Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κιλτίδης: Εγκληματικό λάθος το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα

"Εγκληματικό λάθος" χαρακτήρισε ο βουλευτής Κιλκίς, Κ. Κιλτίδης, την ίδρυση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, σε χθεσινή ομιλία του στη Βουλή. Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στο Πολύκαστρο λέγοντας ότι οι κάτοικοι προσπαθούν να κατασκευάσουν ναό εδώ και 20 χρόνια με εράνους. Στην ομιλία του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ  μεταξύ άλλων είπε: 

Ποιοί τομείς και ειδικότητες θα λειτουργήσουν φέτος στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Με ανακοίνωσή του, το  2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κιλκίς, το οποίο στεγάζεται στο τέρμα της οδού Λεοναρδοπούλου, γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους μαθητές, ότι το φετινό σχολικό έτος θα λειτουργήσουν οι παρακάτω Τομείς στην Β’ Τάξη:

Ενημέρωση Επιμελητηρίου για επενδυτικό πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Κιλκίς ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προκήρυξε το πρόγραμμα: «ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», που αποσκοπεί στην δημιουργία, ενθάρρυνση και την ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

Ικανοποίηση Δικηγορικού Συλλόγου γι` απόσυρση διάταξης

Με ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόσυρση διάταξης νομοσχεδίου, που σχετίζονταν με το λεγόμενο "επικουρικό κεφάλαιο". Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

Αρχίζει το "πανηγύρι" αλλά χωρίς "κούνιες"

Με συννεφιασμένο και βροχερό καιρό ξεκινά σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, η Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς, και αυτό που θα την χαρακτηρίζει θα `ναι η απουσία, για πρώτη ίσως φορά στα χρονικά (θέλει έρευνα αυτό), του λούνα παρκ. Οι περίφημες "κούνιες", με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές Κιλκισιωτών, κι αποτελούν τις ισχυρότερες και γλυκύτερες αναμνήσεις όλων μας, φέτος δεν θα υπάρχουν.

Ας μείνουν οι επιχειρήσεις, να μετακομίσουν οι εργαζόμενοι!

Τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, επιδιώκουν πάση θυσία οι δανειστές μας, γι` αυτό και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες αγγίζουν άμεσα και το νομό μας. Βλέπετε, οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα εφαρμογής διαφοροποιημένων μισθολογικών ζωνών, ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες -για παράδειγμα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εργασίας έχουν ήδη ξεκινήσει την κατάρτιση σχεδίων που προβλέπουν ακόμη και διασυνοριακές μισθολογικές ζώνες, όπου θα εφαρμόζονται χαμηλοί μισθοί, με βασικό επιχείρημα την παραμονή ή την είσοδο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αντί να κατευθύνονται στις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται στο νομό μας να ισχύσουν μισθοί που δεν ξεπερνούν τα 350 ευρώ το μήνα, όπως αυτοί στη Βουλγαρία!
Εντάξει, κάντε το κι αυτό, να μείνουν μεν οι επιχειρήσεις, αλλά να φύγουν οι εργαζόμενοι!

Ζούμε με το φόβο της φτώχειας και της ανεργίας

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρειά μας, δείχνει ότι οι κάτοικοι ζουν με το φόβο της φτώχειας και της ανεργίας. Πράγματι, πάνω από εννέα στους δέκα (ποσοστό 90,9%) πιστεύουν ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους στο επόμενο διάστημα, και ότι είναι δύσκολο να βρεθεί θέση εργασίας στην περιοχή τους. Επίσης, το 81,9% πιστεύει ότι η φτώχεια θα αυξηθεί, και το 84% ότι είναι ήδη αυξημένη τον τελευταίο χρόνο. Εξ` άλλου, επτά στους δέκα θεωρούν ότι το κόστος ζωής είναι σήμερα αυξημένο σε σχέση με 12 μήνες πριν.
Τ` ανωτέρω προκύπτουν από την Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Κ. Μακεδονίας, που πραγματοποίησαν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ` την οποία προκύπτει επίσης ότι το 76,9% θεωρεί ότι η προσωπική του οικονομική κατάσταση θα εξελιχθεί προς το χειρότερο ή προς το πολύ χειρότερο, ενώ το 16,1% προσδοκά ότι θα παραμείνει στάσιμη!
Αυτά, λοιπόν, πιστεύουμε και δεν έχουμε άδικο, αλλά το θέμα είναι τί κάνουμε...

Αφαίμαξη των εισοδημάτων και το 2012, με νέα θύελλα μέτρων!

Νέα αφαίμαξη εισοδημάτων, ύψους 8,5-10 δισ. ευρώ, με αυξήσεις φόρων και περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, μας επιφυλάσσει το 2012. Αυτό θα προβλέπεται στο νέο προϋπολογισμό, το προσχέδιο του οποίου θα εγκριθεί εντός των προσεχών ημερών, προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.
Πέραν των άλλων μέτρων που θ` αποφασιστεί να ληφθούν, μέσα στον επόμενο χρόνο θα εφαρμοστούν σίγουρα και τα εξής:

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του Στάθη, απ` την Ελευθεροτυπία

Μία από τα ίδια για τον Δημο Παιονίας

Γράφει ο Βασίλειος Ζησάκος, 
της Ανεξάρτητης Κίνησης Νέων Ιδεών
Το χρονικό διάστημα των εννέα μηνών που πέρασε από την ανάληψη της Διοίκησης του νέου Δήμου από την τωρινή Δημοτική αρχή θεωρούμε ότι ήταν ικανό για την οργάνωση και προσαρμογή του Δήμου και της Διοίκησης στην νέα αυτοδιοικητική μορφή. Παρακολουθούσαμε με αγωνία αυτή την κυοφορία, μαζί με τα προβλήματα που φέρνουν οι τόσο μεγάλες αλλαγές στον νέο Καλλικρατικό Δήμο, καθώς και η οικονομική πραγματικότητα που ταλανίζει το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας. Είδαμε με κατανόηση και διάθεση συνεργασίας όλα τα προβλήματα που μοιραία προκύπτουν, ελπίζοντας ότι θα προκύψει μια διοίκηση που έχει μάθει από τα λάθη των προηγούμενων, καθώς και από τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθούσε η χώρα με την ανοχή των περισσοτέρων από εμάς.

Η παγίδα των διακοσίων βουλευτών

Γράφει ο Γιώργος Δ. Αναστασιάδης 
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την μείωση του αριθμού των βουλευτών από τριακόσιους που είναι σήμερα σε διακόσιους και αναρωτιέται κανείς εύλογα γιατί διακόσιους και όχι εκατόν πενήντα ή εκατό ή πενήντα και ούτω καθεξής. Δηλαδή βασισμένοι σε ποιο σκεπτικό πολιτικές δυνάμεις του τόπου μιλάνε για περιορισμό του αριθμού των αντιπροσώπων του λαού.