Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Στο διεθνές πρόγραμμα των Eco Schools και της Wringley, Litter Less το 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος των Eco Schools και της Wringley, Litter Less (λιγότερα σκουπίδια – ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση) όπου το σχολείο μας παίρνει μέρος μαζί με 60 ακόμη σχολεία από 11 χώρες του κόσμου, κατασκευάσαμε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από υλικά που βρήκαμε στη φύση και στολίσαμε το σχολείο μας. Για κείνο όμως που είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι είναι το χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι που οργανώσαμε με τη συνδρομή των οικογενειών των παιδιών του σχολείου μας, με το σύνθημα «Ό,τι δε μου κάνει εμένα, ίσως είναι χρήσιμο σε σένα».

Χριστουγεννιάτικες ευχές Γιώργου Γεωργαντά

Επιστολή 12 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό. «Να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται»

Κύριε Πρωθυπουργέ,
H πρωτοφανής οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας, έχει προκαλέσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα σε ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού το οποίο καθημερινά αυξάνεται.

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική στο Κιλκίς

Την Τετάρτη, 18 Ιαν 2012, στις 19.00, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, ο Τεχνικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης θα παρουσιάσει βασικά στοιχεία της προτεινόμενης Κοινής Γεωργικής Πολιτικής-ΚΓΠ 2014-2020 και θα συζητήσει τις εμπειρίες από τις συναντήσεις που έγιναν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία των Ενώσεων Νέων Αγροτών και τοπικών φορέων.

Ερώτηση Δημοκρατικής Αριστεράς προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα τα αναξιοποίητα 30 δις ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη

Το πρόβλημα της ανεργίας των νέων έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη, με τα ποσοστά συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας να προσεγγίζουν το 50%. Παράλληλα όμως, σύμφωνα με συνέντευξη τύπου της Επιτροπής, αναξιοποίητα παραμένουν 30 δις ευρώ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που προορίζονται για την κατάρτιση και απασχόληση των νέων ανέργων.

Ψυχολογική ανάταση της Ακαδημίας του Εθνικού Αξιούπολης

Σεμινάριο πάνω στην Ψυχολογία και την Συμπεριφορά των νεαρών αθλητών παρακολούθησαν παιδιά και γονείς το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αξιούπολης.  Η παρουσίαση έγινε από την κυρία Μαρίνα Ελευθερίου, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια με ένα μοναδικό διαδραστικό τρόπο και με τη πλήρη συμμετοχή παιδιών και γονέων.

Πετυχημένη η Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων

Για μία ακόμη χρονιά, το Λύκειο Ελληνίδων κατάφερε να ταξιδέψει το κοινό του, από άκρη σε άκρη σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, τη Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική παράσταση, με θέμα «Κόλιαντα», στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλα τα χορευτικά τμήματα του Λυκείου των Ελληνίδων και ακούστηκαν κάλαντα από τα μικρότερα τμήματα. Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, το Λύκειο Ελληνίδων διοργάνωσε μία εκδήλωση (τσάι) για φιλανθρωπικό σκοπό, με καλεσμένη την κα. Βίκυ Χατζηβασιλείου την οποία ευχαριστούμε που μας τίμησε με την παρουσία της.

Δελτίο καιρικών φαινομένων από την Αστυνομία

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ
Γ.Α.Δ.ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ
  Στην Εγνατία οδό, από Α/Κ Καλαμιάς έως Α/Κ Κοίλων και στο ρεύμα προς Θεσ-νίκη, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία. Στο ρεύμα προς Γρεβενά από Α/Κ Κοίλων προς Α/Κ Καλαμιάς η κυκλοφορία δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη.
   Στην Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών, πλησίον του Α/Κ Καλαμιάς, μόνο στο ρεύμα προς Γρεβενά, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια.

Έγκριση συγχώνευσης ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε. με τις θυγατρικές ΑΛΟΥΚΟΜ Α.Ε. και ΙΝΤΕΡΝΟ Α.Β.Ε.Ε.

