Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πυροβόλησε για θήραμα αλλά τραυμάτισε άνθρωπο!

Χθες (18 Σεπτεμβρίου) το πρωί, στο δάσος του Γερακαριού, κατά τη διάρκεια κυνηγιού θηραμάτων από ομάδα αποτελούμενη από τέσσερα άτομα, 46χρονος πυροβόλησε θήραμα αλλά δύο σκάγια του φυσιγγίου πέτυχαν στο αριστερό ζυγωματικό και άλλα δύο στο αριστερό χέρι, έναν 46χρονο ημεδαπό, από απόσταση περίπου εβδομήντα μέτρων. Ο παθών μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε. Σε βάρος του 46χρονου κυνηγού, που συνελήφθη, σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ το όπλο και το φυσίγγιο κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για βαλλιστική εξέταση. 

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για παράνομα τυχερά παιγνίδια

Συνελήφθησαν χθες (18 Σεπτεμβρίου) το βράδυ, από αστυνομικούς του Κιλκίς, πέντε άτομα για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. Οι συλλήψεις έγιναν στο Κιλκίς, ύστερα από έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 37χρονος διότι επέτρεπε τη διενέργεια τυχερού παιγνιδιού, συμμετέχοντας και ο ίδιος, καθώς και τέσσερις θαμώνες του καταστήματος, οι οποίοι στοιχημάτιζαν με μάρκες που αντιστοιχούσαν σε χρήματα.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.020 ευρώ που προέρχονταν απ` το παράνομο παιχνίδι και 517 μάρκες πονταρίσματος που αντιστοιχούσαν σε διάφορα ποσά.


Δεν θα λειτουργήσει ακαδημία ο Κιλκισιακός λόγω έλλειψης γηπέδου!

Το Δ. Σ. του Κιλκισιακού αποφάσισε την αναστολή του στόχου του για λειτουργία ακαδημίας την τρέχουσα περίοδο "λόγω μη ύπαρξης κατάλληλων προϋποθέσεων, ελπίζοντας ότι αυτός θα καταστεί εφικτός από τη νέα περίοδο 2012-2013 αφού ο Δήμος Κιλκίς διασφαλίσει την κατάλληλη υποδομή (βοηθητικό γήπεδο) και ασκώντας κάθε πίεση προς την κατεύθυνση αυτή". 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας με αφορμή συχνές ερωτήσεις από ενδιαφερόμενους γονείς, τονίζονται και τα εξής: 

Νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευκαρπίας

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου διεξήχθησαν οι εκλογές του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας για νέο διοικητικό συμβούλιο, θητείας 2011-2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι για δεύτερη φορά επανεκλέχθηκε στην 1η Θέση με 57 ψήφους ο π. Ιωάννης Ξενιτίδης. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

"Πόλη χωρίς αυτοκίνητο" την ερχόμενη Πέμπτη για τρεις ώρες, το Κιλκίς

Την ερχόμενη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο”, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ο Δήμος και η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις, με ποδηλατικό γύρο και δράσεις για παιδιά, στην πόλη του Κιλκίς. Γι αυτό κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η 21η Ιουνίου θά `ναι κλειστή, απ` την Πλατεία Ειρήνης ως την Βενιζέλου. Αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν:

Οταν ο Σ. Τσιτουρίδης πετά το γάντι σε Θ. Παραστατίδη - Γ. Φραγγίδη!

"Πριν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του τόπου μας ψηφίσουν και το νέο αυτό φόρο, ας αναλογιστούν πότε πήραν μια τέτοια εντολή από τους πολίτες του πρώην νομού Κιλκίς και πόσοι από αυτούς που τους ψήφισαν ή γενικώς πόσοι από τους πολίτες που τους εκπροσωπούν στο Κιλκίς και στην Παιονία, είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το φόρο.
Ύστερα από αυτό ας πράξουν αυτό που τους λέει η συνείδησή τους
."
Τάδε έφη σε δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Σ. Τσιτουρίδης, αναφερόμενος στον νέο φόρο ακινήτων, και πετώντας το γάντι στους Θ. Παραστατίδη - Γ. Φραγγίδη. Το ερώτημα είναι, θα το σηκώσουν; Υπάρχει, όμως, κι άλλο: Τί θα `κανε ο κ. Τσιτουρίδης αν ήταν βουλευτής κι επέβαλε παρόμοιο χαράτσι μια κυβέρνηση της ΝΔ;

Υ.Γ. Γιατί "πρώην νομός Κιλκίς", Σάββα; Καταργηθήκαμε ως νομός και δεν το ξέρουμε; Κι εσυ, σε τι νομό σκοπεύεις να θέσεις υποψηφιότητα, σε ...πρώην;

Χέρσο: Τα τρένα που φύγαν ...ξανάρθανε!

Τελικά η απειλή των κατοίκων του Χέρσου έπιασε τόπο! Προκειμένου να μην πραγματοποιήσουν οι Χεσοβίτες την κατάληψη των γραμμών του τρένου την περασμένη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, η διοίκηση του ΟΣΕ έκανε δεκτό το αίτημά τους και τα δυο ιντερσίτυ που περνούν καθημερινά απ` το χωριό θα κάνουν στάση για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι.
Έχουν δίκαιο όσοι το λένε: κι ο άγιος φοβέρα θέλει!

Το στοίχημα της ημέρας!

