Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η ΕΠΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ- 21η ΙΟΥΝΙΟΥ 1913

Μ` αφορμή την αυριανή 98η επέτειο της Μάχης του Κιλκίς, η gnomikilkis.gr παρουσιάζει ένα σύντομο χρονικό της μεγάλης φονικής σύγκρουσης μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων, που η νικητήρια για την Ελλάδα έκβασή της σήμανε την αρχή του διπλασιασμού της χώρας μας.

ΠΑΣΕΒΕ: Ακυρες οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο!

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Κιλκίς της Πανελλαδικής Αντιμινοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), που πρόσκειται στο ΚΚΕ, κάνει λόγο για "παράνομες εκλογές" στον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς. Η παράταξη υποστηρίζει ότι υποψήφιός της θα μπορούσε να συμμετάσχει στο εννιαίο ψηφοδέλτιο, μετά την προηγειθείσα παραίτηση άλλου υποψηφίου της, έτσι ώστε να μην υπάρχει ξεχωριστός συνδιασμός. Τελικά, όμως, η συμμετοχή αυτή δεν έγινε δεκτή απ` την δικαστική αντιπρόσωπο. Γεγονός, που οδήγησε την ΠΑΣΕΒΕ να υποβάλει ένσταση κατά τη διάρκεια της γεν. συνέλευσης του συλλόγου. Σημειώνουμε ότι το καταστατικό του Εμπορικού Συλλόγου προβλέπει τη διεξαγωγή των εκλογών με εννιαίο συνδιασμό.
Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ έχει ως εξής:

 «Σχετικά με το δημοσίευμα ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΕΙΔΗΣΕΙΣ με ημερομηνία 16/6/2011 για τις παράνομες εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς (ΕΣΚ)- με την συνδρομή της “ανεξάρτητης” δικαιοσύνης - από τις οποίες φυσικά δεν έλειψαν οι εκβιασμοί.
Αρχικά, να διευκρινιστεί ότι ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων (ΑΣΕ) δεν είναι του ΠΑΜΕ αλλά συσπειρώνεται στην Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, ΠΑΣΕΒΕ εν συντομία.

Στις κάλπες η Αυτοδιοίκηση

Όπως όλα δείχνουν οι αιρετοί άρχοντες της Αυτοδιοίκησης θα οδηγηθούν εν μέσω θέρους στις κάλπες! Πράγματι, θα εκλέξουν τις διοικήσεις των περιφερειακών ενώσεων δήμων (αντικαθιστούν τις πρώην ΤΕΔΚ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Στην Περιφέρειά μας, 38 δήμαρχοι κι άλλοι 168 εκλέκτορες δημ. σύμβουλοι (σύνολο 200) θα κληθούν να εκλέξουν την πρώτη διοίκηση της ΠΕΔΚΜ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας). Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του προέδρου θα διεκδικήσει από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ενώ από πλευράς ΝΔ υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι, οι Λάζαρος Κυρίζογλου (δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης) κι ο Σάββας Χιονίδης (δήμαρχος Κατερίνης). 
Αυτά προς το παρόν...

Υφυπουργός ο Μπόλαρης

Κάτι που σχετίζεται με τον ανασχηματισμό κι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στη Περιφέρειά μας, Μάρκος Μπόλαρης, έγινε υφυπουργός Υγείας. Παρ` όλο που κατά καιρούς διαβεβαίωνε ότι η θέση του στη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θάναι "μακράς πνοής", φαίνεται πως τον μάγεψαν τα κάλλη της κεντρικής εξουσίας!
Προς το παρών, πάντως, ο κ. Μπόλαρης παραμένει κι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, χωρίς να διευκρινίζει αν θ` απαρνηθεί τον συγκεκριμένο ρόλο. Αν, πάντως, το κάνει, πιθανότερος διάδοχός του φέρεται ο Γιώργος Πασχαλίδης.

Ξανά θερινό σινεμά

Μαζί με την ευχάριστη είδηση ότι οι προβολές στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο ξεκινούν την 1η Ιουλίου, να πούμε κι ένα μεγάλο "εύγε" στον δήμαρχο Μπαλάσκα, που στη σχετική δήλωσή του δεν ξέχασε ότι το όνομα του σινεμά είναι "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΡΟΣ".  Έτσι, γιατί είχαμε μια μικρή αγωνία για το αν η νέα δημοτική αρχή θα επιδίωκε να θέσει στο περιθώριο τη συγκεκριμένη ονοματοδοσία!

