Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011


Τράπεζα αίματος δημιουργεί ο Άρης Παντελεήμονα

Ο Άρης Παντελεήμονα πρόκειται να συστήσει τράπεζα αίματος με έδρα το Νοσοκομείο Κιλκίς. Η Τράπεζα  θα έχει ως σκοπό τη δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση αναγκών των μελών της, την παροχή βοήθειας για ανεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες (όταν δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση με διάθεση από την Τράπεζα) και την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στο συλλογικό χώρο και το κοινωνικό περιβάλλον των μελών του σωματείου.
Επίσης θα εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων του χωριού και τις ανάγκες για αίμα όσων ανήκουν στην οικογένεια του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα. Για τον λόγο αυτό διενεργεί από τις 16 έως τις 26 Σεπτεμβρίου εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής για αιμοδοσία.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6932160753

Ανάσα για τις επιχειρήσεις τα δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου

Όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας θα μπορούν να δανειοδοτούνται από τις τράπεζες με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, έως και τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Η εγγύηση θα καλύπτει το 70% των δανείων που θα χορηγούνται από τις τράπεζες. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να πάρουν ανάσα οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πιστώσεων και ρευστότητας.

Διευκόλυνση για εργοδότες που χρωστούν στο ΙΚΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, αναστέλλεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 η λήψη αναγκαστικών μέτρων για τους οφειλέτες του Οργανισμού που θα υπαχθούν σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού. Με τον διακανονισμό, που προβλέπεται στις υπό ψήφιση διατάξεις του τελευταίου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, οι οφειλές που αφορούν το έτος 2011 ρυθμίζονται σε 36 ή 48 μηνιαίες δόσεις, αναλόγως του ύψους οφειλής, ενώ αυτές που αφορούν προηγούμενα έτη κεφαλαιοποιούνται στις 31/12/2010 και για την εξόφλησή τους καταβάλλεται ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του μέσου όρου των τρεχουσών εισφορών του δ’ τριμήνου του 2010.
Το μέτρο αποτελεί, ασφαλώς, μια ανάσα για εργοδότες που εξακολουθούν ή όχι να απασχολούν υπαλλήλους, αλλά και γι` αυτούς που οφείλουν εισφορές από οικοδομικές εργασίες.

Νέα έκρηξη της ανεργίας στη περιοχή μας

Σε πρωτοφανή ύψη εκτοξεύτηκε το ποσοστό της επίσημης ανεργίας στη περιφέρειά μας, φτάνοντας στο 18,8% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι 12,7% στο αντίστοιχο περσινό διάστημα! Το ποσοστό αυτό είναι κατά 2,5 μονάδες υψηλότερο απ` τον πανελλαδικό μέσο όρο, κατατάσσοντας έτσι την περιφέρειά μας σε μια απ` τις προβληματικότερες της χώρας.

Στα ύψη και το ειδικό τέλος ακινήτων

Την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις αγοραίες, προανήγγειλε χθες απ` το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρει φωτιά το ειδικό τέλος ακινήτων, που θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι για το έτος 2012. Επιπλέον, η υπεραύξηση των αντικειμενικών αξιών θα προκαλέσει μεγάλες αυξήσεις και σε τουλάχιστον άλλους δέκα φόρους που επιβαρύνουν την απόκτηση, την κατοχή και τη χρήση των ακινήτων. Και, φυσικά, αυτές οι αυξήσεις θα `ρθουν να προστεθούν στο νέο χαράτσι για τα ακίνητα, που θα καταβάλλεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Οι άνθρωποι, όχι μόνο δεν έχουν τον Θεό τους, αλλά ούτε ο διάολος καταδέχεται πια να τους 
κάνει παρέα!

"φουλάρουν" για την "εργασιακή εφεδρεία"

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν καταρτιστεί από το ΑΣΕΠ οι πίνακες με το πλεονάζον προσωπικό στους 151 φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ από την ημέρα δημοσιοποίησης των πινάκων οι εργαζόμενοι θα έχουν προθεσμία δέκα ημερών για να καταθέσουν ένσταση. 
Το θέμα αφορά την λεγόμενη "εργασιακή εφεδρεία" για έναν χρόνο, που οι εργαζόμενοι την θεωρούν προθάλαμο απολύσεων.Το πλεονάζον προσωπικό έχει καθοριστεί ότι θα είναι τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζοµένων στους 151 φορείς, στους οποίους θα ισχύσει αυτό το καινοφανές για τα εργασιακά καθεστώς.

Ξανά στον ανακριτή ο Π. Ψωμιάδης

Την ερχόμενη Δευτέρα ο τελών εν αργία περιφερειάρχης, Παν. Ψωμιάδης, θα παρουσιαστεί γι` άλλη μια φορά στον ειδικό ανακριτή. Μαζί του θα είναι και ο πρώην αντινομάρχης Γ. Τσαμασλής, ένας εκπρόσωπος εταιρείας τουριστικών λεωφορείων και ένας εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση αφορά σχολικά δρομολόγια κατά τη διάρκεια της νομαρχιακής θητείας του κ. Ψωμιάδη, για τα οποία οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης διαπίστωσαν υπερβάσεις στις συμβάσεις. Έτσι, ο πρώην νομάρχης κατηγορείται για απιστία σε βάρος του δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος!
Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σε τρεις σχολικές περιόδους από το 2004 έως το 2007, παρατηρήθηκαν μεγάλες οικονομικές υπερβάσεις στις συμβάσεις σχολικών δρομολογίων, που υπογράφηκαν με ιδιωτικό τουριστικό γραφείο και με το ΚΤΕΛ.

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ, από τα ΝΕΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Ου..ου... μύλος γίνεται στον οργανισμό: Ο κλέψας, του κλέψαντος, τω κλέψαντι, ω παλιοκλέψαντες και παλιοκλεφταρέοι.
Ο Ντίνος Ηλιόπουλος στο «Φωνάζει ο Κλέφτης»