Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ρομφαία κατά πάντων από τον Σιατίστης Παύλο

Μια και κάποιοι μας σπρώχνουν να μπούμε στο χορό, ας μπούμε.
Η πατρίδα μας ζει πρωτοφανείς συνθήκες κατάρρευσης, εξαθλίωσης, καταστροφής.
Ο λαός μας οδηγείται σε μια εξουθενωτική φτώχεια, αλλά και σε ένα απίστευτο εξευτελισμό.
Φτώχεια ο λαός μας έζησε και στο παρελθόν, αλλά τότε αυτή η φτώχεια μας έκανε περήφανους γιατί ήταν καρπός αντίστασης.
Σήμερα ο λαός μας ζει μια κατάσταση ντροπής και ευτελισμού.

O ΑΘΛΟΣ Κιλκίς στο πανελλήνιο κύπελλο ταεκβοντό στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Στις 16-17-18/12/2011 και τις ημέρες Παρασκευή –Σάββατο-Κυριακή πραγματοποιήθηκε το Β Πανελλήνιο Κύπελλο Ταεκβοντό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο (ΕΛΟΤ). Ο Αθλητικός Σύλλογος Άθλος Κιλκίς συμμετείχε με αθλητές γεννηθέντες από το 1996 έως και 2000. Η συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα στο Β Πανελλήνιο Κύπελλο ήταν μεγάλη γι αυτό και η τριήμερη διάρκεια των αγώνων.

Από 1η Ιανουαρίου αλλάζουν άρδην τα όρια συνταξιοδότησης σε δημόσιο – ιδιωτικό τομέα

40 χρόνια δουλειάς και σύνταξη στο 65ο έτος είναι τα νέα όρια που τίθενται σε ισχύ για όλους τους εργαζόμενους από την 1η Ιανουαρίου, πλην εκείνων που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά πριν το 1983, σύμφωνα με τον νέο ασφαλιστικό νόμο 3863/2010.
Στο Δημόσιο η αναπροσαρμογή των ορίων θα ολοκληρωθεί το 2013 και στονιδιωτικό τομέα το 2015. Από το 2012 θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης μέχρι πέντε πλασματικών ετών ασφάλισης (1.500 ημερομίσθια), αλλά σε συνθήκες κρίσης και συνεχών μειώσεων των συντάξεων, είναι πολλοί οι εργαζόμενοι που αρνούνται ή δεν μπορούν να προβούν στην πληρωμή για την αναγνώριση των χρόνων αυτών.

«Είναι ευθύνη του Δήμου η θωράκιση του Πάικου»

Γράφει ο Χρήστος Δραγανίδης
Επικεφαλής ΠΑΙΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας ζητήσαμε να ψηφιστεί απόφαση με την οποία να δηλώνεται σαφώς και κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε μεταλλευτική επένδυση στο Πάικο αλλά και σε ολόκληρη περιοχή του Δήμου μας, και να καθορίσει τη χρήση γης αποκλειστικά για αγροτουριστικές υποδομές και έργα προστασίας και ανάδειξης του δασικού φυσικού περιβάλλοντος.

Δήμος Παιονίας: «Αδιαπραγμάτευτο τρίπτυχο για την διοίκηση του Δήμου Παιονίας η Υγεία των Δημοτών, η Ποιότητα του Νερού και η προστασία του Φυσικού Κάλους του Πάϊκου σε σχέση με την λειτουργία μεταλλείων.»

Μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον διεθνή ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για το δημόσιο μεταλλευτικό χώρο στο Πάϊκο, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας για τα ακόλουθα: 
· Ο Δήμος μας ουδέποτε ενημερώθηκε ή ρωτήθηκε από το Υπουργείο ή άλλη αρμόδια αρχή για το συγκεκριμένο θέμα.
· Εκπλαγέντες και θορυβημένοι από τις εξελίξεις ζητήσαμε εγγράφως,πλήρη ενημέρωση, έστω και καθυστερημένα τόσο από το Υπουργείο όσο και από το ΙΓΜΕ αλλά και από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας για τις συνέπειες που θα υπήρχαν από την λειτουργία των μεταλλείων.

Κατασκευή στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης Κιλκίς

Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής: "Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, για τον Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία ν. Κιλκίς "Βηματίζω", στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Κατασκευή στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης Κιλκίς» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 968.332,06 €. Το έργο αφορά την ανέγερση και τον εξοπλισμό της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Νομού Κιλκίς, η οποία αποτελείται από διώροφο κεραμοσκεπούς κτίσματος με έναν όροφο 170,53 τ.μ., ισόγειο 158,25 τ.μ. και υπόγειο 160,97 τ.μ. και έχει δυναμικότητα φιλοξενίας εννέα αναπήρων και ενός μέλους προσωπικού.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης."

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Δήμαρχο Κιλκίς

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από δημότες, σχολεία και φορείς άκουσε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, μέσα σε μια όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος Κιλκίς αφού υποδέχτηκε το... μελωδικό κοινό του με γλυκίσματα της εποχής, αντήλλαξε με όλους ευχές για υγεία, ευτυχία και προκοπή.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Κιλκίς


Φώτο αρχείου
Χθες (26.12.2011) το απόγευμα, στο 18ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κιλκίς – Πολυκάστρου (στο ύψος του Χωρύγιου Κιλκίς), ένας 25χρονος πεζός (βούλγαρος)  παρασύρθηκε από Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς. 

Ευχές Δημοκρατικής Συμμαχίας: «Με την ελπίδα σύμμαχο οι Έλληνες μπορούμε και θα τα καταφέρουμε»

Παρά τις αντιξοότητες είναι σημαντικό να αποκτήσουμε την πίστη μας ,τη σιγουριά,την προσμονή και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.
Το 2012 εκτός από μια δύσκολη χρονιά για τον τόπο μας ,ας ελπίσουμε ότι θα είναι και χρονιά των μεγάλων αλλαγών. Ας αναδειχθεί μέσα από την κρίση ένα αναθεωρημένο και υγιές σύστημα που θα μπορεί να δημιουργήσει σταθερές βάσεις για το αύριο όλων μας. Η Τ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ σας εύχεται Χρόνια πολλά,υγεία και ευτυχία για κάθε μέρα του χρόνου.

Ενημέρωση - συζήτηση για τις επιπτώσεις από την εξόρυξη-μεταλλουργία στην Κάρπη Παιονίας


Αίσθημα ατονίας και κόπωσης;

Γράφει η Βασιλιάννα Παντελέων
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,
Επιστημονικός Συνεργάτης του www.iator.gr
Στην αρχή νιώθατε κόπωση με τις βαριές δουλειές – «Λογικό είναι», σκεφτόσασταν. Mε το πέρασμα των εβδομάδων, όμως, ακόμη και το να στρώσετε τα κρεβάτια ή να πάτε μέχρι την κουζίνα σας, σας φαινόταν… βουνό. H εύκολη κόπωση είναι χαρακτηριστικό σημάδι ότι έχουν μειωθεί πολύ τα αποθέματα σιδήρου στον οργανισμό σας και πιθανότατα έχετε περάσει πλέον από το στάδιο της σιδηροπενίας. Για αυτό λάβατε τα μέτρα σας: