Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς στα «Γυναικοκάστρεια 2011»

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς συνεχίζοντας τις «καλοκαιρινές» του εμφανίσεις, συμμετείχε με το τμήμα των παραστάσεων στις εκδηλώσεις «Γυναικοκάστρεια 2011», ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Π. Γυναικοκάστρου. Η εμφάνιση του Λ.Ε.Κ. πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου. Οι χορευτές του Λ.Ε.Κ. μάγεψαν με την παρουσία τους το κοινό, καθώς πέρα από την ποικιλία χορών που παρουσίασαν (χορούς από Μακεδονία και Θράκη), στην εμφάνισή αυτή παρουσίασαν και έξι (6) αντιπροσωπευτικές φορεσιές (γυναικείες και αντρικές) των περιοχών αυτών.

Θάνατος 38χρονου με τρακτέρ

φωτό αρχείου
38χρονος βρήκε τραγικό θάνατο χθες (10 Αυγούστου) το μεσημέρι στο Ίσωμα, όταν το τρακτέρ που οδηγούσε 79χρονος εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς.

Σύλληψη ενός (1) διακινητή και τριών (3) μη νόμιμων μεταναστών

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολύκαστρου Κιλκίς, συνελήφθησαν χθες (10-08-2011) πρώτες πρωινές ώρες, ένας (1) διακινητής και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες.  Συγκεκριμένα, στο 524χιλ. Ε.Ο. Αθηνών Ευζώνων στο Πολύκαστρο Κιλκίς, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολύκαστρου πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν και μετέφερε (3) μη νόμιμους μετανάστες ομοεθνείς του. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 26χρονος είχε παραλάβει νωρίτερα τους (3) ομοεθνείς του από μη νομοθετημένο σημείο και τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη, έναντι άγνωστου μέχρι στιγμής χρηματικού ποσού.  Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και  (1) κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Αυξάνεται το ωράριο λειτουργίας στις Δημόσιες Υπηρεσίες

Επιστολή με την οποία τους ζητούν να δηλώσουν το ωράριο της προτίμησής τους έλαβαν ή λαμβάνουν αυτές τις μέρες οι υπάλληλοι του Δημοσίου στο νομό μας. Στόχος είναι ν` αυξηθούν σε 40 από 37,5 οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες. Αυτό, τουλάχιστον, διακηρύσσει η κυβέρνηση.
Οι υπάλληλοι καλούνται να επιλέξουν ένα οκτάωρο ημερησίως, απ` τις 7 πμ ως τις 5 μμ. Επομένως, οι Δημόσιες Υπηρεσίες θα λειτουργούν πλέον για ένα 10ωρο, χωρίς ακόμα να ξέρουμε ποιο χρονικό διάστημα απ` αυτό, θα εξυπηρετούν τους πολίτες.

Ζητούν ρύθμιση οφειλών προς ΟΑΕΕ για να επιβιώσουν

Ρύθμιση των οφειλών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ζητούν έμποροι και μικρομεσαίοι, με κοινό υπόμνημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), που κατατέθηκε στο υπουργείο Εργασίας.
Όπως σημειώνεται στο υπόμνημα, “η αδυναμία πληρωμής για τη συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών δεν κάμπτεται με εκφοβισμούς, αυτόφωρα και φυλακίσεις. Όπως με αντίστοιχες τακτικές δεν ανακόπτονται τα λουκέτα και η ανεργία".

Όνειρο, το "κεραμίδι πάνω απ` το κεφάλι"!

Ένα απ` τα υψηλότερα ποσοστά μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας παρουσιάζει η Περιφέρειά μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η μείωση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας σε `μας, φτάνει κατά τον απελθόντα Απρίλιο στο 39,2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι. Μεγαλύτερο ποσοστό (45,4%)  καταγράφεται πανελλαδικά μόνο στη Κρήτη.
Μάλιστα, η Περιφέρειά μας κατέχει πλέον τ` αρνητικά πρωτεία όσον αφορά την οικοδομούμενη επιφάνεια, η οποία παρουσιάζει μείωση κατά 68%. Να σημειωθεί ότι σ` επίπεδο χώρας η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας φτάνει στο 25,2%, ενώ της οικοδομούμενης επιφάνειας στο 35,7%.
Όνειρο θερινής νυχτός, το "κεραμίδι πάνω απ` το κεφάλι μας", πλέον!

Δεκάδες ξένοι στο Κιλκίς, στις 15 - 21 Αυγούστου, για Τουρνουά Τένις

Η πόλη του Κιλκίς για 5 συνεχόμενη χρονιά, θα φιλοξενήσει το βαθμολογούμενο διεθνές τουρνουά τένις, για εφήβους και νεανίδες (από 14-16 χρονών). Ήδη 14 χώρες έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους (Αγγλία, Αίγυπτος, Αλβανία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Fyrom).