Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 21η Ιουνίου 2011 στο Κιλκίς

Με την αρμόζουσα επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε την Τρίτη 21η Ιουνίου 2011, η 98η Επέτειος της Μάχης του Κιλκίς και απελευθέρωσης της πόλης. Στις τοπικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς για την ιστορική αυτή ημέρα τόσο για την ευρύτερη περιοχή, όσο και συνολικά για την χώρα -καθότι το αποτέλεσμα εκείνης της Μάχης έκρινε την νικηφόρα για την Ελλάδα έκβαση του Β' Βαλκανικού πολέμου-, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιος Σώκος.

Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Κιλκίς “Ο Άγιος Ευγένιος”


Απο τους Έλληνες  καρκινοπαθείς ιδρύθηκε στις 6-4-2005  με έδρα το Κιλκίς Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα- μη κυβερνητική οργάνωση με την επωνυμία Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Κιλκίς ˝ Ο Άγιος Ευγένιος ˝

Η ΑΠΟΧΗ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ‘Έχουμε μια υπευθυνοποίηση των Ελλήνων

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη*                                                           Η αποχή, ή άρνηση των Ελεύθερων Πολιτών να συμμετάσχουν στις νοθευμένες, σημαδεμένες διαδικασίες της καθολικής ψηφοφορίας, τις Εκλογές μεταφέρθηκε στις ΠΛΑΤΕΙΕΣ.  Οι Θεατές, οι Απέχοντες αναδεικνύονται σε Πολίτες. Έχουμε μια υπευθυνοποίηση των Ελλήνων. Θα πρόσθετα μια ΕπαναΕλληνοποίηση τους. Επιστρέφει η Ευθύνη, η Αγάπη για την Πατρίδα μετά από δεκαετίες ανευθυνότητας, εχθρότητας, Μισελληνισμού που καλλιέργησαν κομμάτια της Αριστεράς και της Δεξιάς, ψευτοκαθηγητές και οι γνωστοί Πραιτωριανοί του ΚΚΚΑΣΟΡ. Το μεταπολιτευτικό ψέμα, η πολιτική ως απάτη αποκαλύπτεται, καταρρέει γιατί επιστρέφει η μνήμη, η Αλήθεια δηλαδή. Πρόκειται για μια ηθική Αναγέννηση μετά από δεκαετίες ένοχης σιωπής, ανοχής της παρακμής και ανηθικότητας. 

Εκεί που μας χρωστούσανε … μας πήραν και το βόδι. Ψέματα και αλήθειες

Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντινίδης
Μια έκφραση του λαού είναι και οι λαϊκές παροιμίες. Με πολύ σοφία ο λαϊκός παράγοντας εκφράζει και περιγράφει κάθε φορά τις διάφορές καταστάσεις με παροιμίες. Κάτι ανάλογο έχουμε και στην περίπτωση μας με τον τίτλο του άρθρου μας. Αναφερόμαστε βέβαια στην σημερινή κυβέρνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως εξαιρούνται και οι προηγούμενες. Και για να γίνουμε πιο ακριβής. Εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο οι κυβερνώντες μας βομβαρδίζουν σε καθημερινή βάση για το μεγάλο κρατικό χρέος. Βέβαια προεκλογικά υπήρχαν λεφτά, όπως διαβεβαίωναν το εκλογικό σώμα.

Απάντηση ΚΝΕ στην ΟΝΝΕΔ Κιλκίς

Η επίθεση στο ΚΚΕ με επίκεντρο τα οικονομικά του, έτσι όπως εκφράστηκε και σε ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Κιλκίς, θα βρει την απάντησή της στην επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνονται, για να ενισχύσουν οικονομικά, σε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμποροβιοτέχνες και αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους, σε όλους εκείνους που, και αν ακόμα δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, αναγνωρίζουν το ρόλο που έχει το ΚΚΕ για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, της λαϊκής πάλης, της λαϊκής προοπτικής. Σε αυτούς που αναγνωρίζουν την συμβολή των κομμουνιστών στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα αμφιθέατρα στην οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων. Που αναγνωρίζουν ότι η ισχυροποίησή του αποτελεί όπλο του λαού, βασική προϋπόθεση για να αλλάξει ο συσχετισμός προς όφελός τους.

