στεγασμένα φροντιστήρια από άτομα που παραδίδουν μαθήματα κατ’οίκον χωρίς κανένα φορολογικό ή άλλο στοιχείο.

Η Γραμματεία Ισότητας, ο ΣΕΒ και… τα δικαιώματα των γυναικών!

Οι μάσκες έπεσαν καθώς εξέλειπε πια και ο τελευταίος ηθικός ενδοιασμός από αυτή τη σοσιαλφιλελεύθερη κυβέρνηση και το δήθεν φεμινιστικό φύλο συκής της. Πράγματι, η αποκάλυψη ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών υπέγραψε πρόσφατα πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) που έχει δημιουργηθεί από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών και πολυεθνικές όπως η IBM, η Shell ή η BP, για να προωθήσει…τα δικαιώματα των γυναικών, είναι κάτι παραπάνω από κακόγουστο αστείο.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Εξισωτική Αποζημίωση του 2011

Καλούνται οι αγρότες του Νομού Κιλκίς, να υποβάλουν μαζί με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης και αίτηση για λήψη της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2011.
Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας με ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου από το Δήμο.
2. Φωτοτυπία και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
3. Αντίγραφο πρώτης σελίδας του βιβλιάριου ασφάλισης
4. Αντίγραφο του Ε1
5. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού

Έκθεση τμημάτων Κεραμικής και Αγιογραφίας Ενηλίκων και του Παιδικού Τμήματος Κεραμικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς

Τα έργα που επιμελούνταν καθόλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 οι μαθητές των Τμημάτων Κεραμικής και Αγιογραφίας Ενηλίκων και του Παιδικού Τμήματος Κεραμικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς. Τα εξαιρετικά, κατά κοινή ομολογία, έργα που φιλοτέχνησαν και παρουσίασαν οι καλλιτέχνες, απέσπασαν τα θετικά σχόλια του κοινού και εντυπωσίασαν για την καλαισθησία, την αρτιότητα και τη μοναδικότητά τους.

Πρόσκληση στην ετήσια έκθεση του τμήματος φωτογραφίας του εικαστικού εργαστηρίου του δήμου Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκίς, Ευάγγελος Μπαλάσκας, σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης του τμήματος φωτογραφίας του Εικαστικού εργαστηρίου καθώς και τη συναυλία του τμήματος κρουστών παιδιών και ενηλίκων με μουσικές της Μεσογείου και της Ανατολής την  Τετάρτη 25 Μαίου 2011 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς
Διάρκεια έκθεσης :25 -29 Μαίου 2011
Ώρες λειτουργίας:11-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα

Διανομή δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας

Αρχίζει η χορήγηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας προς τους δικαιούχους των παροχών του που απογράφηκαν για να συμμετάσχουν στο  πρόγραμμα έτους 2011.
       Οι δικαιούχοι θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα δελτία τους από την Δευτέρα 23 Μαΐου , κατ’αλφαβητική σειρά, από τα γραφεία της Εργατικής Εστίας Κιλκίς, Καραολή & Δημητρίου 6, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα, θεωρημένα βιβλιάρια ασθενείας και αριθμό πρωτοκόλλου.
Για την παραλαβή των δελτίων από άτομα που δεν είναι συγγενείς Α΄βαθμού, θα ζητείται εξουσιοδότηση. 
      Τα δελτία θα διατίθενται τις ώρες 8.00 - 14.30 ως εξής:

Συλλήψεις παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων

Στις 18-05-2011 και ώρα 21:30, στο Λεβεντοχώρι – Κιλκίς, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 55 ετών και 65 ετών αντίστοιχα, διότι κατελήφθησαν σε αγροτική περιοχή να χρησιμοποιούν δύο χάλκινους ραβδοσκόπους προς διερεύνηση του υπεδάφους με σκοπό την εύρεση χρυσών νομισμάτων. Εντός του οχήματος, ιδιοκτησίας ενός εκ των συληφθέντων, ανευρέθηκαν ένας (1) μηχανικός ανιχνευτής μετάλλων, τέσσερις (4) χάλκινοι ραβδοσκόποι και δύο (2) φτυάρια. Κατασχέθηκαν έξι (6) ραβδοσκόποι, μηχανικός ανιχνευτής μετάλλων και δύο (2) φτυάρια.  Οι δράστες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Εκδήλωση για το πρόγραμμα "Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας" στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2011 διοργανώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, από το Επιμελητήριο Κιλκίς. Το έργο είναι διακρατικού χαρακτήρα και συμμετέχουν εταίροι από την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Ελλάδα, με συντονιστή το Επιμελητήριο της Βενετίας. Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών των ΜΜΕ για υπηρεσίες σχετικές με τα Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Στόχος του IPR for SEE, είναι η δημιουργία νέων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις που θέλουν να κατοχυρώσουν την ιδέα ή την καινοτομία τους στην αγορά. Έως σήμερα έχει υλοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου. Αρχικά έγινε καταγραφή των υφιστάμενων και των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους Εθνικούς Οργανισμούς (ΟΒΙ), στις ΜΜΕ και ανάλυση απόκλισης στις ΜΜΕ των περιφερειών, που συμμετέχουν στο εταιρικό σχήμα του έργου, σε σχέση με τις εφαρμοζόμενες πρακτικές για τη διαχείριση της διανοητικής ιδιοκτησίας.

Στιγμιότυπα από την εποχή που υπήρχε νύχτα στο Κιλκίς

Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο Χρέος και στα Μέτρα Λιτότητας. Η Γραμματεία Ισότητας, ο ΣΕΒ και… τα δικαιώματα των γυναικών!

Οι μάσκες έπεσαν καθώς εξέλειπε πια και ο τελευταίος ηθικός ενδοιασμός από αυτή τη σοσιαλφιλελεύθερη κυβέρνηση και το δήθεν φεμινιστικό φύλο συκής της. Πράγματι, η αποκάλυψη ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών υπέγραψε πρόσφατα πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) που έχει δημιουργηθεί από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών και πολυεθνικές όπως η IBM, η Shell ή η BP, για να προωθήσει…τα δικαιώματα των γυναικών, είναι κάτι παραπάνω από κακόγουστο αστείο.

«Μέγας Αλέξανδρος»: Αποστολή φιλίας στην Τουρκία

Στην περιοχή της Ανδριανούπολης (Εντίρνε) και του Καραγάτς που για πολλά χρόνια στο παρελθόν κτυπούσε η καρδιά του Ελληνισμού και ιδιαίτερα των Θρακιωτών, ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Δήμου Κιλκίς «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», έστειλε μηνύματα φιλίας και συνεργασίας στα πλαίσια του ποδοσφαιρικού προγράμματος «ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ», που ξεκίνησε ο Σύλλογος της περιοχής της λίμνης Δοϊράνης εδώ και τέσσερα χρόνια επισκεπτόμενος διαδοχικά τα Σκόπια, την Σερβία, την Βουλγαρία την Ρουμανία και τώρα την Τουρκία.

Μία φωτογραφία στο ν. Κιλκίς


Μία φωτογραφία στο ν. Κιλκίς


Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Ελευθεροχώρι του δήμου Κιλκίς