Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κινητοποίηση γονιών λόγω υποβάθμισης του Νοσοκομείου Γουμένισσας

Μπορεί και με το νέο Υγειονομικό Χάρτη τα δυο νοσοκομεία του νομού μας να παρέμειναν, έστω και μ` ενιαία διοίκηση πια, ωστόσο αυτό της Γουμένισσας υποβαθμίζεται. Ήδη έπαυσε να λειτουργεί η Παιδιατρική και Γυναικολογική Κλινική, ενώ κόπηκαν κι όλες οι εφημερίες του παιδιάτρου.
Το γεγονός ανάγκασε σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Παιονίας, να συγκεντρωθούν και να συζητήσουν αυτό το σοβαρό ζήτημα. Οι εκπρόσωποι αποφάσισαν να ζητήσουν ν` ανακληθεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για κλείσιμο της Παιδιατρικής και Γυναικολογικής, καθώς επίσης και η απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου για παύση των εφημεριών των παιδιάτρων. Επίσης ζητούν:

Η ΠΑΣΚ Καθηγητών διαχωρίζει τη θέση της απ` τη κυβερνητική πολιτική

"Η ανακοίνωση του επαίσχυντου νομοσχεδίου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, σε συνδυασμό με την ακατάπαυστη φορολογική επιδρομή, ζωντανεύει τους χειρότερους εφιάλτες των εργαζόμενων του δημόσιου τομέα, του εργατικού δυναμικού της χώρας στο σύνολό του". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλώνοντας ότι διαχωρίζει πλήρως τη θέση της από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Συμπαράσταση ΔΗΜΑΡ σ` εργαζόμενους κοινωνικών δομών του Κιλκίς

Ενόψει της λήξης της χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς της ΔΗΜΑΡ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα εν λόγω προγράμματα, που ζητούν: 
- Διατήρηση όλων των προγραμμάτων ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨ που λειτουργούν στο Νομό Κιλκίς. 
- Ανανέωση συμβάσεων όλων εργαζομένων στα προγράμματα. 
- Καμία απόλυση εργαζομένου.

Ο μαγαζάτορας που έβλεπε τους πελάτες να περνούν!

Σε κατάσταση απελπισίας έχουν περιέλθει οι μαγαζάτορες του Κιλκίς και των άλλων πόλεων του νομού, καθώς βλέπουν τους καταναλωτές ...να περνούν. Μπορεί, βέβαια, κάποιοι απ` αυτούς να κοντοστέκονται μπροστά στις βιτρίνες αλλά είναι μόνο για να δουν. Που και που, μονάχα, να μπει κάποιος για να ψωνίσει!
"Ακινησία και μιζέρια χαρακτηρίζουν την κατάστασή μας", λέει ιδιοκτήτης καταστήματος ενδυμάτων στο Κιλκίς, προσθέτοντας πως "ούτε οι χαμηλές τιμές, ούτε καν οι γενναίες προσφορές δεν συγκινούν πια τον καταναλωτή".

Ξαναγυρίσαμε στα τσιγαράκια χύμα!

Είναι γεγονός ότι η παρούσα οικονομική κρίση επανέφερε στη ζωή μας ουκ ολίγες συνήθειες και καταστάσεις που είχαμε ξεχάσει, επειδή πιστεύαμε ότι ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Για παράδειγμα, οι κάπως μεγαλύτερες ηλικίες των Ελλήνων θα θυμούνται σίγουρα τα τσιγαράκια χύμα που αγόραζαν απ` το περίπτερο, στα νεανικά κυρίως χρόνια τους, καθότι ...πού λεφτά για ολόκληρο πακέτο, έστω και μικρό (κι αυτά εξαφανίστηκαν, άλλωστε)!
Ε, λοιπόν, το φαινόμενο ξαναεμφανίστηκε! Να πηγαίνεις δηλαδή στο περίπτερο και να ζητάς τέσσερα τσιγαράκια χύμα, για να μην αναγκάζεσαι να είσαι ο μόνιμος τρακαδόρος της παρέας!
Ρε που φτάσαμε - ρε που φτάσαμε, που θά `λεγε κι ο αείμνηστος Βασίλης Αυλωνίτης!
Και που `σαι ακόμα, θα λέγαμε εμείς!

Τεταμένο το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ ενόψει ψήφισης του πολυνομοσχέδιου

Γι άλλη μια φορά το εσωκομματικό πεδίο στο κυβερνών κόμμα εμφανίζεται τεταμένο, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχέδιου-σκούπα για τα εργασιακά, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή με διαδικασία-εξπρές, την ερχόμενη Πέμπτη. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν να το καταψηφίσουν ή να αποχωρήσουν, ενώ κλαδικές παρατάξεις της κυβερνητικής ΠΑΣΚΕ ανεξαρτοποιούνται από το κόμμα.
Και ...πάνω στη σύγχυση, η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε ότι πριν 30 χρόνια το κόμμα κέρδιζε για πρώτη φορά βουλευτικές εκλογές υποσχόμενο ότι "θα μείνει στις επάλξεις για τη νέα Ελλάδα που θα τη διαφεντεύει ο λαός της"! 

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των τελωνειακών

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε απ` το Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργία των τελωνειακών. Έτσι αυτοί αναγκάστηκαν ν` αναστείλουν την κινητοποίησή τους, από σήμερα Κυριακή.
Θυμίζουμε ότι οι τελωνειακοί είχαν ξεκινήσει από προχθές Παρασκευή δεκαήμερη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και για τις αλλαγές στα εργασιακά. Η αναστολή της απεργίας σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα καύσιμα, καθότι από χθες Σάββατο άρχισε κι η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης προς τους καταναλωτές.