Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κατεπείγουσα ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την συνδικαλιστική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αποτροπή της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας (απολύσεις) και με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΠΙΔΔ/Β.10Ε.Ε./2/οικ.22225/8-11-11) σας ενημερώνουμε ότι:

Συνάντηση Γκουντενούδη με προέδρους τοπικών Συμβουλίων πρώην δήμου Ευρωπού

Με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων των οικισμών του πρώην δήμου Ευρωπού συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Γκουντενούδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπό την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου όπου συμμετείχαν οι πρόεδροι Ευρωπού κ. Αθ. Λάμπρου, Αγ. Πέτρου κ. Θ. Γραμματικός, Τούμπας κ. Κ. Αφεντούλης και Μεσιάς κ. Απ. Μέρμυγκας. Ο Αντιπεριφερειάρχης στην αρχή της σύσκεψης προέβη σε μια σύντομη περιγραφή του ισχύοντος πλαισίου μέσα στο οποίο καλούνται να κινηθούν όλοι οι φορείς του νομού με πρώτο γνώμονα βέβαια τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Μετά τον Οκτώβριο 2012 το φυσικό αέριο στο Κιλκίς

Με έγγραφο της από 10-11-2011 η “Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.” απάντησε στην επιστολή (27-10-2011) του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρήστου Γκουντενούδη.
Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη αφορούσε στην επέκταση του Δικτύου του Φυσικού Αερίου τόσο στην πόλη του Κιλκίς όσο και προς την περιοχή της Παιονίας.
Σας επισυνάπτουμε το κείμενο της απαντητικής επιστολής της ΔΕΠΑ Α.Ε.:

Ανακοίνωση Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τριάντα οχτώ χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όχι απλά παραμένουν επίκαιρα αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από τα απίστευτα άδικα οικονομικά μέτρα που έχουν εξοντώσει τον κόσμο της εργασίας.

Κλήρωση 25 εργατικών κατοικιών στην Αξιούπολη

Κλήρωση 25 κατοικιών που κατασκευάζει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στην Αξιούπολη του Νομού Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011, παρουσία της Προέδρου του ΟΕΚ κυρίας Γωγώς Κωτίδου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δημαρχείου Αξιούπολης.

Επιστολή Τονικίδη προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη, για συνταξιούχους που υποχρεούνται στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
με τη παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα που έχει ανακύψει σχετικά με μέλη μας τα οποία όντας συνταξιούχοι Ο.Α.Ε.Ε, Ι.Κ.Α ή Ο.Γ.Α. και απασχολούμενοι εκ νέου, υποχρεούνται στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες όμως δεν προσαυξάνουν μετέπειτα την χορηγούμενη σύνταξή τους.
Όπως είναι φυσιολογικό τα μέλη μας αυτά είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά εύλογα αξιώνουν οι καταβαλλόμενες από αυτούς εισφορές να έχουν ανταπόδοση στην συνταξιοδοτική τους κατάσταση.

Δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Δεν θα επισκεφθεί τελικά το Κιλκίς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος θα βρισκόταν ως επίσημος καλεσμένος στην πόλη μας στις 27 και 28 Νοεμβρίου, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τους Πεντεκαίδεκα Μάρτυρες, πολιούχους του Κιλκίς.  
Ο λόγος για τον οποίο ματαίωσε την επίσκεψή του στα μέρη μας φαίνεται να είναι ανειλημμένες υποχρεώσεις στο εξωτερικό.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ

Με λένε Ηρωίνη, κάποιοι με φωνάζουν " Πρέζα" ή " Άσπρη" ή " Ζουζού" ή κάποιοι άλλοι " παραμύθα" , ακόμα και παραμύθα και " Βασίλισσα" με έχουν πει !!
Έχω πολλά παρατσούκλια άλλα δεν έχει κάμια σημασία έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα μου είναι πάντα το ίδιο, είμαι πολύ διάσημο ναρκωτικό σε όλο τον κόσμο.
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να προφέρουν το όνομα μου, με γνωρίζουν όλοι, όλο και κάποιο φίλο τους ή συγγενή τους ή γνωστό τους έχω πάρει μαζί μου στο θάνατο.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί οδηγό για τους αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τιμηθεί ο αγώνας της γενιάς του Πολυτεχνείου, είναι η ανάπτυξη του μαζικού κινήματος. Μέσα από τους μαζικούς, δημοκρατικούς και ειρηνικούς αγώνες μπορούν να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί σε προοδευτική κατεύθυνση, για την προκοπή του τόπου, με πρωταγωνιστές του πολίτες.
Οι νεότερες γενιές ας διδαχτούν από τα οράματα των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα και ας αγωνιστούν για να κάνουν πράξη όσα δεν κατάφεραν οι προηγούμενες γενιές.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προειδοποιεί για την ανεξέλεγκτη δράση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων που στοχεύουν στις ελληνικές επιχειρήσεις»

