Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πορεία συμβασιούχων σε κοινωνικές δομές

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, συμβασιούχοι στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη «Κοινωνική Μέριμνα». Εκατοντάδες εργαζόμενοι, έδωσαν δυναμικά το παρών από κάθε γωνιά της Ελλάδος, και φυσικά κι απ` το Κιλκίς, ενώ τη συμπαράστασή τους δήλωσαν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, καθώς και αρκετοί πολίτες.

Φιλικός αγώνας ακαδημίας Αετού με ομάδα από την Φινλανδία

Οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΙΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ μεταξύ των ομάδων γεννηθέντων 1998 του "ΑΕΤΟΥ" και της Φινλανδικής ομάδας "MASU" από το Ελσίνκι.
Ο αγώνας θα γίνει στο ΝΕΟ ΔΑΚ Κιλκίς την ερχόμενη Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στις 8 μμ.

Πρόσκληση προς μαθητές και γονείς, για όπερα στο Μέγαρο Μουσικής

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς διοργανώνουν βραδιά παρακολούθησης της Οπερας «Σαμψών και Δαλιδά» του Camille Saint-Saens στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Τιμές εισιτηρίων: ΕΝΗΛΙΚΕΣ 30€, (Β’ Ζώνη), μαθητικά 15€. Για διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας . Λοιπές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΜΜΘ: http://www.tch.gr).

Εκλέχτηκε το ΔΣ της τοπικής Κιλκίς της ΔΗΣΥ

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ της τοπικής οργάνωσης Κιλκίς της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Εκλέχτηκαν με αλφαβητική σειρά οι εξής: Βασιλειάδου Ελένη, Βέτης Γεώργιος, Ιωαννίδης Αναστάσιος, Καρυπίδης Αριστείδης, Μουρατίδου Νικολέτα, Μπαλάσκας, Παπατριανταφύλλου Εμμανουήλ, Περπερίδης Ανδρέας και Πιπερίδης Οδυσσέας.

Επίσκεψη Γ. Φραγγίδη στη Μητρόπολη Γουμένισσας


Το περασμένο Σάββατο 1 Οκτωβρίου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Φραγγίδης, επισκέφθηκε το μητροπολίτη Γουμενισσας κ. Δημήτριο, απο τον οποίο ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Μητρόπολης. 

Λαμπρή ήταν η έναρξη του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου

Σε άκρως εορταστικό κλίμα και με την παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών λιλιπούτειων φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 η τελετή έναρξης του φετινού 13ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς.  Η τελετή έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Φεστιβάλ.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Χουάνχο Κοράλες και ο εκπρόσωπος του αδελφοποιημένου με το Κιλκίς Δήμου Λατσιών Κύπρου κ. Στέλιος Κωνσταντινίδης.

...Και λίγο γέλιο, μια και γίνεται ...της κακομοίρας!

Δείτε στο βίντεο μια απ` τις πιο αστείες σκηνές στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, απ` την ταινία - ποια άλλη; - "ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ" του Ντίνου Κατσουρίδη. Εδώ ο Κώστας Χατζηχρήστος "δίνει ρέστα" στο τηλέφωνο! Δείτε το, έτσι, για να γλυκάνει λίγο το χειλάκι σας, μεσ` τα ζόρια που τραβάμε... Άλλωστε και στις μέρες μας, της κακομοίρας γίνεται!
Θα σας συνιστούσαμε, όμως, να δείτε αμέσως μετά και το απόσπασμα απ` το περίφημο και διαχρονικά επίκαιρο (δυστυχώς!) έργο του Ντάριο Φο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", όπως μεταδόθηκε απ` το "Θέατρο της Δευτέρας" της ΕΡΤ, το 1986. Παίζουν, ο Στέφανος Ληναίος κι ο Σταύρος Ξενίδης στο ρόλο ενός ..."επαναστάτη" αστυνομικού. Έτσι για να εμπεδώσουμε ότι οι εποχές αλλάζουν αλλά ο κόσμος όχι!

