Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Το συγκρότημα "Φιλυριά" σ` εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία

Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Φιλυριάς συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του «Προφήτη Ηλία» της Αγροσυκιάς την Τετάρτη 20 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση του τοπικού συλλόγου της Αγροσυκιάς. Η διοργάνωση κι η φιλοξενία των ανθρώπων της περιοχής ήταν υποδειγματική και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Το συγκρότημα της Φιλυριάς, συνοδεία λύρας και νταουλιού παρουσίασε χορούς από την περιοχή του Πόντου.

Σύλληψη λαθρέμπορου πετρελαίου κίνησης, στο Δροσάτο

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας συνελήφθη σήμερα 21 Ιουλίου στο Δροσάτο από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος ένας  Ρουμάνος 48 ετών, διότι μετέφερε με Ι.Χ. φορτηγό 180 λίτρα πετρελαίου κίνησης χωρίς τα νόμιμα παραστατικά. Ο δράστης είχε εισέλθει στη χώρα μας από το Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα. Τα προϊόντα λαθρεμπορίας και το φορτηγό κατασχέθηκαν. 

Ο Β. Μπαλάσκας τίμησε τον πρόεδρο Ποντιακού Συλλόγου της Σουηδίας

Τον πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου “Εύξεινος Πόντος” Στοκχόλμης, αλλά και δημότη Κιλκίς, Κώστα Φραγγίδη, τίμησε για την προσφορά του στο θέμα της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας από το Σουηδικό Κοινοβούλιο, ο δήμαρχος Β. Μπαλάσκας. Η συνάντηση των δύο ανδρών έλαβε χώρα στο γραφείο του δημάρχου σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου, με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Φραγγίδη στην Ελλάδα, και ειδικότερα στον τόπο καταγωγής του το Μελλισουργειό. 
Ο εν λόγω σύλλογος λειτούργησε ως πρωτεργάτης για την απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων Ελλήνων και όλων των Χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Τουρκίας.

Αιτήσεις για δικαιώματα φύτευσης αμπελώνων

Σύμφωνα με απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση από 1 Αυγούστου έως 15 Δεκεμβρίου 2011 για χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης Αμπέλου από το Εθνικό Αποθεματικό.

Ρυθμίσεις χρεών για δήμους

Υπαγωγή όλων των δήμων σε ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων περιλαμβάνει η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Χ. Καστανίδη, που παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή συνάντησή του με το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.
Εξ` άλλου, θετικά φαίνεται να αντιμετωπίζει η ηγεσία του υπουργείου την εισήγηση της ΚΕΔΚΕ να υπάρξει συμψηφισμός των οφειλών των δήμων προς ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος, με τους παρακρατηθέντες πόρους της Αυτοδιοίκησης, καθώς και να προχωρήσει η αποπληρωμή οφειλών των δήμων προς τρίτους, μέσω λήψης νέων δανείων απ` το Παρακαταθηκών.
Θυμίζουμε ότι χρέη σαν τα προαναφερθέντα αντιμετωπίζουν κι οι δυο "καλλικρατικοί" δήμοι του νομού μας, χωρίς όμως ν` αποτελούν τροχοπέδη για τη λειτουργία τους.

Ο Λαογραφικός Μεταλλικού ευχαριστεί τους Πόντιους Αξιούπολης

O Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Μεταλλικού ευχαριστεί τον Σύλλογο Ποντίων ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ για τον δανεισμό των ποντιακών στολών καθώς επίσης τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία τους και την νεολαία του χωρίου που αφιλοκερδώς βοήθησε στην πραγματοποίηση της ποντιακής βραδιάς στην αυλή του δημοτικού σχολείου.

Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, στην Εγνατία Οδό, μετά από κινηματογραφική καταδίωξη, ένας ημεδαπός 30 ετών για κατοχή και μεταφορά 5  κιλών χασίς. Παράλληλα, συνελήφθη χθες (20 Ιουλίου) το βράδυ στη Χρυσούπολη Καβάλας και ο 33χρονος Αλβανός συνεργός του, που ήταν ο οδηγός του Ι.Χ. με το οποίο μετέφεραν την ποσότητα των ναρκωτικών. Η καταδίωξη των δυο συνεργών ήταν πολύωρη, ενώ οι δράστες δεν δίστασαν με το όχημα στο οποίο επέβαιναν να εμβολίσουν δύο περιπολικά της ΕΛΑΣ!

Κλείνουν τους τροχούς κι οι οδοντίατροι!

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις, αλλά απ` τον Σεπτέμβρη, είναι κι οι οδοντίατροι, λόγω της απελευθέρωσης και του δικού τους επαγγέλματος. Ήδη, η Ομοσπονδία των οδοντιάτρων βρίσκεται σε συζητήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να ολοκληρωθεί η κατάθεση προτάσεων.
Οι οδοντίατροι θεωρούν ότι αν ανατραπεί η αναλογία 51 προς 49 υπέρ τους, ως προς τη σύσταση εταιρείας, τότε άσχετοι επιχειρηματίες θα μπορούν να προσλαμβάνουν ως υπαλλήλους οδοντιάτρους και να ιδρύσουν επιχειρήσεις, μ` αποτέλεσμα πολλά οδοντιατρεία να κλείσουν.

Αποκλεισμένο το Δερβένι από κινητοποίηση ταξί

Όσοι Κιλκισιώτες σκέφτονται αυτήν την ώρα να μεταβούν οδικά στη Θεσσαλονίκη περνώντας απ` το Δερβένι, πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι ιδιοκτήτες ταξί της "συμπρωτεύουσας" έχουν αποκλείσει τον δρόμο, σ`εκείνο το σημείο. Λόγω του αποκλεισμού έχουν ακινητοποιηθεί στη περιοχή δεκάδες αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πότε θ` αποσυρθούν οι διαμαρτυρόμενοι ταξιτζήδες για ν` αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να συμβεί αυτό γύρω  στη 1 μμ.

Μας φάγαν τα κουνούπια!

Στη χθεσινή σύσκεψη για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση Κ. Μακεδονίας, ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Τιμοσίδης, κατηγόρησε τους τοπικούς φορείς των νομών Ημαθίας και Σερρών για έλλειψη προετοιμασίας. Αντίθετα, απένειμε εύσημα στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας. Άρα εμείς είμαστε κάπου στη μέση. Αμ, γι` αυτό εξαφανίστηκαν τα αουτάν απ` τα σούπερ-μάρκετ!

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συμπλήρωση 37 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, μετά και την καταστροφική έκρηξη στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις διαχρονικές προσπάθειες των κυπριακών κυβερνήσεων για βιώσιμη λύση του κυπριακού στην κατεύθυνση της διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 37 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Στην ανακοίνωση, τονίζονται και τα εξής: