Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Εορτασμός της Παναγίας στην 33 Μ/Κ Ταξιαρχία Πολυκάστρου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η 33 Μ/Κ Ταξιαρχία Πολυκάστρου τίμησε την εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, στην ομώνυμη εκκλησία που υπάρχει στο υποστρατόπεδο «ΑΛΕΣΤΑ ΛΟΥΚΑ». Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια περιφορά της εικόνας συνοδεία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, της στρατιωτικής μπάντας και αγήματος. Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία.

Εκλογές για νέο Δ.Σ. στον Ορειβατικό Σύλλογο Περιηγητών Γουμένισσας


"Κόντρα στην απαισιοδοξία και στην γενικευμένη οικονομική και ψυχολογική κρίση των καιρών Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ"! Με το σύνθημα αυτό, ο Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας καλεί όλους τους φίλους του βουνού, να παρευρεθούν στην απολογιστική συνεύλευση του ΟΣΠΕΓ, και να λάβουν μέρος στις εκλογές και στις δραστηριότητες του συλλόγου για την επόμενη χρονιά. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών/ υποψηφιοτήτων μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στα τηλέφωνα 6979 112663, 6936 905266 και 6947 604018"

"Κούκλα" πάλι το Κιλκίς από την Παρασκευή

Για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Kιλκίς διοργανώνει το μοναδικό για την Ελλάδα Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, το οποίο θα διαρκέσει από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου.  Φέτος συμμετέχουν δεκαέξι χώρες: Ιταλία, Βραζιλία, Χιλή, Ελβετία, Ισπανία, Ρωσία, Αυστραλία, Πολωνία, Αργεντινή, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Ελλάδα, και καθημερινά θα δίνονται δύο ή τρεις παραστάσεις (Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με πληροφορίες για κάθε παράσταση και για τους συντελεστές της). 

Παράταση προθεσμίας για προτάσεις επιχειρηματιών σε πρόγραμμα

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη, παρατείνεται η διάρκεια της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα: "ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" και ορίζεται ως νέα ημερομηνία λήξης η Τρίτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 14:00.

Επιχειρηματικό πρόγραμμα γι` αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Με ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο Κιλκίς ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Πολιτισμού προκηρύσσουν το πρόγραμμα: "Aξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού". Σκοπός του προγράμματος είναι "η επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού για τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος".

Εξαιρετική εμφάνιση και 4 μετάλλια για τον ΓΑΣΚ

Στο δημοτικό στάδιο των Σερρών διοργανώθηκαν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με απόλυτη επιτυχία, οι 4οι Παμμακεδονικοί αγώνες, στη μνήμη του Μαραθωνοδρόμου Ολυμπιονίκη Αστέριου Λουκά. Τους αγώνες διοργάνωσαν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σερρών σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, και σ' αυτούς πήραν μέρος αθλητικοί σύλλογοι από όλη τη Μακεδονία.
Ο ΓΑΣ Κιλκίς συμμετείχε στους αγώνες με 20 αθλητές και αθλήτριες, κύρια μικρών αγωνιστικών κατηγοριών, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση που συνοδεύτηκε από την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων.

Τώρα η gnomikilkis.gr ακόμα πιο πλήρης!

Όπως, ίσως, πρόσεξαν οι τακτικοί επισκέπτες της gnomikilkis.gr ξεκίνησαν ήδη και νέες στήλες στο ιστολόγιο. Κάτω ακριβώς από την ΑΤΖΕΝΤΑ δίνεται η δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να εκφράσει την δική του γνώμη για διάφορα θέματα (αρχής γενομένης από - τί άλλο; - την οικονομική κρίση) με τα δημοψηφίσματα που καθιερώνουμε, ενώ αμέσως παρακάτω δίνονται πληροφορίες για τον καιρό στο Κιλκίς και στη συνέχεια υπάρχουν όλα τα πρωτοσέλιδα της ημέρας απ` τον πολιτικό και αθλητικό τύπο της χώρας.
Και ενημερωτικοί και διαδραστικοί, λοιπόν!

Σύλληψη ενός διακινητή και δύο λαθρομεταναστών

Συνοριοφύλακες του Πολυκάστρου συνέλαβαν στις 25 Σεπτεμβρίου, στην ΠΑΘΕ, έναν Πακιστανό διακινητή και δύο λαθρομετανάστες από Αφγανιστάν και Σομαλία, αντίστοιχα, τους οποίους μετέφερε κοντά στον μεθοριακό σταθμό Ευζώνων ώστε να εξέλθουν από την ελληνική επικράτεια, έναντι 50 ευρώ. 

