Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση της γραμματέως του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού Όλγας Σαραντοπούλου με την Αντιπρόεδρο του συμβουλίου των Γάλλων του εξωτερικού DAPHNA POZNANSKI

Τα ζητήματα της λειτουργίας και οι τελευταίες εξελίξεις του Συμβουλίου των Γάλλων του Εξωτερικού ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, με την κα Daphna Poznanski, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου των Γάλλων του Εξωτερικού.  Η συνάντηση έλαβε χώρα στην προξενική κατοικία του Γενικού Προξένου της Γαλλίας στην Θεσσαλονίκη και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου στην συμπρωτεύουσα κ. Christian Thimonier και κατόπιν ιδιαίτερης πρόσκλησης σε γεύμα προς την κα Σαραντοπούλου.

Δήλωση Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη

Σε μια περίοδο κρίσιμη, κατά την οποία κρίνεται το μέλλον της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας, η πολιτική ζωή του τόπου κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε ένα ακόμη άγονο πεδίο συζητήσεων, για μια υπόθεση, αυτή του ελλείμματος του 2009, η οποία έχει ήδη κριθεί τόσο από την ίδια την πραγματικότητα, όσο και από τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν τα αποτελέσματά της οι πολίτες. Αυτήν την κρίσιμη περίοδο, η χώρα διαπραγματεύεται σκληρά προκειμένου να θεραπεύσει πληγές που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση της ΝΔ και συγκεκριμένα, αυτή του χρέους.

Ομιλία Παραστατίδη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο «ρυθμίσεις μεσοπρόθεσμου πλαισίου 2012-2015».

Στο πολυνομοσχέδιο αυτό συζητάμε διάφορες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής επί της αρχής και των άρθρων. Περιληπτικά θα πω ότι στο παρόν νομοσχέδιο περιλαμβάνονται θέματα τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν διαρθρωτικό χαρακτήρα. Εξάλλου είναι και προϋπόθεση για τη νέα δανειακή σύμβαση. Μ' αυτό το νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης και άλλων.

Κοπή βασιλόπιτας του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς στη Φλώρινα

Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου 2012 ο Ο.Σ. Κιλκίς έκοψε τη βασιλόπιτα του σε εξόρμηση στη Φλώρινα. Στα πλαίσια της εξόρμησης επισκεφτήκαμε το χιονοδρομικό κέντρο του Πισοδερίου, τις λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα καθώς και την πόλη της Φλώρινας αλλά και το πανέμορφο Νυμφαίο. Στην εξόρμηση συμμετείχαν 85 άτομα, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, μεγάλοι αλλά και πολλά παιδιά.

Μονοήμερη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου σε χιονοδρομικό κέντρο την Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί μονοήμερη εξόρμηση του Συλλόγου σε χιονοδρομικό κέντρο που θα επιλεγεί ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες. Πιθανότατα θα είναι το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου ή των 3-5 Πηγαδίων ή του Καϊμακτσαλάν καθώς είναι και τα κοντινότερα αλλά και πλήρως οργανωμένα προσφέροντας δυνατότητες ενοικίασης και εκμάθησης σκι για αρχάριους και προχωρημένους.

Στον τόπο που γεννήθηκα...στα Σεβαστειανά!

Σε ένα πανέμορφο χωριό ποντίων μας <<φιλεύει>> την Κυριακή 29 Ιανουαρίου η εκπομπή <<Στον τόπο που γεννήθηκα...>>. Τα Σεβαστειανά του νομού Πέλλας<<φοράνε>> τα ...καλά τους και βγαίνουν στις μικρές οθόνες των Ελλήνων σε όλο τον πλανήτη!
Ελάτε να ακούσετε την μακραίωνη ιστορία του τόπου, τις ιστορίες των προσφύγων που ακούγονται για πρώτη φορά, να <<ξεκλέψετε>> συνταγές μαγειρικής, να θαυμάσετε τους χορούς του τόπου...

Τριήμερο σεμινάριο με θέμα: «Περιβαλλοντική εκπαίδευση, διδακτική πράξη και σχολική καθημερινότητα» στο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου

Στις 20,21 και 22 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε τριήμερο σεμινάριο στο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου με θέμα «Περιβαλλοντική εκπαίδευση, διδακτική πράξη και σχολική καθημερινότητα». Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν μαθητικές περιβαλλοντικές δράσεις και κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου διοργανώθηκαν και βιωματικά εργαστήρια.
Στο κλείσιμο των εργασιών παραβρέθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Θεόδωρος Καρτσιώτης, ο οποίος παρακολούθησε την παρουσίαση και την αξιολόγηση των συμπερασμάτων, απεύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και συζήτησε μαζί τους θέματα σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των ΚΠΕ και την ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επιμένει ότι η ολοκλήρωση του Κοινωνικού Διαλόγου με ισχυρή συμφωνία είναι η μόνη απάντηση της ελληνικής κοινωνίας στις απαιτήσεις της Τρόικας

Η επίθεση που δέχεται ο Κοινωνικός Διάλογος αποδεικνύει τώρα περισσότερο παρά ποτέ τη σημασία του θεσμού. Η άμεση συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για την προστασία της ΕΓΣΣΕ, ιδιαίτερα μετά τις νέες επίμονες απαιτήσεις της Τρόικας, είναι πλέον απολύτως απαραίτητη. Το «κουβάρι» του περιβόητου εργατικού κόστους άρχισε ήδη να ξετυλίγεται μετά την άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών μας και τα προαπαιτούμενα που θέτουν για τη σύναψη του νέου δανείου, τα οποία περιλαμβάνουν τη σαφή αναθεώρηση των εργασιακών σχέσεων.

Επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης έως την Καλαμαριά

Το έργο της Επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης έως την Καλαμαριά, συνολικού προϋπολογισμού 628 εκ. ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. O συγχρηματοδοτούμενος από το Ταμείο Συνοχής προϋπολογισμός ανέρχεται σε 400 εκ. Με το έργο αυτό προβλέπεται η ανατολική επέκταση της κύριας γραμμής του βασικού Έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται υπό κατασκευή και με την ολοκλήρωση του οποίου θα παραδοθούν 9,6 χλμ γραμμής και 13 νέοι σταθμοί, από τον Σταθμό Πατρικίου μέχρι το νοτιανατολικό άκρο του Δήμου Καλαμαριάς.

Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2011

Από τη Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ανακοινώνονται τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2011, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2010, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και μακρές συζητήσεις.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ: «Όποιος πειράξει τον Ελληνικό λαό θα “γίνει μακελειό”

Χθές, ο ….Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος με θράσος τραμπούκου ….απείλησε τη δικαιοσύνη, τον …ελληνικό λαό, τα ….πολιτικά κόμματα, όλους μας γενικώς, ότι θα «γίνει μακελειό», αν πειραχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου!
Πρόκειται για την πιο χυδαία παρέμβαση στο χώρο της δικαιοσύνης και όχι μόνο!
Η φρασεολογία του δεν αποκαλύπτει μόνο το μέγεθος του πολιτικού ανδρός, δείχνει και τη νοοτροπία του.

Πολίτες Αριστοτέλη: «Η διαστρέβλωση της αλήθειας στο Κιλκίς – 1ο επεισόδιο»

"Ο τεμαχισμός της πραγματικότητας,
 βλάπτει την αλήθεια..."
Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, διεξήχθη στο Κιλκίς μια ακόμη εκδήλωση ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα, από συλλογικότητες κατοίκων της περιοχής, που αντιδρούν σε επικείμενες μεταλλευτικές εξορύξεις, που μέσω δημόσιου διαγωνισμού, έχουν προκηρυχτεί από το ΥΠΕΚΑ. Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν οι πολύ γνωστοί και στη Χαλκιδική εκπρόσωποι του «αντιμεταλλευτικού μπλόκ», οι οποίοι επιχειρούν προφανώς με την «ενημέρωση» που προσφέρουν να δημιουργήσουν και στο Κιλκίς το ίδιο πολωτικό κλίμα, το οποίο οδήγησε κοινωνίες της Ολυμπιάδας και της Στρατονίκης στο διχασμό και ένα βήμα πριν τον οικονομικό μαρασμό.