Η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε. ανακοινώνει ότι στις 20.12.2011 εγκρίθηκε η συγχώνευση της «ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» και των θυγατρικών εταιριών «ΑΛΟΥΚΟΜ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΕΛΑΣΕΩΣ Α.Ε.» και «ΙΝΤΕΡΝΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΥΡΩΝ», με απορρόφηση των θυγατρικών από την μητρική «ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε.», σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68-78 του Κ.Ν. 2190/20 «περι ανωνύμων εταιριών», των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993, και τις αντίστοιχες αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της απορροφώσας και των απορροφώμενων Α.Ε. Οι ως άνω εγκριτικές αποφάσεις καταχωρήθηκαν στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με αριθμό πρωτοκόλλου Κ2 – 9595/20.12.2011 και Κ2 – 9594/20.12.2011 αντίστοιχα.

Ευχές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο Δήμαρχο Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκις κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας πρωτοτυπώντας ευχάριστα και πάντα στο κλίμα των εορτών, αύριο παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου θα δέχεται κάλαντα και ευχές από πολίτες, φορείς και συλλόγους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς στην Πλατεία Ειρήνης, από τις 10:30 το πρωί έως και τη μία το μεσημέρι. Την Πρωτοχρονιά αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Κιλκίς θα βρίσκεται στο κτίριο του Δημαρχείου από τις 11:30 το πρωί (μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας στον Ι. Ναό Αγίου Βασιλείου και Αγίου Νικολάου), προκειμένου να δεχθεί και να ανταλλάξει ευχές με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και τους δημότες του Κιλκίς.

Ευχαριστήριο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς

Την Τετάρτη 21/12/2011το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς φιλοξένησε τα τμήματα της Ε’ τάξη του 3ο Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς Τραϊνό Κουρλή, Ιορδάνη Γρέλη, Παρασκευή Θεοδωρίδου, Αλέξανδρο Γρόζο. Στα πλαίσια της αλληλογνωριμίας και συνεργασίας ,τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και ενημερώθηκαν για τον
Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ανταλλάχτηκαν ευχές. Κατά την επίσκεψη και τη φιλοξενία, προσφέρθηκαν στα παιδιά και των δύο σχολείων κεράσματα και παραδόθηκαν δώρα και κατασκευές των μαθητών του 3ο Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Καθηγητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ευχαριστεί θερμά τη Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου κα Μαρία Τσιραμπίδου και τους Εκπαιδευτικούς για την νέα γνωριμία.

Ευχαριστήριο και ευχές από το Σύλλογο Γονέων και των εκπαιδευτικών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και οι εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς αισθάνονται ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ευαισθησία που έδειξαν πολλοί γονείς του σχολείου μας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου για συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών. Πολλά από τα είδη αυτά διατέθηκαν σε οικογένειες του Σχολείου μας που τα έχουν ανάγκη και τα υπόλοιπα δόθηκαν στο Σπίτι Της Αγάπης του Δήμου Κιλκίς κα-θώς και στην εκκλησία της Παναγίας για να διατεθούν στους συμπολίτες μας! Από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου μας, ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας ένα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ και ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ καινούριο χρόνο!

Αξιωματικοί και στρατιώτες κοντά στους μαθητές του Εισικού Σχολείου

Για μια ακόμη φορά οι άνθρωποι του στρατού βρέθηκαν κοντά στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς. Αξιωματικοί και στρατιώτες από τις δυο μονάδες της Αργυρούπολης - Κιλκίς 596 Α/Μ ΤΠ και 116 Α/Μ ΜΠΠ έδωσαν με την επίσκεψη τους χαρά στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου. Χαμόγελα, γλυκά και μουσικές προς τέρψη όλων των αισθήσεων είχαν την τιμητική τους. Κατά την επίσκεψη τους ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα, κάθισαν μαζί με τους μαθητές είπαν τα κάλαντα, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έδωσαν δώρα και αντάλλαξαν ευχές.

