Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Οι «Ιστορίες Τοίχων» του Δημήτρη Τσαντάκη


Ένα σπουδαίο έργο αισθητικής αναβάθμισης για την πόλη του Κιλκίς ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες η νέα δημοτική αρχή με τίτλο «Ιστορίες Τοίχων». Και η αλήθεια είναι χωρίς τη βοήθεια και το τρέξιμο ενός συγκεκριμένου ανθρώπου, το όλο εγχείρημα μπορεί να μην ελάμβανε χώρα. Ο λόγος για τον Αντιδήμαρχο Έργων Δημήτρη Τσαντάκη. Ο Δημήτρης ρομαντικός πολλές φορές στη σκέψη, ανήκει σε εκείνους που υπηρετούν πιστά την αυτοδιοίκηση, που αφουγκράζεται το κοινό αίσθημα και που λειτουργεί με όραμα και αγάπη για τον τόπο του, θέλοντας να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί. 
Οι «Ιστορίες Τοίχων» είναι δικό του «παιδί» και ένα μόνο από τα πολλά «παιδιά» που σκοπεύει να φέρει… στον κόσμο του Δήμου Κιλκίς!

Επίσκεψη Γ. Κασαπίδη στο νομό

Ολοήμερη επίσκεψη στο νομό μας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 11 Ιουνίου ο υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Γ. Κασαπίδης. Το πλήρες πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:
9:00 -9:30 Επίσκεψη κερασεώνα στη Φιλυριά. Συνάντηση – συζήτηση με παραγωγούς κερασιών.
9:45-10:15 Επίσκεψη στο οινοποιείο Αϊδαρίνη στη Γουμένισσα 

10:30-10:50 Επίσκεψη στα γραφεία ΟΣΔΕ στη Γουμένισσα
11:00-12:00 Επίσκεψη στα γραφεία της ΕΑΣ Αξιούπολης. Συνάντηση με το συμβούλιο, νέους αγρότες, καινοτόμες καλλιέργειες.

Η κ. Μαρινίδου και ο τύπος

Τελικά, η "επίσημη" ανακοίνωση για την αθώωση της Γ. Μαρινίδου από το Εφετείο, εκδόθηκε απ`την ίδια κι` όχι απ` τη παράταξη Μπαλάσκα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αυτό που ξενίζει είναι ότι η νυν δημ. σύμβουλος κάνει λόγο για "μαύρη προπαγάνδα της δημοσιογραφίας και της πολιτικής" έτσι συλλήβδην, κι αυτό είναι άδικο κι αντιδεοντολογικό. Και κάτι ακόμα: Άλλο οι πολιτικές κι άλλο οι ποινικές ευθύνες. Τις πρώτες αποδίδουν οι πολίτες με τη ψήφο τους, ενώ τις δεύτερες τα δικαστήρια. Ας πάψουμε επιτέλους να τα συγχέουμε εντέχνως.
Κατά τα άλλα, συγχαρητήρια στην κ. Μαρινίδου, γιατί όλοι θέλουμε το πολιτικό μας προσωπικό "καθαρό"

Οι καταγγελίες Δραγανίδη

Αν είναι ακριβή όσα καταγγέλλει ο Χρ.Δραγανίδης στην εμπεριστατωμένη ανακοίνωση που εξέδωσε για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής Παιονίας το πρώτο 5μηνο της λειτουργίας της, τότε υπάρχει θέμα για τον δήμαρχο Θ. Λαπόρδα. Πώς, δηλαδή, αυτόν τον δύσκολο καιρό και για τα τοπικά ΜΜΕ, εκδίδει πολυτελές ενημερωτικό έντυπο εκτός νομού, απαξιώνοντας μ` αυτόν τον τρόπο τον τοπικό μας τύπο και μη βοηθώντας τον να πάρει μια ανάσα ζωής;
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν είναι για να τα χρησιμοποιούμε μονάχα όταν τα χρειαζόμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά και για να τα στηρίζουμε στα δύσκολα. Γι` αυτό, πάσα απάντηση στις καταγγελίες και κάθε άλλη εξήγηση, δεκτές
.

