Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Επ. Κιλκίς, προσφέρει 125€ στους εργαζόμενους στην "Ελληνική Χαλυβουργία"

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Επ. Κιλκίς, μάζεψε και προσφέρει 125€ στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην "Ελληνική Χαλυβουργία". Ο αγώνας τους αποτελεί φωτεινό ηρωικό παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους που δέχονται την ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας και όλης της πλουτοκρατίας. Η νίκη των εργαζομένων της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" θα είναι και νίκη όλων των εργαζομένων που αντιστέκονται.

Ευχές δημάρχου Παιονίας Θ Λαπόρδα


Μήνυμα Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς της Διεύθυνσης Β/μιας Εκπ/σης Ν.Κιλκίς

Ο λιτός και απέριττος φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων αποκαλύπτει το αληθινό νόημα της ενανθρώπησης του Σωτήρα Χριστού. Ο Χριστός γεννήθηκε. Ο Θεός έγινε άνθρωπος, για να γίνει ο άνθρωπος Θεός. Χριστός γεννάται! Σιωπηρά και ταπεινά καλεί τον άνθρωπο ν’ απαρνηθεί το χρησιμοθηρικό πνεύμα και το υλιστικό φρόνημα, ν’ απαλλαγεί από την αιχμαλωσία των κατακτήσεών του, να πάψει να είναι θύμα της προόδου του.
Η φετινή πρωτοχρονιά αναμένεται ως γέννηση μίας νέας ελπίδας, ως αφετηρία μίας καινούριας προσπάθειας. Μπροστά στα σημερινά αδιέξοδα ο σύγχρονος άνθρωπος καλείται να αφυπνιστεί από το λήθαργο της πλασματικής αυτάρκειάς του.

Κιλτίδης: «Τα ψέματα καταθάπτουν τους λαούς και ο εκφυλισμός των θεσμών γκρεμίζει τα κράτη»

Μετά από μακρά περίοδο σιωπής, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κώστας Κιλτίδης, ενόψει της καθόδου του στις προσεχείς εκλογές στην Α’ Θεσ/νίκης, έσπασε τη σιωπή του σε μεγάλη συγκέντρωση φίλων του. Έδωσε απαντήσεις για την ανεξαρτητοποίησή του, τον ιδεολογικό διαχωρισμό της θέσης του από τη Δημοκρατική Συμμαχία και την ένταξή του στον ΛΑ.Ο.Σ. Το αξιακό του σύστημα συγκλίνει ξεκάθαρα με αυτό του κ. Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ και δεν το διαπραγματεύτηκε ποτέ, ακόμα και όταν ως νέος βουλευτής κινδύνευε να διαγραφεί από την τότε ηγεσία της Ν.Δ. Το ιδεολογικό του περιεχόμενο είχε πάντα μια πατριωτική και λαϊκή αντίληψη ζωής με φρόνημα ελευθερίας και όχι φιλελευθερισμού αγοράς. Τόνισε επίσης την ανάγκη για ασφάλεια και ισονομία και την καθοριστική συμβολή της παράδοσης και της χριστιανικής πίστης.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Όμορφες στιγμές και χαρούμενα συναισθήματα μοιράστηκαν οι κάτοικοι της Ευκαρπίας στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας. Μικροί και μεγάλοι ταξίδεψαν στα έθιμα όλης της Ελλάδας, μέσα από την αφήγηση του Βασίλη Πολατίδη και μέσα από τα κάλαντα που έψαλλαν οι χορωδίες των ενηλίκων και των παιδιών του κατηχητικού. Ακουστήκαν κάλαντα από την Θράκη, την Μακεδονία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τον Πόντο ενώ στο τέλος μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά από τον πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη πατέρα Επιφάνιο Θεοδωρίδη.

