Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ο Καρατζαφέρης για Κιλτίδη

Η δήλωση της ημέρας απ` τον Γ. Καρατζαφέρη σε διάλογο με τον Ν. Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο του ALTER απόψε:
Ν.Χ.: Κύριε πρόεδρε έρχεται ο Κιλτίδης στον ΛΑΟΣ;
Γ.Κ.: Εμείς έχουμε πάντα τις πόρτες ανοιχτές. Και για μέσα και για έξω. Αυτήν την περίοδο έρχονται μέσα!
Όποιος δεν κατάλαβε...κακό του κεφαλιού του!

Οι φωτογραφίες της χθεσινής μέρας

Φωτογραφικά στιγμιότυπα απ` τη χθεσινή μέρα στην Πλατεία Συντάγματος. Απ` αυτά, που απαθανατίζουν στιγμές δόξας της σύγχρονης Ελλάδας των μνημονίων και των μακροπροθέσμων!
- Εμένα θα δείρουν ή άλλον κοιτάνε, ρε παιδιά; 

Κιλτίδης: Στον φυσικό του χώρο

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης


Τελικά ο Κ. Κιλτίδης δεν μπόρεσε να μακροημερεύσει στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Ντόρας. Η συμβίωσή του με το "φιλελεύθερο δημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα της σύγχρονης κεντροδεξιάς", έλαβε οριστικά τέλος, έτσι στα ξαφνικά! Ήταν το χρονικό ενός μη προαναγγελθέντος διαζυγίου!
Πράγματι, η είδηση της αποχώρησης του Κιλκισιώτη βουλευτή έπεσε στη κυριολεξία ως "κεραυνός εν αιθρία" χθες μετά τα θυελλώδη γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας μ` επίκεντρο το Κοινοβούλιο. Όλοι περίμεναν τις "παράπλευρες απώλειες" απ` τη χθεσινή ψηφοφορία για το μακροπρόθεσμο, στα πρόσωπα των Π. Κουρουμπλή και Ελσας Παπαδημητριου. Κανείς, σ` αυτό του Κ. Κιλτίδη.

Παρεμβάσεις αναγνωστών

Αγαπητοί μου συμπατριώτες
στα σκοτάδια του ολοκληρωτικού σκοταδισμού και της καταστροφής της χώρας που την οδηγούν οι σύγχρονοι Εφιάλτες ένας τυφλός (Βουλευτής Κουρουπλής) εδειξε το δρόμο προς το φώς με την άρνηση του να συνεναίσει παρ' οτι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο ξεπούλημα της χώρας! Ποιός αραγε ειναι ο τυφλός!
Τα μάτια της ψυχης και της συνείδησης βλέπουν πολύ μακρύτερα απο τα πραγματικά μάτια !
Εύγε!
Τσεχερίδης Δημήτρης
Κιλκίς

Πρόσκληση για εκδήλωση με ομιλητή τον Βλάση Αγτζίδη


Ένας χρόνος Λαογραφικό Μουσείο Κιλκίς

Ένας χρόνος πέρασε από την επίσημη λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Κιλκίς. Στο διάστημα αυτό αρκετοί πολίτες και πολλά σχολεία το επισκέφτηκαν. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του κάνοντας ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν και ήρθαν σε επαφή με αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι στην καθημερινότητα και την εργασία τους πριν πολλά χρόνια.

Συναυλία Καλλιτεχνικών Τμημάτων Κιθάρας-Αρμόνιου του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς

Μια μεγάλη συναυλία για το μουσικόφιλο κοινό του Κιλκίς, έδωσαν την Τετάρτη 22 Ιουνίου οι μαθητές των Καλλιτεχνικών Τμημάτων Κιθάρας και Αρμονίου του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς. Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο, παρουσία μικρών και μεγάλων, συγγενών και φίλων, τα παιδιά και οι νέοι που συμμετείχαν, πραγματοποίησαν μια αξιόλογη εμφάνιση, αντάξια της δουλειάς που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Απειλούν τη ζωή του Παν. Γιαννούλη της ANATOMIC HELP!

Απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής του και των συνεργατών του, δέχτηκε τελευταία ο Παναγιώτης Γιαννούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γνωστής επιχείρησης της Ν. Σάντας, ANATOMIC HELP. Τα τηλεφωνήματα περιείχαν, σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη,  άμεσες απειλές κατά της ζωής του, μ` εκφράσεις όπως "θα σας σφάξω, θα σας σκοτώσω, ερχόμαστε με σκοινί και σαπούνι να σας κρεμάσουμε όλους" κ.α.
Οι απειλές σχετίζονται με την πρόσφατη επιστολή του κ. Γιαννούλη προς τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, η οποία αναφέρονταν στον τρόπο προμήθειας  ανατομικών - ορθοπεδικών ειδών απ` τα νοσοκομεία. Μετά απ` αυτό, ο πρόεδρος της ANATOMIC κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην οποία αναφέρει τα εξής:

Καθιέρωση πολιτικού φόρου. Κίνημα αντιδιαφθοράς

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη* Είναι γνωστόν ότι καλούνται να πληρώσουν το χρέος κοινωνικές ομάδες οι οποίες δεν συμμετείχαν στην συσσώρευση εισοδημάτων που επέτρεπε μια οικονομία εξωτερικού δανεισμού, μια οικονομία πληρωμής χρεών και εξαγωγής κεφαλαίων δια μέσου του χρέους που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα από την δεκαετία του 80’. Τότε μίλησα για το διαρκές μαρτύριο του Σίσυφου.

Υποψήφιοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καθηγητές

Από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στα πλαίσια της κατάρτισης των πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και αναπληρωτών του κλάδου ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλεί τους υποψήφιους των κλάδων αυτών να υποβάλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και μόνο, στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν.Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων ορίζεται από 01-07-2011 μέχρι 15-07-2011. Πληροφορίες: 2341026046

Εκπαιδευτικο σεμινάριο από "ΝΗΡΕΑ"

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Ν. Κιλκίς ολοκλήρωσε το βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, διάρκειας 17 ωρών. Το σεμινάριο είχε τίτλο «Εκπαιδευτικός: Διαστάσεις και προκλήσεις του ρόλου του». Συντονίστρια της ομάδας ήταν η κα Έφη Γεωργακοπούλου, Ψυχολόγος, Στέλεχος Πρόληψης. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 21 εκπαιδευτικοί, διαφόρων ειδικοτήτων, από Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Ν. Κιλκίς για την διευκόλυνση και την συνεργασία τους στην οργάνωση του σεμιναρίου καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα και για την ενεργό συμμετοχή τους.

Κ. Κιλτίδης: «Παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Κιλκίς Κωνσταντίνος Κιλτίδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: «Μετά την αποχώρησή μου από την Δημοκρατική Συμμαχία, παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής. Η ανάμιξή μου στα κοινά και στην πολιτική είχε πάντα ως βάση την ιδεολογική μου θέση και όχι την κομματική ταυτότητα. Με συνέπεια και επιμονή, αταλάντευτα, υπηρέτησα αρχές και αξίες από όποια θέση κι αν βρέθηκα και με βάση αυτές θα καθορίσω στο μέλλον τη στάση μου. Αυτή την περίοδο, δεν έχω την πολυτέλεια να σκεφτώ τίποτε άλλο, παρά μόνο τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος.»

Δελτίο τύπου ΠΑΣΚ καθηγητών Δ.Ε. για το 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Στις 25-28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική, πολιτική, κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας, ο κλάδος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα, να καταθέσει προτάσεις και να προτείνει λύσεις σε προβλήματα των καθηγητών ως λειτουργών και εργαζόμενων.

Τροχαίο ατύχημα στην περιοχή Πεδινού

Στις 29-6-2011 και ώρα 19.10΄, σε ανώνυμη οδό στο Πεδινό Κιλκίς, Ι.Χ.Ε. αυτ/το, που οδηγούσε 73χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Φ. αυτ/το που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του πρώτου οδηγού. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς όπου και νοσηλεύεται. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Ν. Σάντας.

Πυρκαγιά στην περιοχή Αξιούπολης

Στις 29-6-2011 και ώρα 11.30΄, σε αγροτική περιοχή της Αξιούπολης εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, πυρκαγιά με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν 3 στρέμματα σιτοκαλαμιών και θαμνώδους έκτασης. Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές ή οικίες.  Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από Π.Υ. Γουμένισσας, η οποία διενεργεί και την προανάκριση.