Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Την ερχόμενη Τετάρτη τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης του Κιλκίς

Έντονο παραδοσιακό χρώμα, αλλά και πολιτιστικό ενδιαφέρον προσδίδει φέτος στην Εμποροπανήγυρη της πόλης του Κιλκίς, η δημοτική αρχή σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους του νέου διευρυμένου καλλικρατικού δήμου.
Η φετινή διοργάνωση που εμφανίζεται αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με τις προηγούμενες, κυρίως σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και την χωροθέτησή της, θα διαρκέσει από την Τετάρτη 7 έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΙΛΚΙΣ: Περιπέτειες και αναμνήσεις

Γράφει ο Χρήστος Καναρόπουλος                  Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η προσκοπική χρονιά, πραγματοποιώντας δύο μεγάλες κατασκηνώσεις των δύο συστημάτων. Το αποκορύφωμα μιας προσκοπικής περιόδου που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς προσκόπους, να αναδείξουν τις γνώσεις τους και να νοιώσουν τις ανεπανάληπτες εμπειρίες που δίνει απλόχερα στην φύση το προσκοπικό παιχνίδι. Συνάμα ενδόμυχα αποδεικνύουν στον εαυτό τους τις δυνατότητες διαβίωσης στην ύπαιθρο που αποκτούν μέσα από την εκπαίδευση και την δράση του προγράμματος που ακολουθούν κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς.

Εκδρομή του ΣΥΛΛΟΓΟY ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, πραγματοποιεί τριήμερη εκδρομή στην ΑΛΒΑΝΙΑ στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2011 - ημέρες Παρασκευή, Σάββατο (διανυκτέρευση) και Κυριακή.  Πληροφορίες – εγγραφές, στα τηλέφωνα 2341076595 (Γραφείο Συλλόγου) και 6983086708 κο Παπαδόπουλο Ευριπίδη, και προσωπικά ώρες Γραφείου Τετάρτη και Σάββατο 10-12. Τιμή συμμετοχής 120 ευρώ κατά άτομο, σε ξενοδοχείο 4 * με ημιδιατροφή. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας εγγραφής – πληρωμής, μέχρι συμπληρώσεως των θέσεων ενός λεωφορείου

Ποιους στηρίζει το ΠΑΣΟΚ

Τον Σίμο Δανηιλίδη θα στηρίξει
 το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρειά μας
Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων που θα στηρίξει στις εκλογές για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), οι οποίες ως γνωστόν αντικαθιστούν τις πρώην ΤΕΔΚ. Στη Περιφέρειά  μας, λοιπόν, θα στηριχθεί ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Όσο για την Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ), δηλαδή την πρώην ΚΕΔΚΕ, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ θάναι ο Γιάννης Σγουρός.
Άντε, καλό βόλι!

Η πρόταση Τονικίδη στον Ιβάν Σαββίδη


Καλή η πρόταση του Παύλου Τονικίδη προς τον Ιβάν Σαββίδη να γίνει ο επιφανής Πόντιος εκ Ρωσίας επίτιμο μέλος του Επιμελητήριου του Κιλκίς. Αν ψήφιζαν κιόλας τα επίτιμα μέλη, θάταν ακόμα καλύτερη!

Σιγά μην δημοπρατηθεί ΠΑΘΕ εντός του έτους!

Γι` αυτό το πολύπαθο τμήμα της ΠΑΘΕ, απ` τον κόμβο Αξιού μέχρι το Πολύκαστρο, και πάλι ο λόγος: Πρώτον, η έξοδος στον κόμβο του Αξιού συνεχίζει να κατέχει τον τίτλο της μοναδικής ...ανάποδης εξόδου για ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο! Πράγματι, εκεί έχουμε έξοδο απ` την αριστερή λωρίδα! Κι αυτό αποτελεί όνειδος για μια ευρωπαϊκή χώρα.
Δεύτερον, για το υπό κατασκευή κομμάτι, μήκους 45 χιλιομέτρων, μας λένε ότι θα φτιάξουν έναν ακόμη δρόμο παράλληλα στον υπάρχοντα, τέσσερις νέους ανισόπεδους κόμβους εκ των οποίων οι δυο στο νομό μας (σε Άσπρο και Πλατανιά), καθώς και το απαιτούμενο κάθετο και παράπλευρο δίκτυο. Όλα αυτά θα στοιχίσουν 260 εκατ. ευρώ!
Κι αν νομίζει κανείς ότι αυτά τα λεφτά θα εξασφαλιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου για να μπορέσει να δημοπρατηθεί άμεσα, όπως μας λένε, ας μας γράψει!

Χωρίς τα "βαρειά χαρτιά" το Φεστιβάλ της Πικρολίμνης

Δυστυχώς, είχε δίκαιο ο επισκέπτης μας που σχολίασε την ανάρτηση για το Week Lake Festival της Πικρολίμνης. Τα "μεγάλα ονόματα" την έκαναν μ` ελαφρά πηδηματάκια απ` τις εκδηλώσεις. Έτσι, χθες Πέμπτη δεν εμφανίστηκε η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ενώ σήμερα Παρασκευή θα είναι άφαντοι οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Δημήτρης Σταρόβας
Αντ` αυτών εμφανίστηκαν χθες οι BLUES WIRE, ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ και ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ (Χορευτικός Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Κιλκίς), ενώ σήμερα θα δούμε τους Stavento, Μέλισσες, 12ο Πίθηκο, Χορευτικό Σύλλογο "Αρκάδι" κ.α. 
Κι όλα αυτά, χωρίς να φροντίσουν οι διοργανωτές να ενημερώσουν τον κόσμο εγκαίρως. Κρίμα!

Έρχεται βαρύς χειμώνας για τα μαγαζιά!

Το κακό δεν είναι μόνο ότι ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων του Κιλκίς έπεσε κατά 25% την περίοδο των εκπτώσεων, σε σχέση με πέρσι, όπως λέει ο Εμπορικός Σύλλογος (ανάλογο φαινόμενο παρατηρήθηκε ασφαλώς και στις άλλες αγορές του νομού). Το ακόμη χειρότερο είναι ότι η περίοδος που ακολουθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, προβλέπεται νάναι πιο ..."νεκρή" από κάθε άλλη χρονιά.
Τον χειμώνα τούτο άμα τον πηδήξουμε, που λέει κι ο Σαββόπουλος! 

Συγχαρητήριο του Χρ. Γκουντενούδη για τους επιτυχόντες

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, εκφράζω τα συγχαρητήριά μου καθώς και των Περιφερειακών Συμβούλων, σε όλους όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Τους ευχόμαστε καλές σπουδές προκειμένου, με την αποφοίτησή τους να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στην γενικότερη προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας. Όσοι δεν πέτυχαν το στόχο τους θα πρέπει να εντείνουν την προσπάθειά τους, αφού η δοκιμασία των Πανελληνίων είναι απλά μια μικρή στάση στο δρόμο του αγώνα, που ανοίγεται μπροστά τους