Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Έτσι θέλω τον πρωθυπουργό μου

Γράφει ο Λάζαρος Κοτσανίδης                                           Σε διάγγελμα του πρός τον Ελληνικό λαό, σε όλα τά Μ.Μ.Ε να εξηγήσει με ηλικρίνεια και σαφήνεια, απλοϊκά και έντιμα την κατάσταση της χώρας και να ζητήσει τήν κατανόηση του Ελληνικού λαού στά παρακάτω επώδυνα μέτρα που θα λάβει για το 2012 και την ανάκαμψη της οικονομίας.                      1.- περικοπή κατά 50% των δαπανών, συμπεριλαμβανομένου και του μισθού του Προέδρου της Δημοκρατίας.
2.- περικοπή κατά 50% της δαπάνης, του μεγάρου Μαξίμου συμπεριλαμβανομένου και του μισθού του ιδίου του πρωθυπουργού.
3.- περικοπή κατά 50% των μισθών όλων των υπουργών.

Είδες η ΔΕΗ;

Επιβεβαιώνεται πλήρως και σε αυτήν την περίπτωση ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος όταν έλεγε πως «η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο». Δε μας είπε, βέβαια, ποιοι είναι οι χτυπημένοι από τη ζωή, τη μοίρα και την αβελτηρία.
Η στήλη αναφέρεται στο χαράτσι για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ.

Ανακοίνωση Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς με αφορμή τις επισχέσεις των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι δέχονται άγρια επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στο ευαίσθητο αγαθό της δημόσιας υγείας και περίθαλψης. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας και ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς βεβαίως, προχωρούν σε επισχέσεις των συμβάσεών τους με τον ΟΠΑΔ.

Γιατί τους άφησες;

Από τις 3 Δεκεμβρίου 2011, ξεκιίνησε την δράση της στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του Νομού Κιλκίς η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ».
Θα παρεμβαίνουμε με άρθρα σε πρώτη φάση σε ότι συμβαίνει στο Νομό Κιλκίς αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι η αφύπνιση του απλού κόσμου και η παρέμβαση του στα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η Κίνηση αυτή δεν ανήκει σε κανέναν κομματικό χώρο, όμως θα στηρίζουμε ανοικτά όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο και την Πατρίδα μας και όχι αυτούς που τους ενδιαφέρει μόνο η πάρτη τους.
Θα ξεκινήσουμε με ένα κείμενο της Μαρίζας Τσιτμή που δημοσιεύτηκε πρίν δύο μέρες στο διαδίκτυο, και μας εκφράζει απόλυτα.

Δήλωση κ. Σάββα Τσιτουρίδη για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ύστερα από προσφυγή των Σκοπίων, ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Τον Απρίλιο του 2008, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ο τότε Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέτρεψε την συζήτηση για ένταξη των Σκοπίων στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

Ομιλία Γ. Φραγγίδη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό 2012

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Εάν ο Προϋπολογισμός του 2001 ήταν ιστορικός, όπως είχαν δηλώσει από αυτό εδώ το βήμα της Βουλής οι αγορητές εκείνης της εποχής, διότι συντάχθηκε σε ευρώ και ήταν ο πρώτος εντός του Ενιαίου νομίσματος, ο Προϋπολογισμός του 2012 μπορεί εξίσου να χαρακτηρισθεί ως ιστορικός, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να είναι ο τελευταίος.
Αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο πρέπει να αποσοβήσουμε πάση θυσία γιατί η Ευρώπη δοκιμάζεται, η Ευρώπη ψάχνει το μέλλον της, το ευρώ φλέγεται, η Ευρωζώνη κλυδωνίζεται και η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ είναι πρώτιστο μέλημα.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου για την σύνδεση δικτύου φυσικού αερίου με το Κιλκίς

Ο Νομός Κιλκίς όντας το ακριτικό σύνορο της πατρίδας μας με τα Βαλκάνια είναι και ένας από τους βορεινότερους νομούς της χώρας.
Η μέση θερμοκρασία στο Κιλκίς είναι χαμηλότερη από 5 βαθμούς κελσίου τον Ιανουάριο, κάτι που σημαίνει ότι το πετρέλαιο που απαιτείται για να θερμανθεί μια τετραμελής οικογένεια σε ένα διαμέρισμα αγγίζει μέχρι και τα 1.000 ευρώ τη σεζόν.