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Με 27 θέματα ημερήσιας διάταξης και 5 εκτός, συνεδρίασε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς. Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα έγινε ενημέρωση από το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα περί της έγκρισης 18 ατόμων εποχικού προσωπικού 8μηνης απασχόλησης από τους 50 που είχε ζητήσει προ τριμήνου ο Δήμος Κιλκίς. Οι ωφελούμενοι θα καλύψουν θέσεις στην καθαριότητα, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.α. Η προκήρυξη θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Καταψήφισε ο Κ. Τσαουσίδης για το λόγο ότι με τις θέσεις αυτές δεν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

Εκμισθώθηκε το κυλικείο- αναψυκτήριο του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων

Mε απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου κατακυρώθηκε ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του κυλικείου- αναψυκτηρίου του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων στην κ. Χατζηαναστασίου Σοφία η οποία υπέβαλε τη μεγαλύτερη προσφορά μηνιαίου μισθώματος ύψους 17.310 €.  Η σχετική σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του γενικού γραμματέα και της αναδόχου υπεγράφη στις 17 Μαΐου 2011. Το αναψυκτήριο του Συνοριακού Σταθμού των Ευζώνων λειτουργεί όλες τις ημέρες του έτους σε εικοσιτετράωρη βάση.

Μια αστυνομική διαταγή της 8ης Δεκεμβρίου 1907 για πολύ γέλιο!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ: ΝΑΙ μεν, ΑΛΛΑ … στην κατανομή δικαιωμάτων στους Νέους Αγρότες

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ θεωρεί μεγάλη δημοκρατική πρόοδο την «διαύγεια» στις πράξεις και ενέργειες της Δημόσιας Διοίκησης. Η πληροφόρηση είναι ο «ακρογωνιαίος λίθος» της δημοκρατίας. Και ο ΟΠΕΚΕΠΕ με την δημοσιοποίηση των κριτηρίων και την άμεση απάντηση στα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν και έθεσε η ΠΕΝΑ, έδειξε μεγάλη ευαισθησία.
Η ευαισθησία θα ήταν αποτελεσματικότερη, αν εκφραζόταν και ως πράξη συμμετοχής στους θεσμικούς τουλάχιστον φορείς. Η ΠΕΝΑ δεν συμμετείχε στην διαμόρφωση των κριτηρίων κατανομής δικαιωμάτων, έστω και σαν έκφραση γνώμης.

Η απαξίωση του στίβου από τους (αν)αρμόδιους

Γράφει ο Κώστας Μηναρετζής
Με αφορμή τη μη μετάδοση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων από την ΕΡΤ και τις δικαιολογημένες «φωνές» αγανάκτησης από το φίλαθλο κοινό του στίβου αλλά και της ομοσπονδίας θα θέλαμε να καταθέσουμε και εμείς την άποψη μας για την αντιμετώπιση που έχει ο κλασσικός αθλητισμός τα τελευταία χρόνια από την ΕΡΤ. Και λέμε τα τελευταία χρόνια γιατί το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε τώρα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτό ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εδώ και κάποια χρόνια απ’ όταν η φουρνιά Κεντέρη, Θάνου, Ξάνθου, Κελεσίδου, Μανιάνη κλπ. έφυγαν από την ενεργό δράση παρατηρείται μια πλήρη απαξίωση του αθλήματος από την τηλεόραση αλλά κυρίως από τους σχολιαστές των αγώνων.

Πρόσκληση Εσπερινού Λυκείου Κιλκίς

Το Εσπερινό Λύκειο Κιλκίς διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τους τελειόφοιτους της Σχολικής χρονιάς 2010-2011, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 στις 7 το απόγευμα.

Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση

Στις 22-6-2011 και ώρα 14.30΄, κατά τη διέλευση αμαξοστοιχίας Ο.Σ.Ε., και κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, από άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε περιοχές του Σ.Σ. Χέρσου, Σταυροχωρίου και Καμπάνη, με αποτέλεσμα την αποτέφρωση 40 στρεμμάτων χορτολιβαδικών εκτάσεων, 30 στρεμμάτων σιτηρών και 30 σιτοκαλαμιών. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από Π.Υ. Κιλκίς, η οποία διενεργεί και την προανάκριση. Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές και ανθρώπινες ζωές.

