Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Έχασε τη μάχη ο διάσημος σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος μετά από τροχαίο

Τραγικό τέλος είχε ο μεγάλος έλληνας σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης είχε ένα τροχαίο ατύχημα σε περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας, όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα ταινίας του.  Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1935. Εγκατέλειψε στο πτυχίο σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών για το ενδιαφέρον του για τον κινηματογράφο. Το 1961 ξεκινάει σπουδές στη Σορβόνη, το 1962 δίνει εξετάσεις και γίνεται δεκτός στην περίφημη γαλλική σχολή κινηματογράφου, IDHEC. Στην Ελλάδα όπου επιστρέφει μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του το 1964 δουλεύει ως κριτικός κινηματογράφου στην "Δημοκρατική αλλαγή". Εκεί γνωρίζεται με το Βασίλη Ραφαηλίδη, με τον οποίο το 1969 θα εκδώσουν το περιοδικό "Σύγχρονος κινηματογράφος" μια έκδοση που την αγκαλιάζουν και τη βοηθούν πολλοί νέοι σκηνοθέτες. Ανάμεσα τους ο Παντελής Βούλγαρης και ο Λάκης Παπαστάθης.

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων RIA Novosti

Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ρωτήσω τι θα συζητήσετε με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας και ποια γενικά άποψη έχετε για την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων τα τελευταία δύο χρόνια. Βλέπετε προοπτικές για αναζωογόνηση κοινών πρότζεκτ ή και για ουσιαστική αύξηση επενδύσεων, για την οποία μπορώ να πω ότι υπάρχει ενδιαφέρον Ρώσων επιχειρηματιών;
Απάντηση: Γνωρίζω ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν είναι εκείνες που θα μπορούσαν να ήταν, δεν είναι εκείνες που θα έπρεπε να ήταν, δεν είναι εκείνες που θα θέλαμε να ήταν. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Κι είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε. Κι όχι απλώς να προσπαθήσουμε, αλλά να φέρουμε και χειροπιαστά αποτελέσματα. Όσοι με ξέρουν θα σας πουν, ότι έχω λόγο και τον τηρώ. Κι όταν λέω «we mean business», το εννοώ.

Εφιαλτικά σενάρια για αμόλυβδη στα 2 ευρώ πυροδοτεί το εμπάργκο στο Ιράν

Τρόμο έχει προκαλέσει στην ελληνική αγορά το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πετρέλαιο του Ιράν, γεγονός το οποίο έχει πυροδοτήσει σειρά εφιαλτικών σεναρίων για αύξηση της τιμής της αμόλυβδης στο επίπεδο των 2 ευρώ ανά λίτρο, ενώ παράλληλα η τιμή του αργού στη διεθνή αγορά προβλέπεται να φτάσει τα 120 – 130 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών, Μιχάλη Κιούση, οι εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν καλύπτουν ένα ποσοστό της τάξης του 20%-22% των εισαγωγών που κάνει η χώρα μας.

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων ανακοινώνει την δημοσίευση ανοιχτής Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την υλοποίηση προγραμμάτων «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013» Στόχος των προγραμμάτων είναι η εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για περίπου 20.000 ανέργους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέσα από την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων, τη διάγνωση των εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Tι θέλει να πει ο κ. Μανιάτης;

Του κ. Σαράντη Δημητριάδη,                                           ομότιμου καθηγητή γεωλογίας ΑΠΘ                                       Σε ενημερωτική σας ανάρτηση (εδώ) με πληροφορίες παρμένες από το kilkis24, διαβάζουμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τη σύσκεψη στην Αθήνα παραγόντων της περιφερειακής διοίκησης Κιλκίς και βουλευτών της περιφέρειας με τον κ. Μανιάτη του ΥΠΕΚΑ -και συνεργάτες του προφανώς- που αφορούσε ενημέρωση για τα επενδυτικά σχέδια εκμετάλλευσης κοιτασμάτων χαλκού – χρυσού στο Κιλκίς.
Διαβάζουμε λοιπόν πως ο κ. Μανιάτης διαβεβαίωσε οτι:

Η θεσμική διάσταση και η πρακτική αποτίμηση της μεταλλειοκτησίας, με ειδική αναφορά στο Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής

Αναδημοσίευση από το http://antigoldgreece.wordpress.com/


ΓΕΝΙΚΑ
Λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της για την Εθνική Οικονομία, το δικαίωμα στη Μεταλλειοκτησία κατισχύει καταρχήν του δικαιώματος στην Ιδιοκτησία.
Απόσπασμα από την παρέμβαση της TVX HELLAS στην προσφυγή μας ενώπιον του ΣτΕ για την ακύρωση της εξόρυξης κάτω από τη Στρατονίκη (2002.
Η Μεταλλειοκτησία (=ιδιοκτησία του υπεδάφους) επιβάλλει στην Iδιοκτησία(=ιδιοκτησία του εδάφους) ένα ιδιότυπο καθεστώς δήμευσης. Και η ειδική θεσμική μεταχείριση της Μεταλλείας την καθιστά κυρίαρχη δραστηριότητα έναντι όλων των υπόλοιπων που τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής θα μπορούσαν να αναδείξουν.