Αγανακτισμένοι ινστρούκτορες!

Δυστυχώς κάποιοι απ΄τους"αγανακτισμένους" του Κιλκίς φαίνεται πως έχουν αυτό-αναγορευτεί σε "ινστρούκτορες" του κινήματος και γι` αυτό επιχειρούν να ελέγξουν το περιεχόμενο κάποιων πανώ, και μάλιστα μας καταγγέλθηκε ότι ένα απ` αυτά το `σκισαν κιόλας!
Ας προσέξουν από `δω και στο εξής γιατί σε παρόμοια καταγγελία θα επανέλθουμε με ονόματα!

Πρωτοβουλίες για έπαινο

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι τα "κυριακάτικα μουσικά ξυπνήματα" που καθιέρωσε ο Δήμος Κιλκίς ξεκίνησαν και συνεχίζονται μ` επιτυχία. Και είναι ευτύχημα που προχωρούν κι` αυτές οι "ιστορίες τοίχων", οι τοιχογραφίες δηλαδή της Σ. Σπυρλιάδου σε δημόσια κτήρια της πόλης του Κιλκίς.
Πρόκειται, ασφαλώς, για σημαντικές πρωτοβουλίες, που δείχνουν ότι υπάρχει αντάξια συνέχεια στο πολιτιστικό έργο που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Και γι`αυτό θα πρέπει να επαινεθούν!

Γιώτα Μαρινίδου: «Ευχαριστώ όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό μου»

Την Πέμπτη 02.06.2011, με Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, αθωώθηκα για την υπόθεση εξ αιτίας της οποίας τέθηκα σε αργία, αρχικά ως Νομαρχιακή Σύμβουλος και στη συνέχεια ως Δημοτική Σύμβουλος, υπόθεση η οποία απασχόλησε για πολύ καιρό μερίδα του τοπικού Τύπου.
Μετά την ανωτέρω εξέλιξη αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένη και δικαιωμένη, ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αίρεται αυτοδικαίως η επιβαλλόμενη στο πρόσωπό μου αργία και επανέρχομαι έτσι στα καθήκοντά μου ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση στην οποία με τοποθέτησαν οι πολίτες που με εμπιστεύτηκαν και στη συνέχεια με τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντάς με Σύμβουλο στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές.

Σύλλογος αρχιτεκτόνων

Με γειά στους αρχιτέκτονες του Κιλκίς για τον σύλλογο που συνέστησαν, συγχαρητήρια στην πρώτη πρόεδρο Ζωή Tζήμητρα κι όλη τη διοίκηση, και καλό έργο. Δεν θά`χε ενδιαφέρον όμως να μας πουν οι υπόλοιποι μηχανικοί πώς είδαν την ίδρυση αυτού του νέου φορέα; Γι` απλό ερώτημα πρόκειται, χωρίς...προεκτάσεις.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ: Δικαίωμα στη ζωή έχουν όλοι οι οργανισμοί

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (Κ.Π.Ε. Κιλκίς) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετείχε στην περιβαλλοντική εκδήλωση «Δικαίωμα στη Φύση, στη Ζωή, στο παιχνίδι» η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρική πλατεία των Γιαννιτσών με τη συμμετοχή όλων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος του Κ.Π.Ε. Κιλκίς ήταν μέσα από τη δημιουργία ενός παιχνιδιού με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν να προβληματιστούν για τα απειλούμενα από εξαφάνιση ζώα και να επικοινωνήσουν τον προβληματισμό τους σε πολίτες της τοπικής κοινωνίας.

Τετραήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη της Εταιρείας Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού

Η Εταιρεία Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού πραγματοποίησε, τετραήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και στο Φούλατζικ της Βιθυνίας (τόπος καταγωγής της πλειοψηφίας των κατοίκων του Ευρωπού) από τις 2 έως και 5 Ιουνίου. Η επίσκεψη στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, κατά κοινή ομολογία, καθόσον κατά της διάρκεια της:

Θεσμός για την πόλη του Κιλκίς τα “Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα” του Δήμου Κιλκίς

Την “θέση” τους στα κυριακάτικα πρωινά των Κιλκισιωτών αρχίζουν να αποκτούν τα “Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα” του Δήμου Κιλκίς. Οι πρώτες κριτικές από τις έως τώρα εμφανίσεις είναι άκρως ενθαρρυντικές, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στα “Ξυπνήματα” να μετεξελιχθούν σε ανοιξιάτικο-καλοκαιρινό θεσμό για την πόλη του Κιλκίς.

Εξεταστικά κέντρα, πρόγραμμα και κατανομή υποψηφίων

Από τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς ανακοινώνονται τα εξεταστικά κέντρα, το πρόγραμμα και η κατανομή των υποψηφίων για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων που αφορούν στους αποφοίτους και τελειοφοίτους Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ και Β’ κύκλου ΤΕΕ έτσι , όπως έχουν οριστεί από το ΥΠΔΒΜΘ.  Διευκρινίζουμε ότι στις εξετάσεις του κάθε μαθήματος δικαιούνται να λάβουν μέρος ΜΟΝΟ όσοι έχουν δηλώσει το συγκεκριμένο ειδικό μάθημα

Ενημέρωση για την παράλληλη στήριξη και τη στήριξη μαθητών που δεν αυτοεξυπηρετούνται

Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 61660/31-5-2011 Εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.,  οι αιτήσεις, για την έγκριση και παροχή παράλληλης στήριξης μαθητή, υποβάλλονται μαζί με Γνωμάτευση αποκλειστικά  του οικείου ΚΕ.Δ.Δ.Υ. από το γονέα ή κηδεμόνα του στο σχολείο φοίτησης του μαθητή, το διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο έως και νωρίτερα από την 20η Οκτωβρίου 2011.

Πραγματοποιήθηκε η νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με εισηγήτρια την Έφη Χαλάτση, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Μετά τις εισηγήσεις της κυρίας Χαλάτση και του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Λεωνίδα Δημητριάδη, το λόγο πήραν τα μέλη του κινήματος, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ν.Ε. και συμμετείχαν στην Συνδιάσκεψη. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τη λειτουργία του κόμματος, την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας. Ακούστηκαν παράπονα, προβληματισμοί, αλλά και προτάσεις, τις οποίες η κυρία Χαλάτση δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στο Πολιτικό Συμβούλιο.

1ο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου «Γιώργος Τσεπέλης» από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ Κρηστώνης ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 1ου τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου ΄΄Γιώργος Τσεπέλης΄, το Σαββάτο 11 και Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 στο γήπεδο του ΠΑΟΚ Κρηστώνης προς τιμή του αξέχαστου εκλιπόντος παράγοντα της ομάδας μας Γιώργου Τσεπέλη. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρεις (3) ηλικιακές κατηγορίες, Τζούνιορ γεννημένοι τα έτη 2001-2004, Προπαίδες γεννημένοι τα έτη 1998-2000 και Παίδες γεννημένοι τα έτη 1996-1997. Θα συμμετάσχουν επτά (7) σωματεία στις ανωτέρω κατηγορίες, σύνολο 14 ομάδες.  Προσκαλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο του Κιλκίς να παρευρεθεί και να τιμήσει με την παρουσία του τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν και τις ομάδες τους.

Ολοκληρωτικές περικοπές σε βάρος των Ελλήνων με παραπληγίες και τετραπληγίες

Μια είδηση που δεν έφτασε ποτέ στο φως της δημοσιότητας και κρατήθηκε καλά κρυμμένη είναι πως από το Νοέμβριο του 2009 οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και στο ΟΠΑΔ δεν δικαιούνται αναπηρικά αμαξίδια, μαξιλάρια για την προστασία από τις κατακλίσεις αλλά και όλα τα άλλα βοηθήματα που είναι εργαλεία επιβίωσης για τη μειονότητα των ασφαλισμένων με παραπληγίες και με τετραπληγίες.

Τελετή λήξης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς

Σας προσκαλούμε στην τελετή λήξης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς, που θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011, στις εγκαταστάσεις μας.  Οι μικροί μας αθλητές θα διαγωνιστούν 4 εναντίον 4, έχοντας στη σύνθεσή της η κάθε ομάδα, έναν γονέα που θα επιλέξουν αυτοί για συμπαίκτη τους.

