Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σημαντική αύξηση ποδηλάτων στο Κιλκίς

Σημαντική αύξηση στον αριθμό των ατόμων που επιλέγουν το ποδήλατο ως μέσο για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, διαπιστώθηκε σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Κιλκίς Β. Μπαλάσκας μετά από πρωτοβουλία του, με τους Φίλους Ποδηλάτου του νομού μας, το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουλίου στο γραφείο του στο Δημαρχείο, προκειμένου να ενημερωθεί για αιτήματα και θέματα που τους αφορούν.

Πρόληψη επιπτώσεων από τον καύσωνα

Από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες.

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για το Νηπιαγωγείο Σ.Σ. Μουριών

Το Νηπιαγωγείο Μουριών
Σοβαρό κτιριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει το 2θέσειο νηπιαγωγείο Σ.Σ. Μουριών, στο οποίο φοιτούν 34 νήπια, με αποτέλεσμα οι χώροι του όχι μόνο να μην είναι λειτουργικοί για την προσχολική αγωγή, αλλά και επικίνδυνοι. Αυτό αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σ. Καλαντίδου, Γ. Ζιώγας και Θ. Ιγνατιάδης, σ` ερώτησή τους που κατάθεσαν στη Βουλή.

Διαμαρτυρία Ορειβατικού Γουμένισσας για "2 Πηγάδια" - Δεν συμμετέχει στα ΘΕΟΤΟΚΙΑ

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Παιονίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου η συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων Γουμένισσας, με θέμα την διοργάνωση των φετινών "Θεοτοκίων". Στη συνάντηση ο ΟΣΠΕΓ ανακοίνωσε τη ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του στις εκδηλώσεις,  διαμαρτυρόμενος για "αδικαιολόγητη αδιαφορία και εγκατάλειψη που έχει δείξει συστηματικά η Διοίκηση της Τοπικής Κοινότητας της Γουμένισσας στην περιοχή ¨Δυο Ποτάμια¨.

Όταν η αγανάκτηση έχει νόημα

Του Μιχάλη Ηλιάδη, μέλους της Κ.Ε. της πολιτικής παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Στις 6 Απριλίου του 1950 ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Τζόζεφ Χάρισον σε ανταπόκρισή του από την Ελλάδα, επισήμαινε την ανάγκη, να σπάσει το απόστημα των 5000 περίπου πολιτικών, βιομηχάνων και εισαγωγέων, οι οποίοι κυβερνούσαν την χώρα και απομυζούσαν τον πλούτο της. Καταλήστευαν την Ελλάδα, εμποδίζοντας την οικονομική της ανάπτυξη, ενώ είχαν τις καταθέσεις τους, σε τράπεζες του εξωτερικού, όπως ανέφερε.

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παιονίας

    Καλείστε σε  ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 14η  Ιουλίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου κι η αξιοκρατία

Μας αρέσει που "πριν αλέκτωρ λαλεί σαι τρις" έσπευσε η κυβέρνηση να δείξει πώς εννοεί την αξιοκρατία! Όρισε ως νέο διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς τον "καταπράσινο" Γρηγόρη Χατζησάββα, που με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ διετέλεσε 16 χρόνια δήμαρχος Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Ενδεχομένως ο κ. Χατζησάββας να `ναι πράγματι άξιος. Το γεγονός, άλλωστε, ότι εκλέχτηκε τέσσερις συναπτές φορές δήμαρχος, μας προϊδεάζει για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, θεωρούσαμε ότι ήταν επιτέλους καιρός να υπερβούμε την παλαιοκομματική νοοτροπία περί βολέματος των "ημετέρων".
Να προσθέσουμε ότι ο κ. Χατζησάββας θεωρείται πιθανότερο ότι θα γίνει κι ο πρώτος διοικητής στην ενιαία διοίκηση των δυό νοσοκομείων μας, Κιλκίς και Γουμένισσας, που θεσπίστηκε με τον νέο Υγειονομικό Χάρτη. Εκτός κι αν τον διόρισαν στο Κιλκίς για λίγες μόνο εβδομάδες!

Γρίβα και Ευρωπός στο 15ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου

Προσκεκλημένες στο 15ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και στον ο 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών “Antonio Vivaldi” που συνδιοργάνωσαν, ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου Antonio Vivaldi και ο Δήμος Καρπενησίου, ήταν οι χορωδίες του Συλλόγου Γυναικών Γρίβας και του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού, υπό την διεύθυνση του κου Αντώνιου Παπαδόπουλου, το Σάββατο 2 Ιουλίου. 

Ταλαιπωρία ασφαλισμένων του ΟΓΑ από έλλειψη γιατρού!

Από την 1η Ιουλίου δεν υπάρχει ελεγκτής Ιατρός ΟΓΑ στο Κιλκίς μετά την συνταξιοδότηση του απελθόντος. Αποτέλεσμα είναι η ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών, οι οποίοι καθημερινά υποχρεούνται να διανύσουν αποστάσεις μέχρι και 20 χιλιόμετρα προκειμένου να θεωρήσουν τα συνταγολόγιά τους για την προμήθεια των φαρμάκων τους. Αυτό αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς μ` επιστολή του προς τον Διοικητή 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης.

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Χθες (Πέμπτη) το βράδυ συνελήφθησαν δύο νεαροί, 26 και 22 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκαν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν 10,8 γρ. χασίς.

Γιατί όχι γερμανικές αποζημιώσεις και στο Κιλκίς;

Πάνω που λέγαμε να ρίξουμε την ιδέα να διεκδικήσουμε κι εμείς ως Κιλκισιώτες πολεμικές αποζημιώσεις απ` τη Γερμανία, μας ήρθε η δυσάρεστη είδηση: Το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε κατά πλειοψηφία την καταβολή αποζημιώσεων απ` τους Γερμανούς για τη σφαγή του Δίστομου (1944).

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

- Προκαλεί τυφώνες με μια κίνηση. Μα, ποιος είναι, ο Τσίπρας;

Η γελιογραφία της ημέρας

Του Δημήτρη, από τα "ΝΕΑ"

Το "μεζεδάκι" της ημέρας

Πρωινό [γεύμα] το λέτε σεις αυτό στην Αμερική; Γιατί εμείς εδώ το λέμε βδομαδιάτικο.
Μίμης Φωτόπουλος στη ταινία «Ο Φανούρης και το σόι του»