Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Η Τερηδόνα με λίγα λόγια

Γράφει ο
Νικόλαος Μαϊδώνης
Χειρουργός Οδοντίατρος
Επιστημονικός Συνεργάτης του www.iator.gr
                                                      Η Τερηδόνα των δοντιών, είναι μια ασθένεια η οποία προκαλείται από την επιβλαβή δράση βακτηριδίων (Streptococcus mutans και Lactobacillus) που υπάρχουν στο στόμα μας. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, σε απώλεια δοντιών, και σε λοίμωξη. Σήμερα, η τερηδόνα παραμένει μια από τις πιο κοινές ασθένειες σε όλο τον κόσμο.

Λαπόρδας προς Μητροπολίτη Δημήτριο: «Δέσποτα Ευλόγησε τον Δήμο Παιονίας και την καρέκλα του Δημάρχου για να τα καταφέρουμε»

Με την επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυκάστρου Αξιουπόλεως και Γουμενίσσης Δημήτριου συνοδευόμενος από ιερείς, συνεργατών του Τοπικών και Δημοτικών Συμβούλων, Αντιδημάρχων καθώς και Συμβούλων της Μειοψηφίας Χρήστου Τσανασίδη, Ιωάννη Αδαμόπουλου (και με την ιδιότητα του Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου) και του αρχηγού της Ελάσσονος Μειοψηφίας Χρήστου Δραγανίδη ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας δέχθηκε τις Πρωτοχρονιάτικες Ευχές για το νέο έτος του 2012.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: "Η έκθεση του προβλήματος είναι η αρχή της λύσης»

ΣΥΠΤΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ        1. Ανορεξία ή αύξηση της όρεξης, αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, ανεξήγητη απώλεια ή απόκτηση σωματικού βάρους
2. Δυσκολία ξυπνήματος
3. Τα μάτια είναι κόκκινα, υπερβολικά υγρά, οι κόρες των ματιών είναι μικρότερες ή μεγαλύτερες από ότι συνήθως, απλανές βλέμμα
4. Κρύες, ιδρωμένες παλάμες των χεριών, τρέμουλο χεριών
5. Πρόσωπο με χλωμάδα

Παραιτήθηκε ο Γ. Καπελέρης

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων υπέβαλε ο Γιάννης Καπελέρης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την παραίτηση του κ. Καπελέρη μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, για απιστία περί την υπηρεσία.

Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς: «Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρεπή εξυπηρέτηση των ασθενών»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς συντάσσεται με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο & όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας και δίνει την μάχη ενάντια σε όλες τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ που προσπαθούν να εκβιάσουν και να εκφοβίσουν με στυγνό και απαράδεκτο τρόπο, κυρίως τους ιατρούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) ευτελίζοντας έτσι τους ιατρούς και τους ασφαλισμένους.

Συλλυπητήριο Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του φαρμακοποιού Λιάρα Σωτηρίου στην οικογένειά του.
Αποφασίζει να παραστεί με αντιπροσωπεία του στη νεκρώσιμη ακολουθία και αντί στεφάνου να προσφέρει το ποσό των 50€ στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, στη μνήμη του εκλιπόντα.

Ευχές και κάλαντα για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά στον Δήμο Παιονίας

Στα πλαίσια της εορταστικής ατμόσφαιρας των ημερών και παρ’ ότι δεν λειτουργούσαν οι υπηρεσίες του Δήμου, παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τα κάλαντα έψαλαν χορωδίες, παιδάκια και σύλλογοι του Δήμου στο Δήμαρχο Παιονίας Αθανάσιο Λαπόρδα.
Μεταξύ όλων των άλλων η φιλαρμονική του Δήμου, ο Σύλλογος Ποντίων Αξιούπολης, ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων ΄΄Οι Ακρίτες΄΄, ο Σύλλογος ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' έψαλαν τα κάλαντα στο Δήμαρχο με ανταλλαγή ευχών για Υγεία, Πρόοδο και συνέχιση της καλής συνεργασίας και το νέο έτος.

Με προσοχή οι τιμωρίες των μαθητών

Οδηγίες για τη διαδικασία επιβολής ποινής αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος, δίνονται με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να τηρείται η υποχρέωση να υπάρχει ακρόαση του μαθητή και του κηδεμόνα του, αφού όμως θα έχει προηγηθεί έγγραφη ενημέρωσή τους προ πενθημέρου, στην οποία θα αναφέρεται ο τόπος, η ημέρα, η ώρα της ακρόασης και θα προσδιορίζεται το αντικείμενο του μέτρου ή της ενέργειας.

"Επιπτώσεις από την εξόρυξη-μεταλλουργία" την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στην Τέρπυλο


Έως 20 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για λάθη στο τέλος ακινήτων

Έως τις 20 Ιανουαρίου πρέπει οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, οι οποίοι έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να προσέλθουν στον αρμόδιο Δήμο για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Οι φορολογούμενοι, όπως ορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσουν το τέλος που υπολογίσθηκε για εφέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012.

Οδηγός ασφαλούς χρήσης του Facebook

Εξαιτίας της δεδομένης ανάγκης των χρηστών του Facebook να γνωρίσουν με ποιους τρόπους μπορούν να χρησιμοποιούν τον ιστοχώρο με ασφάλεια, αποφεύγοντας τους πιθανούς κινδύνους, η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε ένα αναλυτικό 48σέλιδο οδηγό που ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πώς μπορεί να ελέγχει και να ρυθμίζει την πρόσβαση στα δεδομένα μέσα από τις οθόνες του Facebook.