Λαμπρή η επέτειος για τα 50 χρόνια του Κιλκισιακού

Με έντονες τις μνήμες από τον Κιλκισιακό που ξεκίνησε με όνειρα και προσδοκίες το 1961, με συγκίνηση από τις παλιές καλές θύμισες και με τον απαιτούμενο σεβασμό, η μεγάλη οικογένεια του Κιλκισιακού γιόρτασε την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού σωματείου. Την περασμένη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, γέμισε από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν τον Κιλκισιακό από τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Ήταν εκεί οι παλαιοί πρόεδροι, Βασίλης Χατζηβασιλείου, Ιορδάνης Αγαθόπουλος, Γεώργιος Μαυρόπουλος, Αναστάσιος Αμανατίδης, Λεωνίδας Τριανταφυλλίδης, Βασίλειος Σεργιαννίδης, Δημήτρης Αβραμίδης, Γιάννης Λιαρετίδης και οι πιο πρόσφατα διατελέσαντες πρόεδροι Χαράλαμπος Βασιλειάδης, Γεώργιος Παναγιωτίδης, Γεώργιος Διαμαντίδης, Αναστάσιος Σωτηριάδης, Σωτήριος Φουτσιτζής και Νικόλαος Στανημερόπουλος.

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για χρέη στο Δημόσιο-Πότε είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, ποιες οι περιπτώσεις φυλάκισης

Στο «πάγωμα» όλων των επιστροφών φόρου τουλάχιστον μέχρι τις 31-12-2011, την απαγόρευση όλων των συμψηφισμών οφειλών που οδηγούν σε υποχρέωση του Δημοσίου να καταβάλει χρήματα στους φορολογούμενους και την προώθηση νέας ευνοϊκής ρύθμισης για την εξόφληση έως και σε 60 μηνιαίες δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκρατηθεί το έλλειμμα, το οποίο έχει ξεφύγει από το στόχο του προϋπολογισμού λόγω της υστέρησης των εσόδων και της υπέρβασης των δαπανών.

Με επιτυχία στέφθηκε ο ετήσιος χριστουγεννιάτικος χορός του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κιλκίς

Η διοίκηση του Σ.Δ.Π.Κ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά, όλους όσοι συμμετείχαν στον ετήσιο χορό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Κτήμα των Ευχών. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της ΕΠΣΚ, μέλη της πολιτικής ηγεσίας του νομού, όπως και εκπρόσωποι διαφόρων αθλητικών σωματείων. Σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση του διαιτητή Νίκου Καζακίδη για την πολυετή του, έως τώρα, προσφορά στο Σύνδεσμο.

Ξεκίνησε η χορήγηση τροφίμων σε άπορους δημότες του Δήμου Κιλκίς

Σε μια προσπάθεια έμπρακτης εκδήλωσης κοινωνικής αλληλεγγύης η δημοτική αρχή Κιλκίς θα μοιράσει δέματα τροφίμων σε άπορες και ανήμπορες οικογένειες του Δήμου Κιλκίς ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Η διαδικασία διανομής ξεκίνησε σήμερα το πρωί Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 από το Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, με τους εργαζόμενους των Προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι” να παραλαμβάνουν τα δέματα τα οποία και θα μοιράσουν άμεσα σε οικογένειες και άτομα που εξυπηρετούν στις περιοχές ευθύνης τους.

Ευχές Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς


Ευχαριστήριο Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους επαγγελματίες για την ευαισθητοποίηση και ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του εράνου αγάπης που πραγματοποιήθηκε και συνεχίζει να πραγματοποιείται καθημερινά, έως το τέλος του χρόνου. Ας μην ξεχνάμε πως, όσο μικρή και αν είναι η συμβολή μας, είναι ωστόσο σημαντική και μπορεί να δώσει χαμόγελο, χαρά και ελπίδα σε λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας αλλάζοντας την ασπρόμαυρη πραγματικότητά τους, ιδιαίτερα αυτές τις άγιες ημέρες.

Ευχαριστήρια επιστολή

Ο Σύλλογος των καθηγητών Γυμνασίου και Λυκείου Χέρσου στέλνει τις ευχαριστίες του προς το τουριστικό γραφείο "Παρίσης Tours" και ιδιαιτέρως στον κύριο Νίκο Παρίση για την ευγενή χορηγία αθλητικών στολών προς τους μαθητές των σχολικών ομάδων των σχολείων μας και σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου χωριού στο Κιλκίς

Ευχές αντιδημάρχου Παιονίας Α. Δερβεντλή


Η ΕΠΑΣ Κιλκίς στο χωριό του Αϊ Βασίλη.

Οι μαθήτριες του τμήματος αισθητικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς, συνοδευόμενες από τις καθηγήτριές τους, Δέσποινα Ασλανίδου και Χατζηχρήστου Μαγδαληνή έδωσαν το παρόν τους στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς στην Πλατεία Ειρήνης τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011. Με φαντασία και μεράκι ζωγράφισαν παιδικά πρόσωπα σκορπώντας χαρά και ικανοποίηση σε μικρούς και μεγάλους.

