Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Φωτογραφία αναγνώστη


Οδηγοί προσέχουμε στον δρόμο...Υπάρχουν και τα αδεσποτάκια..

Ένας Γερμανός φιλέλληνας δρομέας, που τιμά τον νομό και την πατρίδα μας

Επιμέλεια αφιερώματος:  Δημήτρης Αβραμίδης

Όνοματεπώνυμο:   Albert Werner
Hμερομηνία Γεννήσεως:  28.12.1942  
Tόπος Γέννησης:  Βιέννη - Αυστρία
Τόπος διαμονής Γερμανία:  Winterbach - Baden Wurttemberg
Τόπος διαμονής Ελλάδα:  Καστανιές Ν. Κιλκίς
Αθλητής ποδοσφαίρου:  1958  έως  1963
Αθλητής αποστάσεων από το 1988

Κ. Κιλτίδης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, την Κυριακή 26-6-11, σας κοινοποιούμε απόσπασμα από την ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Κιλτίδη, που έγινε στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη 23-6-11, κατά την διαδικασία συζήτησης της πρότασης νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των κέντρων πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών».

Σε δύσκολη θέση ο Θ. Παραστατίδης

http://4.bp.blogspot.com/-HWzbsQSljBY/TaCDSHYl8SI/AAAAAAAAAgM/yMWZFj8KIFg/s1600/para.jpgΗ παρουσίαση των νέων μέτρων (αλήθεια, πόσες "παρτίδες" τέτοιων μέτρων πάρθηκαν τον τελευταίο χρόνο, χάσαμε τον λογαριασμό!) που προβλέπει το "μεσοπρόθεσμο", δεν ξανάριξε μόνο εμάς και σε βαθιά κατάθλιψη! Οι ανακοινώσεις του Β. Βενιζέλου πρέπει να έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση και τον βουλευτή του νομού μας Θ. Παραστατίδη!

Ψωμιάδης εκτός "καρέκλας"

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τον Π. Ψωμιάδη να μην κάθεται στη θέση του περιφερειάρχη, για πρώτη φορά από τότε που τελεί εν αργία. Παράλληλα, δημοσιογραφικές πληροφορίες τον θέλουν να δηλώνει στους συμβούλους της παράταξής του ότι σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος αποφασίσει την οριστική του καθαίρεση μπορεί ο κάθε σύμβουλος να διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης.
Προς το παρόν, ο τελών εν αργία περιφερειάρχης, περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου Αναστολών του ΣΤΕ, στο οποίο προσέφυγε. Απόφαση που αναμένεται στα μέσα του επόμενου μήνα, ενώ του Αρείου Πάγου θα εκδοθεί το 2012. Μέχρι τότε καθήκοντα περιφερειάρχη θα εκτελεί ο αδελφός του, Διονύσης.
Πάντως, ο κ. Ψωμιάδης εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως ηγέτης της παράταξης, με τα ρεπορτάζ να τον θέλουν να "τρίζει τα δόντια" στους αντιπεριφερειάρχες του! "Δεν παράγετε το απαιτούμενο έργο και δεν συνεργάζεστε με τους περ.συμβούλους του νομού σας" φέρεται να τους είπε χθες. Λέτε να εξαίρεσε απ` τη "κατσάδα" τον δικό μας, τον Χρ. Γκουντενούδη;

F.C. BARCELONA Ότι πιο ολοκληρωμένο ποδοσφαιρικά αντίκρισε από την ύπαρξή της η ανθρωπότητα


Επιμέλεια αφιερώματος:  Δημήτρης Αβραμίδης
Η πρώτη μου επίσκεψη στην μητρόπολη της Καταλονίας πραγματοποιήθηκε στην πενταήμερη εκδρομή της Γ Λυκείου τον Μάιο του 1986. Τελειόφοιτος του Ελληνικού Λυκείου του Βielefeld επισκέπτομαι την υπέροχη αυτή μεσογειακού ταπεραμέντου Ισπανική πόλη.  
Δυστυχώς δεν μας επιτράπηκε να επισκεφτούμε ούτε το στάδιο, ούτε το μουσείο της μεγάλης μπλαουγκράνα παρ όλα τα σοβαρά επιχειρήματα  που τέθηκαν στους συνοδούς μας ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή μας η μοναδική επιθυμία.  Άπιαστο όνειρο για την εποχή εκείνη. Σουβενίρ η στολή της τοπικής ομάδας την οποία απέκτησα με τις κάθετες κυανέριθρες χαρακτηριστικές ρίγες της εταιρίας Μeiba, συλλεκτικό κομμάτι σήμερα, με παραστατικό σήμα στο μέρος της καρδιάς, συμβολίζει την περίτρανη ιστορία του πολύπαθου αυτού τόπου. Η υπόσχεσή μου ότι στον τόπο αυτό θα επιστρέψω δεν κατόρθωσε να υλοποιηθεί, πιθανότατα να πραγματοποιηθεί σύντομα.
To 1900 η περιοχή αριθμούσε περίπου 3 εκατομήρια, το 1978 πλησίαζε τα 6 και σήμερα τα 8 εκατομήρια πληθυσμό. 

Οι φωτογραφίες της ημέρας


Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 97 ετών ο τελευταίος εκ των ιδρυτών του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα Καλλιανίδης Αντώνιος

Την περασμένη Δευτέρα 20 Ιουνίου έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 97 ετών ο τελευταίος εκ των ιδρυτών του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα Καλλιανίδης Αντώνιος. Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του αειθαλή γέροντα έχαιραν της εκτίμησης όλων και η φυγή του αποτελεί πλήγμα για τον σύλλογο αλλά και για ολόκληρο το χωριό. Ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Ας αναπαύσει ο θεός την ψυχή του.

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/6 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ
ΣΤΙΣ 10.30 το πρωί ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΙΡΗΝΗΣ

ΚΑΙ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ
ΣΤΙΣ 10.30 το πρωί ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΙΡΗΝΗΣ

Από 23 - 26/6/11 θα πραγματοποιηθεί το 3ο συμπόσιο Βοτανικών Κήπων

Η ημέρα του Σαββάτου 25-6-11 είναι αφιερωμένη στον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων. Θα γίνουν ομιλίες από τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Μπαλάσκα, τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αγαθόπουλο την Οργανωτική Επιτροπή και άλλους φορείς. Θα ακολουθήσει ξενάγηση σε όλη την έκταση του κήπου με διάφορα δρώμενα εικαστικά και πολιτιστικά. Κατά τις μεσημεριανές ώρες θα υπάρξει μπουφές με παραδοσιακές ποντιακές συνταγές. Η όλη διοργάνωση γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας του Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων.
Καλούμε τους φορείς και τον κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να στηρίξει με την παρουσία του την ύπαρξη και την συνέχεια λειτουργίας του Κήπου σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες για όλους.

http://gnomikilkis.blogspot.com/2011/06/3.html

Πυρκαγιές σε Πολύκαστρο και Ευκαρπία

Την Πέμπτη 23-06-2011 εκδηλώθηκαν δύο (2) πυρκαγιές και συγκεκριμένα:
α). Στις 15.30  εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή του Πολυκάστρου. Επί τόπου έφθασε δύναμη της Π.Υ Κιλκίς με δύο (2) οχήματα και τέσσερις (4) πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Από την πυρκαγιά κάηκαν επτά (7) στρέμματα υπολείμματα καλλιεργειών. Τα αίτια της πυρκαγιάς  δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.  Διεξάγεται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Κιλκίς.
β). Στις 16.04 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αποθήκη με δέματα τριφυλλιού στην Ευκαρπία Κιλκίς. Επί τόπου έφθασε δύναμη της Π.Υ Κιλκίς με δύο (2) οχήματα και τέσσερις (4) πυροσβεστικούς υπαλλήλους. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην αποθήκη και καήκαν ολοσχερώς τα δέματα τριφυλλιού. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Διεξάγεται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Κιλκίς. Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής Π.Υ. Νομού Κιλκίς Αντιπύραρχος Αριστείδης Μαυρόπουλος

Πρόσκληση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, την Εικοστή Ενάτη (29) του μηνός Ιουνίου του έτους 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Σύσκεψη για την πορεία του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη για την εξέταση της πορείας εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα συσκέψεων (Βασ. Όλγας 198). Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των αναπτυξιακών εταιρειών των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι αρμόδιοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών.

Δήλωση Π. Ψωμιάδη για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αναδιάρθρωση εδώ και τώρα»

Σχετικά με τις αποκαλύψεις και τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Επιτέλους, μετά από είκοσι χρόνια αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της διαπλοκής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έστω και αν αυτό - κατά διαβολική σύμπτωση- συμβαίνει τις μέρες της ανακοίνωσης νέων σκληρών μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας σε βάρος του ελληνικού λαού.