Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ιστορικό αίτημα η δημιουργία ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη                                                       Χωρίς μνήμη του πολιτικού παρελθόντος δεν μπορείς να έχεις, δεν μπορείς να οικοδομήσεις την μνήμη, την μουσική, την πολιτική μουσική του μέλλοντος, το σχέδιο.
Τα παλιά κόμματα μη – κόμματα, ουσιαστικά συρρικνωμένες γραφειοκρατίες της Αθήνας μη - Αθήνας αποφεύγουν την συζήτηση για το παρελθόν. Όπως «ο διάβολος το λιβάνι». Στερούνται βεβαίως ως συνήθως ιδεών για το μέλλον. Παρ’ όλο που πληρώνονται από το Κράτος, από τους πολίτες να παράγουν ιδέες, για την λειτουργία και την πρόοδο του συστήματος – Χώρα, του συστήματος - Ελλάδα.

Στο Κιλκίς: Το Πανηγύρι του Αγίου Τρύφωνος και το Κουρμπάνι θα εορτασθούν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ», ανακοινώνουν ότι με άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ, το Πανηγύρι του Αγίου Τρύφωνος και το Κουρμπάνι που γίνεται κάθε χρόνο την 1η του μηνός Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Τρύφωνος, θα μεταφέρεται κάθε χρόνο και θα εορτάζεται την πρώτη Κυριακή του μηνός Φεβρουαρίου όπως γινόταν και παλαιότερα μέχρι και την δεκαετία του 1980.

Παραστατίδης: «Να δώσουμε πνοή στην επιθυμία για κάτι δικαιότερο, για κάτι καλύτερο»

Ο Βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης στην τοποθέτηση του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 2009, στον εξαναγκασμό παραίτησης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γεωργίου Παπανδρέου και στον ρόλο των ΜΜΕ, ιδιαίτερα ορισμένων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Ανέφερε επίσης ποια ιδεολογική κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στην νέα ταυτότητα και την φυσιογνωμία του, καθώς και στην πολιτική του πρόταση προς την κοινωνία, πέρα από την επιλογή του Αρχηγού και πρωθυπουργού.

Παράταση της αποχής των Δικηγόρων του από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε, συντασσόμενο με την από 17/01/2012 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, την παράταση της αποχής των Δικηγόρων-μελών του από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012, στηλιτεύοντας εκ νέου τις προωθούμενες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν: 

Επίκαιρη ερώτηση Κιλτίδη προς τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο με θέμα : «Μετά από 43 χρόνια διακοπή της Μουσικής Παράδοσης από την ΕΡΤ»

Επί 43 χρόνια η Ελληνική Τηλεόραση με τον γνωστό μουσικολόγο και λαογράφο Παναγιώτη Μυλωνά κράτησε ζωντανή τη μουσική και τα τραγούδια του λαού μας. Από την εκπομπή «Μουσική Παράδοση» μεταλαμπαδεύθηκαν ακούσματα του Ελληνισμού και διατηρήθηκαν χοροί, που έμειναν αναλλοίωτοι κατά την συνέχειά μας.

Ευχαριστήριο Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης

Το ΔΣ, το προσωπικό, τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ν.Κιλκίς «βηματίΖΩ» θέλουν να ευχαριστήσουν τον Ιατρικό Σύλλογο Κιλκίς για τη δωρεά των #50#€ εις μνήμη του Σωτηρίου Λιάρα.

Σύλληψη 62χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος 97χρονου στη Νιγρίτα Σερρών

Συνελήφθη σήμερα (17.01.2012) και ώρα 04:50΄ στη Νιγρίτα Σερρών, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας, ένας 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 97χρονου πατέρα του.
Συγκεκριμένα, χθες (16.01.2012) τις βραδινές ώρες, ο 62χρονος ευρισκόμενος στην οικία του με τον 97χρονο πατέρα του όπου διαμένουν μαζί, αφού πρώτα διαπληκτίστηκε μαζί του και με τη χρήση σωματικής βίας τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ακολούθως, ο δράστης παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας Σερρών, ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Κλοπή σε χρυσοχοείο στη Ροδόπολη Σερρών

Κατά το χρονικό διάστημα 14 έως 16.01.2011, στη Ροδόπολη Σερρών, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κεντρική θύρα μεσιτικού γραφείου το οποίο συστεγάζεται με χρυσοχοείο 48χρονου, εισήλθαν με τη μέθοδο του ριφιφί εντός του χρυσοχοείου και αφού παραβίασαν χρηματοκιβώτιο, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας (30.000) ευρώ.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πορροΐων Σερρών.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για απόπειρα κλοπής οχήματος στην Πιερία