Κοντά στην ελληνική ομογένεια της Στουτγκάρδης ο αναπλ. περιφερειάρχης κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης

Τη Στουτγάρδη της Γερμανίας επισκέφθηκε στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2012, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, αποδεχόμενος πρόσκληση του Γερμανο-ελληνικού Συνδέσμου Πολιτισμού, Συνεργασίας και Αλληλογνωριμίας μεταξύ της Περιφέρειας Στουτγάρδης της Γερμανίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους των φορέων υλοποίησης του προγράμματος για τη δωρεάν διανομή τροφίμων

Συνάντηση με εκπροσώπους των φορέων υλοποίησης του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδης, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 στο γραφείο του. Αρχικά, η αρμόδια επιτροπή του προγράμματος η οποία αποτελείται από υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για το πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα το 2012. Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς και κατατέθηκαν προτάσεις.

Η εορτή του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου

Με πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου η μνήμη του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κατάγκας (Αφρική) κ. Μελέτιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ με την συμμετοχή των ιερέων της Ι. Μητροπόλεως. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για την ανάπαυση των θανόντων μελών του Συλλόγου Καρκινοπαθών «ο Άγιος Ευγένιος».

Συνελήφθησαν 5 άτομα, στην Πέλλα, το Κιλκίς και την Χαλκιδική

Κατά το προηγούμενο 24ωρο, έπειτα από αστυνομικές αναζητήσεις, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 5 άτομα, στην Πέλλα, το Κιλκίς και την Χαλκιδική, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 25χρονου

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, ενώ αναζητείται ακόμα ένας συνεργός του, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, για κλοπή σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο Μακροχώρι Ημαθίας, όπου οι δράστες την (07.09.2011) αφαίρεσαν από το όχημα το χρηματικό ποσό των (1600) Ευρώ, (3) κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα του 66χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη. Ειδικότερα, σήμερα (23.01.2012) ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής δύο άτομα, ένας ημεδαπός 25 ετών καθώς και ένας άγνωστος συνεργός του ο οποίος αναζητείται. Ο 25χρονος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ερευνάται όμως η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Σύλληψη 32χρονης ημεδαπής για ανθρωποκτονία στη Χαλκιδική. Τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την 59χρονη πεθερά της.

Συνελήφθη σήμερα (23.01.2012) το πρωί, στη Χαλκιδική από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσάνδρειας Χαλκιδικής, 32χρονη ημεδαπή για ανθρωποκτονία της 59χρονης πεθεράς της. Ειδικότερα, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, η συλληφθείσα αφού προηγουμένως διαπληκτίστηκε με την πεθερά της, μέσα στο σπίτι του θύματος, για προσωπικές διαφορές, ακολούθως με μαχαίρι της κατάφερε χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Οι αστυνομικοί έφτασαν άμεσα στο σημείο και η δράστιδα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο χώρο του εγκλήματος. Το μέσο τέλεσης της πράξης (μαχαίρι) βρέθηκε και κατασχέθηκε. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Συνεδρίαση του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Στην Αθήνα και στη πρώτη συνεδρίαση του τομέα αγροτικής ανάπτυξης παρουσία της προέδρου Ντόρας Μπακογιάννη, του γραμματέα της Κ.Ε. Γιάννη Οικονόμου και της τομεάρχου βρέθηκε ο υπεύθυνος του τομέα αγροτικού Τ.Ο. Κιλκίς Μανώλης Παπατριανταφύλλου καταθέτοντας προτάσεις και τονίζοντας τα προβλήματα του νομού.
Συζητήθηκαν αναλυτικά:

Κατανομή ποσοτήτων αναφοράς αγελαδινού γάλακτος από το εθνικό απόθεμα

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ενημερώνει τους αγελαδοτρόφους της, ότι σύμφωνα με την απόφαση, (αριθ. Πρωτ. 201899/14-12-2011) του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατανέμονται ποσότητες αναφοράς αγελαδινού γάλακτος, από το εθνικό απόθεμα για το γαλακτοκομικό έτος 2011-2012, στους γεωργούς, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδα φυσικών ή νομικών προσώπων, των οποίων η εκμετάλλευση βρίσκεται στην Ελληνική Επικράτεια, που παράγουν και εμπορεύονται αγελαδινό γάλα ή και γαλακτοκομικά προϊόντα από αγελαδινό γάλα ή προετοιμάζονται να το πράξουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα στις παρακάτω κατηγορίες εν δυνάμει δικαιούχων:

Γενική συνέλευση των «ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»

Το Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου ΄΄ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ΄΄ μετά από συνεδρίαση και σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου αποφάσισε να προσκαλέσει τα μέλη του σε γενική συνέλευση την 29 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 15:00 στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου με θέματα:

Ενεργοποιείται η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών για 900.000 οφειλέτες

Tην ερχομένη εβδομάδα θα αποσταλεί στις εφορίες η εγκύκλιος με τις αναλυτικές οδηγίες για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 42 δισ. ευρώ που οφείλουν σχεδόν 900.000 νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Με την εγκύκλιο ουσιαστικά ενεργοποιείται η πλέον ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με χαμηλές μηνιαίες δόσεις έως και 100 ευρώ για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία φορολογουμένων θα προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο σε εξήντα δόσεις εξόφλησης και με διαγραφή προσαυξήσεων από 25% έως και 100% (ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων).

Στρατιωτικούς και αστυνομικούς έχει βάλει στο στόχαστρο η τρόϊκα! Ζητάνε...εφεδρεία!

Για “υπερπληθυσμό” στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας κάνουν λόγο σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε επαφή τους οι “τροϊκανοί”! Κι αν στις πρώτες επαφές έβρισκαν απέναντί τους κάποιες αντιστάσεις “για τη τιμή των όπλων” έστω ,όσο περνά ο καιρός και …σφίγγουν τα πράγματα βρίσκουν όλο και περισσότερο χώρο για να θέτουν θέμα μείωσεις προσωπικού.
Δεν είναι μυστικό ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε μέτρα σοκ θα προκειμένου να πείσει τους δανειστές μας να εγκρίνουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Τέσσερα πρόσωπα του Goya», με τον Παύλο Δανελάτο

Μια δραματοποιημένη ανάγνωση του κειμένου του Dominigue Jamet «Τέσσερα Πρόσωπα του Goya» παρουσιάζεται από τον Παύλο Δανελάτο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε επανάληψη την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, και εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για την έκθεση « Ο Goya στο Τελλόγλειο». Το κείμενο του D. Jamet «συνομιλεί» με τις τέσσερις περιόδους στη ζωγραφική πορεία του μεγάλου ζωγράφου, τα «Καρτόν», τα «Καπρίτσιος», τις «Καταστροφές» (τα δεινά του πολέμου) και τους «Ταύρους». Η παρουσίαση θα γίνει με τη συμμετοχή του ζωγράφου Χρήστου Αλαβέρα που θα σχολιάζει από τη μεριά του δημιουργού τις λέξεις και τα δρώμενα.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ. Μια σύντομη ιστορική αναδρομή (Δεύτερο μέρος)

Το μεταλλείο χρυσού Αβρέτ – Χισάρ
στη δεκετία του 1920


Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης
Αγρ. Τοπογράφος μηχ – πολεοδόμος

Το ελληνικό κράτος δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα να συμβάλλεται με τους χρυσοθήρες και αυτό έκανε για την αναζήτηση του χρυσού του Κιλκίς, δημοσιεύοντας το 1920 το νόμο 2414 «περί παραχωρήσεως του μεταλλείου χρυσού Αβρέτ – Χισσάρ». Μόνο που τότε διαπραγματευόταν στοιχειωδώς τα οικονομικά ανταλλάγματα, ενώ τώρα δια των υπουργών του και των λοιπών αρμοδίων ξεπουλά όσο – όσο γην και ύδωρ, λες και τα φυσικά αυτά διαθέσιμα τους δόθηκαν ως πατρική κληρονομιά ή ως γονική παροχή.