Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Οι αντιδράσεις αγροτών κινητοποίησαν τον Θ. Παραστατίδη *Συνάντηση του βουλευτή με τον Γρ. Χατζησάββα

Με έντονες αντιδράσεις υποδέχθηκαν οι αγρότες της περιοχής Πολυκάστρου - κι ιδιαίτερα του αγροκτήματος της Αρτζάν - το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ αυτών που αποζημιώνονται για ζημιές που υπέστη από βροχοπτώσεις η φυτική παραγωγή τους. 
Οι αντιδράσεις, που εκδηλώθηκαν μετά τη δημοσίευση των νομών που αποζημιώνονται, έκαναν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θ. Παραστατίδη, να `ρθει σε επικοινωνία με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ και να ζητήσει διευκρινήσεις. Η απάντηση που έλαβε ήταν πως οι αγρότες που υπέστησαν ζημιές θα αποζημιωθούν ως πλημμυροπαθείς, με όρους πιο ευνοϊκούς σε σχέση με την διαδικασία που ακολουθείται συνήθως. Κι όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής, το θέμα αυτό είναι σε εξέλιξη.

Στο "κενό" η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Σε 5,5 χιλιάδες περίπου υπολογίζονται τα κενά φέτος στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τις λίστες που κοινοποίησε στο Υπουργείο Παιδείας το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ). Συγκεκριμένα, παρατηρούνται 2.600 κενά δασκάλων, 1.500 νηπιαγωγών και 1.280 καθηγητών Φυσ. Αγωγής, Αγγλικής και Μουσικής. Στον αριθμό των κενών δεν συμπεριλαμβάνονται οι ελλείψεις ειδικοτήτων για τα ολοήμερα σχολεία.
Κατά τα άλλα, βάση της Εκπαίδευσης είναι το νηπιαγωγείο και το δημοτικό!

Προς κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων;

Την πρόθεσή τους να κατέβουν σε κινητοποιήσεις διατυπώνουν οι κτηνοτρόφοι, σε περίπτωση που οι γαλακτοβιομηχανίες προχωρήσουν σε περαιτέρω μειώσεις των τιμών αγοράς γάλακτος απ` τους παραγωγούς. Για το θέμα θα υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων των κτηνοτρόφων με τους γαλακτοβιομήχανους, στις 31 Αυγούστου στην Αθήνα.

Ορίστηκε κι επίσημα η διοίκηση των νοσοκομείων μας


Γρ. Χατζησάββας
Μιχ. Αρκούδας
Χθες (Δευτέρα) λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο υπουργός Υγείας, Ανδρ. Λοβέρδος, ανακοίνωσε κι επίσημα τα ονόματα των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας. Για το νομό μας δεν υπάρχει καμιά έκπληξη, καθώς διοικητής ορίστηκε ο Γρηγόρης Χατζησάββας, ενώ θέση υποδιοικητή, μ` ευθύνη τη λειτουργία του Νοσοκομείου Γουμένισσας, καταλαμβάνει ο έως τώρα διοικητής του ιδρύματος, Μιχάλης Αρκούδας. Θυμίζουμε ότι με βάση τον νέο Υγειονομικό Χάρτη, τα δυό νοσοκομεία του νομού μας θα λειτουργούν πλέον μ` ενιαία διοίκηση.

Στα τάρταρα οι πωλήσεις αυτοκινήτων

Κατά 50% περίπου έπεσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων το πρώτο 7μηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο του περασμένου χρόνου. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, που καταδεικνύουν ότι το μέλλον της αγοράς αυτοκινήτου είναι "μαύρο κι άραχνο".
Αν πάρουμε υπόψη τα στοιχεία σε βάθος τριετίας, διαπιστώνουμε ότι η αγορά αυτοκινήτων περιορίστηκε κατά τα 2/3! 

Απροστάτευτοι στην από αέρος πυρόσβεση;

Εν μέσω θέρους μαθαίνουμε έκπληκτοι ότι η Βόρεια Ελλάδα δέχεται πλήγμα, όσον αφορά την από αέρος πυρόσβεση, μετά την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας να μετεγκατασταθεί η 383 Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών από τη Μίκρα στην Ελευσίνα και σταδιακά να καταργηθεί η 113 Πτέρυγα Μάχης.