13 εκατ. ευρώ σε 52 επιχειρήσεις – επενδυτές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με ταχύτητα και υπευθυνότητα ανταποκρίθηκε και αυτή τη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ενίσχυση επιχειρήσεων που είχαν ήδη ολοκληρώσει επενδύσεις στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου. Έτσι, λίγο πριν εκπνεύσει το 2011, με σχετική απόφαση του ΥΠ.ΟΙ.ΑΝ χορηγήθηκαν στην Περιφέρεια μας 13.000.000,00€ για καταβολή ενισχύσεων που αφορούσαν ενταγμένα έργα στον αναπτυξιακό νόμο Ν.3299/04.

Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, η τελετή απονομής «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος».
Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ο οποίος συνεργάζεται με την οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και τελικά τη βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε.

Διάλογοι κατά την εξέταση Καραμπέρη (προφυλακισμένου για την υπόθεση τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκης), από Μιχάλη Καρχιμάκη στην εξεταστική για το Βατοπέδι

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικόλαος – Γεώργιος Δένδιας): Επαναλαμβάνεται η διακοπείσα συνεδρίαση.
Ο κ. Καρχιμάκης έχει το λόγο. ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Είπατε ότι είστε κουμπάρος του κ. Πάπιστα από 22- 9-2007. Σε ποια εκκλησία έγινε;
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Σε ένα μοναστήρι μετά τα Βασιλικά, εκεί αριστερά.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Πώς βγάλατε το παιδί;
ΜΑΡΤΥΣ (Μάρκος Καραμπέρης): Εφραίμ.

Πώς χάνονται βυτιοφόρα στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» (Λαθρεμπόριο καυσίμων: Μια άλλη προσέγγιση)

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται από φόρους (ΦΠΑ, φόρος επί των πετρελαιοειδών και φόρος εισοδήματος) λόγω του εκτεταμένου λαθρεμπορίου καυσίμων στη χώρας μας.
Καθώς δε γίνονται εκτεταμένες συλλήψεις οδηγών βυτιοφόρων, καπετάνιων πλοίων και εμπόρων που ασχολούνται με τα παράνομα διακινούμενα καύσιμα, δεν μπορεί να εκτιμηθεί το μέγεθος του λαθρεμπορίου των συγκεκριμένων προϊόντων.

Ποιες αποδείξεις αναγνωρίζει η εφορία

To 2011 «έκλεισε» και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις οποίες θα δηλωθούν τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το συγκεκριμένο έτος. Η αρχή αναμένεται να γίνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες το Μάρτιο, ενώ σταδιακά έως τον Ιούνιο θα ακολουθήσουν όλοι οι φορολογούμενοι.
Οι περισσότεροι φορολογούμενοι έχουν ήδη συγκεντρώσει ένα «βουνό» από αποδείξεις δαπανών που πραγματοποίησαν το 2011. Προκειμένου να καρπωθούν το μέγιστο δυνατό όφελος από τις δαπάνες αυτές, απαιτείται η ταξινόμησή τους.

Αποτελέσματα για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Νοεμβρίου 2011

Από τo Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική επιπέδων Β (Β1 «μέτρια γνώση, Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση, που πραγματοποιήθηκαν στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2011.

Απόκριες 2012 στον δήμο Κιλκίς

Στο τρίπτυχο διασκέδασης, παράδοσης και πρωτοτυπίας θα κινηθούν φέτος οι εκδηλώσεις που οργανώνει στο πλαίσιο της Αποκριάς, ο Δήμος Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ. Η διοργανώτρια αρχή θέτοντας ως βασικό στόχο της να προσελκύσει επισκέπτες και να καταστήσει συμμέτοχους όλους τους Κιλκισιώτες ανεξαρτήτως ηλικίας, έχει προετοιμάσει ένα πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις και ξεχωριστά δρώμενα. Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με το πάρτι για παιδιά το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και θα συνεχίσουν με τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης στις 16 Φεβρουαρίου με το καθιερωμένο πλέον παραδοσιακό γλέντι στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, το Κυνήγι του Θησαυρού στις 25 Φεβρουαρίου και το κάψιμο του Καρνάβαλου στις 26 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Ειρήνης.

Επίσκεψη των τμημάτων κομμωτικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς στο Γηροκομείο Κιλκίς

Την Τετάρτη 21/12/11 παραμονές των εορτών, οι μαθητές των τμημάτων κομμωτικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς επισκέφθηκαν το Γηροκομείο της πόλης μας, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς. Οι μαθήτριες και μαθητές συνοδεία των καθηγητριών τους, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν και οι σκηνές που εξελίχθηκαν ήταν αρκετά φορτισμένες συγκινησιακά σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητριών.

Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Κατερίνη Πιερίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας 30χρονος ημεδαπός ΡΟΜ, διότι κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι διακινεί και εμπορεύεται ναρκωτικές ουσίες σε τοξικομανείς της περιοχής της Κατερίνης, σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο νάιλον σακούλες που περιείχαν συνολικά (293) γραμμάρια κάνναβης.

«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις» δήλωσε ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Να απαντήσει στους επικριτές του επιχείρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δηλώνοντας το πρωί της Τρίτης: «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά». Παράλληλα, δήλωσε πως συμφωνεί με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος την Δευτέρα σε ομιλία του στο Βερολίνο επέκρινε το μνημόνιο, γιατί συντάχθηκε πρόχειρα και έχει πρόβλεψη για συνάρτηση των στόχων με τις πραγματικές εξελίξεις.

Βενζινάς έβαλε φέσι 200.000 ευρώ στο Δημόσιο

Χρυσές δουλειές με λαθραία καύσιμα έκανε ένα βενζινάδικο στην Άρτα το οποίο κατάφερε να «φεσώσει» το ελληνικό δημόσιο με 193.188,79 ευρώ, αν υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί. Η μπίζνα κράτησε δυο χρόνια. Τον τρίτο χρόνο πιάστηκε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ και τώρα φορτώθηκε με πρόστιμα ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το πρατήριο του Κων. Κωστούλα (και ΣΙΑ Ο.Ε) στην οδό Αλεξάνρου Ζάρρα στον κόμβο Ευζώνων στην Άρτα φαίνεται να είχε μπει στο μάτι πολλών καταναλωτών που έκαναν καταγγελίες τόσο στο ΣΔΟΕ όσο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Χορός Πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας Κιλκίς


Κοπή βασιλόπιττας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου

Την πίτα του έκοψε στις 22/01/2012 ο Σύλλογος των Εμπόρων και Επαγγελματιών Πολυκάστρου και περιχώρων στην Λέσχη Φρουράς Αξιωματικών Πολυκάστρου.
Στην τελετή κοπής παρέστησαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Απόστολο Δαμιανίδη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αναστάσιος Δερβεντλής οι Αρχηγοί των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθανασία Λιάρτση, Χρήστος Δραγανίδης και Ακίνδυνος Οργαντζής.

Οι εισπρακτικές εταιρίες και οι τράπεζες «καλά κρατούν»

Από παράπονα καταναλωτών, που κατατίθενται, στο ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, διαπιστώσαμε ότι τράπεζες και εισπρακτικές εταιρίες, συνεχίζουν να τηλεφωνούν, σε καταναλωτές, που έχουν καθυστερήσει την πληρωμή δόσεων των δανείων τους, ενώ οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία, για την υπαγωγή τους, στο Ν. 3869/2010, για τη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, ακόμα και σε καταναλωτές, που έχουν καταθέσει αιτήσεις, στο Ειρηνοδικείο και έχει οριστεί και δικάσιμος. Οι πιέσεις που ασκούνται στους καταναλωτές, είναι έντονες, τους δημιουργούν άγχος και φόβους. Πολύ συχνά, παραβιάζεται και η ελληνική νομοθεσία, για τις εισπρακτικές εταιρίες, οι δε πρακτικές επικοινωνίας, που ακολουθούνται, μπορούν να χαρακτηριστούν επιθετικές.

Ντ. Χριστιανόπουλος: Δεν θέλω ούτε τα βραβεία, ούτε τα λεφτά τους

Στους Ντίνο Χριστιανόπουλο, Θωμά Κοροβίνη, Γιώργο Μαρκόπουλο, Χρήστο Οικονόμου απονέμονται τα μεγάλα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για το 2011, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων του υπουργείου Πολιτισμού.
«Ούτε θα εμφανιστώ ούτε θα απλώσω το χέρι για να το πάρω. Δεν θέλω ούτε τα βραβεία ούτε τα λεφτά τους». Κατ' αυτόν τον τρόπο σχολίασε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ τη διάκρισή του με το μεγάλο βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού, για το σύνολο του έργου του, ο 81χρονος ποιητής της Θεσσαλονίκης Ντίνος Χριστιανόπουλος, παραπέμποντας σε παλιότερο κείμενό του (1979) με τον εμβληματικό τίτλο "Εναντίον".

Πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο

Η Συντονιστική Επιτροπή του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια – Πάικο καλεί όλους τους φορείς του Δήμου Κιλκίς (Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, βουλευτές Κιλκίς, αναπληρωτή Δήμαρχο Κιλκίς, δημοτικούς συμβούλους, τοπικά συμβούλια, κόμματα, πολιτιστικούς συλλόγους, τοπικό τύπο, επιμελητήρια, επιστημονικούς συλλόγους κλπ) τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 17:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς προκειμένου να γίνει σχετική ενημέρωση. Στη συγκέντρωση καλούνται οι αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας που προσκλήθηκαν από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη, να μας ενημερώσουν για τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 19/01/2012. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Με γραπτές εξετάσεις η αξιολόγηση των 750.000 δημοσίων υπαλλήλων

Από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα κληθούν να περάσουν οι 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση του προσωπικού του δημόσιου τομέα.Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας στη ΝΕΤ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η διαδικασία αξιολόγησης στα πρότυπα του νέου συστήματος επιλογής διευθυντών που γίνεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.