Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Προσωρινό δικαστικό «φρένο» στην εφεδρεία

Στον «πάγο» η υπαγωγή σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα εργαζομένου του Δημοσίου με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με την «ημερησία», εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποίαδικαιώνει υπάλληλο που υπηρετούσε σε Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ελέγχων και ο οποίος ετέθη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Εκδήλωση των φροντιστηρίων ΜΑΓΛΟΥΣΙΔΗ


Ευχές βουλευτή ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φραγγίδη

Η "Δημοκρατική Αριστερά" για τις λατομικές δραστηριότητες στο νομό Κιλκίς

Την περασμένη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ του Ν. Κιλκίς. Κατά την συνεδρίαση – πλην των άλλων συζητήθηκε – το σοβαρό θέμα των επικείμενων λατομικών δραστηριοτήτων στο Πάικο και στα Κρούσια.
Μετά από διεξοδική συζήτηση των δεδομένων που είχε υπ’όψιν της η Ν.Ε. αποφασίστηκε ομόφωνα να απαιτήσουμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία έναρξης λατομικών δραστηριοτήτων στους δύο ορεινούς όγκους του νομού Κιλκίς, οι οποίοι φέρονται να έχουν ποσότητες χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων.

ΟΝΝΕΔ ΚΙΛΚΙΣ: «Βοηθείστε μας στη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διοργανώνουμε την καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα» προκειμένου να στηρίξουμε άπορες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το έργο των Γιατρών του Κόσμου, του Συλλόγου το Χαμόγελο του Παιδιού και της Praksis.

Από την Αστυνομία: Συμβουλές για αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων

Λόγω κλιμάκωσης των καιρικών φαινόμενων που παρατηρείται ήδη στους Νομούς Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζει σε πολίτες και χρήστες του οδικού δικτύου ορισμένες απλές αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές:

Εξάμηνη παράταση για ένταξη κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων στη διαδικασία εξαίρεσης από την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων

Εξάμηνη παράταση δίνεται για την ένταξη των κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων στη διαδικασία εξαίρεσης από την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεών τους με απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αστέριος Ροντούλης. Η εξαίρεση αφορά αυθαίρετα κτίσματα ή κτιριακές εγκαταστάσεις κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων που έχουν ανεγερθεί μέχρι την 20/03/2003, σε εφαρμογή του άρθρου 4 του Ν.3399/05. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης λήγει την 31/12/2011 και με την εν λόγω παράταση θα λήγει μέχρι την 30/06/2012.

Επιστολή Δ. Ψωμιάδη προς Βενιζέλο και Βορίδη για τους ιδιοκτήτες γραφείων τελετών

Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκη Βορίδη έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλονίκης – Προαστίων – Μακεδονίας – Θράκης, λόγω της απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στο χαρακτηρισμό των νεκροφόρων οχημάτων ως «επιβατικών».

Ευχές Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς


Οδικά σημεία όπου απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΗΜΑΘΙΑ: 1) Π.Ε.Ο. Βέροιας – Κοζάνης μέσω Καστανιάς από χ.θ. 91400 μέχρι όρια με Ν. Κοζάνης.
2) Επαρχιακή οδός Βέροιας- Σελίου από δ/ση Σελίου μέχρι χιονοδρομικό κέντρο Σελλίου
3) Δ.Ο. Νάουσας – χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγαδιών
4) Νάουσας – Ροδοχωρίου
5)Επαρχιακής οδού Νάουσας – Σελίου.

Λογία Φιλαδελφίας και Αλληλεγγύης (ΛΟ.ΦΙ.Α) Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.

Κατόπιν καταγγελιών για φαινόμενα επαιτείας από άγνωστα πρόσωπα, εκτός της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, η Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει ότι από ικανού χρόνου και με τη συνεργασία δεκάδων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων έχει αναπτύξει ένα αξιόπιστο σύστημα φιλαδελφίας και αλληλεγγύης (ΛΟ.ΦΙ.Α) και δύναται να καλύπτει όλες τις βασικές στοιχιώδεις ανάγκες των αποδεδειγμένα εμπεριστάτων ενοριτών της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, σε βαθμό που να μην δικαιολογείται το φαινόμενο της επαιτείας.

