Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Στιγμιότυπα από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» για τις πολιτικές εξελίξεις

Από την Πολιτική Κίνηση «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» ανακοινώθηκαν τα εξής, σχετικά με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις : Οι κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα μας είναι αποτέλεσμα της αποτυχημένης και καταστροφικής για τον λαό κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων. Και το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνει την ορθή θέση όσων αντιταχθήκαμε από την αρχή στην πολιτική αυτή. Η εθνική υπευθυνότητα, η δημοκρατική σταθερότητα και η πολιτική καθαρότητα είναι οι απαιτήσεις, που έχει σήμερα ο λαός, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» είμαστε υπέρ της συνεννόησης, για την δημοκρατική διαδικασία, με την οποία η χώρα θα οδηγηθεί το ταχύτερο, με κοινωνική ομαλότητα, σε εκλογές. Τον μόνο ορθό δρόμο αντιμετώπισης αδιεξόδων, στις Δημοκρατίες.

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας Νομού Κιλκίς»

Η πολιτική της περικοπής των κρατικών δαπανών για την δημόσια υγεία και η εμπορευματοποίηση της που διαχρονικά ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οδηγούν στις συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο τμημάτων αλλά και ολόκληρων νοσοκομείων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Παιδιατρικής και της Γυναικολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας, οι οποίες έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κλείνουν και συγχωνεύονται στα αντίστοιχα τμήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς.
Με την απόφαση αυτή, ουσιαστικά, μένει χωρίς Παιδίατρο όλη η περιοχή Παιονίας, αφού και η παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου σε λίγες μέρες συνταξιοδοτείται και ακόμα δεν έχει προκηρυχθεί θέση. Ενώ ήδη οι δύο παιδίατροι πραγματοποιούν τις εφημερίες τους στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Ομιλία Παραστατίδη σήμερα το απόγευμα στη Βουλή

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα στις 6:15 ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς για το -επίμαχο- θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Πρωθυπουργός. Η απευθείας μετάδοση θα γίνεται από το κανάλι της Βουλής και την ΕΤ1.
Όσο για το τι θα υποστηρίξει ο βουλευτής στην ομιλία του, αυτό είναι ηλίου φαεινότερο...

Από τον Οκτώβριο στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΩΕ» με φιλανθρωπικό σκοπό

Στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ ανεβαίνει τον Οκτώβριο η θεατρική παράσταση «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΩΕ» της Ξένιας Καλογεροπούλου - Θωμά Μοσχόπουλου. Από τους πρωτεργάτες του παιδικού θεάτρου με πολυετή δράση και μεγάλες επιτυχίες η κυρία Ξένια Καλογεροπούλου πραγματεύεται το θεσμό της οικογένειας μέσα από μια παράσταση με ηθικά διδάγματα. Η μαγεία του θεάτρου φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Κώστα Γεράρδουκαι επενδύεται με τις μουσικές του Νίκου Κυπουργού.

Συνελήφθη 47χρονος για λαθραία τσιγάρα


Συνελήφθη στην Περιοχή Μεταμόρφωσης Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, ένας ημεδαπός 47 ετών, διότι προμηθεύτηκε από υπαίθριο σημείο της συνοριακής Γραμμής Ελλάδας - Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (κοντά στην Ποντοηράκλεια – Μεταμόρφωση) μία σακούλα και ένα σακίδιο τα οποία περιείχαν πακέτα τσιγάρα. Κατόπιν τα τοποθέτησε σε Ι.Χ. επιβατηγό ιδιοκτησίας του. Σε έρευνα του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (110) πακέτα τσιγάρα προέλευσης Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. 
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευζώνων.

Οι υποψήφιοι συνδυασμοί για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Τρεις είναι τελικά οι υποψήφιοι συνδυασμοί που θα συμμετέχουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Οι εκλογές, καλώς εχόντων των πραγμάτων και έτσι και δεν προκύψει κάποια άλλη εξέλιξη πολιτικού περιεχομένου (εκλογές), θα λάβουν χώρα στις 4-5 Δεκεμβρίου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς. Οι επικεφαλής των υποψήφιων συνδυασμών είναι οι: νυν Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης, ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Σταύρος Χατζηγεωργιάδης και ο Κυριάκος Τατίδης. Τα τμήματα είναι τα εξής: Υπηρεσιών (πρώην Επαγγελματικό), Εμπορικό και Μεταποίησης (πρώην Βιοτεχνικό και Βιομηχανικό). Ακολουθούν τα ονόματα.

Ερώτηση Κιλτίδη για τη "Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας" στο Νέο Λύκειο


Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα τη «Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στο πλαίσιο του Νέου Λυκείου» κατέθεσε ο Κώστας Κιλτίδης βουλευτής Κιλκίς -ΛΑΟΣ. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» στις 30-10-11, με τίτλο «Ιστορικό και παιδαγωγικό σφάλμα» δημοσιεύονται αποσπάσματα από την ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ομότιμου καθηγητή του ιδρύματος, Χρίστου Τσολάκη.
Αναφέρεται ότι στο πλαίσιο του «Νέου Λυκείου» προωθούνται αλλαγές από φέτος στα προγράμματα σπουδών της Α΄ τάξης και τα μαθήματα, «Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία», «Νέα Ελληνική Γλώσσα» και «Νέα Ελληνική Λογοτεχνία» ενοποιούνται στο ενιαίο μάθημα «Ελληνική Γλώσσα».

Στο ΕΣΠΑ ο “Εξοπλισμός ειδικών σχολείων Δήμου Κιλκίς”

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονία-Θράκη" και ειδικότερα στον Άξονα προτεραιότητας "07-Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας" εντάχθηκε η πράξη "Εξοπλισμός ειδικών σχολείων Δήμου Κιλκίς", μετά από την αίτηση χρηματοδότησης του έργου που κατέθεσε ο Δήμος Κιλκίς τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή. Ο δήμος Κιλκίς μετά και από την προτροπή και το ενδιαφέρον που εξεδήλωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων. Κυριάρχη σκέψη ήταν μέσα από το εν λόγω έργο, τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Κιλκίς να αποκτήσουν τον αναγκαίο εξοπλισμό που απαιτείται για την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών των μαθητών τους.

Ένταξη του έργου «Ανέγερση νέου 6-θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σάντας» στο ΕΣΠΑ

Θετικά αξιολογήθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή η πρόταση του Δήμου Κιλκίς για ένταξη της πράξης «Ανέγερση νέου 6-θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σάντας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία- Θράκη” και συγκεκριμένα στον Άξονα προτεραιότητας "07-Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας".