Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργο Παπανδρέου εκπροσώπησε σε συνέδριο ο Γιώργος Φραγγίδης

Στη Θεσσαλονίκη από 25-27 Νοεμβρίου 2011 γίνεται το 6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Το Άγιο Όρος στο 15ο και 16ο αιώνα» στην αίθουσα συνεδρίων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης από την Αγιορείτικη Εστία με πρόεδρο το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Στη σημερινή τελετή της οποίας την έναρξη κήρυξε ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Αλεβιζάτος τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργο Παπανδρέου εκπροσώπησε ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης.

Διήμερο αφιέρωμα σε ταινίες με θέμα την αναπηρία από την Κινηματογραφική Λέσχη ΚΙλκίς

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς «Ανοικτή Οθόνη» παρουσιάζει σε συνεργασία με το διεθνές φεστιβάλ από την Αθήνα «emotion pictures» δύο ημέρες προβολής ταινιών με ήρωες άτομα με αναπηρία και θάρρος, ιδιαιτερότητες και ξεχωριστά ταλέντα, δυσκολίες και πάθος για τη ζωή. Τα φιλμ είναι ελληνικές και ξένες παραγωγές, φιλμαρισμένα με ευαισθησία και τόλμη και όλο το 2ήμερο που τα περιλαμβάνει είναι η απόδοση τιμής της Κιν/κής Λέσχης Κιλκίς στα άτομα με αναπηρία και την αγάπη που παίρνουν από τις οικογένειές τους με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (3 Δεκέμβρη κάθε χρόνο). 

Η εκδρομή της ΤΕΧΝΗΣ στην Ευρυτανία

Όποιος δε γνώρισε από κοντά τις φυσικές ομορφιές της Ευρυτανίας δε γνώρισε τη γοητεία του ελληνικού ορεινού τοπίου. ‘’Κοσμογονία τοπίου…’’ αποκαλεί χαρακτηριστικά τη φύση της περιοχής ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου, που είναι Ευρυτάνας.
Οι ορεινοί όγκοι του Τυμφρηστού, της Καλιακούδας, της Χελιδόνας, οι ποταμοί Αχελώος, Αγραφιώτης, Ταυρωπός, Καρπενησιώτης, Τρικεριώτης, Κρικελλοπόταμος, η τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, οι χαράδρες, τα φαράγγια, τα πλούσια σε βλάστηση δάση, που είναι χάρμα του ιδέσθαι όταν αλλάζουν χρώμα το Φθινόπωρο και την Άνοιξη, τα πανέμορφα ορεινά χωριά, που φωλιάζουν θαρρείς στις πλαγιές των βουνών και τα χιονοδρομικά κέντρα συνθέτουν την απίστευτα ωραία εικόνα της Ευρυτανίας.

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Ψήφισμα για την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος στη Θεσσαλονίκη.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
«Η Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών αποτελεί το ισχυρότερο επιστημονικό-ερευνητικό κέντρο της χώρας, ειδικευμένο στο Μακεδονικό ζήτημα και στα Βαλκάνια.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας αναγνωρίζει τον κορυφαίο επιστημονικό και εθνικό ρόλο που επιτελεί η ΕΜΣ, συνεργαζόμενη προς τούτο με τα Βουλγαρικά Κρατικά Αρχεία, το αρχείο της Γιουγκοσλαβίας, τα Κρατικά Αρχεία της Γερμανίας, τα Οθωμανικά Αρχεία του Πρωθυπουργού της Τουρκίας και το Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος.

Σύμβαση Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Δήμου Παιονίας για την καθαριότητα του τελωνείου Ευζώνων

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιος Σώκος και ο δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας με αντικείμενο την καθαριότητα του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων.
Ο ετήσιος προϋπολογισμός υλοποίησης του έργου ανέρχεται στο ποσό των ενενήντα εννέα χιλιάδων (99.000) ευρώ που θα καταβάλλεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης στο Δήμο Παιονίας σύμφωνα με την πρόοδο υλοποίησης του έργου.

Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής των Παιδικών Εικαστικών Τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ


Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, στις 5.30΄ μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής των Παιδικών Εικαστικών Τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ, των Τμημάτων Δημιουργικής Γραφής, με τη συμμετοχή έργων παιδιών που πήραν μέρος και διακρίθηκαν στο 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής ‘’Nova Zagora 2011’’ Βουλγαρίας.

Οδηγίες για την ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων


Οδηγίες για την ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα παραπληροφόρησης των αιγοπροβατοτρόφων αναφέρονται σε εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης.
Η εγκύκλιος που θα αποσταλεί σε όλες τις Γενικές Διευθύνσεις Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής αναφέρει:

Αίτημα της Ν.Ε. του ΤΕΕ ν. Κιλκίς για ονομασία του θεάτρου λόφου σε “θέατρο λόφου Σπύρος Αυγητίδης”


Αίτημα, με θέμα την ονομασία του θεάτρου λόφου Κιλκίς σε “θέατρο λόφου Σπύρος Αυγητίδης” αποφάσισε να απευθύνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς η N.E ΤΕΕ Ν.Κιλκίς στην τελευταία της συνεδρίαση. Η σκοπιμότητα της απόφασης και του σχετικού αιτήματος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής έγκειται στην απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής μετά θάνατον στον εμπνευστή και ενσαρκωτή της ιδέας, συνάδελφο πρώην δήμαρχο Σπύρο Αυγητίδη.  
Η συγκεκριμένη πρόταση εκφράζει τη βούληση και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Μηχανικών Υπομηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν.Κιλκίς.