"Αργυρουπολίτικα" την Παρασκευή και το Σάββατο

Για μια ακόμη χρονιά διοργανώνεται η ετήσια εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Αργυρούπολης, στην μεγάλη πευκόφυτη αυλή του σχολείου και της εκκλησίας του χωριού. Η εκδήλωση καθιερώθηκε στη συνείδηση των απανταχού αργυρουπολιτών και των φίλων τους ως ευκαιρία συνάντησης φίλων και συγγενών.

Γ. Αλεβυζάκης: Η δυσκολότερη σχολική χρονιά των τελευταίων δεκαετιών

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98.4» παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. και Γραμματέας της Π.Α.Σ.Κ. Αλεβυζάκης Γιώργος σχετικά με τους διορισμούς, τα κενά, τα βιβλία και την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. τόνισε ότι η φετινή χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων 10ετιών, ότι το 2,69 % του Α.Ε.Π. που διαθέτει η Πολιτεία για την Παιδεία είναι μιζέρια, ότι τα σχολειά σίγουρα δεν θα ανοίξουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αφού τα κενά εκπαιδευτικών λόγω των ελάχιστων διορισμών (απαράδεκτο ότι για άλλη μια χρονιά δεν εξαντλήθηκε η μεταβατική περίοδος ) και των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων, καθώς και η έλλειψη των βιβλίων θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα στις 12 του Σεπτέμβρη.
Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε στο HYPERLINK "http://www.pask.gr/" http://www.pask.gr/

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μόνο τόσο μετακινήθηκα ρε παιδιά. Απ` τη ΝΔ έγινα ανεξάρτητος, από ανεξάρτητος πήγα στη Ντόρα, απ` τη Ντόρα πάλι ανεξάρτητος, από (πάλι) ανεξάρτητος στον Καρατζαφέρη κι απ` το Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη!

Πολύμορφες εκδηλώσεις της ΚΝΕ και Φεστιβάλ

Εκδήλωση στη Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς διοργανώνουν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, οι οργανώσεις Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ, στα πλαίσια πολύμορφων εκδηλώσεων με σύνθημα «ο δικός σου δρόμος, για τις δικιές σου ανάγκες , με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό». 
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε Νάουσα, Βέροια, Γιαννιτσά και Σέρρες, ενώ για 37η φορά το καθιερωμένο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ανοίγει τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη, στις 8-9-10 Σεπτέμβρη, στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, στην περιοχή της Σταυρούπολης .

Συνάντηση Φραγγίδη - Λαπόρδα

Ο δήμαρχος Παιονίας, Θ. Λαπόρδας συναντήθηκε την Παρασκευή 19 Αυγούστου με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Φραγγίδη, τον οποίο ενημέρωσε για οργανωτικά και οικονομικά θέματα του Δήμου, ενώ έμφαση δόθηκε στη γενικότερη πορεία και εφαρμογή του Καλλικράτη.
Ο κ. Φραγγίδης εξέφρασε την πρόθεσή του να βοηθήσει σχετικά με αναπτυξιακά έργα που έχουν υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθούν από πλευράς Δήμου.

Συμβολικός αποκλεισμός στην ΦΟΡΜΠΛΑΣΤ

Χθες  το πρωί, από τις 5:30 μέχρι τις 8:00, πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός του εργοστασίου ΦΟΡΜΠΛΑΣΤ από τους απλήρωτους εργαζόμενους οι οποίοι στην συνέχεια μεταβήκανε για παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ της Γουμένισσας, και στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Κιλκίς, καθώς η επιχείρηση προχώρησε σε νέες προσλήψεις με την κάλυψη του ΟΑΕΔ και του ΣΕΠΕ Κιλκίς.

Η γελοιογραφία της ημέρας

Του Κ. Μητρόπουλου, απ` τα ΝΕΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Κανένας δεν αξίζει τα δάκρυά σου. Αν κάποιος τα ‘ξιζε, δεν θα σε έκανε να κλάψεις.
Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες, Κολομβιανός συγγραφέας