Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Νέοι υποψήφιοι χαλίφηδες προσβλέπουν στο χαλιφάτο!

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
Στο ποδόσφαιρο συνηθίζεται να λέγεται για έναν νέο προπονητή αν θα προλάβει την παρέλαση. Κι αυτοί που το λένε εννοούν ότι ο προπονητής θ` απομακρυνθεί απ` τον πάγκο της ομάδας πριν την 28η Οκτωβρίου, λόγω αποτυχιών!
Στην πολιτική επικαιρότητα αυτών των ημερών το προσφιλές θέμα των συζητήσεων είναι αν ο πρωθυπουργός προλάβει την Διεθνή 'Εκθεση Θεσσαλονίκης. Μ` άλλα λόγια, αν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές πριν τον "καυτό", 'οπως αναμένεται απ` όλους φέτος, Σεπτέμβρη.

Κατάρτιση πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων Πρωτοβάθμιας

Το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών, κ α λ ε ί τους εκπ/κούς όλων των κλάδων Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, οι οποίοι επιθυμούν την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι σε ΣΜΕΑΕ, Τμήματα ΄Ενταξης, Παράλληλη Στήριξη, Διδασκαλία στο Σπίτι και ΚΕΔΔΥ και έχουν τα τυπικά προσόντα να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στους πίνακες, μέχρι τις 29 Ιουλίου. Πληροφορίες: 2341024628

Πάει θάλασσα ο 'Αρης Παντελεήμονα

Την  ερχόμενη Κυριακή 24 Ιουλίου, ο Άρης Παντελεήμονα πραγματοποιεί ημερήσια εκδρομή στους Αμμόλοφους Καβάλας. Πληροφορίες στο τηλ. 6947523344.

Κ. Κιλτίδης: Θεραπεία για κάθε εξαρτημένο

"Είναι επιτακτική ανάγκη να δράσει το Υπουργείο καταλυτικά εξασφαλίζοντας θεραπευτική θέση σε κάθε εξαρτημένο", τόνισε ο βουλευτής του νομού μας Κ. Κιλτίδης, μ` ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, που κατάθεσε στη Βουλή.
Υπογραμμίζοντας ότι "δύο διακομματικές επιτροπές της Βουλής κατά των Ναρκωτικών από το 2002 κατέληξαν σε ομόφωνο πόρισμα το 2007 (πλην ΚΚΕ)", ο κ. Κιλτίδης στην ερώτησή του τονίζει και τα εξής:

Πρωτιές για τον Γ.Σ. Μανδρών σε Πανελλήνιους Διασυλλογικούς

Συνεχίζοντας ο Γ.Σ. ΜΑΝΔΡΩΝ την παράδοση του στις ρίψεις, κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στους Πανελλήνιους Διασυλλογικούς Αγώνες που διεξήχθησαν στα Τρίκαλα στις 16 – 17 Ιουλίου με τους αθλητές Ζώτο Κυριάκο και Ζώτου Δήμητρα .'Ετσι, ο προπονητής Ιωάννης Χρίστογλου απέδειξε για άλλη μια φορά την αξία του εκτοξεύοντας το σύλλογο  στις πρώτες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης. 

Σπουδαίος ΓΑΣΚ (5ος) στο Πανελλήνιο Παμπαίδων-Παγκορασίδων

Πολύ μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α' που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο των Τρικάλων.
Οι αθλητές του Κιλκίς κατέκτησαν δύο μετάλλια, το χρυσό με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4 Χ 80 μ και το αργυρό με τον Δημήτρη Βογιατζή στα 300 μ με εμπόδια και είχαν ακόμη άλλες τέσσερις παρουσίες στους τελικούς των αγωνισμάτων.

8.1 εκατ. ευρώ για 21 επιχειρήσεις του νομού

Ποσό 8,1 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε για 21 επιχειρήσεις του νομού, οι οποίες είχαν υποβάλει προτάσεις στο Πρόγραμμα ‘’Μεταποίηση στις νέες συνθήκες’’, του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Από το ποσό αυτό τα 3 εκατ. ευρώ περίπου είναι επιδότηση με βάση το ποσοστό του 35% που προέβλεπε το Πρόγραμμα. Σημειωτέον ότι εγκρίθηκαν όλες οι προτάσεις που είχαν υποβληθεί από τις επιχειρήσεις του νομού.

«ΑΜΛΕΤ» με Χειλάκη αύριο Τετάρτη στο Λόφο

Τον «ΑΜΛΕΤ» του William Shakespeare φιλοξενεί ο ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς αύριο Τετάρτη 20 Ιουλίου, στις 9 μμ, στο θέατρο Λόφου. Πρόκειται για το κορυφαίο έργο του Shakespeare και ένα από σημαντικότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου. Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κλασικού αριστουργήματος μεταφέροντας το έργο ως πολιτικό θρίλερ κάθε εποχής. Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη, ενώ τον ρόλο του Άμλετ ερμηνεύει ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Χωρίς ταξί και σήμερα

Με τραβηγμένο το χειρόφρενο παραμένουν και σήμερα Τρίτη τα ταξί στο νομό μας, όπως σ` ολόκληρη τη χώρα. Ως γνωστόν, οι ιδιοκτήτες τους διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους,  γεγονός που κατά τους ίδιους θα σημάνει τον αφανισμό της "συμπαθούς τάξης" των!
Πάντως, αν είναι έτσι όπως τα λένε οι οδηγοί ταξί, σε κανέναν δεν συμφέρει να κάνει αυτό το επάγγελμα, αφού τα κέρδη είναι πενιχρά και τα έξοδα μεγάλα. Οπότε, προς "τί το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός";

Ταραχή απ` τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη!

Πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε στην gnomikilkis.gr σχόλιο ενός φίλου, που έλεγε:
 "Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε. Ήρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε", δήλωσε λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον".
Πράγματι, ο ποντιακής καταγωγής βουλευτής στη Ρωσία, είπε ότι ο κ. Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του τον Φεβρουάριο του `10 στη Μόσχα, δεν έσπευσε ν` αξιοποιήσει τα 25 δις ευρώ ρωσικού δανείου, που προσφέρθηκαν εις αντάλλαγμα της υλοποίησης διμερών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας.

Απεργία αύριο στα νοσοκομεία

Γιατροί και υπόλοιποι εργαζόμενοι των νοσοκομείων απεργούν αύριο Τετάρτη 20 Ιουλίου, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο Υγειονομικό Χάρτη, που η οριστική του διαμόρφωση ανακοινώνεται την ίδια μέρα.
Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κήρυξε 24ωρη απεργία, ενώ σε στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 το μ.μ. προχωρεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Τρεις Σέρβοι κι ένας Αλβανός νεκροί σε τροχαίο κοντά στο Πολύκαστρο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε χθες Δευτέρα 18 Ιουλίου επί της ΠΑΘΕ, κοντά στο Πολύκαστρο. Από σφοδρή σύγκρουση δυο ΙΧ ανασύρθηκαν νεκροί, μια γυναίκα, ο 11χρονος γιος της και ο πατέρας της, ενώ βαριά τραυματίστηκε ο σύζυγός της - οδηγός του ενός αυτοκινήτου. Επρόκειτο για οικογένεια Σέρβων, που πήγαιναν για τις διακοπές της στη Πιερία. Απ` την σφοδρότατη σύγκρουση έχασε επίσης τη ζωή του ένας Αλβανός - οδηγός του 2ου ΙΧ. Για τα αίτια του τροχαίου ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Πολυκάστρου.

Το Kinesis Gym στο 4ο Summer Camp

Στο 4ο Summer Camp της Hellenic Kyokushin Karate Union παρευρέθηκε το Kinesis Gym με τον εκπαιδευτή του γυμναστηρίου Γιαννακίδη Αντώνη και τον Τριταθλητή Ευρώπης Μπογιατζάκη Σωτήρη. Το Camp φιλοξενήθηκε στο Galini Spa Hotel στα Καμμένα Βούρλα στις 13 - 17 Ιουλίου, όπου  διδάχτηκε το Kyokushin Karate και πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις μαύρων ζωνών.

Οι πιο πνευματώδεις περιθωριακοί

Μια υπέροχη παράσταση ανέβηκε απόψε στο Θέατρο Λόφου του Κιλκίς, αλλά δυστυχώς δεν ήταν καλά - καλά ούτε εκατό οι Κιλκισιώτες που την παρακολούθησαν. Κρίμα, γιατί άξιζε τον κόπο ν` ανηφορίσει κανείς μια τέτοια βραδιά με φεγγάρι και δροσιά στον λόφο του Αη Γιώργη, και ν` απολαύσει δυο εξαιρετικούς ερμηνευτές, τον Πάνο Σκουρολιάκο και τον Τάσο Χαλκιά, σε μοναδικά κείμενα του Κώστα Μουρσελά.