Κιλτίδης: Να λεχθεί όλη η αλήθεια

Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας τάσσεται ο Κ. Κιλτίδης. Μ` επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Κιλκισιώτης βουλευτής ζητά ν` αναγνωστούν στη Βουλή τα πρακτικά της πρόσφατης συζήτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων και να ενημερωθούν οι βουλευτές για "το πλαίσιο συζήτησης" Παπανδρέου- Σαμαρά με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
"Πρέπει να λεχθεί όλη η αλήθεια για τις συνέπειες μιάς χρεοκοπίας", υπογραμμίζει ο κ. Κιλτίδης, η επιστολή του οποίου προς τον κ. Πετσάλνικο έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε
Η Πατρίδα δοκιμάζεται και οι πολίτες της βιώνουν, εν καιρώ ειρήνης, συνθήκες πολέμου. Κλονίζεται συθέμελα η διεθνής θέση της χώρας, δυσανάλογα του όποιου προβλήματος πραγματικά υφίσταται. Όποια ενημέρωση από υπεύθυνα χείλη διατυπώνεται, εκφυλίζεται και ακυρώνεται. Η παραπληροφόρηση οργιάζει και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή. Επιτέλους, πρέπει να λεχθεί όλη η αλήθεια στους Έλληνες πολίτες, για όλες τις συνέπειες μιας πιθανής χρεοκοπίας που θα οδηγούσε τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, όπως επίσης, ότι αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον παρά τους όποιους δανεισμούς επιτυγχάνουμε πρόσκαιρα.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων & Κορασίδων ΜΕΤΡΗΣΕ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ 6η Η Κωνσταντινίδου, 8η η Ασημακίδου στα 5000 βάδην

Στο δημοτικό στάδιο των Σερρών έγινε με μεγάλη επιτυχία το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου, κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Παίδων & Κορασίδων με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 συλλόγων από όλη την Ελλάδα.  Στους αγώνες αυτούς συμμετείχε με αρκετά ικανοποιητικό απολογισμό και το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς με δύο αθλήτριες στα 5000 βάδην και με ομάδες σκυταλοδρομίας στα 4Χ100 στα αγόρια και στα κορίτσια.

Έναρξη θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου Κιλκίς 2011

Όμορφα βράδια γεμάτα κινηματογραφική λάμψη μας υπόσχεται και φέτος, για τρίτη κατά σειρά χρονιά, ο Θερινός Κινηματογράφος “Δημήτρης Ζωηρός” του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του στον Λόφο του Αγίου Γεωργίου.
Μικροί και μεγάλοι... σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, να απολαύσουν 17 επιλεγμένες ταινίες τόσο από το αμερικάνικο όσο και από το ευρωπαϊκό σινεμά σε καθημερινή βάση, εκτός Δευτέρας.

Συνεδρίαση στον δρόμο!

Σήμερα το μεσημέρι σε δρόμο του Κιλκίς ο νέος πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημ. Ταταρίδης, συζητούσε με άλλα δυό μέλη της νέας διοίκησης. 
- Τί γίνεται, έχουμε νέες μεθόδους λειτουργίας του Οργάνου; τον τσιγκλίσαμε.
- Ακριβώς, βγαίνουμε πλέον όλοι στο δρόμο, ακόμα και οι συνεδριάσεις μας, ήταν η ...επαναστατική απάντηση!

Τραγουδούν μηχανικοί και δικηγόροι

Μεγάλη μουσική συναυλία ελληνικού τραγουδιού των Δικηγόρων & Μηχανικών Ν. Κιλκίς, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011, στις 8.30 μμ, στο «Θέατρο Λόφου Κιλκίς». Στις 9 Ιουλίου 2011, στο "Θέατρο Λόφου Κιλκίς", δεκαεπτά Δικηγόροι και Μηχανικοί του Ν. Κιλκίς με δώδεκα μουσικούς, θα παρουσιάσουν τη δουλειά πολλών μηνών τραγουδώντας τα πιο ωραία λαϊκά, και σε πείσμα των καιρών θα αποδείξουν ότι στη μουσική δε χωράνε μνημόνια. Η συναυλία θα αρχίσει στις 8.30 μμ με πέντε νεανικά μουσικά σχήματα και θα την παρουσιάσουν η Πάολα Χαραλαμπίδου με τον Δημήτρη Τσαντάκη.  
Συμμετέχουν:   Από τους Δικηγόρους οι: Άννα Φαχουρίδου, Χριστίνα Χαραλαμπίδου, Σταμάτης Κανταρτζής, Θεοδώρα Παπαδοπούλου, Ειρήνη Νικολάου, Αγγελική Παπαδοπούλου, Λευτέρης Παυλίδης και Τριαντάφυλλος Πέτρογλου.  Από τους Μηχανικούς οι: Όλγα Λαμπριανίδου, Εύη Κουγιουμτζόγλου, Αντρέας Κεσίδης, Ηλίας Αμοιρίδης, Λένα Αναστασιάδου, Μένη Μελετιάδου, Γιάννης Σαββόπουλος, Στέλιος Χαριτίδης και Ζωή Τζήμητρα.  

