Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η φωτογραφία της ημέρας

Μακάρι να μην έχουν οι Έλληνες λεφτά τα Χριστούγεννα. Μπορεί να γλυτώσουμε!

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Καλίνδρια του δήμου Κιλκίς

Ενίσχυση της ρευστότητας των εξαγωγικών επιχειρήσεων – Πρόγραμμα «ΟΑΕΠ-Εξωστρέφεια»

Σήμερα Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα Ενίσχυση της ρευστότητας των εξαγωγικών επιχειρήσεων – Πρόγραμμα «ΟΑΕΠ-Εξωστρέφεια», την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ICAP Group και με την ευγενική χορηγία της MARFIN EGNATIA BANK.

Χρηματικά πρόστιμα για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Πρόστιμα συνολικού ύψους 545.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών», σε επιχειρήσεις που ακολουθούσαν πρακτικές που παραπλανούσαν ή ενδέχεται να παραπλανούσαν τους καταναλωτές και να τους οδηγούσαν σε συναλλαγές που δεν επιθυμούσαν. Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος δήλωσε τα ακόλουθα:

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης

Ψήφισμα για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή συνεδρίαση του σώματος στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή «τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και της ένταξής της στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».
            Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

Συνεδρίαση Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ σήμερα στις 5:00 μ.μ.

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 5:00 μ.μ., η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος. (αίθουσα Γερουσίας, Βουλή)

Δήλωση κ. Σάββα Τσιτουρίδη για τις πολιτικές εξελίξεις

Με αφορμή τις σημερινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:  «Στις κρίσιμες αυτές ώρες στις οποίες μας οδήγησε η επικίνδυνη ανευθυνότητα και η επιπολαιότητα του κ. Παπανδρέου, οι ευθύνες όλων μας απέναντι στον τόπο και στις γενιές που έρχονται είναι πάρα πολύ μεγάλες. Η χώρα μας ποτέ δεν βρέθηκε στις τελευτές δεκαετίες τόσο κοντά στο χάος και στη χρεωκοπία. Στα εξαιρετικά δύσκολα που έχουμε τώρα μπροστά μας οφείλουμε να προχωρήσουμε με νηφαλιότητα και με αποτελεσματικότητα βάζοντας το συμφέρον του τόπου πάνω απ’ όλα, στη βάση της κοινής λογικής και της ανάγκης για κοινωνική συνοχή που δυναμιτίστηκε από πρόσφατες άφρονες πολιτικές. Στη νέα πορεία ανάκαμψης και ανόρθωσης του τόπου που πρέπει να ξεκινήσει σήμερα, κανείς δεν μπορεί να μείνει πλέον θεατής ή –βολικά- διαμαρτυρόμενος.»

Παραίτηση Κώστα Βιολιτζή από το Δ.Σ. του ΓΑΣ Κιλκίς

"Αγαπητοί,
λόγω σοβαρών επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων υποβάλλω σήμερα 03 Νοεμβρίου 2011 την παραίτηση μου στο Δ.Σ του ΓΑΣ Κιλκίς.
Η ενασχόληση μου με το ΓΑΣ Κιλκίς, ήταν και είναι η καθαρά ανιδιοτελή πρόθεση προσφοράς μου προς στον σύλλογο, τοποθετώντας πάντα το ομαδικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό. Απόδειξη για τα παραπάνω η πολιτική να ακολουθείται πάντα ότι έχει την πλειοψηφία της διοικητικής ομάδας, παρά τις αντίθετες κατά καιρούς απόψεις μου για κάποια θέματα. Πιστεύω ότι η υπόλοιπη διοικητική ομάδα με προεξέχον τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κύριο Πέτρο Καρβουνίδη θα λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και την ομαλή συνέχεια. Ευχαριστώ πολύ, όλους τους αθλητές, προπονητές, εφόρους και όλα τα μέλη της διοικητικής ομάδος,
Κώστας Βιολιτζής"

8-12% οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Κιλκίς Κώστα Παπαδόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου, στο 8 με 12% αυξήθηκαν οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ στο Κιλκίς. Όπερ σημαίνει απώλεια εσόδων και για τους δήμους.
Και η ερώτησή μας είναι, μόνο τόσο μικρό είναι το ποσοστό;

“Βοήθεια στο Σπίτι”: Συνεχίζεται με το υπάρχον ή με νέο προσωπικό;

Παρόλο που όπως όλα δείχνουν, διασφαλίζεται η συνέχιση των προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι” στους δήμους της χώρας, δεν εξασφαλίζεται το ήδη υπάρχον προσωπικό που υπηρετεί τις εν λόγω κοινωνικές δομές. Αυτό τόνισε χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς μιλώντας στο σώμα η Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων “Βοήθεια στο Σπίτι” Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιωακειμίδου, εκφράζοντας παράλληλα των αγωνία των συμβασιούχων για το μέλλον τους σε ότι αφορά την παραμονή τους στο πρόγραμμα.

Καθορίστηκαν τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Κιλκίς

Σε ενοποιήσεις -όπως προβλέπεται και στην κείμενη νομοθεσία- και μειώσεις των δημοτικών τελών για το έτος 2012 προχωρά ο Δήμος Κιλκίς έπειτα από τις σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2011.
Πριν την ψήφιση των θεμάτων, στη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς κ. Δ. Ταταρίδης, ο οποιος ζήτησε από το σώμα να υιοθετήσει ψήφισμα σχετικό με την εργασιακή εφεδρεία. Το κείμενο που ψηφίστηκε είχε ως εξής:

Ανακοίνωση γραφείου τύπου Πρωθυπουργού

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει σήμερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 12.00, το Υπουργικό Συμβούλιο. (Βουλή)

Δήλωση Κ. Σκανδαλίδη για τις πολιτικές εξελίξεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση: "Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ζήτησα να συγκληθεί κατεπειγόντως η Κοινοβουλευτική Ομάδα ως το μόνο υπαρκτό και σε λειτουργία συλλογικό κεντρικό όργανο του Κινήματος. Να συζητήσει ανοιχτά όλα τα κρίσιμα θέματα και να αποφανθεί με ψηφοφορία για την πορεία της χώρας και της παράταξης. Μετά τη χθεσινή δραματική εξέλιξη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να συγκληθεί εντός της ημέρας και πάντως πριν την αυριανή ψηφοφορία για να καθορίσουμε συλλογικά τις εξελίξεις. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.Εννοείται ότι στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη."

Ανακοίνωση γραφείου τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Μέρκελ και Σαρκοζί υπαγόρευσαν όχι μόνο την ημερομηνία του δημοψηφίσματος αλλά και το ερώτημα. Δεν μένει παρά να έρθουν να ψηφίσουν αυτοί στην θέση του Ελληνικού λαού. Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να ντρέπεται που επέτρεψε στους ενεχυροδανειστές μας, να μας προσβάλουν με τον πλέον εκβιαστικό τρόπο."

Δήλωση του μέλους Π.Σ. ΠΑΣΟΚ Γ. Παναγιωτακόπουλου για τις πολιτικές εξελίξεις

"Μετά τις χθεσινές εξελίξεις το «Δημοψήφισμα» με τη μορφή που θέλουν να επιβάλουν οι Ευρωπαίοι δεν έχει κανένα νόημα. Η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν σε όλη τη μεταπολίτευση. Δεν μπορώ να καταλάβω τον εθνικό διασυρμό που υφιστάμεθα από τις αλλεπάλληλες και άστοχες ενέργειες του κ. Πρωθυπουργού. Όσοι οδήγησαν τον κ. Πρωθυπουργό σε λανθασμένες αποφάσεις, που ανοίγουν το δρόμο σε έναν πρωτοφανή εθνικό διασυρμό, οφείλουν να αντιληφθούν ότι η εξωτερική πολιτική και οι διεθνείς σχέσεις της χώρας δεν σχεδιάζονται στο πόδι, υπό την πίεση των εσωτερικών εξελίξεων.

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Μυριόφυτο του δήμου Κιλκίς