Ιδρύεται σύλλογος Βετεράνων & Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς


Την πρωτοβουλία και απόφαση των παλιών αθλητών και αθλητριών του τμήματος κλασσικού αθλητισμού να προχωρήσουν στις διαδικασίες για την ίδρυση συλλόγου Βετεράνων και Φίλων του ΓΑΣ Κιλκίς χαιρετίζει με ενθουσιασμό το τμήμα Στίβου του συλλόγου. 
Ο νέος σύλλογος ο οποίος ήδη βρίσκεται στα “σκαριά” θα αποτελέσει ουσιαστικά την γέφυρα σύνδεσης του παλιού με το νέο στην ιστορία του μεγαλύτερου και αρχαιότερου εκτός ποδοσφαίρου αθλητικού συλλόγου του Κιλκίς ο οποίος έχει ήδη συμπληρώσει περισσότερα από τριάντα χρόνια ένδοξης παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα.

Δήλωση Δημάρχου Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα

Αγωγή σε βάρος τοπικής εφημερίδας κατέθεσε ο Δήμαρχος Κιλκις κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, “λόγω της βαρύτατης ηθικής βλάβης που έχω υποστεί από συγκεκριμένα δημοσιεύματα” όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του.  
Ο Δήμαρχος Κιλκίς δηλώνει επίσης ότι το χρηματικό ποσό που θα του επιδικαστεί, θα το διαθέσει εξ ολοκλήρου σε φιλανθρωπικά ιδρύματα του νομού Κιλκίς, δεδομένου όπως αναφέρει, “ότι στόχος μου δεν είναι ο πλουτισμός αλλά μόνο η προστασία της προσωπικότητας και της οικογενείας μου”.  
Η δήλωσή του έχει ως εξής:

Η Επιστολή Σαμαρά Πράξη Ευθύνης και Αξιοπρέπειας

Σε ένα κλίμα πολύ αρνητικό για την Ελλάδα, το οποίο προκάλεσε η τραγική έμπνευση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, ο Αντώνης Σαμαράς, με την επιστολή του προς τους εταίρους και δανειστές, χωρίς να διακινδυνεύσει τη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε., διατυπώνει ξεκάθαρα τις βασικές του θέσεις.  Στην επιστολή, βασικός κορμός της οποίας είναι η παλαιότερη επιστολή προς την ηγεσία του ΕΛΚ:  Επαναλαμβάνεται η δέσμευση για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. της 26ης Οκτωβρίου, η οποία άλλωστε εκφράστηκε με τη στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης που θα τις υλοποιήσει.

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10:00 το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης πραγματοποίησε τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Πολυανής και Κιλκισίου κ.Εμμανουήλ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Ψωμιάδης, ο Αντιπερειφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κ.Χρήστος Γκουντενούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ.Θωμαϊδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ.Μπαλάσκας, η Πρόεδρος του Γηροκομείου Κιλκίς, κα.Τσελέπη, ο Δ/ντής του Ειδικού Σχολείου, κ.Παπαδόπουλος, η Δ/ντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, κα.Χρηστίδου, μαζί με τους καθηγητές και μαθητές της, η κα.Κατερίνα Λύκα, οι εθελόντριες του ΚΚΣ, μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν.Κιλκίς «βηματίΖΩ». Η Πρόεδρος του ΚΚΣ, Ευθυμία Καράμπαγλη απεύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

Τίτλοι εφημερίδων 25 Νοεμβρίου 2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΛΑΡΚΟ κ. α. – «Κούρεμα» των μισθών κατά 25%·Έπειτα από συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο – Πιθανή η παράταση των εκλογών για ένα μήνα·Ανακοίνωση της Ν. Δ. Θεσσαλονίκης – Ο Γ. Παπανδρέου θέλει να αποφύγει τις εκλογές!
ΑΥΓΗ ·Ηλεκτρο-σοκ για το χαράτσι –Κόλαφος για την κυβέρνηση η απάντηση του επιτρόπου Ότιγκερ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χιουντή. Η ΔΕΗ δεν δικαιούται να κόβει για το χαράτσι το ρεύμα που έχει πληρωθεί, υπογραμμίζει ο επίτροπος Ενέργειας·-35% στις αποδοχές εργαζομένων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ αναδρομικά από 1ης Νοεμβρίου – Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της εφεδρείας·Η Μέρκελ απειλεί με σκληρότερα μέτρα όλη την Ευρωζώνη –Μπλόκαρε τις ιδέες Σαρκοζί για άμεσες πρωτοβουλίες

Κοπή πίτας των Βλάχων