Επιτυχής κατάληξη της παρέμβασης του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη

Ευμενής εξέλιξη σημειώθηκε στο ζήτημα του αποκλεισμού βιοκαλλιεργητών από τη συνέχιση του προγράμματος στο οποίο ήταν ήδη ενταγμένοι. Το Υπουργείο Αγροτικής, Ανάπτυξης και Τροφίμων με νεότερη εγκύκλιό του επανόρθωσε την αρχική απόφασή του και επιτρέπει τη συνέχιση του Προγράμματος για τους εν ενεργεία βιοκαλλιεργητές. Συγκεκριμένα το Υπουργείο ανέφερε στη νέα, αναθεωρημένη απόφαση τα εξής:

Δενδροφυτεύσεις στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κιλκίς

Συνεχίζοντας το περσινό πρόγραμμα και τη βούληση του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα για περισσότερο πράσινο, η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων με τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης ζήτησε και παρέλαβε από το δασικό φυτώριο Χαλκηδόνας 2.380 φυτά για δενδροφύτευση σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Δενδροφύτευση παραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 στη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης και ειδικότερα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ν.Γυναικοκάστρου και Ν.Αγιονερίου, όπου φυτεύτηκαν αειθαλή δέντρα και θάμνοι (αριζόνα, τούγια, κέδρος, δάφνη, λιγούστρο) καθώς και φυλλοβόλα δέντρα (πλατάνι, μελιά, κερλεουτέρια, φράξος, σοφόρα).

Η ΕΣΕΕ ζητά την αναβολή της απόφασης για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου καθώς και στη Διοίκηση της ΔΕΗ, ζητώντας την αναβολή της απόφασης για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται:

Καλός και Κακός Καιρός

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία στο Πάικο για το Δ.Σ. Παιονίας της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου 2011

"Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 έγινε στο Δήμο Παιονίας δημοτικό συμβούλιο στη δεύτερη συνεδρίαση του οποίου συζητήθηκε το πλέον σοβαρό και φλέγον θέμα: “Εξόρυξη μεταλλευμάτων στο όρος Πάικο και σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα παρακολουθεί το όλο θέμα”.

Τοποθέτηση Αθανασίας Λιάρτση - Σταυροπούλου στο Δ.Σ. Παιονίας για τον προϋπολογισμό 2012

Ο προϋπολογισμός είναι το αποκορύφωμα της οικονομικής δράσης ενός οργανισμού. Περιγράφει με σαφήνεια τις επί μέρους πρακτικές που θα υιοθετηθούν με βάση πολύ συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία. Για την τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, οι προϋπολογισθείσες πράξεις, αναδεικνύουν με θλιβερό τρόπο την πλήρη εγκατάλειψή της από την κεντρική διοίκηση και μια μεθοδευμένη προσπάθεια μηδενισμού και απαξίωσης αγαθών που κατακτήθηκαν με πολλούς αγώνες και κόπους. Οι Δήμοι αφήνονται στην τύχη τους, βουλιάζουν στα χρέη τους και η μόνη ‘’βοηθητική’’ οδηγία που δίδεται άνωθεν είναι η ένταση της φοροεισπρακτικής τους δυνατότητας. Τελευταία μαχαιριά στο σώμα των ΟΤΑ, η περικοπή σε ποσοστό 15% των κεντρικών αυτοτελών πόρων (Κ.Α.Π.).

Την Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων εορτάζει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Εμμανουήλ

Την Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων εορτάζει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Εμμανουήλ. Παραμονή της εορτής του Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, και ώρα 5:00 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής του Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία Διακόνου στον Μητροπολιτικό Ναό. Μετά την Θεία Λειτουργία στις 11:00 θα ακολουθήσει γιορτινή εκδήλωση από τις Χορωδίες τις Μητροπόλεώς μας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου μετά την οποία ο Ποιμενάρχης μας θα δεχθεί τις ευχές των πιστών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο εορτάζων Ποιμενάρχης μας θα δεχθεί τις ευχές των πιστών στα γραφεία της Ιεράς μητροπόλεως από τις 6:00 και μετά.