Ευφάνταστη η διαμαρτυρία των αστυνομικών!

Καταπληκτικό! Η πιο ευφάνταστη διαμαρτυρία δεν προέρχεται απ` τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ ή κάποια άλλη γνωστή συνδικαλιστική οργάνωση. Την επινόησαν οι ομοσπονδίες και ενώσεις των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας! Πράγματι, αστυνομικοί, λιμενικοί κλπ, αποφάσισαν να προβούν σε συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σήμερα 4 Οκτωβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων! Κι αυτό, επειδή, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους, οι κυβερνώντες προχωρούν ακάθεκτοι σε νέες «σφαγές των αμνών»!
Η φαντασία στην εξουσία ...ή, μάλλον, η φαντασία της εξουσίας!

Μετά τα ταξί σειρά παίρνουν τα φορτηγά

Μετά τα ταξί, ένα ακόμη μέτωπο φαίνεται πως ανοίγει ο υπουργός Υποδομών, Γ. Ραγκούσης. Αυτή τη φορά ετοιμάζονται γι` αντιδράσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης. Ο λόγος είναι η απόφαση του υπουργού να επισπευσθεί η πλήρης απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών και να καταργηθεί έτσι η τριετής μεταβατική περίοδος προσαρμογής, που προέβλεπε ο νόμος ο οποίος ψηφίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Στο μικροσκόπιο της Εφορίας όσοι αγόρασαν σπίτι μετά το 2005

Από εξονυχιστικό φορολογικό έλεγχο θα περάσουν όσοι αγόρασαν ακίνητο μετά το 2005. ʽΗδη το Υπουργείο Οικονομικών στέλνει ειδοποιητήρια στους αγοραστές, καλώντας τους να δικαιολογήσουν το πόθεν έσχες για αυτές τις αγορές. Από τον έλεγχο που θα γίνει, όπου θα διαπιστώνεται ότι δεν έχει δηλωθεί η δαπάνη για την αγορά του ακινήτου, θα επιβάλλονται πρόστιμα για ανακριβή φορολογική δήλωση, ενώ αν ο φορολογούμενος δεν μπορεί, βάσει των εισοδημάτων του, να δικαιολογήσει τη δαπάνη για την αγορά του ακινήτου τότε μαζί με το πρόστιμο θα του επιβάλλεται και πρόσθετος φόρος.

Και νέες καταλήψεις υπουργείων από σήμερα

Σε νέες καταλήψεις υπουργείων προχώρησαν από σήμερα (Τρίτη) το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και στο ενιαίο μισθολόγιο. Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη βρίσκονται τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο με καταλήψεις και σε άλλα υπουργεία, ενώ οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά περίπτωση από τους συλλόγους των εργαζομένων.
Εξ` άλλου, φοιτητές έχουν κάνει από τις 6 το πρωί κατάληψη στο υπουργείο Παιδείας, με αίτημα την απόσυρση του νόμου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ιστορία τρόμου χωρίς τέλος!

Αυτός ο εφιάλτης δεν έχει τέλος! Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση, προβλέπει επιπλέον φόρους 5,56 δις ευρώ και περικοπές 5,52 δις ευρώ το 2012, έτσι ώστε να εμφανιστεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,2 δις ευρώ. Έτσι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, ιδιοκτήτες ακινήτων, άνεργοι και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα βρεθούν γι` άλλη μια φορά στο στόχαστρο της κυβέρνησης!
Όπως προκύπτει απ` τον προϋπολογισμό, θα εφαρμοστεί ακόμα σκληρότερα η συνταγή της συρρίκνωσης των εισοδημάτων μέσω των φορολογικών επιβαρύνσεων και περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Κι αυτό, την ώρα που η ύφεση βαθαίνει οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Κύμα καταλήψεων και σε σχολεία του νομού μας

Συνεχίζεται και στο Κιλκίς το κύμα των καταλήψεων γυμνασίων και λυκείων, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στη χώρα. Σήμερα Τρίτη τελούν υπό κατάληψη στη πόλη του Κιλκίς, το 2ο Γεν. Λύκειο, τα δυο ΕΠΑΛ και 2ο Γυμνάσιο, ενώ αποχή από τα μαθήματα κάνουν οι μαθητές του Γυνασίου και του Λυκείου Ευρωπού.
Στο μεταξύ, σταμάτησαν οι καταλήψεις στα Λύκεια Πολυκάστρου και Καμπάνη, που είχαν ξεκινήσει την περασμένη Πέμπτη.

Νέα συγκομιδή μεταλλίων για τον Γ.Σ. Μανδρών

Εντυπωσιακή υπήρξε για άλλη μια φορά η παρουσία του Γ.Σ. ΜΑΝΔΡΩΝ στα ‘’Κωνσταντινίδεια ‘’ της Νάουσας. 
Ο κορυφαίος σύλλογος των ρίψεων στο νομό μας, συνέχισε τη συλλογή χρυσών μεταλλίων, με τους αθλητές Κυριάκο Ζώτο και Δήμητρα Ζώτου. Ο πρώτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία καταρρίπτοντας τέσσερις φορές το ατομικό του ρεκόρ (14,89 μ ) στο αγώνισμα της σφαιροβολίας Παίδων, καταφέρνοντας να κατακτήσει την πρώτη θέση με επίδοση 15,66 μ., κι αφήνοντας πίσω του μεγαλύτερους ηλικιακά συναθλητές του. Επίσης, η Δήμητρα Ζώτου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της σφαιροβολίας Παγκορασίδων Ά, με επίδοση 11,49 μ., καταφέρνοντας και πάλι να διαπρέψει παρ’ ότι η σφαιροβολία δεν είναι το άθλημά της. 

Εκστρατεία του 5ου Δημοτικού Κιλκίς για τη διαχείριση απορριμάτων

Το 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς οργάνωσε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών, Αφροδίτη Ντίνου και Βαρβάρα Ευθυμιάδου, μια δράση για ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, καθώς και της γειτονιάς του σχολείου, όπου τα παιδιά όλων των τάξεων ζωγράφισαν για λιγότερα σκουπίδια, διαχείριση απορριμμάτων και καθαρότερο περιβάλλον. Η δράση έλαβε χώρα τη περασμένη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της εκστρατείας ‘Litter Less’, και σημείωσε μεγάλη επιτυχία!

Φιλικοί Αγώνες Ακαδημιών του "ΑΕΤΟΥ" με Μεγ. Αλέξανδρο Γιαννιτσών

Φιλικοί αγώνες Ακαδημιών θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σάββατο 8 Οκτωβρίου στην πόλη του Κιλκίς μεταξύ των ομάδων του "ΑΕΤΟΥ" και του Μεγ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών. 
Πιο συγκεκριμένα θα διεξαχθούν 8 φιλικοί αγώνες στα δύο κλειστά γυμναστήρια του ΝΕΟΥ ΔΑΚ και του 2ου Γυμνασίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων: 

Το δημοτικό σχολείο Χέρσου σε διεθνές πρόγραμμα για τη διαχείριση απορριμάτων

Σε πρόγραμμα για την ενημέρωση και δραστηριοποίηση των μαθητών συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής εταιρίας προστασίας της φύσης. Το πρόγραμμα ονομάζεται litter less campaign (περισσότερες λεπτομέρειες εδώ http://www.eco-schools-wrigley.org/) και σε αυτό συμμετέχουν 20 σχολεία από την Ελλάδα και δεκάδες από όλο τον κόσμο.

Αποχή και των δικηγόρων του νομού, αύριο Τετάρτη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, συντασσόμενο με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που πάρθηκε χθες Δευτέρα, αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους, αύριο Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.