Συνελήφθησαν χθες (16.01.2012) το βράδυ, τρεις ημεδαποί ΡΟΜ ηλικίας 26, 27 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής. Αρχικά, στον Πλαταμώνα, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού προσπάθησαν να αφαιρέσουν το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο 47χρονου ημεδαπού, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τη σύζυγο του παθόντα και ειδοποίησε τους αστυνομικούς. Οι δράστες, αφού επιβιβάσθηκαν σε όχημα, τράπηκαν σε φυγή και τελικά συνελήφθησαν κατόπιν καταδίωξης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πιερίας στο 459ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ύψος Μακρύγιαλου Πιερίας). Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Ληστεία σε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Χθες (16.01.2012) βραδινές ώρες, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπως καταγγέλθηκε, άγνωστος άνδρας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα, εισήλθε εντός υποκαταστήματος σούπερ μάρκετ και με την απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ. Ακολούθως διέφυγε με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και αναζητείται.
Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και το προανακριτικό έργο έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Συνελήφθη 34χρονος για ναρκωτικά στα Πλατανάκια Σερρών

Συνελήφθη χθες (16.01.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 34 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών». Ειδικότερα, στα Πλατανάκια Σερρών, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος κατέχει και διακινεί ποσότητες κάνναβης, σε αστυνομικό έλεγχο του 34χρονου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν στην κατοχή του επτά συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης (168,4) γραμμαρίων. Συνολική ποσότητα (168,4) γραμμαρίων κάνναβης κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Συνελήφθη 42χρονος για ναρκωτικά στο Λουτροχώρι Πέλλας

Συνελήφθη χθες (16.01.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, ένας ημεδαπός 43 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου «Περί Ναρκωτικών». Ειδικότερα, στο Λουτροχώρι Πέλλας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος κατέχει και διακινεί ποσότητες κάνναβης, σε αστυνομικό έλεγχο του 43χρονου βρέθηκαν στην κατοχή του μία σακούλα που περιείχε πέντε νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (263) γραμμαρίων και ένα γυάλινο βάζο με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (25) γραμμαρίων, η οποία προέρχεται από πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης.
Συνολική ποσότητα (288) γραμμαρίων κάνναβης κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ: «Τα μέλη μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην τήρηση των κανόνων της Πολεοδομικής Νομοθεσίας»

Μετά από συνάντηση στις 16-1-2012, οι πρόεδροι της Νομ. Επιτροπής του ΤΕΕ, του Νομ. Τμήματος της Ε.Ε.ΤΕ.Μ και του Συλλόγου Μηχανικών Νομού Κιλκίς, ασχολήθηκαν με το ζήτημα του ελέγχου των Οικοδομικών Αδειών του έτους 2009 και 2010 που ο αριθμός τους λήγει σε 5 και ελέγχονται από την Πολεοδομία Κιλκίς και γενικά με την διαδικασία αυτοψίας όλων των Οικοδομικών Αδειών που εκδίδονται στο Νομό και οφείλουν να ηλεκτροδοτηθούν. Επίσης με το ζήτημα των νέων Οικοδομικών Αδειών που εκδίδονται μετά την ισχύ του Ν.4030/2011 και που θα ελέγχονται με το νέο τρόπο ελέγχου από τις νέες Αρχές.

Γιατί δεν απεργούμε

Η gnomikilkis.gr υιοθετεί απόλυτα τις θέσεις του Newsit.gr τις οποίες και αναδημοσιεύει αυτούσια.
«Οι δημοσιογραφικές ενώσεις για ακόμα μια φορά προκήρυξαν μια απεργία ζητώντας από όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν σε αυτήν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι μας. Θα συμμετέχαμε με μεγάλη χαρά σε αυτή την απεργία εάν οι δημοσιογραφικές ενώσεις μας αντιμετώπιζαν ως δημοσιογράφους.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Σε κάθε απεργία οι ενώσεις συντακτών θυμούνται τα portal και τα site και ζητούν καθολική συμμετοχή για να φανεί έτσι και το κενό ενημέρωσης.

Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» ευχαριστεί την Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. Κιλκίς για την οικονομική ενίσχυση που μας προσέφερε τις μέρες των γιορτών.
Η προσπάθεια τους χρήζει ευχαριστηρίων καθώς με προσωπική εργασία στηρίζουν φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Έτσι το βλέπει ο γερμανικός τύπος: "Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας"

Εκτενείς οι αναφορές του γερμανικού τύπου στη διακοπή των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα του ελληνικού χρέους (PSI) και φυσικά στην υποβάθμιση μιας σειράς χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία. Με τίτλους όπως «Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας» (FTD) και «Κίνδυνος για το ελληνικό χρέος» (Handelsblatt) ο γερμανικός τύπος σχολιάζει σήμερα τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας ενάντια στην εξόρυξη μεταλλευμάτων από το Πάικο

Η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 12-1-2012 και ώρα 6 μ.μ. καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του ΥΠΕΚΑ για εκμίσθωση δημοσίων και δημοτικών δασών στο νομό Κιλκίς και ειδικότερα στην περιοχή Φανού – Σκρα - Μαύρο δέντρο. Δηλώνει πως, όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο Δημάρχου του Δήμου Παιονίας, τίθεται θέμα κόκκινης γραμμής, διότι από την δραστηριότητα αυτή επηρεάζεται αρνητικά η υγεία των δημοτών, η ποιότητα του νερού και η ακεραιότητα του φυσικού κάλλους του Παΐκου.