Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην εφορία Κιλκίς, την Τετάρτη

Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 10 πμ, πραγματοποιείται συγκέντρωση των εργαζομένων μπροστά στη ΔΟΥ Κιλκίς. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΠΑΣΥ, που καλούν τους Κιλκισιώτες σε "συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα και τις άλλες αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις" για να διαδηλώσουν την "οργανωμένη άρνηση πληρωμών στα χαράτσια που βάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την αρωγή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προς όφελος της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας".
"Δεν μπορούμε, δεν έχουμε, δεν θέλουμε να πληρώσουμε", καταλήγει η ανακοίνωση-πρόσκληση.

Συνελήφθη 77χρονος για λαθρεμπορία τσιγάρων

Συνελήφθη χθες (Παρασκευή) το πρωί, στη Μεταμόρφωση, ένας 77χρονος ημεδαπός, επειδή σε αστυνομικό έλεγχο του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί, βρέθηκαν  116 λαθραία πακέτα τσιγάρα προς πώληση.

Σύλληψη ενός διακινητή και δύο λαθρομεταναστών

Συνοριοφύλακες συνέλαβαν σήμερα (Σάββατο) τα ξημερώματα, στην Ειδομένη, έναν 29χρονο Πακιστανό διακινητή και δύο Αφγανούς λαθρομετανάστες, οι οποίοι μεταφέρονταν από την Θεσσαλονίκη σε μη νομοθετημένο σημείο της Ελληνοσκοπιανής μεθορίου προκειμένου να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Αντι-καλλικρατική κριτική σε θέματα Παιδείας

Αυστηρή κριτικ΄στον "Καλλικράτη" σε σχέση με θέματα Παιδείας, κάνει η παράταξη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Κιλκίς, που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής:
"Τα τελευταία δύο δημοτικά συμβούλια και η 4η συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δείχνουν ξεκάθαρα 3 δεδομένα: α) τον βαθύτατα αντιλαϊκό προσανατολισμό του Καλλικράτη, β) την ανυπαρξία βούλησης και δυνατότητας από την πλευρά της διοίκησης και των άλλων παρατάξεων να αντιπαλέψουν τις αρνητικές συνέπειες αυτού και γ) τον διακοσμητικό χαρακτήρα των διαφόρων επιτροπών που καλούνται αποκλειστικά να διαχειριστούν μια κατάσταση ενσωματώνοντας μέσω της πρακτικής του ιδεολογήματος της «συμμετοχικής δημοκρατίας» τις όποιες λαϊκές αντιδράσεις.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της ενορίας Ευκαρπίας

Όπως ανακοινώνει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος, η ενορία Ευκαρπίας αρχίζει και φέτος τις δραστηριότητες της από την 1η Οκτώβριου, με το εξής πρόγραμμα:

Μήπως οι Κιλκισιώτες δικηγόροι πρέπει να μιμηθούν τους Αθηναίους;

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ο πρόεδρος του Γιάννης Αδαμόπουλος (απλή συνωνυμία με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου!), κατέθεσαν χθες Παρασκευή προσφυγή στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά της απόφασης του υπουργού Οικονομικών που καθορίζει τη διαδικασία για την βεβαίωση και είσπραξη του τέλους επιτηδεύματος.
Ο ΔΣΑ χαρακτηρίζει το τέλος αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ζητά να εκδικαστεί από τη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την διαδικασία της "πρότυπης δίκης" (εξπρές).
Μήπως, φίλοι δικηγόροι του Κιλκίς, θα `πρεπε κι ο δικός σας σύλλογος να μιμηθεί αυτόν της Αθήνας;

Κατά 20% ακριβότερη φέτος η θέρμανση

Μετά την αύξηση του ειδικού φόρου, το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται στις 15 Οκτωβρίου περίπου στα 90 με 95 λεπτά το λίτρο, όπερ σημαίνει ότι η δαπάνη για θέρμανση θα είναι περίπου 20% υψηλότερη από πέρσι. Όσο για το σωτήριο έτος 2012, αναμένεται να φτάσει στο 1,40 ευρώ το λίτρο!
Έτσι οι καταναλωτές στρέφονται σε άλλες πηγές θερμότητας όπως οι παραδοσιακές ξυλόσομπες και τα τζάκια, αλλά και στο ηλεκτρικό ρεύμα, ακόμα και στο βιοκαύσιμο πέλετ, ένα ανακυκλώσιμου υλικού που προέρχεται από συμπιεσμένο πριονίδι και είναι αρκετά φτηνότερο από το πετρέλαιο! Δυστυχώς, φυσικό αέριο δεν έχουμε ακόμα στο νομό μας, για οικιακή χρήση.
Κατά τ` άλλα, καλό χειμώνα να `χουμε, και κακό χρόνο να `χουν!

Η γελοιογραφία του αιώνα!

Παίκτες, οι Τρικούπης - Δεληγιάννης. Που έπαιξαν το παιχνίδι "ευημερία" τόσο καλά, ώστε κάποια στιγμή ο πρώτος αναφώνησε: "ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ"!
Όλα αυτά, πριν έναν και πλέον αιώνα. Και πάσα ομοιότης με σημερινά πρόσωπα και καταστάσεις, είναι εντελώς συμπτωματική!

Η λεηλασία του επόμενου έτους!

Η μείωση στις 5.000 ευρώ του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος, η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης και η περικοπή των εκπτώσεων δαπανών, αναμένεται να εκτινάξουν στα ύψη τους φόρους εισοδήματος, που θα πληρώσουν το 2012 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Μάλιστα, τα πιο ισχυρά πλήγματα θα δεχθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι μη επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ, καθώς και χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ και άλλων ταμείων!