"Πρώτη" του Γ. Φραγγίδη

Το "βάπτισμα του πυρός" πήρε χθες Κυριακή στη Βουλή, ο Γ. Φραγγίδης. Και μάλιστα έπεσε στα βαθιά της κολυμπήθρας, αφού η πρώτη του παρουσία στο Κοινοβούλιο συνέπεσε με τη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην ανασχηματισμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και φαίνεται ότι του άρεσε του Γιώργου, γιατί σήμερα Δευτέρα πρωί -πρωί που ξεκίνησε η νέα συνεδρίαση ήταν μεταξύ των πέντε πρώτων που προσήλθαν στην αίθουσα.
Νέος είναι, έχει ζήλο! Μόνο μην τον βάλουν στο μάτι τίποτα άγριοι αγανακτισμένοι!

Τερζίδης: Να στηριχθούν σημαντικές δραστηριότητες του δήμου

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, η παράταξη της πλειοψηφίας αρνήθηκε να εγκρίνει τους απολογισμούς της Δημοτικής Επιχείρησης, του Αθλητικού Κέντρου και των ΚΑΠΗ. Το γεγονός ανάγκασε τον πρώην δήμαρχο Δ. Τερζίδη να προβεί σε μια αναλυτική τοποθέτηση στη προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, ζητώντας απ` τη νυν δημοτική αρχή να στηρίζει τις δραστηριότητες της νεολαίας, του δημ. κινηματογράφου, της ακαδημίας ποδοσφαίρου και των ΚΑΠΗ.
Στα θέματα αυτά αναφέρεται και το περιεχόμενο επιστολής του κ. Τερζίδη, που έχει ως εξής:


Σε απάντηση των αιτιάσεων του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ε. Μπαλάσκα για τους λόγους που οδήγησαν στη μη ψήφιση των απολογισμών της Αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Κιλκίς «ΕΡΓΟΝ» (Α.Δ.Ε.Π.Α.Κ.Ε.), του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.) και των Α’ και Β΄ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κιλκίς, ο τέως Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης τονίζει τα εξής: 
1. Στις 23 Μαρτίου 2006 υπεγράφη πενταετής προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α., της Α.Δ.Ε.Π.Α.Κ.Ε. και του Δήμου Κιλκίς με αντικείμενο της σύμβασης, να χρηματοδοτηθεί η Α.Δ.Ε.Π.Α.Κ.Ε. με 30.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές, οργανωτικές και οικονομικές ανάγκες του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΔΗ.ΣΥ.Ν.) στο Δήμο Κιλκίς και γενικότερα να προαχθεί η δημοτική πολιτική στο χώρο της Νεολαίας. Με τα χρήματα αυτά καλύπτονται οι δαπάνες όλων των ετήσιων δράσεων ή εκδηλώσεων του ΔΗ.ΣΥ.Ν., που αποτελούν το σύνολο των λειτουργικών, οργανωτικών και οικονομικών αναγκών του, όπως αυτές αναφέρονται στην παράγραφο 2.1 του άρθρου 2 της εν λόγω προγραμματικής συμβάσεως . Αν υπάρχει περίσσευμα, το υπόλοιπο ποσό δαπανάται για τη γενικότερη προαγωγή της δημοτικής πολιτικής στο χώρο της Νεολαίας.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς

Από τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κιλκίς ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου για τη νέα σχολική χρονιά 2011-12, θα διαρκέσουν από Δευτέρα 20 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2011. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τα οποία βρίσκονται διαθέσιμα στο Γραφείο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, είναι τα εξής: 

Συνεδρίασε το Δημ. Συμβούλιο Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. Κι ήταν η πρώτη φορά επί νέας διοίκησης του δήμου, που συνήλθε μια τόσο ακατάλληλη ώρα το εν λόγω όργανο. Δηλαδή, τί ήθελαν να μας πουν, ότι οι δημ. σύμβουλοι μπορούν να ξεκλέβουν ώρες απ` την εργασία τους ή ότι είναι αργόσχολοι;
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε όπως πάντα ο ...συνήθης ενεργός πολίτης του Κιλκίς Άγγελος Τότσκας, ο οποίος έκανε δυό ερωτήσεις στα γρήγορα κι έφυγε αμέσως χωρίς να περιμένει ν` ακούσει τις απαντήσεις! Βλέπετε, αυτός δεν είναι αργόσχολος, το μαγαζί του ήταν ανοιχτό εκείνη την ώρα!
Ο κ. Ζώτος, σύμβουλος της παράταξης Αφεντουλίδη, ζήτησε για δεύτερη φορά να πληροφορηθεί ποιοι Κιλκισιώτες χρωστάνε στον δήμο (ποσά πάνω από 1000 ευρώ, όπως είπε). Μέχρι τώρα απάντηση δεν έχει πάρει, και φοβόμαστε πως δεν πρόκειται να πάρει και στο μέλλον. Άλλωστε ο δήμαρχος του είπε ότι αυτό δεν είναι το κύριο!
Σε δική του παρέμβαση, ο αντιδήμαρχος Κ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι ως οφειλέτης του δήμου εμφανίζεται κι ο ίδιος, τη στιγμή που το χρέος του το έχει ξεπληρώσει. Γι` αυτό υποστήριξε ότι δεν μπορούν να κοινοποιηθούν δημόσια τα ονόματα των οφειλετών.

Τα παιδία της ΟΝΝΕΔ παίζειν!

Έλεος ρε παιδιά της ΟΝΝΕΔ Κιλκίς! Αυτή η ανακοίνωση που βγάλατε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ αποτελεί μνημείο μπουρδολογίας, που γυρίζει την παράταξή σας 30 χρόνια πίσω! Αποκορύφωμα της απίστευτης σαχλαμάρας σας είναι αυτά τα καινοφανή περί... παιδικής εργασίας 20άρηδων! Να κοινοποιήσετε την περισπούδαστη ανακοίνωσή σας και στον αρχηγό σας, τον Αντ. Σαμαρά, μπας και πλουτίσει τις οικονομικο-κοινωνικές γνώσεις και απόψεις του! Θα του χρειαστεί στους καιρούς που περνάμε!

Ευχαριστήριο Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς ευχαριστούν τους συναδέλφους-μέλη του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την ανάδειξη και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το ποσοστό συμμετοχής που άγγιξε το 80% μας δίνει την δύναμη και το δικαίωμα να ασχοληθούμε ακόμη περισσότερο για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ

Γράφει ο Γ. Κωνσταντινίδης
Μ.Α. Φιλόλογος – Θεολόγος
Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς 
Την 21η Ιουνίου του 1913 γράφηκε εδώ, σ’ αυτό το κομμάτι της κεντρικής Μακεδονίας, μία ακόμη ένδοξη σελίδα της ελληνικής ιστορίας. Οι Έλληνες μπαίνουν στο Β΄ Βαλκανικό πόλεμο παραβλέποντας αριθμητικούς συσχετισμούς και προβλέψεις. Τους κινεί το αίσθημα δικαίου και η ανάγκη προστασίας του ελληνικού εδάφους. Ο στρατηγός Ιβάνωφ απωθεί τις ελληνικές προφυλακές και σχεδιάζει γενικευμένη επίθεση στη Θεσσαλονίκη. Όμως, τα φιλόδοξα σχέδιά του ανατρέπονται. Οι Έλληνες αντεπιτίθενται στις θέσεις άμυνας του Βούλγαρου στρατηγού στο Κιλκίς και στο Λαχανά. Στον καταιγισμό πυρών οι Έλληνες απαντούν με τη λόγχη. Οι μάχες είναι ιδιαίτερα αιματηρές.