Αντιμνημονιακή συγκέντρωση της λαϊκής δεξιάς


Του…αντιμνημόνιου έγινε χθες στην ομώνυμη (μάλιστα) ταβέρνα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραμματέας συνδικαλισμού της ΝΔ Γιάννη Μανώλη αλλά και της νεοσυσταθείσας «Αντιμνημονιακής Οργανωτικής Επιτροπής». Στους τοίχους ήταν αναρτημένα πανό, στα τραπέζια υπήρχε έντονη «αντιμνημονιακή» διάθεση και στις καρέκλες όλη η αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία.

Ευχές Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος


Επικαιροποιημένος πίνακας με περιοχές όπου καθίσταται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονοπτώσεων σε περιοχές των Νομών Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σέρρες και Χαλκιδική

ΗΜΑΘΙΑ: 1) 2ο χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Βέροιας – Κοζάνης (Δ/ση Σελίου)
2) 2ο χλμ Δημοτικής Οδού Βέροιας – Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου
3) 3ο χλμ Δημοτικής Οδού Νάουσας – Χιονοδρομικό κέντρο 3-5- πηγάδια
4) Δημοτική Οδός Σέλι – Άνω Σέλι – Αγ. Νικόλαος Νάουσας
5) 10ο χλμ Επαρχιακής Οδού Βέροιας - Σφηκιάς
6) Εγνατία ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Κοζάνη από ανισόπεδο κόμβο Βέροιας

Ευχές Γενικού Λυκείου Αξιούπολης


Τηλεοπτικό συνεργείο του Mega σήμερα στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου ΚΙλκίς

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού στην εκπομπή "Πρωινό mou” με τη Φαίη Σκορδά και το Γιώργο Λιάγκα στο κανάλι του Mega την ερχόμενη Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, συνεργείο της εκπομπής θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 στο Κιλκίς, προκειμένου να τραβήξει πλάνα από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και την σημερινή προγραμματισμένη εκδήλωση με το ζεστό κρασί και τα ψημένα κάστανα.

Στην εκπομπή “Πρωινό mou” το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς

Στην εκπομπή “Πρωινό mou” με τη Φαίη Σκορδά και το Γιώργο Λιάγκα στο κανάλι του Mega θα φιλοξενηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011 το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς.
Το παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που έχει δημιουργήσει στην πλατεία Ειρήνης για πρώτη χρονιά η δημοτική αρχή Κιλκίς, θα προβληθεί στο μεγάλο κανάλι κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί. Μάλιστα στο Κιλκίς θα βρίσκεται εκείνη την ημέρα και ο δημοσιογράφος της εκπομπής Χρήστος Νέζος τον οποίο και θα υποδεχτεί ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας.

ΥΠΟΙΚ:Τι περιλαμβάνει η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες

Η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε συνδυασμό με μέτρα που θα «δένουν» ποινικά όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 150.000 ευρώ και τις τροποποιήσεις του Πτωχευτικού Κώδικα, θα είναι το κεντρικό στοιχείο της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται ευρύτερο σχέδιο διευκολύνσεων για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών, το οποίο όμως, από την άλλη πλευρά, θα συνοδεύεται από παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της εξάλειψης των νομικών «παραθύρων» που διευκολύνουν σήμερα τη φοροδιαφυγή.

Δημόσιο διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων χρυσού και χαλκού του νομού Κιλκίς προκηρύσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Πρόκειται για αποθέματα εκτιμώμενης αξίας έως 7 δις. ευρώ, που βρίσκονται σε έκταση 91 τετρ. χιλιομέτρων στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα που διαθέτει αυτή τη στιγμή το ΥΠΕΚΑ από τις έρευνες στην περιοχή δείχνουν ότι υπάρχουν βεβαιωμένα αποθέματα 1,5 δισ. ευρώ ενώ τα αναμενόμενα αποθέματα, με βάση τα γεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής προβλέπεται ξεπεράσουν τα 7δισ. ευρώ.