Σύσταση «Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Κιλκίς»

Με τη υπ’ αριθμ. 125/2011 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Κιλκίς εγκρίθηκε η σχετική αίτηση για τη σύσταση «Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Κιλκίς» (Σ.Α.Ν.Κ.) με έδρα την πόλη του Κιλκίς. Την Τετάρτη 25-05-2001 στις 6.00 μμ πραγματοποιήθηκε η 1η γενική συνέλευση στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου όπου και διεξήχθησαν οι σχετικές αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Απόσυρση της απαράδεκτης εγκυκλίου του ΙΚΑ Τώρα!

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. απαιτεί την άμεση απόσυρση της απόφασης του ΙΚΑ, με την οποία επανακαθορίζονται τα χρηματικά ποσά που καταβάλλει το ΙΚΑ στους ασφαλισμένους με κινητικές αναπηρίες για ορθοπεδικά είδη και τεχνητά βοηθήματα και η οποία ήρθε αιφνιδιαστικά και ερήμην του αναπηρικού κινήματος!

Υπεγράφη σήμερα η αργία του Ψωμιάδη

Την απόφαση με την οποία τίθεται σε αργία, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης υπέγραψε σήμερα (Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011) ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιος Σώκος.

Έκδοση και ανανέωση νέων δελτίων μετακίνησης (ΠΑΣΟ) ΑμεΑ

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ημερομηνία έναρξης για την έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ (ΠΑΣΟ) ορίζεται η 1η Ιουλίου 2011 και λήξης 31η Δεκεμβρίου 2011. Ημερομηνία έναρξης για την ανανέωση των Δελτίων ορίζεται η 1η Ιουνίου και λήξης 31η Δεκεμβρίου 2011. Η ισχύς των Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ που είναι θεωρημένα για το έτος 2010 παρατείνεται μέχρι τη 15η Ιουλίου 2011 . Η έκδοση καθώς και η ανανέωση των ΠΑΣΟ θα γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) του Δήμου στον οποίο ανήκουν οι ενδιαφερόμενοι. Το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, θα εκδίδει και θα θεωρηθεί ΠΑΣΟ ενδιαφερομένων που στην περιοχή τους δεν λειτουργεί Κ.Ε.Π και για ιδιάζουσες ή περίπλοκες περιπτώσεις που θα αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των Κ.Ε.Π.

Πυρκαγιά στην περιοχή Αξιούπολης

Στις 5-5-2011 και ώρα 18.00, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή της Αξιούπολης - Κιλκίς, πλησίον και κατά μήκος του Αξιού ποταμού.  Η πυρκαγιά κατασβήστηκε σήμερα 6-6-2011 και ώρα 07.30΄ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ αποτεφρώθηκαν 70 στρ. περίπου θαμνώδους έκτασης.  Στο χώρο της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις της Π.Υ., για αποφυγή αναζωπύρωσης.  Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.  Προανάκριση διενεργεί η Π.Υ. Γουμένισσας.

Οι παιδικές αρρώστιες της αγανάκτησης

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης

Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εκατοντάδων χιλιάδων "αγανακτισμένων πολιτών" της χώρας είναι το θετικότερο γεγονός που ως τώρα προέκυψε εν μέσω οικονομικής κρίσης. Δείχνει ότι αυτή η κοινωνία δεν είναι αφασική και μοιρολατρική, όπως πολλοί πίστευαν,θεωρώντας ότι έτσι θα` ταν ευκολότερο το έργο που ανέλαβαν εργολαβικά να διεκπεραιώσουν. Με την εκτίμηση αυτή ίσως διαφωνήσουν αρκετοί. Κι εμείς είμαστε έτοιμοι να παραδεχτούμε ότι, ναι, υπήρξαν κι οι...συνήθεις κινητοποιήσεις (απεργίες, συγκεντρώσεις, πορείες) οργανωμένες από συνδικάτα ή κόμματα.

Αγανακτισμένοι πολίτες την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Κιλκίς