Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ολοκλήρωση περιοδειών στους οικισμούς της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς

Ολοκληρώθηκαν οι περιοδείες των μελών της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς στους έξι οικισμούς που απαρτίζουν την τελευταία, μαζί με την πόλη του Κιλκίς.
Η πρωτοβουλία αυτή, που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα προκειμένου οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας να έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους των οικισμών και να είναι ενημέροι για τα καθημερινά προβλήματά τους, ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο με τη στήριξη του δημάρχου, Ευ.Μπαλάσκα και ολοκληρώθηκε με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Σεβαστό, στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Καραγκιόζης και Λυσιστράτη γέμισαν ασφυκτικά το Συνεδριακό

Μια μεγάλη βραδιά έζησε την περασμένη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Κιλκίς. Η αίθουσα του Συνεδριακού γέμισε ασφυκτικά, μέχρι και στους διαδρόμους, ενώ πολλοί άλλοι αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω του συνωστισμού! 
Το `χαμε γράψει εμείς ότι το "κλου" του φετινού φεστιβάλ θα` ναι η παράσταση "Λυσιστράτη vs Καραγκιόζη"! Γιατί, αυτή ήταν που συγκέντρωσε τόσο πολλούς μικρούς και μεγάλους θεατές την Παρασκευή το βράδυ. Και ήταν τέτοια η προσμονή τους να δουν αυτήν την παγκόσμια πρεμιέρα απ` το θέατρο σκιών του Χρήστου Στανίση, ώστε ανέχτηκαν χωρίς ούτε μια διαμαρτυρία την ωριαία περίπου καθυστέρηση της έναρξης. Καθυστέρηση, που οφείλονταν στο γεγονός ότι ο θίασος ξέχασε το κοστούμι της Μελίνας Κανά στη Θεσσαλονίκη!

Συνεργασία "Αργοναυτών" και Φεστιβάλ για το κουκλοθέατρο

Η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ θέλοντας να διευρύνει τις δραστηριότητες αλλά και τις επιλογές που δίνει στα μέλη της , συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου παρέχοντας τους χώρους του εντευκτηρίου του συλλόγου αλλά και έμψυχο δυναμικό. Τα σεμινάρια που ήδη πραγματοποιούνται αναγράφονται στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. 'Οπως τονίζει ο σύλλογος, μ` αυτή την συνεργασία θέλει να δώσει την δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα μέλη και μη, να ασχοληθούν και πάλι με την ποντιακή παράδοση "χρησιμοποιώντας όμως διαφορετική λογική και αγγίζοντας χώρους που ίσως φανούν πολύ χρήσιμοι στο κοντινό μέλλον".

Θέσεις στο βάθρο για τα “αστεράκια” του ΓΑΣΚ, στη Νάουσα

Με πολύ μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και σε πολύ υψηλό επίπεδο συναγωνισμού, διεξήχθησαν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι αγώνες στίβου με την επωνυμία “Κωνσταντινίδεια 2011” στο στάδιο της Νάουσας, με διοργανωτή την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας - Ημαθίας.  Στο πρωτάθλημα πήραν μέρος αθλητές και αθλήτριες στίβου των ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας, Πέλλας – Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας με μεγάλο αριθμό αθλητών κυρίως μικρών αγωνιστικών κατηγοριών. Ο ΓΑΣ Κιλκίς συμμετείχε στους αγώνες με ομάδα δώδεκα αθλητών και αθλητριών και για μία ακόμη φορά έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του κερδίζοντας 5 μετάλλια. 

Διακρίθηκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος στον 13ο Άκτιο ημιμαραθώνιο

Με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 1η Οκτωβρίου ο καθιερωμένος Άκτιος Ημιμαραθώνιος με διαδρομή από το Άκτιο έως τη Βόνιτσα. Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, τα χρηματικά έπαθλα προσέλκυσαν πολλούς καλούς αθλητές και έτσι ο αγώνας είχε όπως πάντα δυνατό συναγωνισμό.
Στον αγώνα ξεχώρισε και ο αθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς και πρωταθλητής του μαραθωνίου Γιάννης Παπαδόπουλος που με χρόνο 1:12:44 κατέκτησε την 5η θέση της γενικής κατάταξης αφήνοντας πίσω του μεγάλα ονόματα των αποστάσεων στην χώρα μας.  

Τουρνουά Street Handball


Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 13.00, στο Συνεδριακό Κέντρο HELLEXPO, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Προεκλογική δήλωση Στ. Χατζηγεωργιάδη για το Επιμελητήριο

Με μακροσκελή δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς και νυν μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, Σταύρος Χατζηγεωργιάδης, αναγγέλλει στην ουσία την κάθοδό του ως υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕ, στις εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Την υποψηφιότητα του κ. Χατζηγεωργιάδη θα υποστηρίξει η ΝΔ, ενώ κυριότερο αντίπαλο αναμένεται να έχει τον σημερινό πρόεδρο του ΕΒΕ, Παύλο Τονικίδη.
Στη δήλωσή του, ο κ. Χατζηγεωργιάδης αναφέρει τα εξής:

Πρόεδροι δικηγόρων: "Παραβιάζονται θεμελιώδεις κανόνες δικαίου"

Η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, μετά από συνεδρίασή της, στις 8 Οκτωβρίου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει τα εξής: "Η αρχή της νέας δικαστικής χρονιάς βρίσκει τον δικαστικό και δικηγορικό κόσμο αντιμέτωπο σε αλλαγές που προωθούνται με την μεταφορά της δικαστηριακής ύλης, κατά παράβαση θεμελιωδών συνταγματικών κανόνων δικαίου. Παράλληλα, διαπιστώνει ότι και ο νόμος για την δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, ο οποίος ψηφίστηκε παρά την αντίθεση των δικηγόρων, δεν εφαρμόζεται από το ίδιο το κράτος, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα Π.Δ. που προβλέπονται από αυτόν.

Σύλληψη τριών διακινητών και 10 λαθρομεταναστών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Κιλκίς συνέλαβαν χθες Κυριακή στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων (ύψος Ευζώνων), τρεις 3 διακινητές και δέκα 10 λαθρομετανάστες. Αναλυτικότερα:

Σε χαμηλά επίπεδα η συγκέντρωση ρύπων στον ΧΥΤΑ

Μετρήσεις στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) του Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να διαπιστωθούν τα επίπεδα ρύπανσης της ατμόσφαιρας από αέριους και σωματιδιακούς ρύπους και συγκεκριμένα από τοξικές οργανικές ενώσεις. Οι μετρήσεις, που διενεργήθηκαν φέτος από το Εργαστήριο Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έδειξαν ότι η συγκέντρωση τόσο των αιωρούμενων σωματιδίων όσο και των αερίων δεν είναι επιβλαβής για τη δημόσια υγεία, καθώς βρίσκεται σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από το επιτρεπομένο όριο.

Η κρίση φέρνει αυτοκτονίες, ναρκωτικά, πορνεία και ιό του Aids!

Και Βρετανοί ερευνητές ανακοίνωσαν (σήμερα Δευτέρα) ότι η κρίση που πλήττει την Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα να πληθαίνει ο αριθμός των αυτοκτονιών, όλο και περισσότεροι να στρέφονται στα ναρκωτικά και στην πορνεία, και ν` αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα μόλυνσης με τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS!
Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet, δείχνουν ότι τα σκληρά οικονομικά μέτρα και το αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας ωθούν περισσότερους Έλληνες στην κατάθλιψη και στην εξάρτηση από ουσίες, ενώ οι περικοπές στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες του δημοσίου έχουν ως αποτέλεσμα να μπορούν όλο και λιγότεροι άνθρωποι να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Η έρευνα διαπιστώνει διπλασιασμό των αυτοκτονιών, αύξηση των ανθρωποκτονιών, καθώς και αύξηση κατά 50% των κρουσμάτων μόλυνσης με HIV.

Πάμε για ...εισαγωγή κι άλλων σκουπιδιών;

Σε νέα 24ωρη απεργία προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης. Οπότε, τα σκουπίδια αναμένεται να πνίξουν και πάλι την πόλη. Άρα να ετοιμάζονται στον ΧΥΤΑ του Κιλκίς για νέες...εισαγωγές σκουπιδιών της "συμπρωτεύουσας"!
Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιούν αύριο Τρίτη 11 Οκτωβρίου στάση εργασίας από τις 11.30 έως το τέλος της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για το ενιαίο μισθολόγιο, τις περικοπές στα εισοδήματα τους και την εργασιακή εφεδρεία.

Ρύθμιση οφειλών ΟΑΕΕ μέχρι τέλος του μήνα

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου έχουν διορία οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) που δεν μπήκαν ποτέ τους σε ρύθμιση ή που έχασαν κάποιες δόσεις με αποτέλεσμα να βγουν από ρύθμιση, να κάνουν νέο διακανονισμό με τον Οργανισμό. Σε όσους προχωρήσουν στη ρύθμιση, θα τους παρέχεται έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών των οφειλών τους.

Κατά πρώτον, σε καθεστώς εξυγίανσης η Proton!

Η πρώτη ελληνική τράπεζα που εντάσσεται σε καθεστώς εξυγίανσης είναι η Proton Bank. Την σχετική απόφαση έλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, μετά από σχετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Με την απόφαση ιδρύεται άλλη τράπεζα, με την επωνυμία «Νέα PROTON BANK», στην οποία θα μεταφερθούν το σύνολο των καταθέσεων και το υγιές ενεργητικό της παλιάς Proton Bank.
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι "με τον τρόπο αυτό προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον και η συστημική ευστάθεια, εξασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του Δημοσίου και όλων των καταθετών της τράπεζας και διασφαλίζεται η απόλυτα ομαλή συνέχεια των εργασιών της τράπεζας που υποστηρίζεται από το υπάρχον προσωπικό της".
Καλή αρχή!

"Σύστημα-κωλόχαρτο" για εργασιακές συμβάσεις μιας μέρας!

Συμβάσεις για εργασία μιας ημέρας, με ελάχιστα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, θέλει η τρόικα να καθιερωθούν και στη χώρα μας! Οι συμβάσεις αυτές εφαρμόζονται ήδη στην Ισπανία. Με ποιο τρόπο; Ιδού: Στην είσοδο των επιχειρήσεων, που εφαρμόζουν αυτό το σύστημα, υπάρχει ένα ρολό σαν το χαρτί υγείας. Ο κάθε εισερχόμενος κόβει ένα κομμάτι, γράφει επάνω την ημερομηνία και το όνομά του και υπογράφει. Αυτή είναι η σύμβασή του! Φεύγοντας απ` τη δουλειά του στο τόλος της μέρας, σκίζει το χαρτί και την επομένη, εφόσον τον χρειάζεται ο εργοδότης, η διαδικασία επαναλαμβάνεται.
Το ...ιδιοφυές αυτό σύστημα έχει και όνομα: Για προφανείς λόγους το λένε «κωλόχαρτο»!

Οι κάτοικοι και ο Σύλλογος Δαφνοχωρίου ευχαριστούν τον δήμαρχο Κιλκίς


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνοχωρίου και οι κάτοικοι του χωριού επιθυμούμε να απευθύνουμε δημοσίως τις θερμές ευχαριστίες μας στο Δήμαρχο Κιλκίς, κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για καθαρισμό των νεκροταφείων, του δημοτικού σχολείου και της πλατείας του οικισμού.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι κάτοικοι του χωριού

Σκέφτονται να κόψουν απ` τους βουλευτές μέχρι και το ...χαμάμ!

Περικοπές προνομιών βουλευτών θα προβλέπει ο προϋπολογισμός του Κοινοβουλίου για το 2012, που θα είναι μειωμένος κατά 20 περίπου εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή θα φτάνει στα 170 εκατομμύρια. Ποια προνόμια θα κοπούν; Διαβάστε: Το χαμάμ της Βουλής και τα προγράμματα που προσφέρει το γυμναστήριο, όπως η γιόγκα, το πιλάτες ή οι παραδοσιακοί και λάτιν χοροί!
Γελάτε, αλλά σκέφτονται να τους κόψουν και το επίδομα 150 ευρώ που παίρνουν για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Ποσό, το οποίο έχει ήδη μειωθεί στο μισό από 300 ευρώ που ήταν αρχικά.
Μιλάμε, θα τους ρίξουν στην ανέχεια τους ανθρώπους!

Το ΚΚΕ αποκατέστησε και τον Άρη Βελουχιώτη

Μετά τον Νίκο Ζαχαριάδη, το ΚΚΕ αποκατέστησε και τον Άρη Βελουχιώτη! Ο πολέμαρχος-σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης εξακολουθούσε να είναι σε κομματική δυσμένεια 66 χρόνια μετά τον θάνατό του, επειδή είχε αντιταχθεί στη Συμφωνία της Βάρκιζας!
Η εκδήλωση αποκατάστασης του ηγέτη του ΕΛΑΣ, έγινε στην πλατεία Λαού της Λαμίας, εκεί όπου βρίσκεται και ο ανδριάντας του πρωτοκαπετάνιου της Αντίστασης. Μεταξύ των εκατοντάδων μελών και στελεχών του ΚΚΕ, που παραβρέθηκαν από την ευρύτερη περιοχή, ήταν και η γενική γραμματέας του, Αλέκα Παπαρήγα.

Γ. Φλωρίδης στο ΒΗΜΑ: Ναι στη σύσταση Εθνικού Συµβολαίου Σωτηρίας - Αντιπαρέρχομαι τα περί νέου κόμματος

Θετικός στην υποστήριξη ενός Οµίλου Πολιτικού Προβληµατισµού εµφανίστηκε ο πρώην υπουργός, Γ. Φλωρίδης, σε συνέντευξή του στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Ταυτόχρονα, δήλωσε κατηγορηματικά: "Τα περί νέου κόµµατος τα αντιπαρέρχοµαι, διότι αντανακλούν περισσότερο τη δηµοσιογραφική φαντασία και τη συνωµοσιολογική φοβία του υπαρκτού κοµµατικού συστήµατος παρά την πραγµατικότητα".
Ο κ. Φλωρίδης καλεί το ΠΑΣΟΚ και όλο το πολιτικό σύστηµα να αναµορφωθεί ριζικά, ενώ ο ίδιος αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής πριν τέσσερις μήνες. Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ο Κιλκισιώτης πολιτικός προτείνει τη σύσταση ενός Εθνικού Συµβολαίου Σωτηρίας "για να ενώσει πολιτικά τις καλύτερες δυνάµεις του τόπου. 
Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο λαός παραμιλάει


Του ΚΥΡ, απ` το ΒΗΜΑ

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κάντε τη Τζούλια υπουργό, να χεστούμε στο ευρώ!

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Ποντίων Νέας Σάντας Κιλκίς

Από το Σύλλογο Ποντίων Νέας Σάντας, ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου Δ.Σ, που προέκυψε στις 24 Σεπτεμβρίου από την Γενική Εκλογοαπολογιστική
Συνέλευση: Πρόεδρος Χρήστος Πουνερίδης τηλ. 6977 660 925, αντ\δρος Δημήτριος Χαραλαμπίδης τηλ. 6942 433 569, γεν. γραμ. Χαράλαμπος Ασλανίδης τηλ. 6976 444 962, ταμίας Ελένη Αλβανίδου τηλ. 6977 554 449 και μέλος Νίκος Παπαδήμας τηλ. 6973 037 772.

Πρωτάθλημα παίδων: "Ατρόμητοι" - "Αετός" 24-90

Για την δεύτερη αγωνιστική του Δ΄Ομίλου Παίδων της Ε.Κα.Σ.Κε.Μ. η ομάδα του Αετού δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τους Ατρόμητους μέσα στο κλειστό γυμναστήριο του Καμπάνη με 24-90.
Το παιχνίδι όπως φαίνεται και από το σκορ δεν αντέχει κριτικής και ανάλυσης καθώς η ομάδα του Κιλκίς πήρε από την αρχή του αγώνα μεγάλη διαφορά πόντων και έτσι συνέχισε σε όλη την διάρκειά του.
"ΑΕΤΟΣ": (Παπαδόπουλος Δημ.) Παπανικολάου Δημ. 12, Παπανικολάου Πασχ. 38, Μωυσίδης 33, Ανδρεανίδης (Παρ) Λάζ. 5, Ανδρεανίδης (Γεωργ) Λάζ. 2.
Επόμενος αγώνας είναι στο Νέο Δ.Α.Κ. την Κυριακή 23-10 και ώρα 10.00 με την ομάδα του ΑΣΑ Αλέξανδρος Αξιούπολης.