Σύλληψη για παράβαση νόμου περί παιγνίων

Στις 22-6-2011 και ώρα 21.30΄, στον Άγ. Πέτρο, από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε./Α.Δ. Κιλκίς και σε αστυνομικό έλεγχο, σε κατάστημα καφετερία, ιδιοκτησίας ημεδαπής, ηλικίας 65 ετών, συνελήφθη να λειτουργεί αυτό, ως προσωρινά υπεύθυνος ημεδαπός, ηλικίας 46 ετών και να έχει επιτρέψει την εγκατάσταση και λειτουργία τυχερού παιγνίου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» σε δύο (2) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, με οθόνη και κερματοδέκτη. Εντός των μηχανημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25€ συνολικά. Ο συλληφθείς δράστης με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό

 Στις 22-6-2011 και ώρα 19.30΄, στο Πολύκαστρο, εξετράπη της πορείας του δίκυκλο μοτοποδήλατο, που οδηγούσε ημεδαπός ηλικίας 43 ετών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Ο οδηγός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Πολυκάστρου.

Τραίνο - πηγή κινδύνου για πυρκαγιές!

ΤΡΕΝΟΑπίστευτο κι όμως αληθινό! Τραίνο που διέσχισε χθες Τετάρτη το νομό μας υπήρξε πηγή κινδύνου για ξέσπασμα πυρκαγιών! Συγκεκριμένα, συρμός του ΟΣΕ που πραγματοποιούσε λίγο μετά το μεσημέρι το δρομολόγιο Δοϊράνη - Θεσσαλονίκη προκάλεσε δεκάδες εστίες φωτιάς καθ` όλη τη διαδρομή από σπινθήρες που εκτόξευε.
Οι πρώτες εστίες, με ξηρά χόρτα που πήραν φωτιά απ` τους σπινθήρες, εντοπίστηκαν στη περιοχή της Δοϊράνης και στη συνέχεια μέχρι τον Καμπάνη και κατά μήκος του νομού Θεσσαλονίκης. Για να κατασβυστούν οι εστίες φωτιάς παρενέβησαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, καταφέρνοντας γύρω στις 7 το απόγευμα να σβήσουν όλες τις φωτιές προλαβαίνοντας την επέκτασή τους σε καλλιεργούμενες εκτάσεις.

ΝΔ: Πράσινο φως για ψηφοδέλτια

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2011/01/LOGO-NDbl.jpgΠριν ακόμα ολοκληρωθούν δυο 24ωρα απ` την ψήφο εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση, η ΝΔ άρχισε τις προετοιμασίες για εκλογές! Πράγματι, η ΝΟΔΕ Κιλκίς όπως κι όλες οι αντίστοιχες οργανώσεις του κόμματος έλαβαν εγκύκλιο απ` τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Λυκουρέντζο, με την οποία καλούνται πρόεδροι και μέλη γραμματειών των τοπικών οργανώσεων να παραιτηθούν εφόσον σκοπεύουν να πολιτευτούν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η αποστολή της εγκυκλίου εκτιμάται ότι ανάβει το "πράσινο φως" για την έναρξη της διαδικασίας συγκρότησης των ψηφοδελτίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διακοπές ρεύματος

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ΔΕΗ, διακοπή ρεύματος έχουμε αυτήν την ώρα στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, στο χωριό Σταυροχώρι και στη πόλη του Κιλκίς (περιοχή ΚΤΕΟ και Εργατικών Κατοικιών -3. Το ρεύμα θα επανέλθει στη 1.30 μμ.
Διακοπή ρεύματος θάχουμε στις 13.30 - 14.30 και στους οικισμούς Μεταλλικό, Μεγ. Βρύση, Βαπτιστής, Χωρύγι, Χέρσο, Μεγ. Στέρνα, Ηλιόφυτο και Δοϊράνη.
Σημειώνουμε ότι πρόκειται για ενδεχόμενες διακοπές κι όχι για βέβαιες.