Για την ελληνική οικονομία, πολιτική και κοινωνία

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Μετά από δύο και πλέον χρόνια προπαγάνδας περί σωτηρίας της Ελλάδας από τους δημίους της, μέσω των δανειακών συμβάσεων, οι τελευταίες μάσκες έπεσαν σε διάφορους τομείς. Αυτά άλλωστε που λέγαμε εδώ και καιρό, τα είπε και ο υπουργός επί της Ανάπτυξης.
1. Η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να δήλωσε, σε μία κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση, ότι και τα έξι ιδρύματα, που έχουν έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Βρετανία κερδοσκόπησαν εις βάρος της Ελλάδας κατά τη τρέχουσα οικονομική κρίση.

Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίουτου Συλλόγου Εκαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Μετά τις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου 2011, τα εκλεγμένα μέλη προχώρησαν, σύμφωνα με το καταστατικό, στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και στην εκλογή προεδρείου ως εξής:
Πρόεδρος: Αλέξανδρος Γρόζος
Αντιπρόεδρος: Γάγος Ιωάννης
Γεν. Γραμματέας: Καραΐτης Ιωάννης
Ταμίας: Θωμάς Γραμμενάς
Ειδ. Γραμματέας: Κοκκινάκη Γεωργία
Μέλη: Ευτυχία Θεοδωρίδου, Αναστασία Κωνσταντινίδου, Μπαλάσκας Γεώργιος και Ταλαμπίρης Κωνσταντίνος

50 χρόνια Κιλκισιακός


Ανακοίνωση διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Θεσσαλονίκης (πρώην ΚΕΓΕ), έχοντας ως στόχο:

Κάλεσμα και συνάντηση Εθελοντών για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς


Πρόσκληση στους δημότες, σε νέες και νέους, γυμνασιόπαιδα, φοιτητές και σε όλους εκείνους που επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς, απευθύνει η δημοτική αρχή Κιλκίς.
Όσοι ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν εθελοντικά τις χριστουγεννιάτικες δράσεις του Δήμου μπορούν να προσέλθουν στη συνάντηση εθελοντών που διοργανώνει η δημοτική αρχή την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Κιλκίς.
Κατά τη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα και τις δράσεις που θα λάβουν χώρα στη φετινή διοργάνωση.

Οι υποψήφιοι και οι ψήφοι στις εκλογές του Επιμελητηρίου

2.058 ήταν στο σύνολό τους εκείνοι που προσήλθαν στις κάλπες στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2011 για να ψηφίσουν το νέο Πρόεδρο και το νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Ειδικότερα στο Εμπορικό Τμήμα ψήφισαν 714 (16 άκυρα και 5 λευκά), στο Τμήμα Μεταποίησης 606 (16 άκυρα και 7 λευκά) και στο Τμήμα Υπηρεσιών ψήφισαν 738 (21 άκυρα και 5 λευκά).
Παρακάτω διαβάστε τα αποτελέσματα (υποψήφιοι και ψήφοι) και ποιοί εκλέγονται:

Αλέξανδρος Κιλκίς: Γκολ και θέαμα στη Θεσσαλονίκη

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης στο τσεπάκι τους επέστρεψαν οι μικροί αθλητές προτζούνιορ (2003-2004) του Αλέξανδρου Κιλκίς, από τον αγώνα κόντρα στον Ηρακλή Αμπελοκήπων, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας, όπου επικράτησαν με 4-1. Παίζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, οι παίκτες του Νίκου Μούρου κατάφεραν να δείξουν από την αρχή ότι… δε θα ήταν εύκολος αντίπαλος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Πρωτάθλημα Ανδρών: ΓΑΣ Μελίκης - "ΑΕΤΟΣ" Κιλκίς 47 - 51

Στο ντέρμπυ της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών νικητής αναδείχτηκε πάλι ο "ΑΕΤΟΣ" αυτή την φορά επικρατώντας μέσα στην έδρα της Μελίκης υποχρεώνοντας την στην τρίτη της ήττα και ανοίγοντας την διαφορά στους δύο βαθμούς απο την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά για την ομάδα μας και με κακές επιθέσεις αλλά και με άμυνες που αφήναν ελεύθερα σουτ -εύστοχα- στην αντίπαλη ομάδα βρέθηκε πίσω με 16-8 στην λήξη του 1ου δεκαλέπτου.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς στο όρος Βουρίνο (υψόμετρο 1886 μ.)

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, ο Ο.Σ. Κιλκίς πραγματοποίησε εξόρμηση στο όρος Βούρινο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη της Σιάτιστας. Στην εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον τοπικό ορειβατικό σύλλογο, τον Ο.Σ. Σιάτιστας, συμμετείχαν 12 μέλη μας, 5 μέλη του Ο.Σ. Σιάτιστας καθώς και ένας ορειβάτης από τη Θεσσαλονίκη.
Βρεθήκαμε όλοι μαζί έξω από τη Σιάτιστα και κινηθήκαμε με τα οχήματά μας σε δασικό δρόμο ως το καταφύγιο του Ο.Σ. Σιάτιστας, που βρίσκεται σε καταπληκτική τοποθεσία, απέναντι από το Βούρινο σε υψόμετρο 1.355μ. Αφήσαμε τα οχήματα και κινηθήκαμε για πολύ λίγο σε δασικό δρόμο και κατόπι σε μονοπάτι.

Ερώτηση Δημοκρατικής Αρσιτεράς προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα έργα υποδομής στο οδικό δίκτυο Δήμου Παιονίας Ν. Κιλκίς

Στο Δήμο Παιονίας του Νομού Κιλκίς είναι απαραίτητη η υλοποίηση βασικών έργων υποδομής, όπως η κατασκευή της οδικής αρτηρίας «Γιαννιτσά – Γουμένισσα – Αξιούπολη – Πολύκαστρο – Κιλκίς» και του οδικού άξονα «Γουμένισσα – Ευρωπός – Άσπρο – Θεσσαλονίκη».

Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κιλκίς: «Οι διαδικασίες πρέπει να τηρούνται για ΟΛΟΥΣ»

Μετά από πρόσφατες αναφορές σε τοπικά Μ.Μ.Ε. του νομού μας για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος η Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κιλκίς πραγματοποίησε συναντήσεις με εργαζόμενους και ιδιοκτήτες καταστημάτων και άκουσε – συζήτησε τα θέματα τα οποία υπάρχουν.

ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι στην καταστροφή του Κιλκίς, όχι σε άλλες αποικιοκρατικές επενδύσεις».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΝ Κιλκίς Λαζαρίδης Λάζαρος αλλά και στελέχη της Ν.Ε., πραγματοποίησαν την Παρασκευή 2/12/11 συνάντηση με εκπροσώπους του «Μετώπου ενάντια στα Μεταλλεία» στην πόλη του Κιλκίς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα μέλη του «Μετώπου» ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του ΥΠΕΚΑ να παραχωρήσει σε ιδιώτες, κατά τα πρότυπα της Χαλκιδικής και του Έβρου, δύο τεράστιες εκτάσεις στο Πάϊκο και στην περιοχή Κρουσίων για εξόρυξη «μεικτών θειούχων μεταλλευμάτων».

Νίκη στα χαρτιά για την ομάδα κορασίδων των Ποντίων Κιλκίς ''89

Νίκη στα χαρτιά για την ομάδα κορασίδων των Ποντίων Κιλκίς ''89 στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος μιας και η ομάδα του Μακεδονικού Θεσ/νικης δεν κατέβηκε να αγωνιστή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο προπονητής της ομάδος Β. Παμπορίδης και ο συνεργάτης του Β. Κοβλακάς να μην δουν την ομάδα να αγωνίζεται και να μην μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα ώστε να μπορέσουν να προετοιμάσουν την ομάδα για το εκτός έδρας ντέρμπι του επόμενου Σαββατοκύριακου ( 2η αγων. ) με την Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. για την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης

Αναφορικά με την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, από το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Με τόσα λάθη που έχουν προηγηθεί από όλους τους Υπουργούς Εξωτερικών των τελευταίων ετών, πάλι καλά που δεν πέσαμε σε βαθύτερες καταστάσεις. Ο Πρωθυπουργός το χειρίζεται πιο υπεύθυνα απ’ ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση και να μην ανοίγουμε ευκόλως τα χαρτιά μας.