Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

3ο φεστιβάλ γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας

Δ. Ψωμιάδης: "Καμία ευκαιρία να μην πάει χαμένη"

Την περαιτέρω αξιοποίηση της δυναμικής των Τουρκικών Αερογραμμών για την προώθηση του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία συζήτησαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το Γενικό Διευθυντή των Τουρκικών Αερογραμμών (THY) κ. Utku Yazan, στο πλαίσιο δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του ο Διονύσης Ψωμιάδης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε πως η πληρότητα των δρομολογίων καταδεικνύει τη μεγάλη επιτυχία της αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη.

Το πρόγραμμα της πανήγυρης της Ιεράς Μονής Παναγίας Γουμενίσσης

Η ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης, με τη θαυματουργό εικόνα του 14ου αιώνα, τιμώντας το πάνσεπτο Θεομητορικό Πρόσωπο πρόκειται να εορτάσει και φέτος την καθιερωμένη τριήμερη πάνδημη πανήγυρη του Δεκαπενταυγούστου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Οι ψεκασμοί για κουνούπια, στις 17-19 Αυγούστου

Στο πλαίσιο του έργου “Καταπολέμηση κουνουπιών”, το πρόγραμμα κίνησης των συνεργείων ψεκασμού για το τριήμερο 17 - 19 Αυγούστου έχει ως εξής:

Συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες μηχανημάτων

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς απευθύνει στους ιδιοκτήτες μηχανημάτων χρήσιμες συμβουλές-οδηγίες:
Να μην αφήνουν τα εργαλεία – μηχανήματά τους εκτεθειμένα σε αφύλακτα και ερημικά σημεία από τα οποία είναι εύκολη η αφαίρεση τους.
Να τοποθετήσουν στις εγκαταστάσεις και στα μηχανήματά τους συναγερμούς άλλες τεχνικές λύσεις (π.χ. GPS) που θα αποτρέπουν ή θα δυσκολεύουν τους δράστες.
Να αναφέρουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές οτιδήποτε τους προξενεί την εντύπωση ότι μπορεί να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.
Να φωτογραφίζουν τα μηχανήματά τους προκειμένου να έχουν φωτογραφίες για να παραδώσουν στις Αρχές σε περίπτωση κλοπής.
Να καταγράφουν τους αριθμούς: πλαισίου, κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων, εμπρόσθιου άξονα, αλλά και όπου αλλού υπάρχει προκειμένου να τα γνωρίζουν για να τα παραδώσουν στις Αρχές σε περίπτωση κλοπής.

Στις Αντιπεριφέρειες η έκδοση αδειών για βαρέα οχήματα

Από την Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με απόφαση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, αποφασίστηκε η ανάθεση της συντήρησης και τεχνικής αστυνόμευσης του οδικού δικτύου, στις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων  των Περιφερειακών Ενοτήτων (Αντιπεριφέρειες). Οι υπηρεσίες συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου είχαν ως αντικείμενο και την έκδοση αδειών διέλευσης βαρέων οχημάτων από τις οδούς αρμοδιότητάς τους. Επομένως με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των ΔΕΣΕ στις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων αυτόματα μεταφέρεται και το αντικείμενο της έκδοσης των αδειών διέλευσης βαρέων οχημάτων στης Ε.Ο. της χωρικής τους αρμοδιότητας.