Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Φωτογραφικές αναδρομές από το αρχείο της "ΓΝΩΜΗΣ"



Από τη βάπτιση Αλβανού στην Εκκλησία των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων
στο Κιλκίς τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2005

Φωτογραφικές αναδρομές από το αρχείο της "ΓΝΩΜΗΣ"



Από το παιχνίδι σκοποβολής του κυνηγετικού συλλόγου Κιλκίς 
την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010 στο πεδίο βολής Αργυρούπολης

Πρόσκληση Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου

Σας προσκαλούμε στην 7η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργανώνει ο σύλλογος μας το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, ώρα 8:30 μ.μ στο Πολύπετρο.
Συμμετέχουν οι χορωδίες:
1. Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Γουμένισσας «Διογένης ο Σινωπεύς»
2. Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης
3. Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Φωτογραφικές αναδρομές από το αρχείο της "ΓΝΩΜΗΣ"



Στιγμιότυπα από την επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στις 22 Σεπτεμβρίου 2003 στο Κιλκίς.
Τότε ήταν ακόμα πρωθυπουργός εν αναμονή, λίγους μήνες αργότερα έγινε κανονικός πρωθυπουργός και 5 χρόνια αργότερα την έκανε μ` ελαφρά πηδηματάκια. Καλά, αυτός έφυγε νωρίς!

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αλλαγές στα όρια των εισοδημάτων για δικαιούχους δωρεάν τροφίμων, ανακοίνωσε η Μητρόπολη Γουμένισσας. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τ` απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 26 Ιουνίου. Η σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης έχει ως εξής:

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Γουμενίσσης ἀνακοινώνεται ὅτι θά συνεχιστεῖ καί φέτος τό πρόγραμμα δωρεάν διανομῆς τροφίμων (ζυμαρικά, ρύζι, τυρί φέτα, γραβιέρα Κρήτης) ἀπό τά κοινοτικά ἀποθέματα τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἕνωσης. Ὡστόσο σύμφωνα μέ πρόσφατη ἀπόφαση τοῦ Ὑπουργείου Ἀγροτικῆς Ἀνάπτυξης καί Τροφίμων (ΦΕΚ 660/20.4.2011) τροποποιεῖται ἡ διαδικασία δωρεάν διανομῆς ὡς ἐξῆς:

ΟΝΝΕΔ Κιλκίς εναντίον ΚΚΕ!

Με ανακοίνωσή της, η ΟΝΝΕΔ Κιλκίς επιτίθεται στο ΚΚΕ μ` αφορμή την εκστρατεία για την οικονομική του ενίσχυση. Συγκεκριμένα, η ΟΝΝΝΕΔ αναφέρει τα εξής:

Το Κ.Κ.Ε. κοντά στον λαό και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες ακουμπάει στο πρόβλημα τους με μια οικονομική εξόρμηση. Οικονομική εξόρμηση όχι για το λαό αλλά για το Κ.Κ.Ε. του λαού! Την προηγούμενη εβδομάδα ένα απόγευμα χτύπησαν και τη πόρτα ενός από εμάς, οι εκπρόσωποι του λαού... Πιο συγκεκριμένα ήταν 2 κοπέλες και 1 αγόρι περίπου 20 χρονών και ρώτησαν αν θέλουμε να βοηθήσουμε το κόμμα στην οικονομική εξόρμηση που κάνουν!

3ο συμπόσιο Βοτανικών Κήπων

Από 23 - 26/6/11 θα πραγματοποιηθεί το 3ο συμπόσιο Βοτανικών Κήπων. Σας κοινοποιούμε το αναλυτικό πρόγραμμα της όλης διοργάνωσης. Η ημέρα του Σαββάτου 25-6-11 είναι αφιερωμένη στον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων. Θα γίνουν ομιλίες από τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Μπαλάσκα, τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αγαθόπουλο την Οργανωτική Επιτροπή και άλλους φορείς. Θα ακολουθήσει ξενάγηση σε όλη την έκταση του κήπου με διάφορα δρώμενα εικαστικά και πολιτιστικά. Κατά τις μεσημεριανές ώρες θα υπάρξει μπουφές με παραδοσιακές ποντιακές συνταγές. Η όλη διοργάνωση γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας του Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων. Καλούμε τους φορείς και τον κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να στηρίξει με την παρουσία του την ύπαρξη και την συνέχεια λειτουργίας του Κήπου σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες για όλους.
Η προβολή του Κήπου και η συνέχεια της λειτουργίας του για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, είναι υποχρέωση όλων μας.

Λαΐκοποντιακή βραδιά τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στην Αργυρούπολη


ΝΔ: Στις 26 Ιουνίου η εκλογή του νέου προέδρου της οργάνωσης Κιλκίς

Την Κυριακή 26 Ιουνίου τα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κιλκίς της ΝΔ θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρό της στη θέση του παραιτηθέντος Σάββα Καρυπίδη. Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε απ` την οργάνωση έχει ως εξής:

Η εκλογή θα γίνει από όλα τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κιλκίς την Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 και από ώρα 10:00 έως 19:00 στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κιλκίς, 21ης Ιουνίου 205, 5ος όροφος. Επισημαίνουμε ότι οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κιλκίς την Τετάρτη 22-6-2011 και από ώρα 18:00 έως 20:00.

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη από την Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών

Γράφει η Μαρία Κωνσταντινίδου, φιλόλογος 
Το βράδυ της Πέμπτης, 8 Ιουνίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη από την Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών του νομού μας στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του ποιητή.  Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση της βιογραφίας και εργογραφίας του μεγάλου ποιητή διανθισμένη με απαγγελίες αποσπασμάτων των έργων του, προβολή βίντεο και εκτέλεση μελοποιημένων ποιημάτων του.