Συγχαρητήριο δημάρχου Παιονίας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς


Το Ελντοράντο της Ελντοράντο

Mπορεί να μην προκηρύχθηκαν ακόμη οι διεθνείς διαγωνισμοί για την κατ’ευφημισμό “αξιοποίηση” του ορυκτού πλούτου του Ν. Κιλκίς, τον “επενδυτή” όμως τον βρήκαμε. Και οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τον χάρτη που δημοσιεύσαμε πρόσφατα (εδώ). Μία θα είναι η εταιρεία που θα εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα όλης της βόρειας Ελλάδας, με μία κεντρική μεταλλουργία και κεντρική χαβούζα των μεταλλευτικών αποβλήτων στο Στρατώνι. Γράφει το www.euro2day.gr για τη  συνέντευξη τύπου του προέδρου της Eldorado Gold, στην οποία είχε “φιλική συμμετοχή” και ο Καναδός πρέσβης:

ΟΑΕΔ: «Αυλαία» για το πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων σε Επιχειρήσεις ΟΤΑ

Ξεκινά από σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για τηνεπιχορήγηση επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, α' και β' βαθμού, για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 55- 64 ετών.

Από τον Απρίλιο και σε 5 δόσεις το χαράτσι για το 2012

Με το λογαριασμό της ΔΕΗ τον Απρίλιο θα έρθει, τελικά, η πρώτη από τις πέντε ισόποσες δόσεις για το χαράτσι για τα ακίνητα και η τελευταία με το λογαριασμό τού Ιανουαρίου2013. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 262/τ. Α'/16.12.2011). Σύμφωνα με την Πράξη, ο έφορος -και όχι η τριμελής επιτροπή, όπως είχα αρχικά ανακοινωθεί- θα αποφασίσει την αναστολή της διακοπής ρεύματος αν υπάρχει αδυναμία πληρωμής από τους πολίτες, για τους οποίους δίνεται ένα περιθώριο έως τα τέλη Μαρτίου για συμψηφισμό.

Ευχαριστήριο Ειδικού Σχολείου Κιλκίς

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά, την κ. Κακουλίδου Θεοδώρα για τη δωρεά 200 Λίτρων πετρελαίου στη μνήμη της αδελφής της Σαρίδου Δέσποινα.

Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο: Απάντηση σε σχόλιο της εφημερίδας "Πρώτη Σελίδα"

Στο φύλλο της εφημερίδας “Πρώτη Σελίδα” της 15ης Δεκεμβρίου 2011, υπάρχει το παρακάτω σχόλιο, μικρό τόσο σε μέγεθος όσο και σε χαρακτήρα:
“Εν το μεταξύ, στις απόψεις του Χρ. Δραγανίδη συνηγορούν κάποια εξωπραγματικά σενάρια που κυκλοφορούν ιδιαίτερα στην περιοχή του Πάικου.
Όπως ότι κάποιοι ψεκάζουν τα δέντρα για να ξεραθούν ώστε να αρχίσουν οι ... λατομικές εργασίες. Ή, το άλλο, που λέει ότι στην περιοχή κάποιοι κυκλοφορούν με λιμουζίνα με φιμέ τζάμια και αγοράζουν όσο-όσο εκτάσεις στην περιοχή όπου βέβαια θ' αρχίσουν οι εξορύξεις χαλκού, χρυσού κλπ.

Η αρπαγή του χρυσού

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπαζού
Το τελευταίο διάστηµα, εν µέσω της απόλυτης οικονοµικής κρίσης και ένδειας, παρατηρείται µια επικοινωνιακή «καταιγίδα» µε τη συµµετοχή υπουργών, ειδικών - σε εισαγωγικά ή µη -, πολυεθνικών εταιρειών και διαφόρων παρατρεχάµενων, που µε µια τακτική η οποία θυµίζει πλύση εγκεφάλου, θέλουν να µας πείσουν ότι τα κοιτάσµατα χρυσού που διαθέτει η χώρα θα µας σώσουν από την οικονοµική καταστροφή, θα ισοφαρίσουν το δυσβάσταχτο χρέος και θα στείλουν από εκεί που ήρθαν τους τροϊκανούς.