Ριζικές αλλαγές στις χρήσεις γης

Τη δυνατότητα να γίνουν πολυκαταστήματα σε περιοχές γενικής κατοικίας, εστιατόρια σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, ξενοδοχεία, γραφεία, εμπορικά και κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα σε χωριά -και μάλιστα με δυνατότητα υπέρβασης των όρων δόμησης- καθώς και νεκροταφεία, φυλακές, ΧΥΤΑ και κάθε είδους ανεπιθύμητη χρήση μέσα σε προστατευόμενες περιοχές δίνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που παρουσίασε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Εγκύκλιος Ιεράς Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου για τα Χριστούγεννα 2011

Προς τους Κληρικούς, τους Μοναχούς και τους Λαϊκούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
τους θεο-καλεσμένους να χαρούν τη ζωή του Χριστού.
«Η Γέννησή σου, Χριστέ, ο Θεός ημών, ανέτειλε τω κόσμω το φως το της γνώσεως…».

Αδελφοί μου, παιδιά του Θεού, συγκληρονόμοι του Χριστού· Άνθρωπος, χωρίς τραγούδι στη ζωή του, δεν υπάρχει. Άνθρωπος, που δεν ψάχνει να μάθει, να γνωρίσει, να πάει δυό βήματα εμπρός, δεν υπάρχει. Η ζωή είναι ένα “τρέξιμο”, ένας “αγώνας”, μια “κατάκτηση”. Τρέχουμε να βρούμε. Αγωνιζό–μαστε να κερδήσουμε. Κατακτούμε δικαιώματα και σιγουριά. Με τις δουλειές, με τις σπουδές, με την κοινωνική ένταξη, με τις πολιτικές επιλογές, με τις φιλοσοφίες, με τις φανερές οικονομίες, και τις κρυφές παρανομίες κάθε λογής.

Αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της χορωδίας Ευρωπού


Ενημερώνουμε  ότι, για λόγους κακοκαιρίας και αδυναμίας παράστασης των καλεσμένων, η σημερινή μας προγραμματισμένη εκδήλωση στην Βιβλιοθήκη Αξιούπολης, ματαιώνεται. Θα ενημερωθείτε εκ νεου για την νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της.  

Επίσκεψη αγάπης Α.Μ.Σ. ΠΌΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ''89 στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς

Επίσκεψη αγάπης πραγματοποίησε σήμερα 21/12/11 η ακαδημία handball του Α.Μ.Σ. ΠΌΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ''89 στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς. Μία επίσκεψη στην οποία οι μικροί αθλητές και αθλήτριες των Ποντίων Κιλκίς πρόσφεραν δώρα στους μικρούς ασθενείς και την αγάπη τους μαζί με τις ευχές για το νέο έτος και γρήγορη ανάρρωση.

Ευχές από την ΕΛΜΕ Κιλκίς


Οι 7 ευχές των Πολιτών του Αριστοτέλη προς τους "Καλλικάντζαρους" της υπανάπτυξ

Προπαραμονές Χριστουγέννων και οι «καλλικάντζαροι» του τόπου μας…, αυτοί που πριονίζουν κάθε χρόνο το δέντρο της ανάπτυξης του, βγήκαν από τις τρύπες τους, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και για να μην καταπλακωθούν από την πτώση του ετοιμόρροπου δέντρου που πριόνιζαν, αλλά και να γευτούν τη θέα της πτώσης του…
Έχουν ξεσαλώσει στην κυριολεξία… Χαίρονται. Πανηγυρίζουν. Μεθούν και δακρύζουν για τη «δικαίωση» των «κόπων» τους. Νιώθουν σίγουροι πως αυτή τη φορά το δέντρο της ανάπτυξης θα πέσει… Οριστικά... Όχι μόνο εδώ αλλά παντού στη χώρα!!!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του πραγματοποίησε η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Εμμανουήλ στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δημήτριος Τσαντάκης και Δημοτική Σύμβουλος Αικατερίνη Ζιούτα – Γιαννακούλα.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή της Γεννήσεως του Χριστού και στην ταπείνωση με την οποία προσεγγίζεται το Μυστήριο της Σάρκωσης του Θεού ευχόμενος σε όλους καλά Χριστούγεννα.