Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον Κιλκίς για την 21 Ιουνίου 1913

Διακοπές ρεύματος και στο νομό μας

Διακοπές ρεύματος θα έχουμε σήμερα και στο νομό μας, στα πλαίσια των μέτρων που παίρνει η ΔΕΗ γι` αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν απ` την απεργία των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Επιχείρησης, διακοπή ρεύματος θα έχουμε στις 20.30 - 21.30 στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, ενώ 21.30 - 22.30 στους οικισμούς Ευκαρπία, Κεντρικό, Δροσάτο, Αμάραντα και Μουριές.
Το ερώτημα, πάντως, είναι με ποια λογική επιλέγει η ΔΕΗ να διακόπτει το ρεύμα στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων.

Επιστροφή στο χωράφι

Πώς γίνεται, αλήθεια, κι ενώ η ανεργία τα δυό τελευταία χρόνια καλπάζει, η απασχόληση στον πρωτογενή τομέα ν` αυξάνεται; Ιδού, λοιπόν, η εξήγηση όπως προκύπτει από στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ: Ακριβώς, η αύξηση της ανεργίας οδηγεί πολλούς πίσω στο χωράφι, ενώ ο περιορισμός των εισοδημάτων των αγροτών δεν τους επιτρέπει ν` απασχολούν πλέον αλλοδαπούς εργαζόμενους με φτηνά μεροκάματα, αλλά να εργάζονται οι ίδιοι στις αγροτικές δουλειές.

Από πριγκίπισσα...πουτάνα!

Λίγες γραμμές από εμπνευσμένο άρθρο που δημοσιεύτηκε στη χθεσινή "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ( Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης):
"Η Ελλάδα είναι η άπειρη χωριατοπούλα του ευρώ. Που νόμιζε το 2002 ότι έγινε πριγκίπισσα. Έτσι της είπαν ο μπαμπάς Σημίτης και η μαμά Ευρώπη. Ενώ οι τράπεζες την πίεζαν νυχθημερόν να ζει με κρινολίνα δανεικά. Σήμερα κινδυνεύει να γίνει η μικρή πουτάνα της Ευρώπης. Εκεί την πάνε οι ανίδεοι κυβερνήτες της και οι ξένοι εκμεταλλευτές της".
Και μιά σημαντική διαπίστωση απ` τον ίδιο αρθρογράφο: "Αν οι 17 δεν καταλάβουν ότι για να σωθεί η οικονομία τους πρέπει να γίνουν ΜΙΑ ομόσπονδη χώρα, το ευρώ θα καταρρεύσει. Μαζί του και οι μισές οικονομίες."
Άδικο έχει;

Εφιάλτης η ανεργία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η ανεργία στην Περιφέρειά μας έφτασε στο εφιαλτικό  17,5% για το πρώτο τρίμηνο του 2011. Πρόκειται για πρωτοφανές ποσοστό, που υπερβαίνει και κατά 1,6% τον γενικό μέσο όρο της χώρας.
Βέβαια, στο υψηλό αυτό ποσοστό συνέβαλε κατά πολύ η τεράστια ανεργία της πόλης της Θεσσαλονίκης, που έφτασε στο 20,2%. Όμως ξέρουμε ότι και περιοχές σαν τη δική μας, που διαθέτουν βιομηχανικές περιοχές σαν αυτή του Σταυροχωρίου, έχουν παρόμοια ποσοστά. Έτσι κι αλλιώς πάντως η ανεργία μας αυξήθηκε κατά 2,2% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε πάντα για την "επίσημη" ανεργία κι όχι για την πραγματική, η οποία πρέπει να φτάνει πλέον σε αστρονομικά επίπεδα.
Να σημειώσουμε ότι το ποσοστό του εργατικού δυναμικού της Περιφέρειάς μας είναι 51,1%, δηλαδή ένα απ` τα χαμηλότερα στη χώρα.

Ρευστότητα και στην Περιφέρεια

Στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο δεν είναι μόνο ο Π. Ψωμιάδης που αντικαθίσταται ήδη απ` τον αδελφό του Διονύση, δεν είναι μόνο ο Μ. Μπόλαρης που έγινε ήδη υπουργός, είναι κι άλλοι επικεφαλείς παρατάξεων που στην ουσία έχουν "κάνει στην άκρη". Συγκεκριμένα, οι Κυρ. Βελόπουλος (ΛΑΟΣ)  και Τ. Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ) ως βουλευτές έχουν ρίξει το βάρος στο Κοινοβούλιο, με τομ δεύτερο μάλιστα να φέρεται αποφασισμένος ν` αποχωρίσει απ` τη Περιφ. Αυτοδιοίκηση. Απ` τη πλευρά του, ο Μ. Τρεμόπουλος (Οικολόγοι) παρ` ότι ευρωβουλευτής συμμετέχει ενεργά στην Περιφέρεια αλλά προτίθεται να πάει για βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Έτσι, οι μόνοι που παραμένουν και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να παραμένουν απολύτως ενεργοί είναι ο Κιλκισιώτης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης (ΚΚΕ) κι η Ασιμίνα Ξυροτύρη (ΣΥΡΙΖΑ).
Ποιός είπε ότι ρευστότητα υπάρχει μόνο στη κεντρική πολιτική σκηνή: