Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Κιλκίς

Η (πολιτική) πορεία και διαδρομή των προσφύγων στην Ελλάδα. Οι (επαχθείς) δανειακές συμβάσεις χθες και σήμερα και η προσφυγική περιουσία

Μέρος της εισήγησης στο 5ο Συμπόσιο του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής.
Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Της έλευσης των 1.220.000 προσφύγων από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Καππαδοκία, τη Θράκη στον ελλαδικό χώρο, έλευση την οποία ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Οθωμανικό κράτος Henry Morgenthau, την παρομοίωσε με την έλευση 26.000.000 εξαθλιωμένων προσφύγων σε αμερικανικά λιμάνια εκλιπαρώντας για βοήθεια, ακολούθησε δημιουργία της Επιτροπής Αποκατάστασης Προσφύγων (ΕΑΠ).

Αίτημα σε ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ για την παροχή στήριξης στη Συγκέντρωση της 13ης Δεκέμβρη

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, εν όψει της μεγάλης Παν-αναπηρικής Πανελλαδικής Συγκέντρωσης, που διοργανώνει την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην Πλατεία Ομόνοιας, ζητά από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, καθώς και από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, την πολύτιμη στήριξή τους για την καλύτερη δυνατή προβολή και κάλυψη της κινητοποίησης.

Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, για μία ακόμη χρονιά, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική παράσταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7,30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, με θέμα «Κόλιαντα». Θα συμμετάσχουν όλα τα τμήματα του Λ.Ε.Κ. και θα ακουστούν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Ακόμα, στις 19 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 5,30 μ.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο διοργανώνει τσάι, στη Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς με καλεσμένη την κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου. Η εκδήλωση θα έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν για το φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς.

ΠΑΣΥ: Κάλεσμα στην πανελλαδική κινητοποίηση κτηνοτρόφων

Σε τραγική κατάσταση βρισκόμαστε οι μικρομεσαίοι αγροτο-κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα. Βιώνουμε τις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής εχθρικής πολιτικής της Ε.Ε. & των Ελληνικών κυβερνήσεων. Πολιτικές , που εξυπηρετούν και στηρίζουν τα κέρδη και τα προνόμια των καρτέλ στο γάλα, στις ζωοτροφές & όλα τα προϊόντα μας , συρρικνώνοντας παραπέρα το εισόδημά μας . Σήμερα οι φτωχομεσαίοι αγρότες & κτηνοτρόφοι μπορούμε και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα .Δεν πρέπει να έχει πια κανείς  αυταπάτες για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν η Ε.Ε. , οι Ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ . Στηρίζουν και ενισχύουν τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, μέσα από τη χρεοκοπία των μικρομεσαίων αγροτο-κτηνοτρόφων και άλλων λαϊκών νοικοκυριών.

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς στις 14 Δεκεμβρίου

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, την 14η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’:"Αναπτυξιακή του πρόταση για το Δήμο Παιονίας"

Την αναπτυξιακή του πρόταση για το Δήμο Παιονίας, που αποπνέει σχεδιαστική ετοιμότητα και οργανωμένη στόχευση μεσομακροπρόθεσμης πνοής, παρουσίασε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Συνδυασμός ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ στο πλαίσιο κατάρτισης του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου για την περίοδο 2011 – 2014.

Eκλογές για την ανάδειξη (δύο μόνιμων και δύο Ι.Δ.Α.Χ. ) αιρετών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ο.Τ.Α. Ν. Κιλκίς

 Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη (δύο μόνιμων και δύο Ι.Δ.Α.Χ. ) αιρετών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ο.Τ.Α. Ν. Κιλκίς.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Κιλκίς θα ψηφίσουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς στο Κιλκίς . Οι εργαζόμενοι του Δήμου Παιονίας θα ψηφίσουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 08.00 και θα τελειώσει την 17.00.

Ευχαριστήριο Κώστα Μπόζη

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας και για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, σ’ αυτήν την πρώτη μου απόπειρα ενασχόλησης με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς, στο τμήμα Μεταποίησης του συνδυασμού «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής». Η εμπιστοσύνη σας μου δίνει δύναμη και ώθηση για δουλειά, ώστε να πράξω ό,τι είναι δυνατό για την αλλαγή του επιβαρυμένου οικονομικού κλίματος που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο του Κιλκίς.

Πανελλήνιοι αγώνες αμαξοδήγησης στο Ράντσο Κιλκίς

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι αθλητές του Ράντσου Κιλκίς στους πανελλήνιους αγώνες αμαξοδήγησης που έγιναν 27 & 28 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό κέντρο ιππασίας στην Αθήνα αφού με της θέσεις που κατέλαβαν ανέδειξαν το Ράντσο Κιλκίς πολυνίκη Όμιλο 2011 στο Πανελλήνιο. Πανελληνιονίκης 2011 ο Ζαμπούρης Αλέξανδρος με τον ίππο Δία.
Πρώτη θέση στο αγώνισμα των κώνων ο Πατσιούρας Σωτήρης με τον ίππο Concort, Πολυνίκης 2011 στο αγώνισμα Γ2 ο Κουκούλης Δημήτριος, στην διπλή ζεύξη πρώτη θέση στους κώνους ο Miklos shabo, δεύτερη θέση στην δεξιοτεχνία ο Χρύσος Μάρκος με τον ίππο Ramiro και δεύτερη θέση στην υψηλή κατηγορία δεξιοτεχνίας ο Πατσιούρας Σωτήρης με τον ίππο Απόλλων. Το Ράντσο ευχαριστεί θερμά τους αθλητές του για την προσπάθεια τους και τους εύχεται χρόνια πολλά και καλές γιορτές πάντα με επιτυχίες.

Χριστουγεννιάτικο Βazaar στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς


















Ανακοίνωση δήμου Κιλκίς για προνοιακά επιδόματα

Από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοια) του Δήμου Κιλκίς, ανακοινώνεται ότι τα προνοιακά επιδόματα από τη νέα χρονιά, ήτοι από 1/1/2012, θα εισπράττονται αποκλειστικά από τους δικαιούχους, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 23413 53601-603-616.

Επίσκεψη μαθητών 1ου Γυμνασίου Κιλκίς στη Βουλή


Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς με τη συνοδεία καθηγητών επισκέφθηκαν την Βουλή όπου και τους υποδέχθηκε ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου μαζί με τον Βουλευτή ο οποίος και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία της Βουλής και τις δραστηριότητες των Βουλευτών.

Ερώτηση Κ. Κιλτίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο Με θέμα : «Εξαίρεση των χώρων στάθμευσης από το έκτακτο ενιαίο τέλος ακινήτων»

Κύριε Υπουργέ
Γνωρίζουμε όλοι, ότι η οικονομική κρίση, την οποία βιώνουμε και η οποία έχει ως παραμέτρους την κοινωνική, την πολιτική και γενικά την κρίση θεσμών και αξιών, οδήγησε στη λήψη σκληρών και επώδυνων, για τους πολίτες, μέτρων, που με την σειρά τους, έφεραν την οικονομική δυσπραγία και οδήγησαν σε απόγνωση όλους τους Έλληνες.
Η αναγκαιότητα, Κύριε Υπουργέ, για σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή, δεν θα πρέπει να παραβλέπει τον θεμελιώδη κανόνα μιας ευνομούμενης πολιτείας, ενός κοινωνικού κράτους, της ισονομίας και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Εξάλλου το ίδιο ορίζει και επιβάλλει και η Συνταγματική μας επιταγή.

Αγωνιστικό Πρόγραμμα για τον σύλλογο του Α. Μ. Σ. Πόντιοι Κιλκίς "89 το Σαββατοκύριακο

Πλούσιο το αγωνιστικό Πρόγραμμα για τον σύλλογο του Α. Μ. Σ. Πόντιοι Κιλκίς "89 το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο 10/12 και ώρα 14:00 το τμήμα των παμπαίδων αγωνίζεται για την πρώτη αγωνιστική του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Ε. Σ. Χ. Θεσσαλονίκης με την ομάδα των Κωνσταντινουπολιτών Θεσσαλονίκης. Στις 15:30 η ομάδα των νεανίδων αγωνίζεται για την 3η αγωνιστική με τον Παναθλητικό Θεσσαλονίκης. Στις 19:45 για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής η αντρική ομάδα αγωνίζεται με τον Αμύντα Αμυνταίου.
Και τα 3 παιχνίδια θα διεξαχθούν στο παλιό Δ. Α. Κ. Κιλκίς.
Ενώ την Κυριακή 11/12 η ομάδα των κορασίδων αγωνίζεται στο ντέρμπι της αγωνιστικής με την Ν. Ελβετία Θεσσαλονίκης στο γήπεδο του μουσικού σχολείου Πυλαίας στις 14:00.
Η διοίκηση, το προπονητικό team, αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου επιθυμούν την συμπαράσταση σας.Τη συμπαράσταση για τα παιδιά της πόλης μας.
Για τα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης του ΚΙΛΚΙΣ !!!

35 ορθοπεδικοί χειρουργοί ιατροί στην ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ

Η μεγάλη βιομηχανία παραγωγής ορθοπεδικών & αθλητιατρικών υλικών του Κιλκίς, ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ κάνοντας πράξη την απαίτηση των καιρών που είναι η εξωστρέφεια, φιλοξένησε στο εργοστάσιό της στη Ν.Σάντα 35 ορθοπεδικούς χειρουργούς ιατρούς από όλες τις πόλεις της Αλβανίας.

Οργή ΤΕΕ προς υπ. Παιδείας για αναγνώριση αποφοίτων ΤΕΙ - ΚΑΤΕΕ ως τετραετούς φοίτηση

Οργισμένη επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας για τη συνεχιζόμενη «εργολαβία ισοπέδωσης των διπλωματούχων μηχανικών, καθώς κατατάσσει τους αποφοίτους ΤΕΙ - ΚΑΤΕΕ ή ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ σε βαθμούς της κατηγορίας ΠΕ ως τετραετούς φοίτησης , έστειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Την ίδια επιστολή κοινοποίησε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αυτή αναφέρει:

Από την Ακαδημία Εθνικού Αξιούπολης, 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου και σεμινάριο για την ψυχολογία και συμπεριφορά των νεαρών ποδοσφαιριστών

Μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου διοργανώνει η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Εθνικού Αξιούπολης την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου. Θα συμμετέχουν οι ακαδημίες του Πολυκάστρου, Τούμπας και Κρηστώνης. Θα γίνουν αγώνες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες Μπαμπίνι έως Προπαιδικό. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 12.30 πμ στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου Αξιούπολης.

11 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί. Η κακοποίηση των δικαιωμάτων των παιδιών πρέπει να σταματήσει

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δημοσιοποιεί σοκαριστικά στοιχεία που αφορούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Και αναρωτιόμαστε … πόσο δύσκολο είναι σήμερα να είσαι παιδί;
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

Αποτελέσματα εκλογών στην ΕΛΜΕ Κιλκίς

To ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς πραγματοποίησε την ετήσια εκλογοαπολογιστική του συνέλευση και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. την Τετάρτη 30/11/2011 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Α) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ 7μελούς Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Ψήφισαν 541 Λευκά 24
Άκυρα 11
Έγκυρα 506

Παραμυθοχριστουγεννιάτικες αφηγήσεις από τον ΝΗΡΕΑ στο Πολύκαστρο