Με 322 παιδιά συνολικά, ξεκίνησαν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς

Αγιασμοί για τη νέα σχολική χρονιά έλαβαν χώρα φέτος για πρώτη φορά σε όλους τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς, μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης του αρμόδιου Οργανισμού. Οι αγιασμοί τελέστηκαν σταδιακά μέσα στον Σεπτέμβρη και όχι με την έναρξη της χρονιάς, λόγω της περιόδου προσαρμογής των νηπίων και των βρεφών, που φέτος ανέρχονται συνολικά σε 322.

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη σκέφτονται οι έμποροι για τα χαράτσια

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) απέστειλε χτες στους εμπορικούς συλλόγους διευκρινιστική εγκύκλιο με ακριβείς οδηγίες προς όσους εμπόρους θέλουν να αντιδράσουν διοικητικά και δικαστικά στους έκτακτους φόρους. Θέση της ΕΣΕΕ είναι να αξιολογηθεί κάθε νομική δυνατότητα προσφυγής για αναστολή καταβολής των φόρων και να ενθαρρυνθούν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες ν` αμφισβητήσουν αυτά τα χαράτσια με δικαστικό τρόπο.

Κατάληψη των δημαρχείων από εργαζόμενους

Σε κατάληψη των δημαρχείων προχωρούν αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, από τις 11 πμ, μέχρι το τέλος του ωραρίου, οι δημοτικοί υπάλληλοι. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, οι εργαζόμενοι θα προβούν και σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12.00 μ.μ. έως τις 12.30 μ.μ., όπου και να κάψουν τα ειδοποιητήρια για τον "κεφαλικό φόρο".
Εξ` άλλου, την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα έχουμε 24ωρη πανελλήνια απεργία των εργαζομένων στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Τέλος, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία, με στόχο πάλι να μη λειτουργήσει καμία δημοτική υπηρεσία, με όποιο πρόβλημα μπορεί να υπάρξει στην αποκομιδή, κυρίως, των απορριμμάτων.

Ανακαλούνται Opel Corsa για πρόβλημα στο χειρόφρενο

Ανακαλούνται 410 αυτοκίνητα Opel Corsa D, για έλεγχο στο χειρόφρενο. Αυτό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ενώ για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.
Η ανάκληση αφορά μοντέλα 2010 - 2011, στα οποία ο μοχλός του χειρόφρενου ενδέχεται να μη συγκρατείται στη θέση ενεργοποίησης / στάθμευσης. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται μ` αυτό. Στους ιδιοκτήτες των προβληματικών αυτοκινήτων θα αποσταλεί συστημένη ενημερωτική επιστολή, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο του δικτύου OPEL, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Απεργούν τα ταξί την Τετάρτη και την Πέμπτη

Σε νέα, 48ωρη αυτή τη φορά, απεργία προχωρούν αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη οι ταξιτζήδες, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Όσοι, λοιπόν, χρειαστούν ταξί αυτό το διήμερο να ξέρουν ότι δεν θα το βρουν, απ` τις 5 αύριο τα ξημερώματα ως τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Να σημειωθεί επίσης ότι οι ιδιοκτήτες ταξί απειλούν με στάση πληρωμών σε ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες κ.ά.

Εκλογή Τερζίδη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ

Ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς, Δημ. Τερζίδης, εκλέχθηκε χθες βράδυ μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρ. Μακεδονίας. Απ` τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της ΠΕΔ εκλέχτηκε, όπως αναμένονταν, ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και του γραμματέα ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Παπαγιάννης. Εκτός απ` τον κ. Τερζίδη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής εκλέχτηκε κι ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Καθηγητές: Ούτε μια απόλυση, ούτε μια πρόσληψη μέσω ΜΚΟ

Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν καμία εργασιακή εφεδρεία και απόλυση καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, και καμία πρόσληψη μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ όλης της χώρας αποφάσησαν ότι στην πρώτη απόλυση εκπαιδευτικού θα κηρύξουν 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ θα συμμετάσχουν στις 24ωρες απεργίες που έχουν κηρυχθεί στις 5 και 19 Οκτωβρίου από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ. Η Ομοσπονδία των καθηγητών καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν τόσο στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν όσο και στους συμβολικούς αποκλεισμούς των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Άλλα μέτρα τα `κρυβαν κι άλλα είναι χειρότερα απ` αυτά που είπαν!

- Δραστικές περικοπές στις φοροαπαλλαγές και τις εκπτώσεις φόρου αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2011 
- Μεσοσταθμικές μειώσεις 20% στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων από τον Οκτώβριο
- Εφαρμογή του κανόνα “μια πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις” όχι μόνο φέτος αλλά και την προσεχή τετραετία
- Μειώσεις άνω του 4% για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.200 ευρώ το μήνα
- Μονιμοποίηση του ειδικού τέλους των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων
- Υπαγωγή 30.000 δημοσίων υπαλλήλων σε εργασιακή εφεδρεία μέσα στο προσεχές τρίμηνο.

"Χαμός" στις εφορίες με την "εισφορά αλληλεγγύης"

"Χαμός" επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις ΔΟΥ, καθώς το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε σε φορολογουμένους εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης συνυπολογίζοντας εισοδήματα που εξαιρούνται, όπως οι εφάπαξ αποζημιώσεις και οι αποζημιώσεις απολύσεων. Όμως, τέτοια σημειώματα έλαβαν ακόμα και άνεργοι, οι οποίοι επίσης εξαιρούνται!

Τηλεφωνικές κλήσεις της Εφορίας για περαιώσεις

Περισσότεροι από 500.000 επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν τηλεφωνικά από την Εφορία για έλεγχο ή αποδοχή των όρων της αυτόματης περαίωσης. Πρόκειται για επαγγελματίες που εξαιρέθηκαν από την προηγούμενη ρύθμιση για την αυτόματη περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2009 ή αρνήθηκαν να υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος;» αναρωτήθηκε, σοκαρισμένη ακόμα, η οκτάχρονη Μελίνα. Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, δημοσιεύθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» προκαλώντας αίσθηση.
Ελλάδα του 2011 κι όχι της επταετίας!

Δραγανίδης: Απέτυχαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο δήμο Παιονίας

"Oι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ-ΘΕΟΤΟΚΙΑ-ΑΞΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΕΥΡΩΠΟΥ, που είναι θεσμός για τις τοπικές μας κοινωνίες, απέτυχαν", υποστηρίζει σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δήμο Παιονίας, Χρ. Δραγανίδης. Τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις "δεν είχαν καθόλου συμμετοχή" και "για πρώτη φορά υπήρξε εκδήλωση-χορηγία από πολιτευτή, πράγμα πρωτοφανές στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης",  ο κ. Δραγανίδης προτείνει "η Δημοτική Αρχή να στηρίξει στην πράξη την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου ως αρμόδιο φορέα υλοποίησης της πολιτιστικής, αθλητικής και ενημερωτικής δραστηριότητας".
Στη δήλωσή του, ο κ. Δραγανίδης σημειώνει: 

ΠΑΜΕ πλατεία Ειρήνης (Τετάρτη) και ΔΟΥ (Παρασκευή) για τα χαράτσια

Αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μμ, στην πλατεία Ειρήνης και την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 11 πμ, στην Δ.Ο.Υ. Κιλκίς, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκεντρώσεις με κεντρικό σύνθημα "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ - ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ". 
Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Οι διαφορές γυναικών - ανδρών (Έτσι, για να "σκάσει" λίγο το χειλάκι μας!)

Διαφορές γυναικών                                                                                                          8 χρονών: την πας στο κρεβάτι και της λες ένα παραμύθι
18 χρονών: της λες ένα παραμύθι και την πας στο κρεβάτι....
28 χρονών: την πας στο κρεβάτι χωρίς να της πεις παραμύθι
38 χρονών: σου λέει ένα παραμύθι και σε πάει στο κρεβάτι
48 χρονών: της λες ένα παραμύθι για να μην την πας στο κρεβάτι

Διαφορές αντρών                                                                                                                  
8 χρονών: τον πας στο κρεβάτι και του λες ένα παραμύθι                                                       18 χρονών: του λες ένα παραμύθι για να μη σε πάει στο κρεβάτι
28 χρονών: τον αφήνεις να νομίζει ότι πρέπει να σου πει ένα παραμύθι για να σε πάει στο κρεβάτι
38 χρονών: του λες ένα παραμύθι και πας στο κρεβάτι με άλλον
48 χρονών: δεν του λες παραμύθι. Τον έχει πάρει ο ύπνος στον καναπέ...!