Έντονη ανησυχία μας προκαλεί η είδηση σχετικά με το ενδιαφέρον ξένων funds να “επενδύσουν” -μέσω αγοράς πακέτων µη εξυπηρετούμενων δανείων- σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και να αποκτήσουν με αυτόν τον τρόπο περιουσίες σε εξευτελιστικές τιμές. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει τις πρώτες διερευνητικές επαφές με εκπροσώπους ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων, διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο διαχείρισης ληξιπρόθεσμων χρεών. Οι κινήσεις αυτές έχουν ως στόχο επιχειρήσεις και εταιρικά σχήματα που αφενός δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους και αφετέρου έχουν τη δυνατότητα εξορθολογισμού της λειτουργίας τους ή μπορούν να πωληθούν πολύ φθηνά και να αποφέρουν κέρδη.

Το Π.Α.ΜΕ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, στις 5 το απόγευμα.
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία της πόλης να τιμήσει μαζικά, ταξικά, μαχητικά τη 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού Κιλκίς για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

38 χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι μέρες του Νοέμβρη και το αίτημα για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία δεν αναπαύονται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αποτελούν ένα διαρκές διακύβευμα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε μία περίοδο όπου η Δημοκρατία, το δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία θεωρούνται αναλώσιμα μπροστά στην διασφάλιση της κερδοφορίας και των προνομίων του κεφαλαίου.

ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ Έκτος με μεγάλη εμφάνιση ο Γ. Παπαδόπουλος Τερμάτισαν οι Σαρίδης,Δελόγλου, Μισαηλίδης & Σιδηρόπουλος

Με  τη μεγαλοπρέπεια που του αξίζει έγινε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ο 29ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Σε μια ιστορική διοργάνωση με πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχής με πάνω από 16.000 δρομείς να τρέχουν σε όλες τις αποστάσεις και να τερματίζουν σε ένα γιορτινό αλλά κρύο, λόγω του καιρού, Παναθηναϊκό Στάδιο. Σε ένα εορταστικό κλίμα χιλιάδες δρομείς έδωσαν το παρών αλλά και μερικές ακόμα χιλιάδες Ελλήνων και που όχι μόνο πήγαν, πάρα το τσουχτερό κρύο, στο Καλλιμάρμαρο αλλά βρέθηκαν και σε όλο το μήκος της διαδρομής στέλνοντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που είχε αρκετούς παραλήπτες αλλά και μηνύματα Ειρήνης και Αγάπης όπως θα ήθελε και ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Δεύτερη πενταετής διοίκηση Τονικίδη στο Επιμελητήριο. Κρίνετε μόνοι σας τον απολογισμό

Γράφει ο Αμοιρίδης Παναγιώτης
Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕ Κιλκίς

Έφτασαν οι εκλογές του Δεκεμβρίου και ο κ. Π.Τονικίδης διεκδικεί μία Τρίτη θητεία στο Επιμελητήριο. Τι έκανε λοιπόν από τον Ιούνιο του 2006 έως το Δεκέμβριο του 2011, πεντέμισι δηλαδή χρόνια για το επιμελητήριο και τα μέλη του;
2006: Ταμείο Αρωγής μελών: Ανακοινώθηκε η ίδρυσή του πανηγυρικά. Από όσα ξέρουμε 1 με 2 μόνο μέλη βοηθήθηκαν από αυτό. Στους καιρούς που περνούμε θα έπρεπε το Ταμείο να είχε πόρους για να βοηθήσει σε κάποιες έστω έσχατες περιπτώσεις. Δυστυχώς όμως δε μπορεί να το κάνει. Αποτέλεσμα μηδέν.

Τίτλοι εφημερίδων 16 Νοεμβρίου 2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ενώ ο ΓΑΠ αρνείται να παραιτηθεί από πρόεδρος, καθώς έληξε η θητεία του.. – Άνω – κάτω το ΠΑΣΟΚ με τη διαδοχή!·Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος – 438 ευρώ και άνω σε όσους δεν περιμένουν να βγει η κανονική σύνταξη – Στην ουρά 180.000 ασφαλισμένοι·SOS για ενδεχόμενα έκτροπα – Ο «Αδέσμευτος» μίλησε με καταστηματάρχες του Κέντρου για τη γιορτή του Πολυτεχνείου
ΑΥΓΗ ·Αλ. Τσίπρας: - Δομημένο ομόλογο η κυβέρνηση Παπαδήμου ·7% ! ύφεση στο 9μηνο του 2011·Άλλοι 84.000 άνεργοι τον Οκτώβριο

Καλός και Κακός Καιρός