Ανακοίνωση ΝΕ ΤΕΕ Κιλκίς

Από την ΝΕ ΤΕΕ Κιλκίς ανακοινώνεται ότι, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της την 01/06/11 και μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Παιονίας για ορισμούς εκπροσώπων σε τεχνικές επιτροπές ορίζονται οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ ως ακολούθως: Για την μελέτη με τίτλο <<Μελέτη συλλεκτήριου αγωγού ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Αγίου Πέτρου Δήμου Παιονίας>> ορίζεται ως τακτικό μέλος της επιτροπής ο Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός Γκουγκουσίδης Στέργιος και ως αναπληρωτής αυτού ο Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Πογέλης Ανέστης.

Συλλήψεις για παράβαση νομοθεσίας περί παιγνίων στον Εύρωπο Παιονίας

Από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε./Α.Δ. Κιλκίς, συνελήφθη στον Ευρωπό – Κιλκίς, την 19-6-2011 και ώρα 10.15΄47χρονος ημεδαπός, διότι κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα «καφετερία», που λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος, κατελήφθη να θέτει σε λειτουργία εντός του καταστήματος το τυχερό παίγνιο «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» σε ένα (1) ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα, με οθόνη αφής και δέκτη κερμάτων – χαρτονομισμάτων, το οποίο είχε τοποθετημένο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (παραβάν). Κατασχέθηκε ένα (1) ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα. Ο δράστης κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς αφέθηκε ελεύθερος. Ο ιδιοκτήτης καταστήματος που απουσίαζε κατά την ώρα του ελέγχου αναζητείται για σύλληψη εντός ορίων αυτοφώρου.  Προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Γουμένισσας.

Συλλήψεις για παράβαση νομοθεσίας περί παιγνίων στη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς

Από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς συνελήφθησαν την 19-6-2011 και ώρα 23.30΄στη Μεγ. Βρύση, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 52 και 49 ετών, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο σε καφενείο ιδιοκτησίας του 52χρονου, διαπιστώθηκε να διεξάγεται σε έναν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, σε ευρύ κύκλο προσώπων και σε δημόσιο χώρο παράνομο στοίχημα σχετικά με την έκβαση ποδοσφαιρικών αγώνων προκαθορισμένης απόδοσης μέσω διαδικτύου. Ο Η/Υ βρισκόταν πάνω σε γραφείο σε κεντρικό σημείο του καταστήματος και κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε σε λειτουργία ηλεκτρονικός λογαριασμός μέσω του οποίου διεξαγόταν παράνομος διαδικτυακός στοιχηματισμός με οικονομικές συναλλαγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την 18 και 19-6-2011, συνολικού ύψους 522,5 €.

Έκλεψαν πετρέλαιο κίνησης από εργοστάσιο

Πενία τέχνας κατεργάζεται! Οι παραμένουσες σε αστρονομικά επίπεδα τιμές των καυσίμων φαίνεται ότι οδήγησαν δυό συντιπίτες μας στην "λύση" να κλέψουν 8 μπιτόνια με 16 λίτρα πετρελαίου κίνησης από εργοστάσιο στη Ν. Σάντα! Πρόκειται για έναν 52χρονο κι έναν 24χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες Κυριακή 20 Ιουνίου από αστυνομικούς του Α.Τ. Ν. Σάντας. Το κλεμένο πετρέλαιο βρέθηκε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 52χρονου. Οι δράστες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Πέθανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Άγ. Τζέκης

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης, έχασε χθες το βράδυ τη μάχη με τον θάνατο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60, μόλις, ετών. Ο εκλιπών βουλευτής είχε ιδιαίτερες σχέσεις με το νομό μας, καθώς εδώ και πολά χρόνια τον κάλυπτε κοινοβουλευτικά απ` τη πλευρά του κόμματός του, καταθέτοντας πληθώρα ερωτήσεων στη βουλή, που αφορούσαν σε προβλήματα των εργαζομένων και της τοπικής μας κοινωνίας, γενικότερα. Ο Άγγελος Τζέκης γεννήθηκε στην Πορταριά Χαλκιδικής το 1951. Ήταν απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (Πολιτικές - Οικονομικές Επιστήμες). Εργαζόταν στην ΚΥΔΕΠ, όπου ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Ηταν εκλεγμένος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στις συνεταιριστικές οργανώσεις (ΟΣΕΓΟ). Μετά το κλείσιμο της ΚΥΔΕΠ εργαζόταν στο υπουργείο Γεωργίας και με απόσπαση στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη βαθειά θλίψη της για το χαμό του Αγ. Τζέκη, σημειώνει και τα εξής: