Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Εσπερινό γυμνάσιο και εσπερινό λύκειο Κιλκίς

Είστε ενήλικες εργαζόμενοι που οι συνθήκες ζωής  σας στέρησαν το σχολείο στα νεανικά σας χρόνια;  Είστε ανήλικοι που διακόψατε το σχολείο σας για να εξασφαλίσετε εργασία και εισόδημα;  Θέλετε να αποκτήσετε απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου που έως τώρα η απαραίτητη εργασία σας δεν το επέτρεψε;
Αν είστε κάτοικος του Νομού Κιλκίς*
ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

Οι αναγνώστες επισημαίνουν!

Πριν απο μήνες η νέα Δημοτική αρχή αποφάσισε (δημοσιεύτηκε και στον τοπικό "Τύπο"), να μαζέψει τα εγκατελειμένα αυτοκίνητα απο τους δρόμους. Πολύ σωστό, αλλά δυστυχώς για άλλη μιά φορά έμειναν μόνο τα λόγια. Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω τέσσερις περιπτώσεις τέτοιων αυτ/των, που υπάρχουν εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια εγκαταλελειμμένα. Στην οδό Τσιρογιάννη στο ύψος της παλαιάς Περιφέρειας, στην οδό Κ.Γαβριηλίδη 13, στην οδό Αγράφων 1 και στον περιφερειακό δρόμο πίσω απο το Λύκειο. Σίγουρα υπάρχουν κι'άλλα. Τα αυτοκόλλητα ειδοποιητήρια του Δήμου έχουν σχιστεί, προφανώς από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι έτσι δηλώνουν την αντικοινωνική τους συμπεριφορά και ο Δήμος το ανέχεται ή αδιαφορεί. Μπορεί επιτέλους κάποιος "αρμόδιος" να κάνει το αυτονόητο και να εφαρμόσει τις αποφάσεις ή σ'αυτόν το τόπο μονίμως θα μας εμπαίζουν και θα μας θυμούνται μόνο πριν τις εκλογές;  Αθάνατε Μαυρογιαλούρε ζείς, εσύ τους οδηγείς...
Π.Κ.

Αγανακτισμένοι πολίτες στην οδό Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς, Τετάρτη 8 Ιουνίου 8,30 μ.μ.

Όμορφο ταξίδι στην ποντιακή παράδοση τα «Παρχάρια 2011»

Σε ένα όμορφο ταξίδι στην ποντιακή παράδοση και ιστορία, συμμετείχαν οι εκατοντάδες επισκέπτες των «Παρχαριών 2011» που έλαβαν χώρα στις κατασκηνώσεις της Φύσκας το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουνίου. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το μεγαλείο της φύσης, αλλά και να ξαναθυμηθούν την πρωταρχική θέση που κατείχε η τελευταία στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων του Πόντου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ. Οι βετεράνοι του Κιλκισιακού στην Σερβία

Νέα έξοδος των Βετεράνων του Κιλκισιακού εκτός συνόρων. Αυτή τη φορά φιλοξενήθηκαν ένα διήμερο στο Paracin της Σερβίας, πόλη που βρίσκεται 85 χιλ. βόρεια από το Nis και 130 χιλ. περίπου νότια του Βελιγραδίου. Μια μικρή σχετικά πόλη 27 χιλ. κατοίκων που κατά την διάρκεια του πολέμου το 1992 επλήγη και αυτή από τους καταστρεπτικούς βομβαρδισμούς.
Aξίζει να σημειωθεί η άριστη και συγχρόνως πολύ συγκινητική φιλοξενία που έτυχαν οι βετεράνοι από τους αντίστοιχους του Paracin.

Εκδήλωση μνήμης για τους σφαγιασθέντες στο Φούλατζικ-Βιθυνίας και στη Τσαντώ-Αν.Θράκης

Επιτυχής η διεξαγωγή των εξετάσεων ζωνών του Α.Σ.ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ στα αθλήματα TAEKWONDO – KICKBOXING

Στις 03 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εξετάσεις/επίδειξη
προαγωγής ζωνών του Αθλητικού Συλλόγου Άθλος Κιλκίς στο Συνεδριακό του Δήμου
Κιλκίς στα αθλήματα taekwondo (w.t.f.) και kickboxing. Οι εξετάσεις
πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στις 19:00 η ώρα με την προσέλευση των συγγενών
και φίλων των αθλητών να κατακλύζουν το κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου
Κιλκίς. Με την έναρξη των εξετάσεων οι αθλητές εξεταστήκαν ανά ηλικιακό τμήμα
και όχι ανά ζώνη (επίπεδο γνώσεων) καθαρά για παιδαγωγικούς λόγους. Εξετάστηκαν
αρχικά στο σύνολο κινήσεων (poumse), τις τεχνικές αυτοάμυνας, στο αγωνιστικό
και στις θραύσεις όπου οι μικροί αθλητές ενθουσιαστήκαν από το αποτέλεσμα. Το
επίπεδο όλων των αθλητών ήταν πολύ ικανοποιητικό αλλά την παράσταση έκλεψαν οι
μικροί αθλητές με τις γυμναστικές τους ικανότητες αλλά και το αφελές της
ηλικίας τους που οδήγησε σε αρκετές αστείες καταστάσεις.

Σύλληψη για παράβαση Νόμου «Περί Παιγνίων»

Από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσής μας την 21.45΄ ώρα της 7-6-2011 στη Ν. Σάντα – Κιλκίς, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός διότι, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος «πιτσαρία – ψητοπωλείο» κατελήφθη να έχει επιτρέψει την εγκατάσταση και λειτουργία του τυχερού παιγνίου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» (με αριθμούς) σε ένα Ηλεκτρονικό Παιγνιομηχάνημα, με οθόνη, κουμπιά και δέκτη κερμάτων, τοποθετημένο επάνω στο μπαρ.
Εντός του παιγνιομηχανήματος βρέθηκαν 28€ σε κέρματα των 2 και 1 €.  Το παιγνιομηχάνημα και κέρματα Κατασχέθηκαν. Ο δράστης συνελήφθη και με προφορική εντολή κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς, αφέθηκε ελεύθερος.

"ΑΓΑΝΑΚΤIΣΜΕΝΟΙ" ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ!
ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ,
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΣΤΙΣ 7 μμ.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Αλλαγή σκυτάλης και στον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς

Μετά την ΑΔΕΔΥ Κιλκίς και τον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, προς αλλαγή στο πρόσωπο του προέδρου του βαδίζει κι ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς. Πράγματι, ο επί σειρά πολλών ετών πρόεδρος του συλλόγου, Σταύρος Χατζηγεωργιάδης, παρά το γεγονός ότι επανεκλέχθηκε στο ΔΣ από τις αρχαιρεσίες που έγιναν χθές Τρίτη 7 Ιουνίου, προτίθεται να παραμείνει απλό μέλος, όπως έχει ήδη δηλώσει προ καιρού.
Σύμφωνα μ` όλες τις ενδείξεις, τη θέση του θα καταλάβει η Αθηνά Χαραλαμπίδου, η οποία επίσης είναι μέλος του ΔΣ επί σειρά ετών και θα διαδεχθεί τον κ. Χατζηγεωργιάδη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Η συγρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα θα πρέπει να γίνει εντός 5 ημερων από την εκλογή του, δηλαδή μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.
Εκτός απ` τους δυό προαναφερθέντες, στο νέο ΔΣ εκλέχτηκαν επίσης οι: Αμαλία Διαλυνά, Γιώργος Δημητριάδης, Ανδρέας Βούτσκογλου, Σταύρος Γιαβατσίδης και Αναστάσιος Ανανιάδης.
Αύριο Πέμπτη 9 Ιουνίου εκλογές για νέο ΔΣ θα γίνουν και στον Εμπορικό Σύλλογο Πολυκάστρου.

Περί παραμεθορίων

Εμείς, πάντως, αυτήν την ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης για τις παραμεθόριες περιοχές, ομολογούμε ότι δεν την πολυκαταλάβαμε. Ιδού γιατί: Για τις περιοχές που αποχαρακτηρίστηκαν, η ανακοίνωση λέει ότι για δικαιοπραξίες και επενδύσεις δεν απαιτείται πλέον καμιά ειδική άδεια σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα με ιθαγένεια ή έδρα εντός των κρατών- μελών της ΕΕ και της ευρωπαϊκής ζώνης ελευθέρων συναλλαγών. Όμως, και για τις περιοχές που παραμένουν χαρακτηρισμένες παραμεθόριες, όπως κι ο δικός μας νομός, λέει πάλι το ίδιο. Ότι, δηλαδή, απαιτείται ειδική άδεια μόνο για πρόσωπα εκτός ΕΕ και της ως άνω ζώνης.
Οπότε, ποια η διαφορά, ρε παιδιά;

Διοικητικός απολογισμός απερχόμενης διοίκησης (2008-2011) Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς

"Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς κατά τη διάρκεια της θητείας της (2008-2011), κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε μία περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που όλα είναι ρευστά, απρόβλεπτα και οι συσχετισμοί –δυνάμεων- παράξενοι, προσπάθησε και ανέπτυξε έντονη παραγωγική δραστηριότητα στα κοινωνικοοικονομικά δρώμενα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.      Προσπάθησε να αναδείξει τον Σύλλογο σε ένα φορέα σύγχρονο, πρωτοποριακό, εκφραστή των συμφερόντων των μελών του και υπεύθυνο συνομιλητή με τους θεσμοθετημένους φορείς της πολιτείας.

" ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ " ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΟΪΡΑΝΗΣ – ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ (ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ) ΑΠΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7 ΗΜΕΡΕΣ - 6 ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 950 ΕΥΡΩ

Ο Σύλλογος  Βετεράνων Ποδοσφαιριστών «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνει αθλητική- προσκυνηματική αποστολή  στο Ισραήλ, στα πλαίσια γνωριμίας με τον εκεί Ελληνισμό(Ελληνική Κοινότητα Ιερουσαλήμ) και προσκυνήματος  στους   Αγίους Τόπους.