Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Καλλιεργούσε δενδρύλλια στην αυλή του, στο Πευκόδασος

Συνελήφθη χθες Δευτέρα το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 44 ετών, ο οποίος καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του στο Πευκοδάσος, 11 δενδρύλλια κάνναβης. Η σύλληψη έγινε ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, ενώ τα δενδρύλλια, ύψους από 1 έως 2,80 μέτρα, εκριζώθηκαν.

"Καραντίνα" αιμοδοσίας, ένεκα κουνουπιών

Όσοι απ` τους Κιλκισιώτες επισκέφτηκαν τον τελευταίο καιρό την Θεσσαλονίκη και κάποιους άλλους νομούς, δεν μπορούν να δώσουν αίμα για έναν περίπου μήνα. Η "καραντίνα", που ισχύει για όλους, επιβάλλεται με απόφαση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας λόγω του εντοπισμού κρουσμάτων του ιού του  Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλονίκη και στους νομούς Ημαθίας, Λάρισας, Καρδίτσας και Αττικής.

Βαφεία και σφαγείο στην Αξιούπολη, «ματώνουν» τον Αξιό

ΔΥΟ ΒΑΦΕΙΑ και ένα σφαγείο -μέχρι πρότινος δημοτικό- στην περιοχή της Αξιούπολης Κιλκίς είναι από τις πιο σημαντικές πηγές ρύπανσης του ποταμού Αξιού εντός της ελληνικής επικράτειας. Αντίθετα με όσα μέχρι σήμερα πιστεύαμε, βασικός ένοχος για τη ρύπανση του διασυνοριακού ποταμού δεν είναι οι «κακοί γείτονες», αλλά οι ανθρώπινες δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας. Το νερό του Αξιού φτάνει στην ελληνική επικράτεια σε μέτρια -και όχι κακή- κατάσταση, για να επιβαρυνθεί σημαντικά από υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων, αστικά λύματα και βιομηχανικά απόβλητα, με αποτέλεσμα η κατάσταση του νερού να υποβαθμίζεται, σύμφωνα με τις σχετικές επιστημονικές μελέτες, σε «πολύ κακή».

Πρόσληψη 1.200 ειδικών φρουρών

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.200 Ειδικών Φρουρών. Η προκήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ (www.hellenicpolice.gr).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους από τις 16 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου 2011.