Ποιος είναι ρε παιδιά, ο Μάκης ή ο Λάκης; Ψωμιάδης ή Λαζόπουλος;
Αποδόσεις
Ψωμιάδης 0,05
Λαζόπουλος 20,143
Κανείς απ` τους δυο 1.573.007
Προσοχή στους παίκτες: το παιχνίδι είναι στημένο!

Παίρνει επίδομα πολυτέκνου η ...φτωχιά κυρία Παγκάλου!

Χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αποκαλύπτει ότι η σύζυγος του Θ. Πάγκαλου, λαμβάνει επίδομα πολυτέκνων ύψους 2.145 ευρώ το χρόνο για τα τρία παιδιά του ζεύγους. Η κ. Χριστοφάκη λαμβάνει αυτό το επίδομα απ` τον ΟΓΑ, τη στιγμή που με τον "πολύ" σύζυγό της δηλώνουν ετήσιο εισόδημα ύψους 500.000 ευρώ, χώρια τα ακίνητα!
Να, τί εννοούσε ο Πάγκαλος με το "μαζί τα φάγαμε". Τη γυναίκα του!

Ανοιχτά εμπορικά κέντρα σε κάθε πόλη

Με τη λειτουργία "Ανοικτών Εμπορικών Κέντρων" ( «Open Mall» ή «Street Mall» ) σε κάθε πόλη, ελπίζουν στη κυβέρνηση ότι θα δώσουν ώθηση στο Εμπόριο, που περνάει δύσκολες μέρες. Πρόκειται για μία από τις τέσσερις δράσεις που προβλέπονται απ` το ΕΣΠΑ και τον νέο επενδυτικό νόμο, η υλοποίηση της οποίας έχει ως σκοπό την ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας και της ανταγωνιστικότητας.
Η αηδία της ημέρας!

Μισθοί Βουλγαρίας με κόστος ζωής Γερμανίας!

Παρ` όλο που φαίνεται να εγκαταλείπεται η ιδέα της δημιουργίας διασυνοριακών οικονομικών ζωνών, οι μισθοί πείνας αυξάνονται και πληθύνονται σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας όπως ο νομός μας. Εργασίες που αμείβονται με 3 ευρώ την ώρα, για 2 - 4 ημέρες, ή με 300 - 500 ευρώ το μήνα, χωρίς ασφάλιση και άλλες παροχές, αποτελούν πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο στον τόπο μας.

Στηρίξεις κι ανεξαρτησίες στη ΝΔ

Εδώ και πολύν καιρό όλα έδειχναν ότι η ΝΔ θα στηρίξει στις πρώτες εκλογές για τη Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κ. Μακεδονίας τον δήμαρχο Αμπελοκήπων, Λάζ. Κυρίζογλου, ως πρόεδρο. Όμως λίγες μόλις μέρες πριν στηθούν οι κάλπες (οι εκλογές γίνονται σήμερα Δευτέρα) διοχετεύεται ότι πρώτα θα εκλεγούν τα μέλη της 25μελους διοίκησης της ΚΕΔ και μετά θ` αποφασίσει η ΝΔ ποιόν απ` τους εκλεγμένους θα στηρίξει. Κι αυτό, την ίδια ώρα που ανακοινώνεται η σύσταση και λειτουργία "αδέσμευτης αυτοδιοικητικής κίνησης" από 9 "γαλάζιους" δημάρχους της Περιφέρειάς μας. Έλα, όμως, που μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται κι ο κ. Κυρίζογλου! Οπότε, τι να υποθέσουμε εμείς, ότι κι αυτά τυχαία είναι;
Παρεμπιπτόντως, τί σόι αδέσμευτη κίνηση είναι αυτή, αφού συγκροτήθηκε μονάχα από γαλάζιους δημάρχους; Κι άντε καλά, να συμμετέχει ο Β. Μπαλάσκας, ο οποίος κατέβηκε στις εκλογές χωρίς χρίσμα απ` τη ΝΔ, αλλά κι ο Γκιουλέκας και τ` άλλα παιδιά, κι αυτοί "ανεξάρτητοι";

"Πάγος" Σαμαρά σε Π. Ψωμιάδη!

Στον "πάγο" φαίνεται να βάζει τον Π. Ψωμιάδη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς! Πράγματι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, ο κ. Σαμαράς απέφυγε να επισκεφτεί το περίπτερο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, όπου τον περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες και πολλά δώρα οι αδελφοί Ψωμιάδη, ενώ στην ομιλία του πέρασε εντελώς απαρατήρητη η παρουσία του Παναγιώτη, ο οποίος δεν πήγε καν να καθίσει στο κάθισμα που έφερε τ` όνομά του.
Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Αντ. Σαμαράς αποστασιοποιείται πλέον απ` τον Π. Ψωμιάδη, ο οποίος παρεμπιπτόντως περνάει σήμερα Δευτέρα την πόρτα του ανακριτή για το θέμα μεταφοράς των μαθητών. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε!

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Του ΚΥΡ, απ` το ΒΗΜΑ

Το ΓΝΩΜΗκό της ημέρας

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα πράγματα θα διορθωθούν αν αλλάξουν. Είμαι σίγουρος όμως ότι για να διορθωθούν, πρέπει να αλλάξουν.                                     Georg Christoph Lichtenberg, 1742-1799, Γερμανός γνωμικογράφος